• 9.377.938 stemmen

Oorsprong: Canada

Geregisseerd door: Adrian Buitenhuis en Derik Murray

Met onder meer: Heath Ledger, Naomi Watts en Ben Mendelsohn

Plot I Am Heath Ledger

"Don't be afraid to fall."

'I Am Heath Ledger' is een documentaire over het leven van de acteur Heath Ledger. Er wordt zowel naar zijn carrière gekeken als zijn leven achter de schermen. Ledger was een Australisch acteur. Hij won in 2009 postuum een Academy Award voor zijn rol in The Dark Knight, nadat hij in 2006 al eens werd genomineerd voor Brokeback Mountain.

avatar van (verwijderd)

(verwijderd)

Mooie docu over legende Heath Ledger, geweldig figuur en voorbeeld voor allen. Mijn verwondering is nog groter geworden dan die al was.

avatar van missl

missl

Wat een ophemeling. De eigen gemaakte beelden waren wel interessant.

avatar van tbouwh

tbouwh

Ik was al gefascineerd/geïntrigeerd door Ledger toen ik the Dark Knight voor het eerst zag (en volgens a Knight's Tale ook nog wel, ergens daarvoor). Hoe conventioneel deze film dan ook is in de uitvoering, hij pakte me en ik ben blij dat ik 'em heb gekeken.

Dat Ledger in deze docu wordt opgehemeld kan ik plaatsen, begrijpen en deels ook wel naast me neerleggen. Het is een zeer persoonlijke docu, omdat er letterlijk alleen maar mensen aan het woord komen die dichtbij hem stonden en/of met hem gewerkt hebben. Wat je dan krijgt is een herdenking in filmvorm, waarin betrokkenen vertellen hoe ze Ledger memoreren. Natuurlijk is dat vooral positief, maar het raakt me wel omdat ik Ledger ook gewoon enorm kan waarderen.

avatar van Tarkus

Tarkus

Prachtige documentaire over de fantastische, helaas korte, carrière van Heath Ledger.

De film toont wat voor een talent hij was, een groot acteur en ook, had hij langer geleefd, was hij een groot regisseur geworden.

Hij wordt door velen gemist, zo'n talent dat zo vroeg heen ging.

De beelden van The Joker blijven indrukwekkend !!

Tijd om die film eens opnieuw te bekijken denk ik dan...

Warm aanbevolen deze documentaire !!

avatar van Lavrot

Lavrot

Opvallend gemis in deze docu wat zijn ex, Michelle Williams, waarmee een dusdanig gat geslagen wordt in de betrouwbaarheid van de getoonde geschiedschrijving over de werkelijke levensloop van Heath Ledger dat biografie en wensbeeld een te afstandelijke niet ontwarren kluwen bleef. Te veel essentiële vragen bleven onbeantwoord of werden als zijdelings weggezet, waarmee de hele docu ontaardde in een te zoete nazit over een spreekwoordelijke ideale (schoon)zoon.

Wellicht was het verdriet nog te groot en te vers.

avatar van thegoodfella

thegoodfella

Hierbij had ik precies hetzelfde gevoel als Bj de docu van Amy Winehouse.Amy (2015) Deze is zelfs nog wat zoeter waardoor het bij vlagen vermoeiend werd om naar te luisteren

avatar van Bikkels

Bikkels

Lavrot

Wellicht was het verdriet nog te groot en te vers.

Ik zat, eveneens, direct met dezelfde vraagstelling?, dit reeds bij aanvang van de documentaire.

Misschien geeft bovenstaand artikel een klein beetje antwoord.............

Rond de 71e minuut in de documentaire vraagt, één van zijn childhood friends, het e.e.a. over zijn rol van 'The Joker' waarop hij, dit is dan een klein gedeelte van een monoloog, weergeeft : "Do you know how I get these scars?", "My father was a drinker and a fiend......"

"Method Acting", tot het uiterste blijven gaan totdat je volledig exhausted en zwaar oververmoeid bent/raakt! Het trieste dat hij door zijn hyperactief zijn en het lijden aan zware insomnia, hij dit uiteindelijk met de dood heeft moeten bekopen. What a waste of a life!, net als het verlies van Philip Seymour Hoffman, River Phoenix etc.

Ik wil nog wel een aantal films gaan zien die ik dus, in de tijd, gemist heb. Al moet ik er wel eerlijk bij zeggen dat niet al zijn films mij aanspreken, dit heeft o.a. te maken met het genre en ik niet specifiek 1 (ras-)acteur adoreer.

avatar van John Milton

John Milton

Ik voeg me bij tbouwh, dat is vrijwel precies hoe ik me erbij voel. Wat had ik graag nog 1 of 2 decennia meer met zijn films gehad....

avatar van james_cameron

Van de doden niets dan goeds, dat blijkt maar weer eens. Op basis van deze documentaire zou je haast verwachten dat de in 2008 overleden akteur tot heilige wordt uitgeroepen. Gelukkig zijn er ook interviewfragmenten met collega's, vrienden en familie die wel iets zinnigs te melden hebben, zodat de documentaire nog enigszins in balans is. Wanneer je de archiefbeelden en filmfragmenten ziet langskomen wordt overigens wel snel duidelijk dat er met het overlijden van Ledger een groot talent veel te vroeg verloren is gegaan.