Once upon a Time in America (1984)
Genre: Misdaad / Drama
Speelduur: 229 minuten / 139 minuten (Amerikaanse bioscoopversie) / 251 minuten (gerestaureerde versie)
Alternatieve titels: C'era una Volta in America / Het Gebeurde in Amerika
Verenigde Staten / Italië
Geregisseerd door: Sergio Leone
Met onder meer: Robert De Niro, James Woods en Elizabeth McGovern
Gesproken taal: Frans, Engels, Italiaans en Hebreeuws
Releasedatum: 27 september 1984
Bekijk via Videoland
Plot Once upon a Time in America
"Crime, passion and lust for power."
Een epos dat zich afspeelt in New York, aan het begin van de 20ste eeuw. David Aaronson en Maximilian Bercovicz vormen met drie anderen een jeugdbende. Een paar jaar daarna zijn ze gangsters geworden en hebben de macht tijdens de drooglegging. 35 jaar na een noodlottig afgelopen overval krijgt David een mysterieuze brief die het verleden weer naar boven brengt...
David 'Noodles' Aaronson
Patrick 'Patsy' Goldberg
Philip 'Cockeye' Stein
'Fat' Moe Gelly
Nimrod2253
Dit is mijn favoriete film aller tijden. Ik kan werkelijk geen enkel minpuntje verzinnen. Ik kan van verschillende films genieten vanwege het verhaal of de personages, de setting, de soundtrack e.d. maar het komt maar zelden voor dat alle ingredienten op zo'n hoog niveau samenkomen in één film. In OUATIA is dat het geval.
Ik ga niet beschrijven wat er nou allemaal zo goed aan is, iedereen moet de film zelf maar gaan bekijken. Koop hem, huur hem, steel hem desnoods maar laat deze filmervaring niet aan je voorbijgaan.
jayytjee
heb net het eerste deel van de film gezien en dat was egt heel goed.. ben beniewd wat er gaat volgen...
jayytjee
Wat een prachtige film zeg...ik heb er egt van genoten !
de 3 uur gingen zo voorbij !
het verhaal zat ontzettend sterk in elkaar al hoewel ik wel mn best moest doen om het helemaal te snappen..
de cast was egt super, de niro en woods acteerde erg goed en het decor , de kostuums , de locaties waren allemaal subliem ! erg mooi ook dat de niro de oude dingen/personen weer allemaal terugziet en dat was trouwens erg geloofwaardig..
er was wel 1 minpuntje te vinden en dat was dat sommige stukjes NET wat te sloom gingen.. alhoewel dat ook wel weer in de film thuis hoort..
nogmaals een onwaarschijnlijk mooie film , *****
Op welk genre Sergio Leone zich ook toelegde, hij wist er altijd zijn eigen stempel op te drukken..
Alsof hij zoveel genres gemaakt heeft. Welke genres heb je van hem gezien?
Flauwe opmerking. Maar ook als hij buiten de western, komedies, oorlog- en gangsterfilms zich aan andere genres had gewaagd had hij er zondermeer zijn eigen stempel opgelegd.
Goodfella_90
Maar dat is niet het geval, dus dan is die opmerking toch terecht?
Nee, want in alle genres die hij heeft aangepakt is het hem gelukt.
Ik zie maar twee genres waar hij een stempel op heeft gedrukt. En misschien zelfs maar 1. Hoe geniaal ik hem ook vind.
Nee, want in alle genres die hij heeft aangepakt is het hem gelukt.
Zoals het historisch epos?
Ook binnen die ander genres wist hij zijn eigen stempel er op te drukken. Is er alleen minder invloedrijk in geweest.
dutchtuga
Idd, western en een mobfilm. Vraag me af of hij zijn stempel had kunnen drukken op bv horror of sci fi.
Zou het niet weten, maar verwacht zeker dat hij er zijn eigen stijl op los heeft gelaten. Wellicht nog pril, maar ongetwijfeld aanwezig. Bovendien is het niet zijn enige film in het genre oorlogfilms....
John Gotti
Hele Goede Film geen andere woorden voor!!!!! zoals altdij is en blijft Robert DeNiro een TOPactuer van dat soort gasten kan je bijna niks anders verwachten dan mafia rollen.
Film Fan
Erg goede film. Dat kan ook bijna niet anders want de film is door de super bakker zelf Sergio Leone gebakken!
Mitch!!!
Nimrod ik ben het helemaal met je eens! De beste film bij uitstek. Diepgang, actie, verassend, goed acteerwerk en geweldige muziek.
CAPIpsv
eerdekes
Eens je meerdere 'ingewikkelde' dingen door hebt dan zullen 5 sterren tekortschieten
3,0
Ik zou zeggen kijk hem voor de 2de keer over een paar jaar en je weet niet wat je ziet....
brucecampbell
3,0
begrijp ik niet! dit is gewoon een superfilm!
en soms is het al eens nodig dat je wat nadenkt!
CAPIpsv
begrijp ik niet! dit is gewoon een superfilm!
en soms is het al eens nodig dat je wat nadenkt!
dat heb ik ook gedaan, en voor de mensen die erop reageerden, ik zei niet dat ik het niet snapte hé, ik vond het gewoon een ingewikkeld verhaal, meer niet. En daar hou ik niet zo van. Ik kijk liever naar een film zoals Scarface.
Apocalypse Now
vaak zit er bij een film zoals once upon a time in america een boodschap achter, dit kun je niet zeggen bij scarface..een film die alleen gaat over cubaanse immigranten die een bestaan opbouwen
brymj
ik heb hier al iemand horen zeggen dat ie de verkrachtingscenes walgelijk vind, hier nog eentje hoor
daarnaast vind ik dat het jonge karakter Max en de volwassen Max wel erg verschillen
erg lange film maar niet tergend langzaam, het blijft toch wel interessant, het gedeelte in de film dat ze nog klein waren vond ik het interessants
Fikret8
Zowel de verkrachtscene als de andere sexscene's tijdens Noodless zijn erg jonge periode doen een flinke afbreuk aan de film en het opgebouwde charisme voor DeNiro's rol is daarmee ook voor de rest van de film verdwenen.
Kai
Ik vind het allemaal nogal overdreven, oke er zit ÉÉN! verkrachtingsscene in de film die behoorlijk rauw is maar wat verwacht je anders van een verkrachting??
JoeCabot
Wat is de boodschap dan?
Kai
Niet zozeer een boodschap denk ik maar meer de mooie thema's zoals; vriendschap, loyaliteit, verleden enz. ik persoonlijk vind Once upon a time in america dan ook vele malen interessanter dan Scarface.
Mitch!!!
Kan iemand mij even vertellen waar die verkrachtingsscene voorkomt? Voor zover ik weet is er alleen een nep verkrachting want die vrouw wou zelf.
Tweek
Respect voor deze film. 3 uur lang heeft deze film me geen enkel moment verveeld. Daarom 5 sterren voor dit meesterwerk.

C'era una Volta il West
1968

De laatste films van enkele van de belangrijkste regisseurs ter wereld

Netflix voegt binnenkort een waslijst aan films toe, dit zijn de vijf best beoordeelde
Beroemd filmcomponist Ennio Morricone (91) overleden na val

Tijd genoeg: deze lange films zijn hun duur meer dan waard

The Godfather

Goodfellas
Misdaad / Drama, 1990

Heat
Misdaad / Thriller, 1995
new york citylife and deathcorruptiestraatbendeverkrachtingsadisticlovesicknessseksueel misbruikspijtgebaseerd op boekprohibition eramoney launderingopiumgangstermafia bossmoordgeheugenjewish americanmartelenbrooklyn bridgejeugdvriendennostalgicaggressivejaren 20jaren 60jaren 30buitenlandse films in de sovjet-unie