• 9.376.274 stemmen

Geregisseerd door: Reem Kherici

Met onder meer: Reem Kherici, Nicolas Duvauchelle en Julia Piaton

Gesproken taal: Frans

Plot Jour J

Mathias en Alexia zijn al jaren een stel als hij haar voor de eerste keer bedriegt met Juliette, een huwelijksplanner. Wanneer Alexia Juliette's visitekaartje ontdekt in de zak van Mathias, is hij de kluts kwijt en stamelt... Alexia begrijpt het onmiddellijk: Juliette is een huwelijksplanner, hij wil dus met haar trouwen. Ze heeft “ja” gezegd. Zonder het te willen bevindt Mathias zich nu in het midden tussen zijn "vrouw" en zijn "minnares" en wordt hij gedwongen om zijn onverwachte huwelijk te organiseren.

avatar van Malse filmpies

Malse filmpies

Simpel vermaak.

Geinig filmpje bomvol clichés. De grappen vond ik doorgaans wel geslaagd, maar ze zijn ook absurd inspiratieloos. Zo is de hot/crazy matrix grap aan het begin van de film bijna letterlijk gestolen van How I Met Your Mother. Beetje schaamteloos, maar goed. De Franse humor blijft toch wel een aparte categorie. Het is tegen het kinderlijke aan, maar ik vond het nog wel genietbaar.

Het verhaal is net zo weinig creatief. Verhaalopzet vond ik wel grappig, maar de uitwerking is enorm kleurloos en het verloop is ook vanaf het begin volledig in te vullen.

Dat wil gelukkig niet zeggen dat dit een rampzalige film is. Het wordt gered door de acteerprestaties en de fijne chemie tussen Kherici en Duvauchelle. Het verhaal wordt bijgestaan door wat mooie beelden, fijn camerawerk en vrolijke soundtrack. Het oogt lekker luchtig en dromerig. Best een prima feelgood filmpje, zonder al te veel poespas.

avatar van Movsin

Movsin

Na "Paris à tout Prix" brengt Reem Kherici deze keer een komedie, die ge niet gekker kunt bedenken én, zoals Fransen het wel graag hebben, met een man, een vrouw en...een minares.

De grappige situaties volgen elkaar in snel tempo op, de dialogen en replieken zijn pittig en al wie meedoet zit puik in zijn of haar rol, of ze nu verliefd zijn of niet, drankverslaafd, professioneel betrokken of er allerlei theorieën, statistieken en grafieken over het leven op nahoudend...

Pretentieloos, maar aangenaam vertier. Op het einde wat dolgedraaid maar kwaad kunt ge er niet op worden, op voorwaarde dat het niet langer duurde dan dit, natuurlijk.