menu
Volg jij MovieMeter al op Facebook?
Mis niets over je favoriete films en blijf op de hoogte van de nieuwste releases op onder andere Netflix.
MovieMeter op Facebook

Baby Driver (2017)

mijn stem
3,45 (1654)
1654 stemmen

Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Actie / Misdaad
115 minuten

geregisseerd door Edgar Wright
met Ansel Elgort, Kevin Spacey en Lily James

'Baby Driver' volgt een jonge, getalenteerde chauffeur van vluchtauto's die lijdt aan tinnitus en vertrouwt op het ritme van zijn persoonlijke soundtrack om de beste te kunnen worden. Wanneer hij de vrouw van zijn leven ontmoet, doet hij een poging om uit de criminele wereld te stappen. Een verdoemde overval zorgt er echter voor dat hij voor zijn leven, liefde en vrijheid moet vrezen.

TRAILER

https://www.youtube.com/watch?v=mY2Ctoy9u0U

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van JanLo
4,0
blurp194 schreef:
Playlist.

Ik moet het niet zo met films waarvan het primaire plotelement de soundtrack is. Er zijn er domweg veel te veel van, en de playlist lijkt elke keer dezelfde korte lijst 80's soul en disco te regurgiteren. Erg veel meh.

Maar deze film doet het dan toch wel weer best charmant. Had dit verschenen voordat de playlist populair werd, dan had het echt een doorbraak kunnen zijn. Nu is het vooral meer van hetzelfde, alleen dan een tikkeltje beter gedaan.

Verder weinig te melden, vette actie, de cast is leuk bezig en Lily James spat van het scherm af. Meh.

Ik zal je een beetje helpen, want de meeste Soul muziek die je hoort is 60's !

avatar van Olivia
3,0
Vermakelijk. Geen topfilm, maar vond Baby een intrigerende hoofdpersoon.
Het einde wel een beetje suf, dat had ik iets minder braaf verwacht.

avatar van K. V.
4,0
Deze eens bekeken en vond het een leuke actiefilm. ondanks de iets langere speelduur viel er genoeg te beleven. De cast deed het ook prima en verder zag de film er goed uit.
De moeite om gezien te hebben.

avatar van ambrosini
3,5
Leuke 'car movie' al een tijdje soortgelijke movie niet gezien.

avatar van macrobody
4,0
Helemaal niet onaardig. Alles al een keer gezien maar deze film weet het toch weer op een verfrissende manier op het scherm te brengen. Halve ster extra voor de muziek en de scene met het neefje in de bank.

avatar van Tarkus
3,0
Redelijke actiefilm met enkele bekende namen, al is het hoofdpersonage dat (nog) niet.
De autoscènes zijn wel spectaculair, maar het is vooral toch de muziek die de film de hoogte in tillen.
Voor mij was de sound heel herkenbaar, en voor vele van mijn generatiegenoten denk ik.
Maar een topper is deze film dus wel niet.

avatar van JJ_D
3,0
Nou.
Slik.
Eiza González, darling, voor jou kom ik wel ’s m’n huis uit.


Dit gezegd zijnde: aangenaam vehikel, dit. Niet de zoveelste (wie telt ze nog?) aflevering van ‘The Fast and the Furious’, wel een moderne hertaling van het Bonnie & Clyde-verhaal, zij het met een niet onaardige morele dimensie. En natuurlijk met de nodige adrenaline.

De auto’s zijn een instrument voor de actie – al te vaak is het andersom – en ondanks de veelvuldige sentimentele Amerikanismen maken de fijne casting en de bloedstollende regie van ‘Baby driver’ een meeslepende rit.

Verder niet bepaald diepzinnig, maar ah, daar komt zinnelijkheid voor in de plaats.

Wat? U bent niet vatbaar, zegt u?
Nochtans: u bent dat ook.
Wat? Mens.


3,25*

avatar van Flavio
2,0
Flavio (moderator)
Baby Driver kreeg behoorlijk goeie kritieken, maar valt vies tegen. Hoofdpersoon Elgort doet het aardig, maar Spacey, Hamm en in mindere mate Foxx lijken niet op hun plek - om nog maar te zwijgen van de bijna bejaarde Flea, die dit soort cameos toch eens achter zich zou moeten laten.

Het script is, niet verrassend, Baby Driver's achilleshiel (of om bij het thema te blijven, de loszittende uitlaat). De beste achtervolgingsscène zit eigenlijk al in het begin, daarna wordt het eigenlijk alleen maar minder, zowel qua actie als qua storyline. De karakterverdieping van Baby werkte averechts want de scenes met de dove man en het serveerstertje waren niet alleen irritant en zoet maar ook totaal ongeloofwaardig, zelfs in het parallelle universum waarin je accepteert dat een jonge twintiger een taperecorder weet te bedienen. Ook maakt de regisseur de fout van Hamm opeens de bad guy te maken. Diens grimassen en teksten die een onmetelijke woede moeten uitbeelden doen vermoeden dat Hamm tijdens de Mad Men serie nogal werd overschat want een begenadigd acteur toont hij zich hier niet bepaald.

De overvloedige soundtrack heeft wat hits en misses, dat kan ook bijna niet anders als er non/stop muziek klinkt, maar echt opwindend wordt het nergens. Wel opvallend dat twee Nederlandse bands achter elkaar worden gedraaid, Focus en Golden Earring.

avatar van Hans Gruber
3,5
Film kijkt lekker weg. Niet teveel bij nadenken. Achtervolgingsscènes zijn prima. De muziek maakt de film wel. De acteurs Spacey en Foxx vallen wel wat tegen. Maar al met al 3,5 ster waard.

avatar van Decec
4,0
Een goede actie/misdaad/muziek/thriller film...
Prima verhaal...
Uitstekend acteerwerk...
Bekende acteurs Ansel Elgort en Kevin Spacey...
Mooi HD kwaliteit breedbeeld...
Perfect achtergrond geluid/muziek met
Dolby Digital...
Uitstekend camerabeweging...

avatar van martijn011
3,0
Vermakelijk, maar ben niet razend enthousiast.

Laat ik maar met het positieve beginnen. De actie is heel vet, vooral het begin en het eind van de film zijn echt gruwelijk goed gedaan.
Super camerawerk met geweldige achtervolgingsscènes, tof gedaan. Sowieso ziet de hele film er gelikt uit, kan ik niks negatiefs over vermelden.

Wat me minder kon bekoren was allereerst de hoofdrolspeler. Een hele jonge jongen die een verhaallijn heeft alsof hij al tientallen jaren een chauffeur is en bezig is met z'n laatste klus. Ongeloofwaardig en ook zijn acteerwerk vond ik niet echt memorabel.
Ook is er niet echt chemie met z'n vriendin zodat ook die verhaallijn niet overtuigt.

De film moet het vooral hebben van de muziek, maar aangezien dat niet echt mijn smaak muziek is vond ik dat eerder storend dan vermakelijk.
Toch kan ik hier geen onvoldoende voor geven, daarvoor heb ik me toch wel teveel vermaakt.
Redelijke film, 3*

avatar van RaoulDuke
4,0
Edgar Wright had al wat fijne films achter zijn naam staan, zoals bijvoorbeeld Shaun of the Dead en Hot Fuzz, maar overtreft zichzelf hier in deze uitstekende luchtige mix van actie/misdaad en comedy, gekruid met heerlijke dialogen, prima acteerwerk, fraaie actiescenes en een heerlijke en fantastisch getimede soundtrack.
Bovendien verwerkt Wright, filmfreak als hij is, voor de oplettende kijker ook hier weer 'n aantal subtiele verwijzingen naar bekende filmscenes.
De knappe montage en het prima scenario maken de film af. Een lust voor oog en oor.
That's entertainment !

avatar van Roger Thornhill
4,0
Ik heb eigenlijk wel mijn bekomst van Tarantinoëske gangsters met filosofietjes over het leven en theorieën over popmuziek, en achtervolgingen per auto hebben me nooit kunnen boeien, maar in de handen van Edgar Wright hebben deze ingrediënten toch tot een uiterst smakelijke film geleid, met dank aan Jami Foxx en Jon Hamm die hun rollen lekker vet en fris van de lever spelen. Ook Ansel Elgort deed het prima, en zijn ontsnapping per "benenwagen" is eigenlijk veel opwindender en spectaculairder dan al die auto-achtervolgingen waarvan de overdaad mij zoals gezegd in de loop der jaren enigszins murw heeft gemaakt. De grap met de maskers die de boeven voor de overval hebben gekocht is hilarisch, en wat leuk om eerst Hocus pocus en daarna ook nog eens Radar love te mogen horen, twee van de beste singles die ons kikkerlandje ooit voortgebracht heeft (hoewel de mooiste muziek van de film toch van de Beach Boys stamt : in de "diner" [is er voor dat woord voor dat typisch Amerikaanse fenomeen eigenlijk een goede Nederlandse vertaling?] luistert Elgort naar het magische Let's go away for awhile). Smakelijke film.

avatar van Boneka
2,5
Zwakke film die moet wedijveren kennelijk met Pulp Fiction maar daar geen moment in de buurt komt. Vond Baby buitengewoon zwak acteren zonder ziel wellicht door zijn trauma maar toch. Gek dingetje die afbetaling van zijn schuld was mij niet duidelijk. Heb ik dat gemist? Muziek was wel leuk maar dan op cd en niet in deze film. Vond de regie ook niet bijster strak. Zoontje van vond ik wel grappig en ja de gun shots waren aardig. De hele film is een beetje vlees noch vis. Jammer!

avatar van supadragon8
3,5
Opzich vermaakt met de actie en productie.

Verhaal viel me wat tegen, het hoofdpersonage vond ik weinig aan, naast zijn rare gewoonte is het niet veel bijzonders en heeft voor mij ook niet de uitstraling voor zo een rol. Kevin Spacey ook vrij ongeloofwaardig personage: van 'redelijke' man die zich aan de afspraak lijkt te houden, naar iemand die Baby bedreigt en hem tegen zijn zin weer crimineel werk laat doen, om vervolgens hem 'in de liefde' te helpen(ten koste van zichzelf) nadat hij zijn hele operatie om zeep heeft geholpen en bleek dat hij alle overvallen afluistert.. Aparte daad van iemand die niet wakker ligt van onschuldige doden in zijn overvallen en Baby bedreigde. Handlangers zo uit een videospel of B film maar waren opzich wel grappig.

Krappe 3.5 omdat ik het geheel wel uniek vond en een zwak voor heb.

avatar van JoeCabot
4,0
Speciaal geval dit. Het lijkt wel alsof de makers naar The Fast and The Furious keken en dachten: “Wat dit genre nodig heeft, is een vleugje musical.”

Het levert hoe dan ook een geweldige trip op, met spektakel dat twee uur lang crescendo gaat. Bij momenten deed deze film me denken aan de over-the-top actieflicks uit de jaren ’80. Alles kan, alles mag, zolang het maar idioot cool oogt.

Ondanks al het geweld maakt Edgar Wright er een speelse film van. De romance tussen Baby en Deborah is zó cliché-jaren ‘50 dat het weer leuk wordt om naar te kijken. Ook op visueel vlak gaat het er swingend aan toe. Vreemd genoeg viel de muziek dan weer tegen. Dat was toch dé gimmick van deze film: actie op het ritme van de beats… Ik voelde het alleen niet echt. Storend vond ik de soundtrack nu ook weer niet, maar ze blonk vooral uit in braafheid.

Gelukkig zorgt de cast wél voor wat extra peper en zout. Ster van deze film is ongetwijfeld Jamie Fox, die hier een geweldig intense motherfucker neerzet. De (meer dan eervolle) tweede plaats gaat naar Spacey. Indien dit zijn laatste grote Hollywoodrol is, eindigt zijn carrière in ieder geval met een stevige knaller (al sluit ik niet uit dat hij nog door de grote poort terugkeert, zeker als je ziet wat voor malle figuren al een tweede kans kregen in Hollywood). Ansel Elgort is nog wat te groen om echt te schitteren naast bovengenoemde collega’s. Ik vermoed dan ook dat hij – heel toepasselijk – gekozen werd vanwege zijn populaire babyface.

Anyway, ondanks een paar valse noten is Baby Driver simpelweg een bijzonder entertainend Hollywood-werkje. 4*

avatar van de grunt
3,5
Rare genreaanduiding dit moet natuurlijk Actie / Komedie zijn.

2,5
Begin sprak me aan, maar op het eind werd er wat grimmigheid aan toegevoegd wat niet echt paste wat mij betreft. Van alles wat, maar vooral apart nasmaakje...

avatar van bounze
De film is op zich zeer vermakelijk, maar die muziek. Die is niet overal even mooi en/of gepast. Soms is het zelfs hinderlijk te noemen. Hoe lang hou de het als kijker uit om naar sommige herrie nummers te luisteren vraag ik me dan af. Heb van de film genoten, maar van de muziek zeker niet.

avatar van Gish
3,0
Filmt opent spectaculair met een geweldige autoachtervolging, is in het begin erg grappig, fris en cool gemaakt. Maar na het eerste half uur is de lol er wel vanaf en krijgen we een portie geweld op ons bord dat in heftigheid alleen maar toeneemt, en daardoor de charme van de film volledig vernietigd. De muziek is wel uitstekend gekozen.

avatar van Elchapo
3,5
Vlot wegkijkend actie filmpje,verder nix aan toe te voegen.....3.5 stars.

avatar van panax
4,0
geweldige aktie in combinatie met de goeie muziek
zeker waard om nog een keer weer te zien
prima cast puur kijk-luisterplezier !!

avatar van Gang_Star
3,0
Aparte actiefilm die dankzij de vele muziek net even anders uitpakt. Onder aanvoering van veelal klassieke muziek kent de film een aantal stevige actiescenes welke met de autoachtervolgingen waarschijnlijk zijn hoogtepunten kent. Vooral de opening is een zeer goed staaltje actie. Echter de film voelt met een bijna 2 uur durende speelduur wat lang aan en begint langzamerhand wat aan vaart in te leveren. Toch weet Wright met Baby Driver een aparte film af te leveren, die uiteindelijk wat minder is dan ik had gehoopt.

3,5
Vermakelijk. Goede actie & stunts. Prima muziek. Aardig einde. Dikke 3,5

avatar van Eh..buuh
4,0
Soundtrack alleen al is 2 sterren waard. 2 sterren voor de film zelf erbij maakt het toch een 4.

avatar van frolunda
3,5
Opnieuw een onderhoudende film van regisseur Edgar Wright al lukt het hem opnieuw niet een echte topper af te leveren.Daarvoor mist Baby driver net dat beetje extra in zowel het scenario als acteerwerk.Het verhaal is best aardig,niet al te voorspelbaar maar blinkt niet echt uit in originaliteit.
De voor mij vrij onbekende hoofdrolspeler Ansel Elgort als Baby doet het niet onaardig maar weet ook niet over de hele linie te overtuigen,daarvoor is zijn persoonlijkheid te vaag en zijn zijn motieven nooit echt helder.Vond eigenlijk alleen Jon Hamm als Buddy een echt goede rol afleveren en hoewel de film een duidelijk komedie element bezit had ik toch vaak moeite om de meeste personages maar enigszins serieus te nemen.
Gelukkig was er nog de prima actie en sterke soundtrack (inclusief twee nederpop klassieker) om Baby driver naar de goede kant van een score te tillen.En die beiden maakten de film alsnog ruimschoots de moeite waard.
Goed.

4,0
Echt een leuke film. Ik vond de achtervolging scene het leukst. Het wekt erg veel spanning bij me. Ik zat echt bij het puntje van me stoel bij de ze film.

Cijfer 9

avatar van Lovelyboy
3,0
Ja, ach...wat moet je er van zeggen. Een beetje actie, wat spektakel, een aardige cast, een niet al te moeilijk verhaal, een vlotte vertel trant en heel veel coole muziek, effe in de blender en dan heb je Baby driver.

De film moet het niet bepaald hebben van zijn plot of geweldige verhaal, het is eigenlijk zo simpel als het kan. Het is juiste de manier waarop er met muziek gespeelt wordt die voor een prettige verandering zorgt en er voor zorgt dat de film net anders is dan de gemiddelde actiefilm. Eerlijk gezegd zonder het aspect van de muziek zou het een doodsaaie film zijn, zou hij volledig of que zijn en eigenlijk niet leuk of interessant.

Foxx en Spacey zijn redelijk op de automatische piloot bezig, Elgort verpakt het leuk, vooral de wisselwerking met die dove is aandoenlijk en Lily James altijd prettig om te zien. Verder maar een kort rolletje van The Punisher, wat een foute trui heeft Foxx op een gegeven moment aan en ik vraag me af hoe leuk die eigenaar van die pizzazaak het vond om na iedere werkdag van Elgort een set nieuwe banden te moeten kopen.

Afijn, aardig wegkijkertje voor een keer, that's all folks!

avatar van mikey
2,5
Nouvelle violence flick over de benjamin van een lokale criminele meesterbrein (grappig genoeg gespeeld door Spacey), die overvallers chauffeert van crimescenes naar safehouses. Als je een slipcurcus wilt gaan doen, is deze film best aan te raden. Want de coureur drift vlekkeloos langs alle irritaties van het openbare wegennet (stoplichten, zebrapaden). Leuk voor een kwartier maar daarna werken de kitscherige ‘larger than life’ characters je op de zenuwen. Dat geldt ook voor de hysterische ontwikkeling van het plot.

avatar van Basto
4,5
mikey schreef:
Nouvelle violence flick


Ik heb toch bitter weinig geweld voorbij zien komen in deze musical zonder zangpartijen.

Gast
geplaatst: vandaag om 18:31 uur

geplaatst: vandaag om 18:31 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.