• 9.379.002 stemmen

Geregisseerd door: Andy Muschietti

Met onder meer: Jaeden Martell, Bill Skarsgård en Jeremy Ray Taylor

Releasedatum: 7 september 2017

Plot It

"Your fears are unleashed"

Zomer 1989. 'It' volgt een groep kinderen, beter bekend als de 'Losers club', in het kleine stadje Derry, Maine. Op een dag wordt het stadje geterroriseerd door het bloeddorstigste monster It dat het op de kinderen voorzien heeft. Dit monster, dat de vorm van een clown genaamd Pennywise aanneemt, komt lijnrecht tegenover het groepje kinderen te staan dat er alles aan zal moeten doen om het te verdrijven.

Bill Denbrough

Belch Huggins

avatar van Maarten0402

Maarten0402

Miszmi schreef:
Tja, wat moet je hierover zeggen. Het is duidelijk dat Bill Skarsgård de veters van Tim Curry als Pennywise nog niet eens mag strikken, maar ik moet daar ook bij zeggen dat ik over het algemeen niet heel teleurgesteld ben over Bill Skarsgård als Pennywise. De makers hebben de juiste beslissing gemaakt om het uiterlijk aan te passen, op deze manier voelde ik de behoefte ook niet echt om hem te gaan vergelijken met Curry. Nu ben ik overigens ook van mening dat Curry de hele film in het origineel trok, zonder hem was het niet eens echt een goede film geweest. Dat vond ik bij deze toch wat minder, ik kreeg wel het gevoel dat er iets meer houvast in zat en net iets meer in detail werd getreden. Tevens wordt de film door alle acteurs samen getrokken, er is niemand die echt heel veel beter presteert dan de ander.

Ik sluit mij verder vooral aan bij eerdere recensies. De film is totaal niet eng. Ben één keer een heel klein beetje geschrokken en dat was het moment in de badkamer. Hier werden overigens nogal wat vloekwoorden uitgesproken door de rest van de zaal. Ik schrik niet heel snel, dus ik vermoed dat dat stuk mogelijk door anderen wel als eng ervaren is. Daarentegen heb ik wel relatief vaak gelachen voor een horrorfilm, al heb ik dit niet als slecht ervaren. De humor was over het algemeen goed gedoseerd en werd op de juiste momenten ingezet. Ook sluit ik mij erbij aan dat de film vrij langdradig is, maar vooral op bepaalde momenten. Het is niet zo dat ik de gehele film heb gedacht 'wat duurt dit ontzettend lang', dat waren echt momenten in de film waarop ik een beetje zuchtend zat te kijken.

Ik vind het onbegrijpelijk dat deze film een hoger gemiddelde haalt dan het origineel. Hebben die mensen die niet gezien, of waarderen ze de 'engheid' van deze film meer? Deze film is over het algemeen gezien wel wat enger, maar het origineel heb ik toch beduidend hoger in het vaandel staan. (3* tegenover 4.5*). Mogelijk heeft het er ook mee te maken dat dat de eerste horrorfilm was die ik ooit zag met een jaar of zeven en voor toen best eng was . Ik heb hem later wel meerdere keren herzien en vond hem uiteraard niet eng meer, maar Curry als Pennywise blijft subliem en echt om te genieten.

Deze versie komt er net vanaf met een voldoende en dat is voor een remake niet eens heel verkeerd. De meeste remakes kan ik helemaal niet waarderen en deze deed het nog best aardig. Hij hangt overigens wel tegen een 3.5 aan, mogelijk dat ik hem bij de herziening voor het tweede deel alsnog omhoog gooi.

Dan snap ik niet dat je een avatar kiest van deze film als je het uiteindelijk matig vind.
Goede uitleg verder, maar dit snap ik dan weer niet.

avatar van comely

comely

Maarten0402 schreef:

Goede uitleg verder, maar dit snap ik dan weer niet.

Misschien vindt hij de cover heel mooi.

avatar van Miszmi

Miszmi

Maarten0402, dit plaatje heb ik ruim voordat de film draaide al als avatar ingesteld. Ik keek namelijk wel echt uit naar deze film en mijn verwachtingen qua spanning lagen heel hoog. Ondanks dat mijn verwachtingen niet geheel waargemaakt zijn (3,0* voor een remake vind ik trouwens nog zeer aardig hoor), vind ik dit plaatje nog steeds ijzersterk.

comely, hij is een zij

avatar van Maarten0402

Maarten0402

Miszmi ah ok. Ja ik vind het ook een mooie poster, maar ikzelf zou eerder een avatar kiezen van iets persoonlijks of als het dan van een film is zou het een film zijn die ik juist erg goed vind

avatar van Neder0001

Neder0001

Petje af voor de marketing omtrent deze film, want zo spannend en interessant als de trailers waren, zo teleurstellend was de uiteindelijke film.

Allereerst was mijn verwachting dat deze film een hoog griezel factor zou hebben. Helaas is dit niet het geval. IT is bij vlagen zelfs komisch. De speciale effecten bijv. wanneer IT zijn tanden laat zien, zien er ook erg gedateerd uit waardoor IT nergens echt griezelig wordt. Echt gevaarlijk is IT ook niet richting de hoofdrol spelers, dus waarvoor moet je als kijker nog schrikken van IT? De acteur welke IT speelt is naar mijn mening ook een foute keus. Heeft totaal geen uitstraling als boeman.

De film zelf rammelt natuurlijk aan alle kanten. Zo wordt nooit echt duidelijk waarom alle hallucinaties(?) optreden en waarom deze maar door een select groepje ervaren worden. Een badkamer vol met bloed, dat moet toch iedereen zien?

Aan het eind wordt het naar mijn mening allemaal weer veel te zoetsappig met tiener romances. Helaas volgt kort daarna ook min of meer een aankondiging voor een vervolg...

Erg teleurstellend allemaal.

avatar van wess16

wess16

Wauw, wat een heerlijke film! Die kinderen deden het erg goed, ik leefde echt met ze mee. Coming of age-achtige sprak me erg aan. Film is lief, grappig, spannend én eng. Prachtige beelden ook. Volgens mij is deze een stuk beter dan de ‘oude’ It. Ik verheug me nu al op deel 2.

avatar van 3 2 1 cut

3 2 1 cut

Neder0001 schreef:

Allereerst was mijn verwachting dat deze film een hoog griezelfactor zou hebben.

De film zelf rammelt natuurlijk aan alle kanten.

Helaas volgt kort daarna ook min of meer een aankondiging voor een vervolg..

Erg teleurstellend allemaal.

Een prachtig voorbeeld hoe mensen oppervlakkig naar een film (gaan) kijken of hebben gekeken. Geen weet hebben van het boek zelf, de stijl en het werk van de schrijver King kennen of weet hebben van de historie van de oudere verfilming. En dan hun review gaan opstellen....

Dan is het tijd om deze MoMe user aan de hand te nemen en mee te nemen in de mooiere verdiepende lagen van bepaalde films, de schrijver(s) en hun verhalen erachter en de (soms) literaire achtergrond om zo het te verkennen zodat ze later meer gefundeerde reviews kunnen gaan opstellen.

Is dit arrogant van mij ? Ja, aan de ene kant wel want belerend maar aan de andere kant heeft deze user, imho, laten lezen dat het nodig is.

avatar van Neder0001

Neder0001

3 2 1 cut schreef:

Ik beoordeel de film an sich, inderdaad zonder het boek te kennen en mijn opinie daardoor te laten beïnvloeden. Hier zou je een voorbeeld aan kunnen (moeten) nemen.

avatar van 3 2 1 cut

3 2 1 cut

Neder0001 schreef:

Fair enough. Ik snap je en geef je ergens ook gelijk. Eigenlijk hadden we, in de bioscoop, naast elkaar moeten zitten. Hadden we allebei van kunnen ‘leren’. Wie weet bij het vervolg.

avatar van BusterScala

BusterScala

Ben niet zo van recensies schrijven (maar mag ze hier graag lezen) echter ik snap de hoge scores bij deze film absoluut niet. Had werkelijk moeite met het uitzien van deze versie. En kan er geen voldoende voor geven. Ga vaak mee met het gegeven aantal sterren maar nee, hier zit ik er toch behoorlijk (ver) naast.

ik vind het lezen van al deze recensies echt kostelijk!

avatar van IH88

IH88

Herzien en ik verhoog mijn stem. Eén van de weinige films waar ik thuis op de bank meer van geniet dan in de bioscoop. Misschien omdat er toen een stel pubers naast me zaten.

avatar van ygdrassil

ygdrassil

Kei goede film zat er lang op te wachten. Maar het is echt de moeite waard

avatar van Left4Dead

Left4Dead

It deed niet zoveel, hij had net zo goed nog even kunnen uitslapen.

Ik kon er allemaal niet zoveel mee, net als met het origineel. Eng kan ik het niet noemen behalve het begin. Dat was dan voor mij ook het enige sterk stukje beeldmateriaal. Ik had goede hoop met dat begin alleen die hoop was snel vertrokken.

Gewoon niet mijn ding, net als vele andere verfilmingen van King's verhalen. Het gezeul met de nerds die nergens echt een stro breed dwars werden gezeten door het fenomeen. Op momenten mierzoet, daar heb ik een allergie voor. Naja... 2.5 sterretjes, net als het orgineel. Hopen dat het vervolg sterker mag zijn.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

De special fx / cgi zien er niet slecht uit maar voor de rest valt het erg tegen hoor. Een clichématige, vrij kinderachtige horror waarbij je alles al van mijlenver ziet aankomen. Eng of spannend is het ook niet, de sfeer is veel te braafjes en door de gelikte muziek kreeg ik soms het gevoel dat ik naar een Disney film zat te kijken. Niet best dus, voor een horror. Een nipte 2,5 ster, maar alleen omdat het er niet onaardig uitzag.

avatar van thunderball

thunderball

Deze een tijdje geleden gaan zien in Antwerpen.

Aardige her verfilming van het beroemde boek van King, waarbij dit keer de typische verhaalstructuur, waarbij heden en kinderjaren doorelkaar heen verweven zijn, op zij is geschoven en nu alleen het verhaal van de kinderen wordt verteld.

Kind acteurs doen het goed, maar vind ze persoonlijk toch een stuk minder sympathiek als de kinderen uit de oude TV film/serie..,

maar het allerbelangrijkste is natuurlijk hoe Pennywise wordt weergegeven en -eerlijk is eerlijk- Skarsgård doet het niet slecht, maar kan toch niet tippen aan Curries versie, die echt iconisch was en zo tussen andere moderne horrormonsters kan plaats nemen als Krueger, Voorhees en Meyers... en dat kun je toch niet echt zeggen van Skarsgård.
Het vermoeden rijst dan ook dat we zijn versie over een jaar of twintig al lang weer vergeten zijn...

en dat geldt eigenlijk ook voor deze hele film, want hoewel kundig gemaakt, wordt het nergens werkelijk memorabel, laat staan eng en dat laatste is voor een horrorfilm toch wel een eerste vereiste.

Alleen de openingsscène waarin Pennywise wordt geïntroduceerd maakt indruk, maar op ietwat meer goor na, is dat feitelijk een kopie van een gelijksoortige scene uit de TV versie. Verder is de enige andere scene, die nog enigszins indruk maakt, die met de diavoorstelling. Daar wordt eindelijk op een creatieve manier een andere draai gegeven aan de dreiging met de clown en dat had wel meer gemogen.

Voor de rest best geinig, maar de gigantische hype vooraf kan in geen enkel opzicht (behalve qua opbrengst?) worden waargemaakt.

Een zes, ofwel 3 sterren.

avatar van Walter White

Walter White

Geweldige sfeer in deze film ondanks dat je ouwe klassieker nog goed kan herinneren.

En de acteurs spelen hun rol heel leuk. In sommige scene's vond ik wat te overdreven maar ja hoort nou eenmaal bij.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Totaal niet eng. Maar volop entertainment

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Van het origineel ben ik sowieso fan, eigenlijk van vele horror met clowns, enkel dat einde vond ik toen cheap en raar. Ik vond dit zeker geen slecht remake, de clown was ook çava, al vind ik de originele Pennywise zaliger. Ik wist op voorhand dat het zeer moeilijk zou zijn om me met hetzelfde gevoel als het origineel achter te laten en dat vertaalt zich dan in een wat kritischer oordeel. Gewoon leuke horrorfilm zonder echt veel scary stuff enzo en ie blies me zeker niet van mn stoel. Ook blijf je hopen op dat extra en dat miste ik door gans de film heen. Laat iemand deze kijken terwijl ie het origineel niet gezien heeft dan is deze veel vetter denk ik.

avatar van Mr Grey

Mr Grey

Waardeloos dat het ineens midden in de film is afgelopen! Bij de eerdere versie waren ze jong en kwamen ze 27 jaar later terug bij elkaar om de IT te vernietigen. Nu zit je er midden in en stopt het midden in het verhaal. Shit!!

avatar van Kondoro

Kondoro

Mr Grey schreef:

Ja en als je gewoon geduld hebt wacht je tot het tweede deel.

avatar van Theunissen

Mr Grey schreef:

Klopt, maar vroeger moest je het doen met twee videobanden (op de eerste videoband waren ze jong en op de tweede videoband volwassen)

avatar van The Oceanic Six

Mr Grey schreef:

Goh, je had niet het idee bij het einde van de film dat het een open eind had?

avatar van Glacius

Glacius

Wanneer komt de extended cut?

avatar van clubsport

clubsport

Wow het kan dus toch wel een remake maken die zich niet hoeft te schamen tov het origineel .

heb de film af moeten zetten 20 minuten voor het eind maar een redelijk eerste oordeel kan ik wel al geven lijkt me .

Tim curry word niet geevenaard als pennywise maar dat was ook niet te verwachten , toch hoeft bill zich niet te schamen voor zijn prestatie hij zet een behoorlijk enge clown neer en zeker de beginscene met

georgie hakt er behoorlijk in .

Qua spanning zakt de film daarna ietswat weg maar hij blijft onderhoudend genoeg .

Alle andere acteurs spelen hun rol heel goed en je krijgt als kijker genoeg tijd om je te hechten aan de personages .

Leter meer als ik de film heb afgekeken .

avatar van egelhunter

egelhunter

Geweldig goede remake!

Heb me prima vermaakt en de film is ook creepy zoals een horror hoort te zijn.

avatar van mixmaster

mixmaster

Zoals zoveel Remake films is deze ook niet best, het is allemaal vrij matig.

Over het algemeen is het best te doen maar de echte spanning en sfeer van het origineel mis ik hier toch wel.

Daarbij vind ik de Pennywise uit het origineel vele malen enger dan deze.

Nu afwachten hoe ze het 2e deel gaan doen, de kids van de loserclub zijn dan volwassenen.

avatar van clubsport

clubsport

Heb de film net afgekeken en prima genoten van deze remake , pluspunt is natuurlijk dat het einde een stuk beter ( in ieder geval visueel) is dan het origineel .

De topsfeer van het origineel (om het maar zo te benoemen) word niet gehaald omdat na het sterke begin de film qua spanning wat inkakt , zo word er bijv een wat merkwaardige shaky cameraeffect gebruikt in enkele scenes waar it aanvalt waar ik het nut niet van inzag , ik vond het eerder storend .

over het algemeen is de film goed en een dappere poging om het verhaal opnieuw te vertellen maar de topsfeer van de 1990 versie word niet gehaald .

avatar van Brabants

Brabants

Deze remake was voor mij niet meer dan wat theatrale onzin. Als je dan zo'n goed acterende jeugdige cast tot je beschikking hebt en de jaren aan wijsheid hebt om het om te dopen in iets wat past binnen deze tijdsgeest en er dan zo'n slappe hap van maakt, vind ik het zekers erg triest. Wat was hier nu t.o.v. de jaren negentig beter aan?