It (2017)
Bekijk via Netflix
Bekijk via Prime Video
Bekijk via HBO Max
Plot It
"Your fears are unleashed"
Zomer 1989. 'It' volgt een groep kinderen, beter bekend als de 'Losers club', in het kleine stadje Derry, Maine. Op een dag wordt het stadje geterroriseerd door het bloeddorstigste monster It dat het op de kinderen voorzien heeft. Dit monster, dat de vorm van een clown genaamd Pennywise aanneemt, komt lijnrecht tegenover het groepje kinderen te staan dat er alles aan zal moeten doen om het te verdrijven.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- It (BoekMeter)
Pennywise
Henry Bowers
Belch Huggins
Ebenezer Scrooge
Ik zie uiteraard wel dat het een horror is, maar het is mij niet eng genoeg. Zoals ik eerder al zei: het ziet er te gepolijst uit. Maar hopelijk gaat het in de plot meer over de vermiste kinderen, want dan zou het inderdaad nog wel een griezelige film kunnen gaan worden.
Dat is idd wat anders dan er geen horrorfilm in zien
Ik vind dat ze het betreft de horror ook niet veel verklappen en dat vind ik alleen maar goed. Er wordt amper iets gespoilerd. Soms heb je ook trailers waarin alle goede scares van de film verklapt worden. Daarom bevalt de opmaak van de IT trailers me ook zo goed.
Zwolle84
Uiteraard bedoel ik wel een kinderfilm binnen het horrorspectrum. Zo een voor 12 jaar en ouder. Net als dat een Maze Runner officieel ook een avonturenfilm is maar dan voor jongeren, of een Ender's Game een sci-fi voor kinderen.
Het komt op mij een beetje over als expres tegen de stroom in willen roeien. Iedereen vind de trailers enorm pakkend en freaky en dan komt iemand aangeven dat het als een kinderfilm oogt. Dat het niet je ding is mag, maar je punt slaat nergens op. En ook voelt deze film niet als kinderhorror. Het is niet dat omdat er kinderen in de hoofdrol zitten, het niet heel serieus en volwassen kan zijn. De klassering van 16 jaar en ouder is er ook niet voor niets opgeplakt.
horizons
Vind de sfeer ook totaal anders dan de (young adult films) Maze runner & Ender's Game. Kijk, qua concept zou je Super 8 met It kunnen vergelijken maar bij Super 8 is het duidelijk dat het een avonturenfilm is geschikt voor meerdere leeftijden bij trailers van IT zie je duidelijk dat het niet geschikt is voor jongere kinderen.
Zwolle84
Tja, dan zijn jullie het toch gewoon niet met me eens? Ik geef enkel m'n mening, heb er verder niets aan toe te voegen.
Dan vind ik alsnog helemaal niets erop wijzen dat het een "young adult" horrorfilm is, wat je probeert te zeggen. Het zijn kinderen in de hoofdrol, maar nergens oogt het kiddy. Noem eens een kinderlijk element uit de trailer waardoor je zou denken dat het voor 12 jarigen bedoeld zou zijn? Het hele sounddesign van de trailer is al veel angstaanjagender dan alle andere horrortrailers die ik dit jaar heb gezien.
Ik snap gewoon niet waar je het vandaan haalt, maar het blijft wel een eindeloze discussie zo. Ik denk niet dat er een duidelijk antwoord zal komen.
GeorgiesArm
Geen enkel aspect van deze film lijkt op young adult. Wat een onzin, lol. Als ze zich daar op richtten, hadden ze geen 135 minuten durende R-rated film gemaakt met een script van de regisseur van True Detective S1 en met de Zuid-Koreaanse cinematograaf van Oldboy and Thirst achter de camera.
n00r
Ik kijk de trailer niet eens. Verklapt me te veel.
THEMARSVOLTA
Inmiddels ook een stuk van de georgie scene gezien, dit zet er echt enorm goed uit, nog vele malen beter dan de scene uit de 1990 versie. Hier zie je heel goed dat Pennywise niet alleen heel angstaanjagend kan zijn maar ook duidelijk een vrolijke clown kan zijn. Zo vrolijk had ik ook niet had verwacht na alle trailers en teasers. Qua mimiek doet het mij zelfs aan The Joker denken.
IT | FLOAT: A Cinematic VR Experience - vr.itthemovie.com
IT Movie | Facebook - m.facebook.com
Super awesome. Een VR experience. Op de telefoon werkt het ook, maar dan moet je wel meebewegen. Bovenste link kan je zelf de source kiezen. Bij de FB link krijg je de FB variant.
DMF
Lijkt me heel tof als je echt een VR-set hebt. Op Youtube is het allemaal veel te pixelig. Wel aardig gedaan veder.
En weer een totaal andere stem van Pennywise. Deze vind ik maar niets.
Sarelb2
Ik ben net te jong om er heen te gaan. Ik hou van horror film. En ik wou naar die film. En ik verheugde er zo op toen ik het nieuws te horen kreeg. En nu kom ik er achter dat ie voor 16+ is. Dat is wel jammer. Ik ben zelf 14 dus ik vind dat ie voor 12 jaar moet zijn. Wie kan me er mee helpen. Wie kan mij de dvd uitkomst vertellen?
horizons
Sowieso niet stemmen als je film niet gezien hebt.
Over zes-negen maanden komt de dvd. Dan nog drieënhalf jaar wachten en dan kun je de film kijken.
Maarre, lees het boek.
Deed ik ook toen ik 12 ofzo was. Kan prima als veertienjarige wat mij betreft. Nu nog vakantie.
Als ik even zo Google dan zie ik dat de eerste bibliotheek die ik checkte ook vanaf 12 jaar volwassenenboeken uitleent aan jongeren.
bart007bond
John milton,
Ben mega fan van het boek.
In 5 edities in de kast.
1196 bladzijdes puur plezier.
Ben bang dat het boek altijd beter zal blijven.
Maarre, lees het boek.
Oké ik ga het boek kopen want dat wou ik toch al
John Milton
Ga je geen spijt van krijgen denk ik. Het is een dikke, maar het wordt behoorlijk snel spannend. Ik heb hem ooit in een dag uitgelezen. Wel hoofdpijn daarna
John Milton
Nee helemaal niet Sarelb2, en onderverdeeld in kortere paragrafen. En het hoeft niet in één dag uit, toch? Een spannend dik boek is beduidend minder zware kost dan een saai dun/gemiddeld boek. Ik heb boeken gelezen van rond de 100 pagina's waar geen doorkomen aan was.
John milton,
Ben mega fan van het boek.
In 5 edities in de kast.
1196 bladzijdes puur plezier.
Ben bang dat het boek altijd beter zal blijven.
Ik denk dat ik alsnog ook maar even de Engelse ga kopen. Sowieso leuker.
Maar misschien wil jij dan juist liever die oude Nederlandse vertaling, Sarelb2? Beduidend minder pagina's
tattoobob
Sowieso niet stemmen als je film niet gezien hebt.
Wat is een dvd??
Left4Dead
Iets uit de jaren 80 of zoiets, ik mijn moeder daar eens over horen spreken met mijn vader toen. Iets van 20 jaar terug.
DMF
Ik denk dat ik alsnog ook maar even de Engelse ga kopen. Sowieso leuker.
Ja, je hebt de verkorte editie. Op de een of andere manier zijn er in Nederland verkorte versies van It en The Stand op de markt gekomen, terwijl de Engelse markt die edities helemaal niet kent. Sowieso een aanrader om de Engelse editie te kopen inderdaad. Ik verbaasde me al dat je dik 1100 pagina's in een dag leest.
Ja helaas.
behalve dat ik dus een min of meer verkrachte versie heb gelezen, ben ik weer een stukje minder cool dan ik dacht. Jeetje. Het begin van de midlife-crisis, zul je zien
FillumGek
Ik kijk nooit trailers, maar voor deze film wil ik bijna een uitzondering maken. Bijna. Zoveel zin in na het lezen van reacties hier en op andere sites
Ik denk dat ik alsnog ook maar even de Engelse ga kopen. Sowieso leuker.
Ik heb de Nederlandse versie net op bol.com besteld. En het is de versie van 2017.
Zo kan ik het nog een klein beetje ervaren ? En ik ga er voor zorgen dat ik de dvd van 2017 ook krijg. Ik heb namelijk al een exemplaar gereserveerd op bol.com??
Thomas83
De laatste weken uitgebrachte beelden van It bevestigen vooralsnog een beetje wat ik van de film verwacht. Met de sfeer en vriendengroep zal het wel goed zitten, en als dat gewoon het hart van de film wordt dan wordt het wel echt wat moois. Bij de horror en Skarsgards interpretatie van Pennywise heb ik dan wel weer echt mijn twijfels. Ik kan de stem van Pennywise nog niet helemaal serieus nemen en zie toch erg veel standaard moderne horrorfilm (goedkope) schrikmomentjes. Met dat laatste hebben een hoop mensen geen problemen, dus de film zal ongetwijfeld een groot succes worden. De marketingcampagne is ook erg goed.

It Chapter Two

Wind River
Western / Misdaad, 2017

Sidney Hall
Mystery / Drama, 2017
gebaseerd op boekkleine stadclownpestenabandoned housemoordflashbackballoonmaineschoolschepselangstzomermoordenaarvermist persoondeath of brotherwellkinddemonictown historystephen kingit