It (2017)
Bekijk via Netflix
Bekijk via Prime Video
Bekijk via HBO Max
Plot It
"Your fears are unleashed"
Zomer 1989. 'It' volgt een groep kinderen, beter bekend als de 'Losers club', in het kleine stadje Derry, Maine. Op een dag wordt het stadje geterroriseerd door het bloeddorstigste monster It dat het op de kinderen voorzien heeft. Dit monster, dat de vorm van een clown genaamd Pennywise aanneemt, komt lijnrecht tegenover het groepje kinderen te staan dat er alles aan zal moeten doen om het te verdrijven.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- It (BoekMeter)
Pennywise
Henry Bowers
Belch Huggins
perceived
Wat een gehakketak over deze film!
Ongeacht het eindresultaat: een beetje horror-fan ziet toch zeker wel dat hier toch een portie passie achter zit..?! Dit project had een behoorlijke aanloop en er is aardig wat energie in gestoken, meer dan enkel winstbejag. In tegenstelling tot de eerste film (c.q. mini-serie) benaderd deze film ook juist veel meer het originele verhaal.
Anyway, ik snap dat het geen garantie tot een succes betekent, maar heb er voldoende vertrouwen in dat het geen bagger zal zijn.
Waverick
Ik ben zeer benieuwd hoe het gaat worden; ik kan haast niet wachten. De trailer ziet er in ieder geval al veelbelovend uit.
Erick1985
Ik ben heel voorzichtig...de 1990 versie is een ware klassieker en in principe nog niet zo heel oud. Weinig films hebben mij vroeger zo ongekend angstig gekregen als IT. En nog steeds is hij steengoed en niet echt gedateerd. Ben wel erg benieuwd naar deze remake maarja heb toch ook wel een beetje het gevoel van "don't touch the classics"... Nog even wachten tot september helaas.
RuffRhyder1987
It (also known as It: Part 1 – The Losers' Club) Er Gaan Sowieso 2 Delen Uitkomen...Elke Van +_ 2uur Deze Remake Gaat 100% Beter Worden Als Z'n Voorganger. De Trailer Zegt Al Genoeg?
Mr-Mcmovie
Ook om dat hier meer geld in gaat gestoken worden en we zijn 27 jaar later nu kunnen ze veel meer, maar de originele is ook een tv film, en deze een bioscoop film we mogen dus niet al te streng vergelijken met die uit 1990.
Die uit 1990 is wel vind ik de beste tv film dat ik ooit heb gezien (mijn score is ook 4,5) kijk er heel hard naar uit, maar het is de regisseur van Mama, en heb bang dat deze TE overroepen gaat worden net als Mama zelf.
kleintje 2
Ik ben ook van mening dat deze al zeker 100% beter gaat worden.
DMF
Tijdens de MTV Movies & TV Awards aanstaande zondag volgt er nieuw beeldmateriaal.
bart007bond
Ziet er goed uit de nieuwe trailer.
Ademt de sfeer uit van het meesterlijke boek.
DMF
Mooie beelden weer. Waar de eerste trailer iets meer de nadruk legde op de horror en de aanwezigheid van Pennywise, laten deze nieuwe beelden zien dat It geen generiek dertien in een dozijn horrortje gaat worden. In de beelden die we tot dusver gezien hebben, lijkt het er echt op dat ze de chemie tussen de Losers erg goed vorm hebben gegeven. Finn Wolfhard als Richie lijkt echt spot on. Prachtig dat-ie één van Richies stemmetjes doet. En hoe flauw de grap ook is, het is wel precies de humor die bij de leeftijd en zeker bij het boek past. Leuk ook om de Bowers' gang van dichtbij te zien, net als de rockfight, en zelfs van Mr. Keene zien we even een glimp.
Alle vertrouwen in dat dit helemaal goed gaat komen.
Thomas83
Ziet er aardig uit. Sfeervol inderdaad en duidelijk gelukkig ook ruimte voor humor en gekloot binnen de vriendengroep. Leuk ook om voor het eerst Wolfhard echt in actie te zien in zijn rol als Richie. En dat lachje van Pennywise en die woe-geluidjes zullen wel een vast element worden dat Skarsgard aan Pennywise meegeeft. Dit geeft een aardig idee welke kant hij op zal gaan met het personage. Vraag me wel af of hij nou echt eng zal worden.
Savatage
De eerste It film is jarenlang mijn favoriete horror film geweest, één van de weinige horrors waarbij ik effectief schrik had. Onlangs heb ik de boek IT van Stephen King gelezen en het viel me op hoeveel er eigenlijk in de boek gebeurd dat ze gewoon weggelaten hebben uit de eerste film.
Ik hoop dat ze dat in deze film anders aanpakken, er zitten nog zoveel scènes in die boek die ze tot uiting kunnen brengen in deze film.
DMF
Skarsgard over zijn rol als Pennywise
Het is natuurlijk een beetje preken voor eigen parochie wat-ie doet, maar het klinkt goed. Arme kinderen. Komt er ineens zo'n clown van dik 1 meter 90 op je af. Skarsgard is ook afgeschermd van de Losers' Club, net als in de mini-serie. Ben benieuwd wat hun eerste reactie was na het zien van Pennywise.
Waarschijnlijk komt er in juli een nieuwe trailer. Er is al wel verklapt dat ook daarin de stem(men) van Pennywise nog geheim blijft. Dat bewaren ze waarschijnlijk dus tot de film zelf.
Zandadder
^^ Het schijnt dat de acteurs van de originele IT, Tim Curry ook liever ontliepen op de set.
kleintje 2
Dus er is gelukkig nog hoop op een goeie remake. Begon al weer aan PG-13 te gaan denken. Maar ben blij dat ze het boek deze keer gaan volgen.
bart007bond
Blij toe met de r rating.
Vond de originele serie eerst zwaar matig, maar tegenwoordig vind ik hem zeker te doen.
Maar kijk erg uit naar het 1e deel.
DMF
De marketing begint op gang te komen. Op Comic Con wordt er wat met Pennywise gedaan, al heeft de film (nog) geen eigen panel. Wel komt er ergens deze maand nog een nieuwe trailer.
En er is een nieuwe foto van Pennywise:
Veelbelovend weer.
De trailer an sich is best angstaanjagend. Maak me alleen zorgen om Pennywise. Natuurlijk is de make up in 2017 beter, maar Tim Curry's charisma heeft echt voor een iconisch horrorpersonage gezorgd. De trailer verraad weinig Pennywise en dat is slim. Mocht het tegenvallen, dan komen we er pas laat achter.
Dat ze de "they all float" door kinderen laten zeggen baart me wel zorgen, dat deed Tim Curry toch echt geniaal. Hopelijk doet Skarsgård ook vergelijkbare dingen.
Daarentegen zal de hogere productiewaarde ook ongetwijfeld zorgen voor minder knullige momentjes.
Bu-bu bu-bu Billy Boyyyy
DMF
Tijdens Preview Night op Comic Con is de volgende trailer getoond. En, net als de eerste trailer, met groot enthousiasme begroet. Daarnaast zijn er nog twee extra scènes getoond, die voorlopig exclusief voor de aanwezige bezoekers blijven. Entertainment Weekly heeft wel een mooie breakdown gemaakt van de twee scènes en de nieuwe trailer, die voor een deel verder gaat waar de vorige gebleven is. En zowaar met een paar woordjes van Pennywise.
Het is echt net alsof ik het boek weer opensla wanneer ik die breakdown lees. Ben heel erg benieuwd naar de getoonde trailer. Volgende week wordt-ie vrijgegeven.
HorrorFan007
Obscure night IT Antwerpen is uitverkocht en ik heb nog een kaartje gelukkig !!!!
Thomas83
Het artikel van Entertainment Weekly belooft veel goeds. De makers begrijpen duidelijk goed hoe belangrijk de vriendschap van de kinderen is voor het verhaal, en als je de omschrijvingen zo leest voel je dat het gaat werken als de cast een beetje chemie heeft. Ik denk dat het wat betreft de Losers Club wel goed zit en het alleen nog maar een vraagteken is of het horrorelement ook zo geslaagd zal zijn.
DMF
Ze willen het zelf gevestigde record van meest bekeken trailer binnen 24 uur waarschijnlijk verbreken, want er volgt wederom een aankondiging:
Zipportal

Wind River
Western / Misdaad, 2017

Sidney Hall
Drama / Mystery, 2017
gebaseerd op boekkleine stadclownpestenabandoned housemoordflashbackballoonmaineschoolschepselangstzomermoordenaarvermist persoondeath of brotherwellkinddemonictown historystephen kingit