• 9.374.511 stemmen

I Don't Feel at Home in This World Anymore (2017)

Misdaad / Komedie | 93 minuten

Genre: Misdaad / Komedie

Geregisseerd door: Macon Blair

Met onder meer: Melanie Lynskey, Elijah Wood en David Yow

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot I Don't Feel at Home in This World Anymore

Een depressieve vrouw wordt het slachtoffer van een woninginbraak. Hierdoor vindt ze, samen met haar onaangename buurman, een nieuw doel in haar leven: het opsporen van de dieven. Ze komt echter al snel in gevaarlijke situaties terecht tegenover een stel ontaarde misdadigers.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Vanaf 24 februari 2017 te zien op Netflix

avatar van centurion81

centurion81

• 2067 berichten
  • 1990 stemmen

Gave titel wel, ben benieuwd!

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

Origineel script ook.

avatar van centurion81

centurion81

• 2067 berichten
  • 1990 stemmen

Mooie poster ook...Lijkt beetje nieuwe Netflixstijl - Girlfriend's Day had ook al iets dergelijks.

avatar van scorsese

Uitstekende film over een vrouw die het helemaal gehad geeft met de mensheid nadat er bij haar is ingebroken. Een origineel verhaal waarbij het verloop zich niet gemakkelijk laat voorspellen (zowel vanwege de soms plotse gebeurtenissen als de prettige mix van genres). Een beetje eigenzinnige personages ingevuld door een prima cast waarbij Melanie Lynskey positief opvalt in de hoofdrol.

avatar van Daan258

Daan258

Een film die ik zeker even in de gaten ga houden.

Klinkt allemaal best oké.

avatar van knusse stoel

knusse stoel

IMDb (8,3 / 114)

en

Moviemeter 2,30 5 stemmen

Groot verschil in de waarderingen!

Ik wacht even af wat hier gebeurt en dan misschien.......

mikey

Vigilante flick voor fatsoenlijke links&liberale mensen, op internet ook we SJW's genoed . Het was een goeie poging hoor, maar ik zie liever republikeinse boze blanke mannen op oorlogspad tegen punkers. In plaats van een schat van een nerd meisje.

De sfeerschets was goed, zo ook acte 2: een detective plot. Maar de uiteindelijke afwikkeling was helaas erg matig. Een afknapper zelfs.

Voordeel van de twijfel gevalletje. Leuk om Wood weer eens te zien.

Melanie Lynskey als buurvrouw next door die niet meer weet waar ze het moet zoeken.

Ze grijpt in feite de inbraak aan om voortaan het heft in eigen hand te nemen.

Op haar zoektocht naar gerechtigheid ontmoet ze nogal wat weirdos. Alle mensen die ze treft zijn in feite bordkartonnen personages. De film is licht absurdistisch. Tot zeker halverwege was het zeker heel behoorlijk en op een leuke manier vreemd, daarna gaat het niveau helaas omlaag.

Het had allemaal nog wat absurder gemogen. Zoals Alex van Warmerdam in Schneider vs. Bax (2015) goed deed. Of tragikomischer. Zoals in Love Liza (2002)

Nu is het 't allemaal net niet. De film leek op een krappe voldoende af te stevenen maar het slappe einde levert uiteindelijk een verdiende 2,5* op.

n00r

Dit zag er zo veel belovend uit maar dat was het absoluut niet voor mij. Een film dit een korte speeltijd heeft maar toch voor mijn gevoel heel lang duurt en nergens interessant word. De hoofdrol speelster lijkt een beetje op een zoutzak en het acteerwerk van de andere is ook niet wat je goed kan noemen. Jammer poster is heel gaaf namelijk.

avatar van k.grubs

k.grubs

Grappige film, ik zou het genre hier even aanpassen.

avatar van schumacher

schumacher

Niet mijn ding.

k.grubs schreef:

Grappige film, ik zou het genre hier even aanpassen.

Inderdaad, Drama is het sowieso niet en Misdaad kan ik ook bijna nergens terug vinden. Eerder gewoon Komedie. Ook vind ik de classificatie 16+ onzin. Het angst-tekentje moet maar snel weg gehaald worden.

avatar van jeebee18

jeebee18

De film schetst een herkenbaar beeld uit de tijd waarin we leven: de onbeschoftheid van mensen ten opzichte van elkaar, de onverschilligheid van de politie ten opzichte van kruimeldiefstal en het recht dat door gefrustreerde burgers in eigen hand wordt genomen met alle gevolgen van dien. Melanie Lynskey speelt een prima rol als bestolen en daardoor gefrustreerde burger, Elijah Wood (niet meer te herkennen als Frodo) zet ook heel mooi een zonderlinge en soms irritante buurman neer.

De film bleef me boeien tot het eind omdat de reactie van de hoofdpersonen zo herkenbaar was en Melanie Lynskey in haar rol als slachtoffer medeleven opwekt en vasthoud tot het einde.

Geen topfilm, wel de moeite waard om te kijken, daarom een dikke voldoende!

n00r schreef:

???? Meer als de helft van de film is vrij grof geweld, vooral tegen het einde.

606 schreef:

???? Meer als de helft van de film is vrij grof geweld, vooral tegen het einde.

Heeft dat iets met angst te maken?

n00r schreef:

Heeft dat iets met angst te maken?

avatar van Lorelai123

Lorelai123

Zeer verrassende film. De tweede helft had ik zeker niet verwacht. Heel herkenbaar, haar beeld op de mensheid. Eindelijk eens een 'nomale' hoofdrolspeelster, geen fotomodel in een designerhuis.

ik doel op misdaad, wat jij benoemt dat er nauwelijks inzit.

Zit er ook niet veel in naar mijn idee.

ik doel op misdaad, wat jij benoemt dat er nauwelijks inzit.
Misdaad is dat 'vuistje' icoontje. De scene waarin ze misschien alleen in huis is met een inbreker is het 'spinnetje'.

mikey schreef:

Nou sorry, maar mekaar (kapot) schieten zie ik ook als "misdaad"

Hij zegt ook nergens dat de film niks met misdaad te maken heeft?

n00r schreef:

Hij zegt ook nergens dat de film niks met misdaad te maken heeft?

Ik doel ook op jouw

Ik doel ook op jouw

Dan moet je hem niet quoten . Maar even om terug te komen op dat jij een beetje schieten Misdaad vind. Ik vind van niet maar het zal dan wel aan mij liggen aangezien het er toch echt staat

n00r schreef:

Hij qoute mij eerst Maar inderdaad wij verschillen van mening, maar beetje schieten is het in mijn ogen ook niet.

avatar van DionneDarko

DionneDarko

Drama/misdaad lijkt me een uiterst goede omschrijving hoor. Er zat nogal wat geweld in. De film was wel wat absurd maar echt een comedy kan ik het niet noemen. Dus ik snap deze hele discussie compleet niet.

yep het vuistje.

avatar van Jack Sparrow

Jack Sparrow

Deze was ook winnaar Grand Jury Prize Sundance festival. Ben benieuwd.

avatar van Movsin

Movsin

Wat moet ge daar nu van denken ?

Erger nog dan dat dingen haar werden ontstolen, vindt Ruth, het idee dat een vreemde zich toegang tot haar woning heeft verschaft en in haar privézaken heeft zitten snuffelen verschrikkelijk, en vermits ze geen hulp krijgt van de overheid gaat onze naïeve, maar kordate verpleegster zelf op stap, desnoods om de dieven de les te spellen en om hun te zeggen dat wat ze doen niet goed is.

Het is veruit het beste gedeelt van de film, waarmee ook af en toe fijntjes kan worden gelachen, inzonderheid wanneer het idealisme stoot tegen de realiteit van het leven.

Nadien slaat de film om en gaat volledig contrasteren met wat vooraf ging. Het wordt heftig, heftiger...maar ook smaakloos. Een mossel-noch-vis-gedoe dat het niveau van de film helaas omlaag haalt.

avatar van gizzegiz

gizzegiz

Speciale film, die van depressieve stemming al gaande omslaat in (soms komische) karma-toestanden. Ik vond 'm prachtig geacteerd en kreeg er een goed gevoel van