Genre: Misdaad / Komedie
Geregisseerd door: Macon Blair
Met onder meer: Melanie Lynskey, Elijah Wood en David Yow
Bekijk via Netflix
Plot I Don't Feel at Home in This World Anymore
Een depressieve vrouw wordt het slachtoffer van een woninginbraak. Hierdoor vindt ze, samen met haar onaangename buurman, een nieuw doel in haar leven: het opsporen van de dieven. Ze komt echter al snel in gevaarlijke situaties terecht tegenover een stel ontaarde misdadigers.
Ruth Kimke
Donkey Dick
centurion81
- 2067 berichten
- 1990 stemmen
Mooie poster ook...Lijkt beetje nieuwe Netflixstijl - Girlfriend's Day had ook al iets dergelijks.
Uitstekende film over een vrouw die het helemaal gehad geeft met de mensheid nadat er bij haar is ingebroken. Een origineel verhaal waarbij het verloop zich niet gemakkelijk laat voorspellen (zowel vanwege de soms plotse gebeurtenissen als de prettige mix van genres). Een beetje eigenzinnige personages ingevuld door een prima cast waarbij Melanie Lynskey positief opvalt in de hoofdrol.
Daan258
Een film die ik zeker even in de gaten ga houden.
Klinkt allemaal best oké.
knusse stoel
IMDb (8,3 / 114)
en
Moviemeter 2,30 5 stemmen
Groot verschil in de waarderingen!
Ik wacht even af wat hier gebeurt en dan misschien.......
mikey
Vigilante flick voor fatsoenlijke links&liberale mensen, op internet ook we SJW's genoed
. Het was een goeie poging hoor, maar ik zie liever republikeinse boze blanke mannen op oorlogspad tegen punkers. In plaats van een schat van een nerd meisje.
De sfeerschets was goed, zo ook acte 2: een detective plot. Maar de uiteindelijke afwikkeling was helaas erg matig. Een afknapper zelfs.
Voordeel van de twijfel gevalletje. Leuk om Wood weer eens te zien.
Melanie Lynskey als buurvrouw next door die niet meer weet waar ze het moet zoeken.
Ze grijpt in feite de inbraak aan om voortaan het heft in eigen hand te nemen.
Op haar zoektocht naar gerechtigheid ontmoet ze nogal wat weirdos. Alle mensen die ze treft zijn in feite bordkartonnen personages. De film is licht absurdistisch. Tot zeker halverwege was het zeker heel behoorlijk en op een leuke manier vreemd, daarna gaat het niveau helaas omlaag.
Het had allemaal nog wat absurder gemogen. Zoals Alex van Warmerdam in Schneider vs. Bax (2015) goed deed. Of tragikomischer. Zoals in Love Liza (2002)
Nu is het 't allemaal net niet. De film leek op een krappe voldoende af te stevenen maar het slappe einde levert uiteindelijk een verdiende 2,5* op.
n00r
Dit zag er zo veel belovend uit maar dat was het absoluut niet voor mij. Een film dit een korte speeltijd heeft maar toch voor mijn gevoel heel lang duurt en nergens interessant word. De hoofdrol speelster lijkt een beetje op een zoutzak en het acteerwerk van de andere is ook niet wat je goed kan noemen. Jammer poster is heel gaaf namelijk.
k.grubs
Grappige film, ik zou het genre hier even aanpassen.
n00r
Grappige film, ik zou het genre hier even aanpassen.
Inderdaad, Drama is het sowieso niet en Misdaad kan ik ook bijna nergens terug vinden. Eerder gewoon Komedie. Ook vind ik de classificatie 16+ onzin. Het angst-tekentje moet maar snel weg gehaald worden.
jeebee18
De film schetst een herkenbaar beeld uit de tijd waarin we leven: de onbeschoftheid van mensen ten opzichte van elkaar, de onverschilligheid van de politie ten opzichte van kruimeldiefstal en het recht dat door gefrustreerde burgers in eigen hand wordt genomen met alle gevolgen van dien. Melanie Lynskey speelt een prima rol als bestolen en daardoor gefrustreerde burger, Elijah Wood (niet meer te herkennen als Frodo) zet ook heel mooi een zonderlinge en soms irritante buurman neer.
De film bleef me boeien tot het eind omdat de reactie van de hoofdpersonen zo herkenbaar was en Melanie Lynskey in haar rol als slachtoffer medeleven opwekt en vasthoud tot het einde.
Geen topfilm, wel de moeite waard om te kijken, daarom een dikke voldoende!
n00r
Heeft dat iets met angst te maken?
Heeft dat iets met angst te maken?
Lorelai123
Zeer verrassende film. De tweede helft had ik zeker niet verwacht. Heel herkenbaar, haar beeld op de mensheid. Eindelijk eens een 'nomale' hoofdrolspeelster, geen fotomodel in een designerhuis.
n00r
Zit er ook niet veel in naar mijn idee.
mikey
ik doel op misdaad, wat jij benoemt dat er nauwelijks inzit.
Misdaad is dat 'vuistje' icoontje. De scene waarin ze misschien alleen in huis is met een inbreker is het 'spinnetje'.
n00r
Hij zegt ook nergens dat de film niks met misdaad te maken heeft?
Hij zegt ook nergens dat de film niks met misdaad te maken heeft?
Dan moet je hem niet quoten
. Maar even om terug te komen op dat jij een beetje schieten Misdaad vind. Ik vind van niet maar het zal dan wel aan mij liggen aangezien het er toch echt staat
Dan moet je hem niet quoten
Maar inderdaad wij verschillen van mening, maar beetje schieten is het in mijn ogen ook niet.
DionneDarko
Drama/misdaad lijkt me een uiterst goede omschrijving hoor. Er zat nogal wat geweld in. De film was wel wat absurd maar echt een comedy kan ik het niet noemen. Dus ik snap deze hele discussie compleet niet.
mikey
Nou sorry, maar mekaar (kapot) schieten zie ik ook als "misdaad"
Jack Sparrow
Deze was ook winnaar Grand Jury Prize Sundance festival. Ben benieuwd.
Movsin
Wat moet ge daar nu van denken ?
Erger nog dan dat dingen haar werden ontstolen, vindt Ruth, het idee dat een vreemde zich toegang tot haar woning heeft verschaft en in haar privézaken heeft zitten snuffelen verschrikkelijk, en vermits ze geen hulp krijgt van de overheid gaat onze naïeve, maar kordate verpleegster zelf op stap, desnoods om de dieven de les te spellen en om hun te zeggen dat wat ze doen niet goed is.
Het is veruit het beste gedeelt van de film, waarmee ook af en toe fijntjes kan worden gelachen, inzonderheid wanneer het idealisme stoot tegen de realiteit van het leven.
Nadien slaat de film om en gaat volledig contrasteren met wat vooraf ging. Het wordt heftig, heftiger...maar ook smaakloos. Een mossel-noch-vis-gedoe dat het niveau van de film helaas omlaag haalt.
gizzegiz
Speciale film, die van depressieve stemming al gaande omslaat in (soms komische) karma-toestanden. Ik vond 'm prachtig geacteerd en kreeg er een goed gevoel van

Netflix voegt in maart 'The Invisible Man' toe: waar kijk je de horrorfilm nu?

WOII-klassieker 'A Bridge Too Far' over slag bij Arnhem zondag op televisie

Calibre
Thriller, 2018

Private Life
Drama / Komedie, 2018
slangontvoeringvomitpolitieburgerwachtdiefdonkere komediebloedvergietengeweldhondlaptop rowboatdegeneratethrowing staroffbeatburglarized