• 9.377.371 stemmen

Being John Malkovich (1999)

Fantasy / Komedie | 113 minuten

Genre: Fantasy / Komedie

Geregisseerd door: Spike Jonze

Met onder meer: John Cusack, Cameron Diaz en Catherine Keener

Gesproken taal: Frans en Engels

Releasedatum: 30 maart 2000

Plot Being John Malkovich

"Ever wanted to be someone else? Now you can."

Een poppenspeler vindt bij toeval een poort die leidt naar het hoofd van de acteur John Malkovich. Mensen die door die poort gaan beleven een paar minuten van zijn leven. Ze besluiten hun ontdekking commerciëel uit te buiten.

Craig Schwartz

John Horatio Malkovich

Lotte Schwartz

Dr. Lester

First J.M. Inc. Customer

Larry the Agent

Dustyfan

Ik had deze film al zeker anderhalf jaar in de kast staan, maar durfde er niet aan te beginnen, de oen die ik ben. De reden dat ik hem gekocht had, was alleen omdat de titel me intrigeerde. Een titel met de naam van een (nog actieve) acteur erin... bizar.

Wat een bijzonder briljant (en inderdaad) bizar verhaal in een enorme vaart verteld, wat een humor, wat een vondsten... onvoorspelbaar. Hoe verzin je zo iets ongelooflijk moois..... Dit gaat ver, heel ver....

4,5* die nog makkelijk een 5* kan worden.

The One Ring

Het is inderdaad erg origineel en zeer absurd. Maar ondanks alle goede vondsten en het acteerwerk moest ik bijna nergens echt lachen. Het is gewoon een goede film, maar echt grappig was hij helaas niet. Het einde vond ik ook wat minder, met al die mensen met meerdere levens. Dat was wat vaag en vond ik er niet tussenhoren . Het kwam een beetje over alsof ze toch een soort van logica zochten die juist deze film niet nodig heeft.
3,5 sterren.

The One Ring schreef:
.... Het einde vond ik ook wat minder, met al die mensen met meerdere levens. Dat was wat vaag en vond ik er niet tussenhoren . Het kwam een beetje over alsof ze toch een soort van logica zochten die juist deze film niet nodig heeft.
3,5 sterren.

Dat hoorde er nou juist wel bij, want dat was 1) De verklaring voor de hoge leeftijd (105 jaar!) en vitaliteit van Dr. Lester en 2) Omdat Dr. Lester deze keer niet in zijn eentje wilde voortleven, maar een aantal goede vrienden wilde meenemen. .

avatar van Clueless Dork

Clueless Dork

Ik vraag me toch wel af hoe dat in zijn werk moet gaan. Als er meerdere in Malkovich zitten worden die er toch automatisch uitgetuft?

Je hebt me....
Het zou natuurlijk kunnen dat dat gezelschap lekker met z'n allen in het on(der)bewustzijn komt te zitten... maar dat is slechts giswerk van mijn kant...

avatar van remorz

remorz

Het is al teveel denkwerk...laat deze film gewoon lekker over je heenkomen

avatar van malkovich

malkovich

Dr . Lester is toch een persoon van 105 jaar oud die een omhulsel (dat die persoon nu betrekt) heeft gevonden via het portaal? De persoon controleert hem, want hij legt heel de theorie uit aan Lotte.

Volgens de theorie word je uitgespuugd als je niet in staat bent om het omhulsel over te nemen. Dus al die mensen die John Malkovich betrekken, moeten hem dus controleren. Wie van al die personen zorgt daar dan voor? En als dat er maar een is (bv. Lester), dan zitten die anderen eigenlijk net zo gevangen als Greg aan het eind van de film gevangen zit in het hoofd van de dochter van Lotte en Maxine. Je bent namelijk pas vrij als je in staat bent om je gedachten om te zetten in een beweging.

Dit zijn zo maar wat gedachten, ik hoop dat iemand mij meer informatie kan geven.

avatar van sebas83

sebas83

ze proberen erg vaag te doen in deze film, hou ik niet zo van, in fear and loathing proberen ze dat ook maar komt hebt beter uit, misschien komt het door de crappy acteurs in deze (john malkovich niet meegerekend)

avatar van Clueless Dork

Clueless Dork

Dat bericht bevat veel onzin.

The One Ring

Eigenlijk hadden ze van mij niet hoeven uit te leggen wat precies het nut is van het binnengaan van John Malkovich' hoofd. Het had van mij vaag mogen blijven en die Lester weg mogen laten. Dan had ik 'm toch hoger beoordeelt.

avatar van method-actor

method-actor

dit is echt verruit de geschiftste film die ik ooit gezien heb...maar ik ben zelf ook gestoord ...dus ik vermaakte me eigenlijk teveel....dat ik dacht hey als ik hierom ga lachen lijk ik wel erg geschift..wie gaat hier nou om lachen.. weirde film

avatar van Benninf

Benninf

Nuttig commentaar

Benninf schreef:

Nuttig commentaar

Bestaat er eigenlijk wel nuttig commentaar? Er is toch niks mis mee dat hij zijn mening geeft.

avatar van seth gecko

seth gecko

hoewel ik totaal niet aaan cameron diaz ben en ik 1 scene gewoon tenenkrullend slecht vond (die met keener en diaz aan de autoweg) vond ik dit een behoorlijk geniaal filmpje.

een van de pot geruktscenario dat gewoonweg perfect werkt,vooral dankzij een schitterende vertolking van malkovich.

origineel en verfrissend.

4 ****

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Heerlijk aparte en hilarisch filmpje. Vooral het begin is ontzettend sterk. Hoewel het later allemaal nog steeds erg absurd en hilarisch is, het voelde hier en daar een klein beetje inzakken. Gelukkig maakt het einde weer heel wat goed. Verder ziet de film er visueel erg goed uit, is het acteerwerk prima in orde en zit alles erg goed in elkaar. Petje af voor Jonze.

Kleine 4,5 sterren.

avatar van E V

E V

Een ongelofelijk absurd verhaal, prachtig vormgegeven en heel goed spel van alle spelers.

Ik had Cameron Diaz bijna niet herkend, wel leuk dat ze hier juist dit type speelt en niet het personage van Catherine Keener wat Cameron doorgaans zou spelen.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Absurde, vermakelijke en erg originele film. Het overduidelijke Kaufman element is weer erg geniaal. Al kon de film mij persoonlijk niet veel boeien, voornamelijk door de twee vrouwelijke hoofdrolspelers. 3*

avatar van savi_7

savi_7

beetje vage film maar wel een erg goede, en ook nog erg grappig .

avatar van mOOse

mOOse

Malkovich Malkovich? Malkovich Malkovich Malkovich. Malkovich Malkovich! 4*

avatar van Gwendoline

Gwendoline

Ben in slaap gevallen bij deze film. Nou moet eerlijk zijn dat ik dat heel vaak heb als een film me niet weet te boeien maar van het geen wat ik heb gezien... tja.... Nope.

avatar van rickjans

rickjans

briljant en humoristisch kafka-esk tot aan het einde.

het einde was erg zwak.

avatar van otherfool

otherfool

Een heerlijk klein meesterwerkje, deze samenwerking tussen Jonze en Kaufman. Prachtige muziek, subliem acteerwerk en een lekker bizar en fascinerend verhaal; net als Adaptation een absolute aanrader.

4*.

avatar van SmuttWars

SmuttWars

Toch wel een bijzonder ding deze film! ****

avatar van pulp

pulp

A league of its own....bijzonder! 4 *

avatar van elry

elry

classic, en in 1999 was ie te absurd!

avatar van AHWA

AHWA

Leuk filmpje, duidelijk van de hand van Kaufman. Absurd plot natuurlijk, maar omdat het feit dat er een poort bestaat door niemand in twijfel wordt getrokken, komt de film toch redelijk realistisch over.

John Cusack speelt wederom een degelijke rol, maar hij wordt toch overschaduwd door Malkovich zelf, die de meerdere rollen die hij eigenlijk speelt, goed speelt.

In tegenstelling tot Kaufmans ESOTSM werd ik hier echter minder gegrepen door de personages en konden ze me in het middenstuk van de film even niet meer boeien, de film kwam even in een dip te zitten.

Ik hou het op 4*. Het is een goede film, maar hij trok me toch iets minder als ESOTSM.

Toch wel één van de vaagste films die ik heb aanschouwd,

en naar mijn idee een erg origineel en geestig plot.

Vanaf het begin wilde ik weten wat er in hemelsnaam

gebeurde. Dus in tegenstelling tot The One Ring vond ik het

wél noodzakelijk dat het plot uitgelegd werdt. Zonder dat

zou het een slechte artestieke film geweest zijn.

Heel jammer vond ik het "voor 12 uur s'nachts" geneuzel.

Dit fenomeen zou verboden moeten worden in films die niet

voor kinderen bedoeld zijn. (Net als "Eens in de honderd

jaar...." Maar dat terzijde).

Desalniettemin heb ik mij zeer vermaakt, en een 3.5 sterren

beloning heb ik dan ook met plezier uitgereikt aan deze

productie.

---

Het is overigens 'prachtig' te zien hoe Sheen er kaal uitziet.

avatar van us_raider

us_raider

• 2034 berichten

Goede film maar hoe zat het nou precies met het einde? Schwartz die wilde per se bij Maxine zijn dus ging hij in het lichaam van de baby?
Ik kan het me niet goed meer herinneren maar ik kan me wel herinneren dat ik het niet helemaal begreep, waarschijnlijk omdat ik een stuk van de film gemist heb.
Kan iemand hier even de verklaring van het einde geven...

avatar van die Lange

die Lange

sebas83 schreef:

deze film is totaal niet te vergelijken met fear and loathing, hier zit tenminste een verhaal achter, en ik vind het totaal niet vaag

avatar van xekjiram

xekjiram

die Lange schreef:

Deze film is totaal niet te vergelijken met fear and loathing, hier zit tenminste een verhaal achter, en ik vind het totaal niet vaag

Fear and Loathing is 1 van mijn favoriete films, Being J.M. ook. Maar beide films zijn inderdaad niet met elkaar te vergelijken. Ik zou net zo goed The Sound Of Music erbij kunnen halen ("daar zingen ze tenminste nog leuke liedjes"... verrek, óók al een favoriete film van me!).

BJM heb ik een jaartje geleden gezien op TV, en het greep me meteen. Dat soort films, dáár hou ik wel van! (naast The Sound Of Music, Fear and Loathing, Gone With the Wind, The Godfather etc).

Ik ben blij dat ik hem vorige week in de MediaMarkt zag liggen, want nou kan ik hem vaker zien!