• 9.376.014 stemmen

Geregisseerd door: Ted Demme

Met onder meer: Eddie Murphy, Martin Lawrence en Ned Beatty

Releasedatum: 26 augustus 1999

Plot Life

"Share it with someone you love."

De jaren 90: de lichamen van twee gevangen worden begraven. Ze hebben 65 jaar onschuldig vast gezeten nadat ze er in geluisd waren door een sheriff. Via flashbacks zien we hoe het aparte duo Ray en Claude samen gekomen zijn, en wat ze in die 65 jaar allemaal mee hebben gemaakt.

avatar van massin

massin

zeer zeer vermakelijke feelgood movie.

persoonlijk vind ik dit 1 van de grappigste films gemaakt, de film verveelt ook totaal niet mede dankzij de dramatische lijn die erin zit.

geniale stukjes:

these are white only pies
ray's boom boom room
tell 'em bout the gunline boss
cant get right
de ontsnappings pogingen

en zo kan ik nog wel even doorgaan

avatar van Film Pegasus

Eindelijk nog eens een Eddie Murphy film gezien waarin hij niet hyperkinetisch is of 5 rollen voor z'n rekening neemt. De combinatie met Martin Lawrence werkt wel en het verhaal neemt rustig z'n tijd om verteld te worden. Geen tophumor, maar wel een aangename film met vleugjes humor en drama.

Het verhaal begint goed en ook in het gevangenisleven zijn er enkele aangename figuren. Een jongere versie van The Great Escape met momenten. Naar het einde toe loopt de film vast als het duo zichzelf als oudjes speelt en daar geen blijf mee weet.

Een aangename verrassing deze film waar ik toch van genoten heb.

avatar van Ninto

Ninto

Redelijke film. Maar ik heb toch liever de humor van Bad Boys.

avatar van Arbiter

Arbiter

Dit is wel de beste film van lawrence, vermakelijk je kan hem zovaak blijven kijken als je wil.

avatar van AnthonyG.

AnthonyG.

Echt een goede film, mooi verhaal met afwisselend heerlijke humor.

avatar van pierrrke

pierrrke

een mooie film die eigenlijk toch ook wat drama bevatte, heb hier en daar wel eens moeten lachen.

3.5

avatar van horror3d

horror3d

Leuke film en nogal leuke momenten.

Hun woord gebruik is ook best grappig.

avatar van Cinema072

Cinema072

Ik sluit me bij horror3d aan:P

avatar van gerwinmaster

gerwinmaster

Is dit niet een beetje een te serieus onderwerp voor een komedie?

kramersietse

Tuurlijk niet, het is cinema, dus alles kan, Murphy eindelijk weer eens in een geslaagde rol, sinds Coming to America was dat alweer een hele poos geleden.

avatar van $pecial

$pecial

Vandaag zapte ik er toevallig voorbij en hij was nog maar 5 minuutjes aan de gang. Ik had er wel een aantal stukken van gezien, maar nooit echt goed, dus dit was mijn kans.

Een erg fijne film om naar te kijken, dat komt vooral door het spel van Murphy en Lawrence, altijd lachen met die twee !!

Wat ik wel minder vond is dat het af en toe wel erg rap ging, dan doel ik met name op de personages die halverwege de film plots in een stukje van 3 minuten vervagen en verdwijnen.

Al met al een erg leuke en goede film!

3.5 *

kramersietse

Ooit eens in mijn favoriete top 10 van gevangenisfilms gezet, en na vanavond gekeken te hebben na een paar jaar twijfel ik nu sterk om hem eruit te halen.

Murphy was echt wel oke maar die Martin Lawrence valt me nu wel tegen eigenlijk.

Hij was wel weer leuk, maar als er voetbal op was geweest dan had ik echt dat gekeken.

Misschien is één keer kijken wel genoeg eigenlijk. Ga hem uit mijn top 10 halen, Un Prophete zet ik er dan in bedenk ik me nu.

kramersietse

Met hij bedoel ik niet Lawrence maar de film.

avatar van DVD-T

DVD-T

De 2e keer dat ik deze film zag, en gek genoeg nog niet gestemd, bij deze dan.

Een nogal matige komedie, die wel genoeg leuke momenten kent om lekker leuk en luchtig te blijven. Dit keer wel een goede afwisseling met de drama. Komt echt goed uit de verf en zorgt voor een aantal goede momenten. De humor is niet altijd even geslaagd. Lawrence en vooral Murphy proberen gewoon te hard om echt grappig te zijn, en dat werkt niet. Murphy is ook te aanwezig in zijn rol en doet een herhalingoefening van typetjes die hij al vaker heeft gespeeld. Datzelfde geld voor Lawrence, en het is dan ook de aanvullende cast die echt straalt zoals Bernie Mac en Anthony Anderson. Muziek is goed verzorgt en het tijdsbeeld is ook meer dan degelijk neergezet. Je vliegt als het ware door de jaren heen, en hoewel de film best wel lang is voor een komedie met dit onderwerp lijkt hij voorbij te vliegen. Dat is dan wel een goed teken.

Jammer want er had zeker meer ingezeten. Vooral qua grapdichtheid die dankzij de heren Murphy en Lawrence erg voorspelbaar is.

avatar van Seifer

Seifer

Deze film kijkt lekker weg, en film die niet gaat vervelen na een herziening.

avatar van EliasZ

EliasZ

Sterke combinatie van komedie en drama

Met natuurlijk een dodelijke combo van 2 acteurs!

avatar van van duijn

van duijn

Tja... aardige comedy maar niet veel bijzonders.

avatar van melchior7

melchior7

Grappige film! Een van de beste van Eddie Murphy en Martin Lawrence.

*3,5

avatar van Leip079

Leip079

Het begin van de film vond ik niet geweldig. Naarmate de film vorderde vond ik hem steeds leuker en vooral het deel van de film dat ze oud zijn is erg grappig.

Geen slechte film, maar ook geen geweldige film.

avatar van qwertzu

qwertzu

Erg leuke humoristische, maar bij vlagen ook wel gevoelige film

avatar van mapejoba2011

mapejoba2011

mooi verhaal en leuke wendingen

avatar van Theunissen

Dit is toch wel één van de weinige films waarin Martin Lawrence genietbaar is. Het verhaal is best aardig en bevat buiten de nodige komedie ook regelmatig het nodige drama waardoor deze film niet flauw is zoals de meeste films waarin Martin Lawrence in meespeelt. Ook een pluim voor Eddie Murphy die het ook goed deed. Het einde was overigens prima.

avatar van marximaal

marximaal

Echt een leuke film die ik al drie keer heb gekeken.

Niet omdat ik hem zoo leuk vond maar omdat het toevallig zo uitkwam. Maar ook bij de derde keer nog vaak smakelijk gelachen.

Hoeveel pech kan je hebben in je leven.

avatar van Snellie

Snellie

Erg leuke film. Mijn favoriete stuk was de bevalling van de dochter van de gevangenisdirecteur en de daarop volgende vraag wie dat op z'n geweten had... daar heb ik toch wel even onder de bank gelegen.

Qua acteerprestaties, verhaal en het soort humor (in alle overige mij bekende films toch altijd wat aan de flauwe afgezaagde kant) is dit dan ook in de verste verte mijn favoriete film van zowel Murphy als Lawrence. Dat ben ik 100% eens met meneer Theunissen.

avatar van Betamax

Betamax

Traag, voorspelbaar en te vaak absoluut niet leuk..

Leuk om een keer naar te kijken maar meer ook niet.

avatar van mnrk

mnrk

Dit was gewoon een leuke komedie...

Het duo Eddie Murphy en Martin Lawrence was erg leuk en kwam ook zo over tijdens de film...het verhaal was ook goed te doen en werd ook op een leuke manier gebracht.

En natuurlijk waren er weer de leuke grappen aanwezig, dit allemaal aangevuld met een leuke groep acteurs.

avatar van AjaxRulezzz

AjaxRulezzz

• 2085 berichten

Leuke komedie, mooi verhaal, goed geacteerd.

avatar van -P-

-P-

Fantastische film, zeker één van de betere die ik gezien heb van Eddie Murphy en Martin Lawrence. Goed verhaal, met de nodige komedie en toch ook wat drama.

Absoluut een aanrader.

avatar van Cinema072

Cinema072

Just what the f*** are you looking at Ray!

Echt geweldig deze film!

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

oh shit, this ain´t my daddy´s watch