Genre: Komedie / Misdaad
Geregisseerd door: Ted Demme
Met onder meer: Eddie Murphy, Martin Lawrence en Ned Beatty
Releasedatum: 26 augustus 1999
Plot Life
"Share it with someone you love."
De jaren 90: de lichamen van twee gevangen worden begraven. Ze hebben 65 jaar onschuldig vast gezeten nadat ze er in geluisd waren door een sheriff. Via flashbacks zien we hoe het aparte duo Ray en Claude samen gekomen zijn, en wat ze in die 65 jaar allemaal mee hebben gemaakt.
Rayford Gibson
Pokerface
Biscuit
Can't Get Right
Jordy
Flauwe komedie, waarin Murphy en Lawrence niet grappig zijn. De film geeft verder wel een redelijk beeld van het gevangenisleven, maar ja als ik dat wil zien zet ik Shawshank Redemption wel weer op... 2 sterren.
lindastuurman
Erg leuke film, maar de outtakes (aan het eind van de film) zijn echt het leukst. Eén van de outtakes is dat de mobiele telefoon van Eddie Murphy af gaat. Zo gek is dat niet, maar de film speelt zich in een tijd af dat die dingen nog niet bestonden. Er wordt heel erg leuk op gereageerd door de acteurs.
FisherKing
Blijkt eens te meer dat Murphy niks meer kan!
EmDee
Heel fijn van SBS, komt er om de zoveel minuten een grote bal rechtsboven in beeld met de zin: nog 2 dagen tot Duitsland - Nederland
jedymaster
die bal kwam maar 1 keer en wat een leuke film!!!!!!!!!!!!!!!!
Macmanus
Alleen dat stukje als ze allemaal zeggen dat het hun kind is.
I am his Pappie
moest wel even lachen.
shayed
Met name Eddie Murphy is erg grappig in deze film.(vooral als ie bejaard is)
GerwinF
Met name Eddie Murphy is erg grappig in deze film.(vooral als ie bejaard is)
Helaas speelt hij bijna in elke film een bejaard iemand. Oud kunstje.
alexis
steen goeie humor film, met edie & martin. vooral het verloop van beide levens in die 65 jaar wordt heel erg amusant verteld. het verouderingsproces is erg knap bij beide heren gedaan.
Phoenix
Daar heeft deze film toch een oscar voor gewonnen? Voor de make-up?
SSeagal
Zware tegenvaller, zeker als je een leuke Murphy en Martin verwacht die in deze film niet genoeg kans krijgen leuk te zijn. Ze kunnen veel en veel beter!! **
Anatolia
Als je deze film als een drama ziet, dus niet letten op het woordje komedie hierboven, dan vind ik het echt een redelijke film met af en toe grappige momenten.
Op de dvd was er trouwens nog iets leuks: in de film herkent Murphy de racistische agent van vroeger door zijn vaders horloge die deze agent destijds gestolen had (de agent is de reden waarom ze gevangen zitten). Dit leidt uiteindelijk tot de dood van de agent. Bij Behind the scenes kijkt Murphy daarna es goed naar de horloge en zegt: 'Hey! This ain't my daddies watch?!'
Captain Pervert
Film heeft niet zoveel om het lijf maar Lawrence en Murphy die steeds een stukje ouder worden, da's erg grappig om te zien.
Diesel
Anyone mess around with me, it's gon' be consequences and repercussions!
How 'bout I turn y'all into Nigger pie?
- Why do you have to say nasty shit, Ray?
- 'Cause I'm a nasty motherfucker!
Misschien wel een verhoging naar 4* binnekort..
Diesel
Stem verhoogd naar vier sterren. Ik heb onlangs Delirious nog gezien, wat was Eddie Murphy vroeger toch onwaarschijnlijk grappig. Vooral die Stevie Wonder grappen zijn geweldig. Hier kwam de oude Eddie in Eddie Murphy weer naar boven en dat doet de film heel veel goed. Veel rake grappen en hilarische situaties. Eddie en Lawrence zijn goed ingespeeld op elkaar en samen zijn ze 2x zo grappig. Een geestige film boordevol heerlijke zelfspot. Kan 'm niet vaak genoeg zien.
Damnit, my toe slipped in the bottle. Mijn humor. :d
Diesel
4* is toch net iets teveel van het goede..
Phil Leotardo
Deze film viel me vies tegen. Ik geef hem 2 sterren omdat er toch nog wel wat grappige momenten waren.
Talla 2xlc
dit vond ik een zeer leuke film!! maarja het was wel meer een drama dan een komedie...af en toe grappig maar het bleef mij boeien!!! dus absoluut 3 sterren hoor van mij!!!!!!!!!
ex_uva
Is dit een beetje net als Bubba Ho-Tep? Of typeer ik de sfeer dan onjuist?
Pitbull
Weet iemand hoe die kerel ook al weer heet rechts op de poster. Hij komt me bekend voor maar weet niet meer van welke film. Kom er via imdb ook niet achter.
Purmerend
Toen ze echt oud begonnen te worden met een snor en baardje begon het een beetje grappig te worden. Vooral de scene vlak voor het slapengaan. 2*
JoeCabot
Ziet er wel groot uit. Is ie normaal niet kleiner?
glannestino
Zoals andere ook al zeiden zie ik deze film dan ook niet als een komedie. Ik zie het meer als een drama met komische momenten ertussen, en dan is het een hele sterke film. Misschien zelfs wel een beetje vergelijkbaar met shawshank redemtion, als is dat natuurlijk weer een maatje groter. De film heeft gewoon een lekker sfeertje met een mooie soudtrack en leuke dialogen. Daarom krijgt de film van mij 4 sterren!

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Dit is de ultieme kijkvolgorde voor alle Marvel-films tot 2026

Netflix voegt in maart 'The Invisible Man' toe: waar kijk je de horrorfilm nu?

Trade
Misdaad / Drama, 2007