• 9.374.652 stemmen

Geregisseerd door: Ted Demme

Met onder meer: Eddie Murphy, Martin Lawrence en Ned Beatty

Releasedatum: 26 augustus 1999

Plot Life

"Share it with someone you love."

De jaren 90: de lichamen van twee gevangen worden begraven. Ze hebben 65 jaar onschuldig vast gezeten nadat ze er in geluisd waren door een sheriff. Via flashbacks zien we hoe het aparte duo Ray en Claude samen gekomen zijn, en wat ze in die 65 jaar allemaal mee hebben gemaakt.

avatar van Jordy

Jordy

Flauwe komedie, waarin Murphy en Lawrence niet grappig zijn. De film geeft verder wel een redelijk beeld van het gevangenisleven, maar ja als ik dat wil zien zet ik Shawshank Redemption wel weer op... 2 sterren.

avatar van lindastuurman

lindastuurman

Erg leuke film, maar de outtakes (aan het eind van de film) zijn echt het leukst. Eén van de outtakes is dat de mobiele telefoon van Eddie Murphy af gaat. Zo gek is dat niet, maar de film speelt zich in een tijd af dat die dingen nog niet bestonden. Er wordt heel erg leuk op gereageerd door de acteurs.

avatar van aburefan

aburefan

erg flauwe film

avatar van FisherKing

FisherKing

Blijkt eens te meer dat Murphy niks meer kan!

avatar van shayed

shayed

Vond deze nog best wel leuk.***

avatar van EmDee

EmDee

Heel fijn van SBS, komt er om de zoveel minuten een grote bal rechtsboven in beeld met de zin: nog 2 dagen tot Duitsland - Nederland

avatar van jedymaster

jedymaster

die bal kwam maar 1 keer en wat een leuke film!!!!!!!!!!!!!!!!

avatar van Macmanus

Macmanus

Alleen dat stukje als ze allemaal zeggen dat het hun kind is.

I am his Pappie moest wel even lachen.

avatar van shayed

shayed

Met name Eddie Murphy is erg grappig in deze film.(vooral als ie bejaard is)

avatar van GerwinF

GerwinF

shayed schreef:

Met name Eddie Murphy is erg grappig in deze film.(vooral als ie bejaard is)

Helaas speelt hij bijna in elke film een bejaard iemand. Oud kunstje.

avatar van alexis

alexis

steen goeie humor film, met edie & martin. vooral het verloop van beide levens in die 65 jaar wordt heel erg amusant verteld. het verouderingsproces is erg knap bij beide heren gedaan.

avatar van Phoenix

Phoenix

Daar heeft deze film toch een oscar voor gewonnen? Voor de make-up?

avatar van dttom

dttom

nope, alleen een nominatie

avatar van SSeagal

SSeagal

Zware tegenvaller, zeker als je een leuke Murphy en Martin verwacht die in deze film niet genoeg kans krijgen leuk te zijn. Ze kunnen veel en veel beter!! **

avatar van Anatolia

Anatolia

Als je deze film als een drama ziet, dus niet letten op het woordje komedie hierboven, dan vind ik het echt een redelijke film met af en toe grappige momenten.
Op de dvd was er trouwens nog iets leuks: in de film herkent Murphy de racistische agent van vroeger door zijn vaders horloge die deze agent destijds gestolen had (de agent is de reden waarom ze gevangen zitten). Dit leidt uiteindelijk tot de dood van de agent. Bij Behind the scenes kijkt Murphy daarna es goed naar de horloge en zegt: 'Hey! This ain't my daddies watch?!'

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Film heeft niet zoveel om het lijf maar Lawrence en Murphy die steeds een stukje ouder worden, da's erg grappig om te zien.

Anatolia schreef:

Ik heb toch echt veel gelachen..

Anyone mess around with me, it's gon' be consequences and repercussions!

How 'bout I turn y'all into Nigger pie?

- Why do you have to say nasty shit, Ray?

- 'Cause I'm a nasty motherfucker!

Misschien wel een verhoging naar 4* binnekort..

Diesel

Stem verhoogd naar vier sterren. Ik heb onlangs Delirious nog gezien, wat was Eddie Murphy vroeger toch onwaarschijnlijk grappig. Vooral die Stevie Wonder grappen zijn geweldig. Hier kwam de oude Eddie in Eddie Murphy weer naar boven en dat doet de film heel veel goed. Veel rake grappen en hilarische situaties. Eddie en Lawrence zijn goed ingespeeld op elkaar en samen zijn ze 2x zo grappig. Een geestige film boordevol heerlijke zelfspot. Kan 'm niet vaak genoeg zien.

Damnit, my toe slipped in the bottle. Mijn humor. :d

avatar van Disk

Disk

Ik zal je Eddie Murphey RAW nog aanbevelen,

Die is ook meesterlijk.

Diesel

Vaak gezien. Geweldig inderdaad..

Diesel

4* is toch net iets teveel van het goede..

avatar van Phil Leotardo

Phil Leotardo

Deze film viel me vies tegen. Ik geef hem 2 sterren omdat er toch nog wel wat grappige momenten waren.

avatar van Talla 2xlc

Talla 2xlc

dit vond ik een zeer leuke film!! maarja het was wel meer een drama dan een komedie...af en toe grappig maar het bleef mij boeien!!! dus absoluut 3 sterren hoor van mij!!!!!!!!!

avatar van ex_uva

ex_uva

Is dit een beetje net als Bubba Ho-Tep? Of typeer ik de sfeer dan onjuist?

avatar van Pitbull

Pitbull

Weet iemand hoe die kerel ook al weer heet rechts op de poster. Hij komt me bekend voor maar weet niet meer van welke film. Kom er via imdb ook niet achter.

avatar van Purmerend

Purmerend

Toen ze echt oud begonnen te worden met een snor en baardje begon het een beetje grappig te worden. Vooral de scene vlak voor het slapengaan. 2*

Pitbull schreef:

Bernie Mac.

avatar van JoeCabot

JoeCabot

kos schreef:

Bernie Mac.

Ziet er wel groot uit. Is ie normaal niet kleiner?

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Volgens IMDb is hij 1,91. Martin Lawrence is 1,68.

avatar van glannestino

glannestino

Jordy schreef:

Zoals andere ook al zeiden zie ik deze film dan ook niet als een komedie. Ik zie het meer als een drama met komische momenten ertussen, en dan is het een hele sterke film. Misschien zelfs wel een beetje vergelijkbaar met shawshank redemtion, als is dat natuurlijk weer een maatje groter. De film heeft gewoon een lekker sfeertje met een mooie soudtrack en leuke dialogen. Daarom krijgt de film van mij 4 sterren!