• 9.376.713 stemmen

Geregisseerd door: Ted Demme

Met onder meer: Eddie Murphy, Martin Lawrence en Ned Beatty

Releasedatum: 26 augustus 1999

Plot Life

"Share it with someone you love."

De jaren 90: de lichamen van twee gevangen worden begraven. Ze hebben 65 jaar onschuldig vast gezeten nadat ze er in geluisd waren door een sheriff. Via flashbacks zien we hoe het aparte duo Ray en Claude samen gekomen zijn, en wat ze in die 65 jaar allemaal mee hebben gemaakt.

avatar van savi_7

savi_7

denk dat dit wel de beste film is van Eddie Murphy, vind Murphy een overschate comedy acteur

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Wat deze film ook had moeten voorstellen, ik vind hem aan alle kanten de plank misslaan.

Hij was noch grappig, interessant, spanend of de moeite waard.

Saai gebeuren, helemaal als ze niet meer tegen elkaar gaan praten.

2,5

avatar van ruupiejj

ruupiejj

grappige film

eddie doet erg leuk en bernie mac is ook erg leuk als hij martin versiert

eddie en martin doen ook erg leuk als ze zo oud zijn.

avatar van Eny

Eny

FANTASTISHE FILM! ik vond het verhaal goed. De film is humor en heet een geweldig einde.

Ik weet niet waarom, maar hij hoort in mijn top 10

avatar van Bones1138

Bones1138

Leuke film! Waarschijnlijk de enige waarin ik kan lachen met Lawrence. Dit is idd niet echt een komedie, meer een melodrama die naar komedie neigt (hoe verzin ik het). Als je echt wil lachen in de bak, kijk dan Stir Crazy met Prior en Wilder!

Eny schreef:

Ik weet niet waarom, maar hij hoort in mijn top 10

Waarschijnlijk omdat je het een fantastische film vindt.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

glannestino schreef:

Zoals andere ook al zeiden zie ik deze film dan ook niet als een komedie. Ik zie het meer als een drama met komische momenten ertussen, en dan is het een hele sterke film.

Ik denk er ook zo over, alhoewel je meteen denkt dat het een komedie is, heeft de film eigenlijk een hele serieuze ondertoon. Zeker wel de moeite waard om eens te kijken.

avatar van ordeith

ordeith

Onderhoudende film. niet briljant, maar zeker goed voor een leuke tv avond. 6,5

avatar van UnderCover

UnderCover

3* voor de film, en een 0,5* voor de bloopers ;p

avatar van Nomak

Nomak

1 van de weinige komedies die ik echt enorm goed vind. Waarschijnlijk omdat het niet zomaar een domme komedie is waarbij de flauwe grappen elkaar in een razendsnel tempo opvolgen. Er zit ook een verhaal in deze film.

4,5 sterren. Niet omdat het zo een enorm goede film is, maar wel omdat ik hem 1 van de beste in zijn genre vind.

avatar van Cipriani

Cipriani

Zeer onderschatte film... je moet het ook niet als een flauwe Murphy komedie zien, maar het verhaal is erg goed en ook dramatisch weergegeven... en het gemiddelde van 2.85 * is echt schandalig!

4.5 *

avatar van haai

haai

Mooie film!

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

Wat een lage score!!!

Ik moet eerlijk bekennen dat ik redelijk teleurgesteld was na het bezoek aan de bioscoop, in 1999. Ik heb deze film meerdere malen herzien en vind het een goede film, met emotionele raakvlakken en humoristische gebeurtenissen, soms zelfs hilarisch.

Ik zit tegen de 4* aan, maar geef hem een ruime 3,5*.

avatar van film_kaza

film_kaza

ik denk dat ik deze 4 sterren geef. ik vond het een erg goed, grappig, en om eerlijk te zijn ook wel een dramatisch verhaal.

4 sterren dus.

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Lawrence en Murphy op hun top , in een komedie met een dramatische verhaallijn. Vooral als ze ouder zijn zijn de grappen op het hilarische af , de dialogen tussen de 2 acteurs spatten van het scherm maar toch biedt life plaats voor emotionele scenes. Geslaagd in al zijn facetten.

avatar van Eazyfan

Eazyfan

zag hem gisteren nog en moet zeggen dat ik deze fantastisch vind, sterk verhaal en perfect geacteerd.

avatar van ChemicalxNoise

ChemicalxNoise

de eerste keer toen ik het zag vond ik het een leuke film, maar dit is niet zo'n film die je wilt zien voor een avondje ontspannen ! Zo leuk was het ook weer niet . Maar Eddie Murphy is een prima acteur

3,5+

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

1 leuke vermakelijke film voor een avondje, heb erg genoten. goeie acteerpresestaties en een goed verhaal.. goed voor een ***.

avatar van Eazyfan

Eazyfan

Ik vond het verhaal van deze film erg goed. Daarom gaf ik 4,5* en een plaats in me top10.

avatar van my style

my style

vond het een hele leuke film. VInd het namelijk ook een leuk duo. Heb echt momenten gelachen, de flashbacks vond ik ook echt mooi van mij een 3,5*

avatar van aerogp1

aerogp1

Erg leuke film. Ze waren als ouwe mannetjes ook erg goed. Ook erg netjes oud gemaakt.

Veel scenes rond de gevangenis leken enorm veel op "cool hand luke" uit de 60s. De vechtpartij bijvoorbeeld tussen murphy en die grote kerel over het maisbrood.

al met al zeker 3,5* waard

avatar van Metalfist

Metalfist

Eindigt deze film met op het einde een talkshow waar je de hoofdpersonages dan ziet en waar ze heel oud zijn geworden?

avatar van gideonvdb

gideonvdb

Metalfist schreef:
nope.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Erg leuke en vermakelijke film! Eddy & Martin blijven gedurende de hele film vermakelijk acteren!

* * *

avatar van tn2543

tn2543

De twee beste comedians bij elkaar en dan zo film ??????

Ik vond deze film ronduit bagger !! Te weinig grappen. Er valt te weinig te lachen. En het verhaal vind ik eentje van likmeversie !

Ik gaf een 1.0

avatar van tsjidde

tsjidde

Metalfist schreef:

Bedoel je misschien The Newton Boys uit 1998?

avatar van mausland

mausland

super film 5sterren .

avatar van Seifer

Seifer

Flashbacks? Daar klopt niks van, het verhaal wordt verteld tijdens de "zogenoemde" begravennis van de 2.

avatar van Usual Suspect

Usual Suspect

Sterke en vermakelijke film met een perfecte blans tussen humor en drama.

We zien in deze film Lawrence en Murphy onterecht voor levenslang in de bak zitten, en we zien hun vriendschap groeien.

Maar de film barst van de hilarische humor en grappen, en dat is mede te danken aan de vlotgebekte Murphy.

Heerlijke film, met een sterk einde.

4****

avatar van beltiger

beltiger

Heerlijke film!

Heb hem gister sinds lange tijd weer gezien en hij blijft top! Ik vind dit het ook niet een echte komedie, eerder drama dan dat. Vond Murphy erg goed.

avatar van nightbreed

nightbreed

Mwoah, te flauw en te saai om te boeien.

Martin Lawrence is zoals gewoonlijk zeer irritant.

Cijfer: 2,5