• 9.374.030 stemmen

Bound to Vengeance (2015)

Horror / Thriller | 80 minuten

Genre: Horror / Thriller

Geregisseerd door: José Manuel Craviotto

Met onder meer: Richard Tyson, Tina Ivlev en Amy Okuda

Plot Bound to Vengeance

"Escape is just the beginning."

Eve zit geketend opgesloten in de sombere kelder van een seksmaniak. Voor haar familie en vrienden is Eve vermist en vermoedelijk dood. Haar ontvoerder weet echter niet dat ze een ontsnappingspoging beraamt. Met een zorgvuldig geplaatste klap slaat ze hem bewusteloos en weet ze te ontsnappen. Ze komt er echter al snel achter dat ze niet de enige is die gevangen werd gehouden.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Wraakfilm die het verhaal nogal ongeloofwaardig uitlegt, desalniettemin toch goed genoeg om je weer kwaad te maken op zulke mensen.

avatar van Collins

Collins

Een film zonder goed verhaal. Wraak gaat gepaard met veel bloederigheid. Meer is het eigenlijk niet.

Ik miste spanning. In de eerste 10 minuten is het verhaal eigenlijk al verteld. Wat rest is een gewelddadige bloederige roadtrip zonder enige diepgang en zonder verrassing. Heel rechttoe rechtaan.

De kleurige flashbacks van de hoofdpersoon die door de film zijn heen geweven zijn overdone. Het doel ervan is onduidelijk. Leidt alleen maar af.

Visueel prima. Mooie grauwe sfeer en mooie (op de zenuwen werkende) belichting. Dat wel.

avatar van shadowradio

shadowradio

zeer slecht en domme film meer kan ik er niet over zeggen. ......

avatar van DragQueen

DragQueen

Aardige Horror/Thriller, die zijn goede momenten kent. Qua verhaal houd het niet al teveel in, maar er wordt prima geacteerd, en de film verloopt in een prima tempo. 2,5 Ster.

avatar van bjerik76

bjerik76

Wat een slechte film.

het verhaal lijntje was zo dom en ongeloofwaardig dat ik nonstop gewoon bleef kijken naar de gore scenes.

Meestal knijp ik een oogje dicht, maar door de enorm domme acties die continue gemaakt werden kon het me allemaal niks schelen wat er gebeurde.

De dialogen, nuchterheid van de daden/acties en gore en daarbij de enorm domme keuzes die elke keer gemaakt werden maakte deze film voor mij een enorme flop.

Vooral alles in je eentje willen blijven opknappen...

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

Kort redelijk heftig horror filmpje.

De keuze die eva maakt is onlogisch.ga lekker recht naar de politie.

Maar voor wat grove horror tussendoor, redelijk.

avatar van filmkul

filmkul

Gemiddeld wraakfilmpje (meer thriller dan horror). Het verhaal is standaard. De uitwerking redelijk met het werken van flashbacks, de donkere en grauwe belichting en dat in de vorm van een soort roadtrip. Helaas mist de film de echte spanning. Dat komt met name door de onlogische verhaallijn. De onbekende Ivlev doet het best aardig. 2.5/3.0

avatar van ikkegoemikke

ikkegoemikke

“Escape is just the beginning”

“Reversal” vond ik een redelijke tegenvaller. In mijn ogen heeft dit totaal niets te maken met horror als filmgenre. Dat het de horror laat zien van netwerken waarbij voornamelijk jonge meisjes worden ontvoerd en misbruikt op een onmenselijke manier, is volkomen duidelijk. De gedachte dat dit ook in werkelijkheid voorkomt, is een weerzinwekkend gegeven wat ik als horror ervaar. Waar “Reversal” (alternatieve titel “Bound to Vengeance”) zich wel in tracht te onderscheiden van andere rape/revenge films, is dat het verkrachtingsgedeelte volledig wordt weggelaten. De insinuaties ernaar zijn aanwezig, maar worden niet expliciet in beeld gebracht. Bij aanvang kom je dus direct terecht in een soort wraakactie gemengd met een heldhaftige reddingsactie. Maar verder is het maar een zielloos verhaal met als enige functie te choqueren. Het tonen van de gruwelijkheden door individuen aan anderen aangedaan, dient louter en alleen om onze tolerantiegrens af te tasten.

Het moment dat een losgepeuterde baksteen op het gelaat van de sadistische serieverkrachter Phil (Richard Tyson ook wel bekend als de drugsdealer Cullen Crisp in “Kindergarten Cop”) inbeukt, betekent het verlossende einde van een jarenlange gevangenschap voor Eve (Tina Ivlev). Een doorsnee persoon zou de benen nemen en een hulplijn bellen. Behalve Eve, die na het vinden van enkele polaroid foto’s van andere slachtoffers het op een akkoord gooit met de psychopaat. Hij toont Eve de andere locaties waar de andere slachtoffers zich bevinden en in ruil zal Eve hem deponeren bij een ziekenhuis om zijn gekreukeld en bloederig gehavend gelaat te verzorgen.

Tina Ivlev maakte wel indruk op mij. Een acteerprestatie die wat verder gaat dan pure angst en wraakgevoelens. Op een overtuigende, realistische manier toont ze hoe ze moet kiezen tussen zelfbehoud en zelfopoffering. De overgang van slachtoffer naar beul voltrekt zich zonder het zelf te beseffen, en binnen de kortste keer worden de rollen omgekeerd en wordt Phil (kortstondig) gereduceerd tot een hulpeloos, smekend hoopje ellende. Ook Richard Tyson levert een schitterende prestatie als de maniak die wekelijks zijn ronde doet langs bouwvallige, smerige nauwelijks bewoonbare krotten waar de verschillende slachtoffers geketend zijn verborgen. Zijn incasseringsvermogen is echter bovenmenselijk te noemen. De manipulatieve Phil is echter niet zomaar murw te slaan en tracht Eve telkens weer van de wijs te brengen en op te zadelen met een schuldgevoel. Een griezelig figuur in ieder geval waar je je de hele tijd over afvraagt of het nu de hoofdverantwoordelijke is van de hele opzet of toch maar een boodschappenjongen zoals hij zelf beweerde aan het begin.

Ik ben niet echt een exploitatie filmliefhebber en films zoals “I spit on your grave” moet ik niet persé zien. “Reversal” is en blijft een verschrikking om naar te kijken, vol met verontrustende en walgelijke beelden. Ondanks dat het niet allemaal expliciet in beeld wordt gebracht, kan men zich wel voorstellen wat de ellendige omstandigheden zijn en welke wreedaardige behandelingen de slachtoffers moesten ondergaan. Spijtig genoeg biedt deze film niet meer dan een vaag idee over alweer een immense organisatie die groter is dan Eve kan bevatten en waar weeral de bewering volgt dat ze niet goed beseft waar ze aan begint. Daarnaast is het weeral de zoveelste film met een in ondergoed rondlopend bebloed tienermeisje.

De gehele film is een opeenvolging van perverse onthullingen die zich bevinden op de verschillende adressen. Het lijkt wel een soort toeristenrondleiding waarbij de menselijke waanzin centraal staat en die uiteindelijk tot de (toch wel echt voorspelbare) ontknoping leidt. Ondanks dat het verhaal niet veel voorstelt en op sommige momenten ongeloofwaardig overkomt, is het op één of andere manier toch onheilspellend genoeg om je aandacht erbij te houden. Spijtig genoeg zijn de flashbacks over betere tijden en de neon kleurige beelden vermoeiend na een tijd, en snak je naar de ontknoping om te zien hoe het nu eigenlijk afloopt voor Eve. Een film die alleen aan te raden is voor de echte liefhebbers van dit subgenre.

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Niet geheel mijn ding. Het concept is wel interessant, maar niet heel erg bijzonder of origineel. Het huis hoppen is nog het interessantste, zeker door de naargeestige settings.
Helaas weet de film verder niet enorm veel te bieden. Goed, er komt flink wat expliciet geweld voorbij, maar niet iets dat we niet al eerder in een dergelijke film hebben gezien.
Verder probeert men d.m.v. de flashbacks volgens mij de morele kwestie nog even aan het daglicht te brengen, maar hier slaagt men helaas niet in. Het zorgt er ook niet voor dat je als kijker meer affiniteit krijgt met het hoofdpersonage.
Zonde dus. Is hier een uncut versie van of klopt de tijdsaanduiding hier gewoon niet? De film klokte bij mij af op iets meer dan 79 minuten en men heeft het op imdb ook afgerond naar 80.
Ik zal wel even een correctie indienen.

avatar van Noodless

Noodless

Ik vond het gegeven net leuk dat het perspectief niet wordt bekeken vanuit de moordenaar, maar dat het slachtoffer de touwtjes in de hand neemt die de kijker mee neemt op een verraderlijke bloederige trip. Goed acteerwerk en prima sfeer. 7/10

avatar van Phantasm

Phantasm

Horror waar weinig verhaal in zit, je moet er van houden.

avatar van ElPablo

ElPablo

Het leek wel een peppi en kokki goes horror film

Een lange aaneenschakeling van domme beslissingen.

avatar van Rickyman

Rickyman

Dit was inderdaad een beetje ongeloofwaardig, worden er regelmatig domme beslissingen genomen en waarom die onlogische volgorde..

Toch best leuk voor een keer, anders wordt het weer zo standaard en voorspelbaar.

Had eigenlijk ook een soort van "I spit on your grave" verwacht, maar vind deze toch weer beter in elkaar steken dan dat derde deel.

avatar van Shinobi

Shinobi

"Tell me where they are."

Dit heeft wel wat weg van een 'I Spit on Your Grave'.

Sowieso is het voor de verandering eens leuk om te zien dat de rollen omgekeerd zijn; gegijzelde weet te ontkomen aan haar ontvoerder en gaat op zoek naar lotgenoten. Het is allemaal vrij rechttoe-rechtaan, al moet je wel rekening houden met enkele plotgaten en de onlogica die al gauw om de hoek komt kijken.

Wat volgt is een zoektocht in het holst van de nacht die je als kijker naar een aantal grimmige locaties brengt waar je de meest lugubere dingen tegenkomt. Dat alles niet even vlekkeloos verloopt, voegt alleen maar toe aan de wanhoop die duidelijk is af te lezen aan het gezicht van Eve. Hierbij lijken de flashbacks enigszins overbodig, maar deze leiden tot een aardige plotwending.

'Reversal' speelt goed met de belichting, wat zich resulteert in een - nadrukkelijk - groene en rode gloed over het geheel. Dit draagt prima bij aan de gecreëerde sfeer. Toch blijft het jammer dat men qua verhaal niet meer te bieden heeft, waardoor het voornamelijk wachten is op de volgende bloederige kill.

Al met al een redelijke horror voor tussendoor, bovendien is de korte speelduur mooi meegenomen.

2,5 Sterren.

avatar van leatherhead

leatherhead

Aardige poging, maar toch niet onderscheidend genoeg. Dat het verhaal zonder al teveel franjes op de kijker afgevuurd wordt ervoer ik nog wel als een pluspunt, maar de invulling kleurt net wat teveel binnen de lijntjes. Opvallend weinig expliciete gore ook voor een film als deze. Niet zozeer een groot kritiekpunt, wel opmerkelijk.

Visueel mag de film er bij wijlen wezen, met name het gebruik van editing springt er nog wel positief uit, maar de soundtrack is zo continu gewichtig dat van het effect al gauw weinig resteert. Het is door o.a. deze elementen dat de film soms een wat goedkope indruk achterlaat.

Ergo, vermakelijke, gelukkig lekker korte pulpfilm, die wat mij betreft wel wat venijniger mocht zijn. Het bleef toch net wat te braaf en beproefd. 2,5*.

avatar van Boeikens

Boeikens

Revenge filmpje waar de focus vooral ligt op de wrede wraak acties en niet zozeer op het misbruik.

Er zijn er hardere en betere in zijn soort en de vele flashback zijn niet mijn ding maar de kills mogen er wezen, het tempo zit goed en het acteerwerk is zeker niet slecht.

Voor de genrefan zeker een aanrader.

avatar van Daan258

Daan258

Een erg grote tegenvaller.

Met name door de vele berichten die ik over de film had gelezen had ik een soort film als I Spit On Your Grave verwacht maar dit was absoluut niet het geval.

Ik kan de vergelijking totaal niet zien. Er was zowat niks van gore of gave kills te bekennen in de film en daarnaast was het verhaal ook nog zeer matig. Hierdoor waren zelfs de 80 min nog te lang om me goed te kunnen vermaken.

Al met al zeer teleurstellend.