Genre: Horror / Thriller
Geregisseerd door: José Manuel Craviotto
Met onder meer: Richard Tyson, Tina Ivlev en Amy Okuda
Plot Bound to Vengeance
"Escape is just the beginning."
Eve zit geketend opgesloten in de sombere kelder van een seksmaniak. Voor haar familie en vrienden is Eve vermist en vermoedelijk dood. Haar ontvoerder weet echter niet dat ze een ontsnappingspoging beraamt. Met een zorgvuldig geplaatste klap slaat ze hem bewusteloos en weet ze te ontsnappen. Ze komt er echter al snel achter dat ze niet de enige is die gevangen werd gehouden.
tattoobob
Poster ziet er aardig uit.....hier kijk ik wel naar uit
Sypnosis spreekt mij ook wel aan.....niet erg vernieuwend maar zou verdomd goed uit de hoek kunnen komen...als het maar lekker bloederig en rude is
tattoobob
Het schijnt een van de betere horrors van 2015 te worden....inderdaad IMDB geeft een goed begin cijfer weer
Corcicus
Dat betekent nog niet zoveel. De eerste twintig tot vijftig stemmen komen meestal van de makers en medewerkers van een film. Ik heb al vele b en c films goede punten weten scoren op imdb voor de dvdrelease.
Inland Rabbit
Alles behalve subtiel, maar ik ben er blij mee zo aan het eind van mijn 3-delige Imagine dag. EVa weet te ontsnappen uit haar kelder en slaat haar ontvoerder/verkrachter neer. Dan ontdekt ze dat er meer van dat soort lokaties zijn en probeert ze ook hen te bevrijden. Meer is er niet, eigenlijk. Backstory, motivatie, uitgediepte karakters kunnen allemaal de prullenbak in. Daarvoor in de plaats komt een uitermate lomp en geweldadig filmpje, met een zeer cynische en zwartkomische ondertoon. Visueel wordt de film nog 0.5* omhoog getrokken, aangezien het constant in groen en rood (neon)licht baadt. Een beetje een look en sfeer die series zoals Banshee en (op een andere manier) Bloodline ook hebben. Veel donker, veel gekleurd licht en veel autolampen.
Het resulteert voor me in een zeer krappe 3.5*, al ben ik misschien gul, want het is wel pulp.
Spartaan1986
Vermakelijke afsluiting van mijn Day of Terror. Blinkt nergens echt enorm in uit maar kijkt makkelijk weg en heeft een aantal verrassende elementen. Hoofdrolspeelster deed het prima en heerlijke muziek (Wind of Change en Love Hurts)
Tonypulp
This year's finest. Eindelijk een filmpje dat gewoon doet wat het moet doen en daar vol voor gaat. Oersimpel genrewerk in een hapklare 80 minuten gegoten. Zakt nergens weg en is uitermate verzorgd geschoten. Duidelijk een regisseur met Spaanse roots. Wat echter vaak een probleem is met zulke regisseurs, is dat het buiten het visuele nogal een snoozefest wordt. Heeft Cravioto geen problemen mee. Flink aan het werk geweest met groene en rode belichting, geen concessies wat betreft geweld en dat allemaal ook nog eens krachtig af weten te sluiten. Vind de gematigde positiviteit hier maar weer misplaatst, maar dat is tegenwoordig ook meer een goed teken..
gauke
Het uitgangspunt van deze productie was, las ik ergens, dat vrouwen, bij uitstek lammetjes zijn, die behalve traag van begrip erom smeken om naar de slachtbank geleid te worden. Interessant voer voor de feministen onder ons.
In ieder geval zag ik een gruwelijke wraakthriller, met een listig bedacht onderwerp, die me meer geschikt leek voor de geharde horrorfans. De film was meer op geweld gericht dan op een ordentelijk verhaal, spanning, diepgang en/of drama. Het gedrag van de personages kon ik niet verklaren en de dialogen waren niet bijster origineel, meer van het van dik hout zaagt men planken niveau.
tattoobob
Sterk revenge filmpje..........niet allemaal heel verrassend(al begint de film anders dan anders in vergelijking tot films uit diezelfde subgenre) maar doet wat het moet doen en is ook nog eens heel goed geschoten.....lekker viezig,donker en een goede sound.
Acteerwerk vind ik best sterk helemaal van de hoofdrolspeelster....leuke verrassing is dat.
Ook de rest van de cast is prima.
Ik begin met 3,5 ster
gauke stop met dit soort films kijken
broncode
helemaal mijn film dus! ;0
broncode
na een half uur af gezet! De film was zeer onrustig gefilmd en irriteerde me zeer aan de onlogisch beslissing die de hoofdrolspeelster nam.
Het verhaal is filterdun, maar o zo goed uitgewerkt. Erg goede film!
Hoe kan een flinterdun verhaal zeer goed uitgewerkt zijn? Dat begrijp ik niet helemaal.
joolstein
gauke Ik snap het wel hoor! En ik zal proberen voor johnhendrikos te antwoorden! Het verhaal is het script. En die bestaat maar uit één zin! Dat is dus idd flinterdun! Die ene zin is dus omgezet naar een heerlijke film! Ik hoop dat het iets duidelijker is?
Ik weet aan de hand van de stukjes die je achter laat op MM en ,ook je top10 staat vol met tearjerkers ,dat je niets heb met het Horrorgenre. Maar als je diepgang, originaliteit of drama in een Horror film zoek zal je waarschijnlijk er niet overdreven veel vinden! Ik kan me ook niet vinden in je stukje.
Het enige waar ik het mee eens ben is dat dit waarschijnlijk een film is voor geharde horrorfans.
joolstein
Zo Hee, deze film gekeken! En heel onverwacht er heftig ervan genoten . Nu ga ik bijna altijd blanco een film in! Het komt maar zelden voor dat ik trailers kijk of iets dergelijks. Daarom weet ik bijna nooit waar de film over gaat. Bij deze film was het niet zo moeilijk aangezien het gewoon rondrijden, meisjes redde en vooral veel geweld. Het geheel was visueel erg mooi gefilmd. Ik kreeg zelfs een beetje het gevoel dat ik naar een jaren `80 Grindhouse film zat te kijken. Maar waar in andere films de mooie meisjes vooral de slachtofferrol krijgen bijt deze actrice in kwestie van zich af! Het lijkt wel een soort vrouwelijke Charles Bronson of Dirty Harry. Verder doet het gewoon wat er moet gedaan worden bij dit soort horror. Bloed en actie niet meer of minder!Het enige minpuntje zijn de tenenkrommende rockballads. Vergeet de hype van "It Follows", dit is waarschijnlijk één van mijn toppers voor dit jaar! Voor sommige misschien te hard of te simpel maar voor mij denk ik een film voor het eindlijstje!
johnhendrikos
Dat ze het maximale uit het minimale gehaald hebben zoals:
- goede dialogen
- goede sfeer
- goed acteerwerk
etc
johnhendrikos
Je komt redelijk in de buurt van wat ik bedoelde. Op 1 ding zit je er naast, ik ben geen geharde horrorfan ( in tegendeel) maar kon deze zeker wel waarderen!
gauke
ook je top10 staat vol met tearjerkers ,dat je niets heb met het Horrorgenre.
Je hebt gelijk: het horrorgenre is bij niet bepaald favoriet. Maar m'n smaak is toch iets gevarieerder dan enkel tearjerkers

Glacius
Het verhaal is filterdun, maar o zo goed uitgewerkt. Erg goede film!
Verhaal is niets simpeler dan die van de gemiddelde film. Verschil is alleen dat je hier rechtstreeks in het geweld/lijden wordt gedropt.
knusse stoel
Prima lijst, jouw top 10 en vaak gebruik ik jouw recensies om een oordeel over een film te vormen, we hebben vaak dezelfde mening alleen......vind ik het genre "horror" (de betere, zoals b.v "The Shining") wel leuk.
De info die ik hier over deze film krijg, spreekt mij dan ook niet aan omdat het gewoon "onmenselijk geweld" is. Dat noem ik geen horror!
Dank knusse stoel.
Films als 'The Shining' (1980) en 'An American Werewolf in London' (1981) heb ik ook gewaardeerd met 4 sterren.
Maar ik denk dat deze producties niet tot het horrorgenre behoren van de echte diehards, voor wie het verhaal zelf minder interessant is en horror gepaard moet gaan met niets ontziend (seksueel) geweld, bloed, afslachting e.d.
johnhendrikos
Nee dit verhaal is veel simpeler nog. Ja andere films hebben vaak ook een simpel plotje, maar deze helemaal.
Filmkriebel
You'll gonna love the next house!
Bloederige thriller waarbij een jonge vrouw haar kidnapper weet te overmeesteren en op stap met hem gaat om andere mishandelde meisjes te bevrijden. Op sommige momenten intens tot vrij spannend, zelfs behoorlijk geacteerd, maar een kut-einde dat absoluut nergens op slaat.
Actarus
Teleurgesteld na de lovende reacties hier....ben misschien meer gewoon, en daarom vond ik hem te braafjes. Het is een schokkend thema, dat wel, maar het kwam niet binnen, geraakte niet echt in de film...het begint allemaal zeer snel, daarom geen binding met personage. je ziet ook nooit wat haar is aangedaan, het 'revenge-gevoel' is daarom een beetje zoek....
snarfje5508
Acceptabele film maar ook niet meer dan dat. Acteerprestaties zijn voldoende, beeld en geluid prima. Tja, maar de film laat het liggen als het gaat om de geloofwaardigheid. Dat had beter gekund en de spanning doen toenemen. Eenmaal de fouten gezien en het is een `uitzitter`.
Waku
Ik heb eigenlijk gedurende gehele film mij zitten af te vragen waar ik in Godsnaam naar zat te kijken.
Normaal gesproken liggen mij wraakfilms wel en het mag van mij lekker bloedig zijn maar deze
"Bound to Vengeance" heeft mij enkel verveeld. Meisje ontsnapt, meisje gaat op zoek naar andere meisjes. Wat flashbacks en een vergezocht (dun) verhaaltje. Met als dieptepunt een belachelijk einde. 80 minuten film en toch tergend lang.
1.5*/2*

Binnenkort in de bioscoop: horrorfilm 'Scream 7' te zien in IMAX