• 9.379.560 stemmen

Shouf Shouf Habibi! (2004)

Komedie / Drama | 89 minuten

Genre: Komedie / Drama

Oorsprong: Nederland

Geregisseerd door: Albert ter Heerdt

Met onder meer: Mimoun Oaïssa, Najib Amhali en Touriya Haoud

Gesproken taal: Arabisch en Nederlands

Releasedatum: 29 januari 2004

Plot Shouf Shouf Habibi!

De 20-jarige Ap, een in Nederland geboren Marokkaan, probeert zijn plek te vinden in de Nederlandse samenleving. Ap staat voor een dilemma: moet hij kiezen voor het moderne Nederlandse stadsleven of doen wat zijn vader wil; een traditionele Marokkaan worden en een vrouw uit Marokko halen. Ap zweeft van het ene uiterste naar het andere: van scooterdief tot rituele kippenslachter, van administratief medewerker tot bankovervaller.

avatar van Flipman

Flipman

Ik vond de film maar zo zo. Ik heb me wel vermaakt, maar veel deed ie niet. Toch vind ik 't wel goed dat dit soort films er zijn, daar we in Nederland een multi-culturele samenleving zijn (of wìllen zijn, mogen we de politiek geloven), waarom zouden we andere etnische groeperingen dan uitsluiten?

Ik moet toegeven dat ik niet heel veel Nederlandse films zie. Zijn er naast deze film en "Het Schnitzelparadijs" veel andere films met mensen van allochtone afkomst?

avatar van Wouter

Flipman schreef:

Vooral telefilms.

avatar van MJ_DA_MAN

MJ_DA_MAN

Wat een ongelofelijk laag gemiddelde voor een onwijs leuke NL-komedie. 4*.

avatar van Chavez

Chavez

Ik vond hem wel grappig, eigenlijk was dat het wel. Niets meer, acteerwerk was wel geinig, maar helemaal top kon je het ook niet noemen.

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

leuke film, die back-kick was goed tegen die groene container wel grappige film. toen ze in die bank waren en er iets mis ging gingen ze maskers opdoen hoor die vriend..

Mimoun Ouled Radi: 'wat is dit....'

Mimoun Oaïssa: 'een masker doe hem op'

Mimoun Ouled Radi: 'dit is een Varken een Varken'

hahaha goeie vermakelijke film..

ik heb hem al 3 keer gezien en hij blijft leuk.

ik verhoog mijn stem van 3 naar en 3½*

avatar van tevelenco

tevelenco

Ondanks de aanwezigheid van vele bekende nederlanders kon deze onwaarschijlijk hippe nederlandse comedy me niet erg boeien.

Wat me toch wel wat tegenviel omdat ik een andere soortgelijke nederlandse comedy als "het schnitselparadijs" wel erg leuk vond.

avatar van Wouter

Onwaarschijnlijk hip?

avatar van Eigenwijs

Eigenwijs

ik moet zeggen niet slecht voor een nederlandse komedie. Het leukste was die Marokkaanse vader in die rolstoel en die geemancipeerde moeder die em voortduwde en het gesprek tussen vader en de hoofdmeester. Aan de ene kant wel weer jammer dat door deze film de ware marokkaanse schaal van de misdaad op de achtergrond geduwd wordt en afgedaan als een lachertje. We moeten ons altijd blijven realiseren dat Marokkaanse misdaad ontstaat omdat in hun cultuur anders dan een meisje, de jongen als een prins behandeld wordt door ouders, met name hun moeder. En dat daarom het "als je niet gepakt wordt is stelen niet slecht" cultuurtje zich blijft versterken.

Maar verder weten de marokkaans nederlandse acteurs dat zelf ook wel een beetje te neutraliseren.

humoristische La Haine van neerlandsche bodem, zij het zonder serieuze boodschap

avatar van shephard

shephard

Had meer humor verwacht (zeker omdat najib amhali meespeelde) wat uiteindelijk wel dik tegengevallen is.

Daarom 2.5*

avatar van hel1

hel1

hij begint zo leuk, als ze die humor de hele film door hadden kunnen zetten was het echt een topfilm geweest. maar helaas, opeens slaat de film om en wordt het een langdradig verhaal. heel jammer....2,0

avatar van JFD

JFD

Niet de beste Nederlandse film. Begin was beter dan het einde. Toch een redelijke film.

avatar van Goldhand

Goldhand

Hij begint leuk, met humor. Maar naarmate je kijkt, begint 'ie steeds saaier te worden!

Kon me niet boeien!

avatar van %%%%%%

%%%%%%

whaaaa echt een toffe film moet hem nog kopen heb me echt kapot moeten lachen zoo droog en ik snap er eerlijk gezecht niet warom die zoo laag punt heeft ik vind een toffe film 4 sterren

avatar van mos18

mos18

dan heb jij nog geen films gezien

avatar van hollandpride

hollandpride

ik geef deze film een 3,5. het verhaal is leuk in elkaar gezet, maar waar het om gaat vind ik minder

avatar van robertus65

robertus65

Aardige komedie waarin de cultuurverschillen op een leuke manier verfilmd zijn. Af en toe best grappig dus.

avatar van Edu

Edu

Goldhand schreef:

Kon me niet boeien!

Helemaal mee eens, bij het begin kon ik lachen en verwachte dat de hele film zo grappig was. Maar helaas werd het daarna niet meer grappig.

avatar van xentos

xentos

vind dit ook geen leuke film beetje rare humor niet mij smaak een 1.5

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11922 berichten

Vooruit, een verhoging naar 2,5*. Kan altijd weer omlaag. Maar de acteurs waren erg sympathiek, jammer dat de grapdichtheid wat laag lag voor een komedie.

avatar van by_the_way

by_the_way

Super dat de serie weer komt, vrijdag 26 januari om 21.55 op Ned 3.

avatar van N811

N811

wat een tegenvaller.

avatar van jackie chan

jackie chan

wat moet ik nu verwachten?

beetje snitzel paradijs achtig?

Ik ga dadelijk kijken:D

Alleen clince verhaal met die allochtoonse nederlanders. nu weten we het wel, nu moeten wij nederlanders nog weten dat wij nederlanders ook nog in nederland wonen.

Nederlandse films = kinder/familie films of films met veel allcohtonen of veel gezoen

niet slecht bedoeld hoor (over allochtonen en ook dat gezoen). maar het is altijd het zelfde met de nederlandse film.

avatar van TimD

TimD

Stomme opmerking.

avatar van Sven Vermant

Sven Vermant

De film viel me ongelovelijk tegen.

Weinig grappig. Maar 1 of 2 geslaagde grappen.

Verder saai.

2* omdat er nog een paar mooie vrouwen in mee spelen.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11922 berichten

jackie chan schreef:

Een hele domme opmerking.

avatar van by_the_way

by_the_way

Sven Vermant schreef:

omdat er nog een paar mooie vrouwen in mee spelen.

Leila

avatar van valentino

valentino

Hm, ik vond hem heel grappig eigenlijk. Wellicht moet je in een grote stad wonen(met name Amsterdam denk ik) om het beter te begrijpen en het daardoor grappiger te vinden.

avatar van gotti

Wat een onzin...

avatar van movie*freak

movie*freak

jackie chan schreef:

wat moet ik nu verwachten?

beetje snitzel paradijs achtig?

Ik ga dadelijk kijken:D

Waar heb jij het in godsnaam over?

avatar van BXII

BXII

Typisch Nederlands produkt.

Typisch, dat het probleem van een kleine bevolkingsgroep die voor onevenredig veel ellende zorgt op zo'n luchtige kritiekloze manier word neergezet.