
Shouf Shouf Habibi! (2004)
Nederland
Komedie / Drama
89 minuten
geregisseerd door Albert ter Heerdt
met Mimoun Oaïssa, Najib Amhali en Touriya Haoud
De 20-jarige Ap, een in Nederland geboren Marokkaan, probeert zijn plek te vinden in de Nederlandse samenleving. Ap staat voor een dilemma: moet hij kiezen voor het moderne Nederlandse stadsleven of doen wat zijn vader wil; een traditionele Marokkaan worden en een vrouw uit Marokko halen. Ap zweeft van het ene uiterste naar het andere: van scooterdief tot rituele kippenslachter, van administratief medewerker tot bankovervaller.
Trailer
https://www.youtube.com/watch?v=lp4gnJ_VtvY
Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.
Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.
Een film als deze is natuurlijk moeilijk in elkaar te zetten!! Hij moet natuurlijk wel ethisch verantwoord zijn en al teveel stereotypen, die in werkelijkheid vaker op waarheid berusten dan op een vooroordeel (maar dat is een andere discussie

In SSH! wel, hoor.
En er is trouwens maar één echte Ab, en dat is Ab de Inburgerman. 100% Ab! Ik bel je zodra ik beltegoed heb.
In de film krijgt een Marokkaans meisje een klap in d'r gezicht van haar broer...ik las dat er in de zaal dan een gejuich op gaat! SIC
Bull!
Bull!

ik was er vanmiddag heen gegaan(geinige film trouwens) in den haag, maar was toch geschrokken dat mensen (marokkaanse jongens) gingen klappen en juichen toen dat meisje geslagen werd. Netzoziek..
Was bij mij precies hetzeldde in Amsterdam! Volgens mij was het stukje in de film bedoeld als 'schokkend', maar veel indruk maakte het blijkbaar niet.
Maar over de film: ik vond hem eigenlijk een beetje tegen vallen. Ik ga niet zeggen dat ik niet heb gelachen en een paar acteurs hebben uitstekend gepresteerd. Toch merkte ik in de zaal dat de meeste Marokkanen de film veel leuker vonden dan de Nederlanders. Van een Marokkaanse jongen begreep ik dat dit kwam door de slechte vertaling van het Marokkaans naar het Nederlands, waardoor bepaalde grappen niet goed overkwamen.
Ik miste ook een goede plot in deze film. Met wat een aanelkaargebreide grapjes red je het wat mij betreft niet; een goed verhaal is onontbeerlijk.
Oordeel: 2 1/2 **
Was bij mij precies hetzeldde in Amsterdam! Volgens mij was het stukje in de film bedoeld als 'schokkend', maar veel indruk maakte het blijkbaar niet.
[politiek-correcte-modus]
daar ben ik niet over verbaasd. Meer kun je toch niet verwachten van een stel randjongeren?
[/politiek-correcte-modus]
humor is universeel en als men van mening is dat het "slecht vertaald" is van marokkaans naar nederlands dan vind ik dat onzin. Ik zou het dan eerder lokale humor noemen..
Tenslotten: Ik heb zelf ook heel hard gelachen toen dat Marokkaans meisje een klap kreeg. Het is natuurlijk niet iets om te lachen,maar het ging er ook om dat ze zo stoer deed en tegen hem schreeuwde:SLA ME DAN SLA ME DAN, ALS JE DURFT !!!! En vervolgens geeft ie haar een klap en trapt haar in elkaar.
Veel Marokkaanse meisjes denken dat hun broer hen niet durft te slaan(vandaar dat ze ook stoer doen) en hier slaat Ab juist wel, dat zal ook te maken hebben,waarom de "jongens" tijdens de film gingen toejuichen.!
Heel gek, maar de vechtscene met mijn broer in de film (Mimoun)
Tja, als zij het zelf zo leuk vond, dan mogen wij er toch ook wel om lachen....
Maar serieus: Bij ons in de zaal ging er bij deze scene geen gejuich op. En zelfs als een zaal collectief gaat juichen, wil dat nog niet zeggen dat iedereen in real life hetzelfde zou hebben gedaan.
Anyway, al die berichten hier (nu al de 3e pagina, en slechts 13 stemmen. Het lijkt wel op voetbal (15 miljoen coaches). Ga die film gewoon kijken! En vorm dan een oordeel.
Mijn oordeel: vlot geacteerd, vlot gemonteerd, veel zelfspot, niet moraliserend en dat spreekt me allemaal aan.
Alex
Miste je niet dingen als een verhaallijn en goede filmmuziek?
Natuurlijk, net als een goede wire-fu actiescene en had eigenlijk wel een harde p*rn*scene verwacht ...

Wanneer miste jij trouwens muziek ... ?

Acteerprestaties zijn op z'n zachts gezegd wisselvallig, maar verder een leuk en vooral erg sympathiek filmpje. Kan geen kwaad, dit soort films...
ja, 'sgoed

Matige film die laat zien hoe weinig de Marokkaanse vrouwen het in Nederland en in hun thuisland te zeggen hebben.
Dat kun je deze film toch niet aanrekenen? De film laat juist met een knipoog zien dat hier verandering in zal moeten komen.
Nee, eigenlijk niet. Dat wil zeggen, ìk heb de verhaallijn niet gemist (je wou toch niet zeggen dat je in SSH helemaal geen verhaallijn hebt ontdekt?). Maar ja, ik kan zelfs in Koyaanisqatsi nog een verhaallijn ontdekken.
En muziek, nee ook niet gemist. Bijna net zoals in een film mèt filmmuziek, mij deze ook nooit opvalt. Maar gelukkig heeft SSH wel een soundtrack.

André Hazes maakte voor mij veel goed. Die scene waarin André te horen is, vond ik ook wel sterk.
Verder zat er wel wat Marokkaanse muziek in, die het verhaal ondersteunde.
Toch vond ik t verhaal erg tegenvallen.
Ik wil graag weten waar ik deze film kan downloaden kan iemand me daar over infomeren?!?!
dat kan hier
Ik wil graag weten waar ik deze film kan downloaden kan iemand me daar over infomeren?!?!
Nee.
Leuke grappen in het begin van de film, maar daarna is ie helemaal ruk. Sommige 'grappen' worden tot in den treure uitgemolken. Vooral die makker van Abus (met dat Ajax Boukhari - shirt aan) is echt een drama. Wat een losers zeg! Maar natuurlijk wel een BMW...
In het verleden heeft dit tot hilarische films en series geleidt. Bent it Like Beckham is nog recent, was min of meer succesvol. Niet alleen de humor is gekopieerd, maar zelfs de manier van filmen. Het is een schandalige kopie van Guy Ritchie. Denk maar aan Snatch en Lock/Stock.
Alhoewel het aardig begon, eindigde ik met een zure uitdrukking. Is het nou drama of komedie? Wat een irritante film zeg....
Niets, maar dan ook niets in de manier van filmen van deze film lijkt op het werk van Guy Ritchie.