• 9.372.770 stemmen

Genre: Misdaad / Drama

Geregisseerd door: Alex Kalymnios

Met onder meer: Taryn Manning, Raymond Cruz en Katie Sarife

Plot Cleveland Abduction

"Based on a true story."

Het waargebeurde verhaal van Michelle Knight, een 21-jarige alleenstaande moeder wier leven onherroepelijk werd veranderd door een toevallige ontmoeting met een onvermoede crimineel. Op 22 augustus 2002, wordt Knight ontvoerd door Ariel Castro in Cleveland en in zijn huis gevangen gehouden voor meer dan 11 jaar. Zij vindt kracht door haar geloof in God en is vastbesloten te worden herenigd met haar zoon.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Michelle Knight

Michelle's Mother

Social Worker

avatar van Fisico

Fisico

Degelijke film over de ontvoering van enkele jonge vrouwen door de buurman. Het blijft steeds hallucinant dat dit in totaal 11 jaar kan aanslepen zonder dat iemand iets heeft opgemerkt. De film is jammer genoeg iets te onevenwichtig. Gruwel genoeg, maar ik miste wat balans en diepgang. De film raakte me puur omwille van het thema en de waargebeurde feiten, maar de personages konden beter uitgewerkt worden, zowel tijdens de gevangenschap als erna.

De angst van de vrouwen werd wel redelijk weergegeven. Je creëert een soort paranoïa die zelfs overgaat naar een Stockholmsyndroom, zeker bij de vrouw die van hem een kind baarde. Allemaal vrij heftig. Deprimerende zit, maar ondanks het degelijke acteerwerk overtuigt de film onvoldoende.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Een 21-jarige moeder, realy, gespeeld door een 40jarige (allé toen 37). Nogal ongeloofwaardig, om in Taryn Manning, een 21jarige te zien en de boef zelfs een 15jarige Heb wel vaker moeite met het onrealistische leeftijdsverschil tussen het gespeeld personage en de desbetreffende acteur/actrice, zeker als het generatie verschil is.

Het waargebeurd verhaal is sowieso hard en tot op zekere hoogte meeslepend en dat maakt zulke films toch vaak, dat tikkeltje intenser en harder, maar toch had ik hier geen totaal bekleivend gevoel, zoals ik al meermaals heb ervaren bij harde dramafilms. Acteerprestaties waren meer dan degelijk.

avatar van Capablanca

Capablanca

Een soort Room in het kwadraat. Ontroerend drama, echt een aanrader.

avatar van hatebreeder

hatebreeder

Vrij boeiende en aangrijpende film.

avatar van het lallende kadaver

het lallende kadaver

abortus gaat door!!!!!!!!!

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Ik keek de film een minuut of 5 en dacht toen: wat is dit voor goedkoop ogende b-film? Bleek het een tv-film te zijn. Ja, dat zegt wel iets. Niet dat de film helemaal bagger is, maar echt geweldig is dit ding nu ook weer niet. Visueel saai en de film weet na een tijdje ook weinig nieuws meer te brengen. Wel aardig geacteerd en de sfeer is wel oké. 2,5*.

avatar van Waverick

Waverick

Ik zat steeds met de vraag: hoe kan het toch dat dit 11 jaar lang onopgemerkt is gebleven?

De film is vrij 'naturel' geschoten. Meestal als een dergelijk thema in een film voorkomt, klinkt er opeens spannende muziek en volgen er diverse schrikmomenten, om de kijker te boeien en vermaken. Hier wordt dit (gelukkig) niet gedaan en daardoor komt het hele verhaal een stuk dichterbij de realiteit, wat het eigenlijk nog aangrijpender en weerzinwekkender maakt.

avatar van Creative-lady

Creative-lady

Het was een ontroerende film. Zo erg wat er met Michelle en andere vrouwen gebeurd zijn. En dan nog? Is het waargebeurd. Dat vrouwen dat echt hebben meegemaakt. Zo erg.

avatar van mikey

mikey

Maniakale man ontvoert jonge meiden en houdt ze als seksslavinnen op zolder in een vervallen huis vol gorigheden. Niet zo fijn om naar te kijken en het acteerwerk was best slecht.

avatar van Graaf Machine

Graaf Machine

mikey schreef:

Ook wel raar als je zoiets gaat kijken voor het acteerwerk.

avatar van mikey

mikey

Graaf Machine schreef:

Ook wel raar als je zoiets gaat kijken voor het acteerwerk.

ik vond het acteerwerk van die vrouw echt heel slecht. Niet dat ik de film heb opgezet in de hoop op eventuele schitterende acteerprestaties.

avatar van knoflikari

knoflikari

Wat een naarlingen lopen er toch rond die vrouwen dit aan kunnen doen... Ariel Castro was er zo een... Hij hield de jonge moeder Michelle Knight elf jaar gevangen in zijn eigen huis in Cleveland. Daarna ontvoerde hij nog twee vrouwen. De vrouwen doen er alles aan de situatie te overleven en hem mild te stemmen. Met zijn gestoorde gedrag is dat bijna onmogelijk... Hij kan ze vriendelijk een maaltijd voorzetten, om een minuut later wreedheden te begaan...

Deze dader pleegde uiteindelijk zelfmoord in zijn cel.

avatar van nadrin

nadrin

Film is bij wijle heel intens maar kon me niet volledig overtuigen. Acteren is goed. Het tweede deel vd film vond ik beter

avatar van Shadowed

Shadowed

Schokkend en beklemmend bronmateriaal wordt door regisseur Alex Kalymnios en scenarioschrijver Stephen Tolkin nogal geforceerd in een zeer beperkte speelduur gepropt. Het verhaal van 88 minuten moet namelijk een periode van 11 jaar belichten, maar deze jaren worden onduidelijk aangegeven en het tempo ligt veel te hoog om ergens als kijker bij stil te kunnen blijven staan. De personages worden er bovendien niet veel sympathieker op, ondanks het overtuigende acteerwerk. Enkel Raymond Cruz valt als misdadiger redelijk buiten de boot, vooral omdat zijn figuur een intimiderende uitstraling mist. Het waargebeurde aspect zorgt ervoor dat je geboeid blijft kijken naar de voortgang, al maakt de rommelige invulling dat nodeloos ingewikkeld.