Genre: Misdaad / Drama
Geregisseerd door: Alex Kalymnios
Met onder meer: Taryn Manning, Raymond Cruz en Katie Sarife
Plot Cleveland Abduction
"Based on a true story."
Het waargebeurde verhaal van Michelle Knight, een 21-jarige alleenstaande moeder wier leven onherroepelijk werd veranderd door een toevallige ontmoeting met een onvermoede crimineel. Op 22 augustus 2002, wordt Knight ontvoerd door Ariel Castro in Cleveland en in zijn huis gevangen gehouden voor meer dan 11 jaar. Zij vindt kracht door haar geloof in God en is vastbesloten te worden herenigd met haar zoon.
Michelle Knight
Agent Solano
Michelle's Mother
Social Worker
edwin1967
Goede weergave van een verschrikkelijk drama wat nog niet zo lang geleden uit is gekomen. Vooral in de States natuurlijk heeft het enorm veel aandacht gehad. Slachtoffers zijn bijna beroemdheden geworden. Hoe bizar eigenlijk.
glimmerman2000
Een bizar drama, welke naar mijn gevoel eerder opgelost had kunnen worden. Na het lezen van het boek van Amanda Berry en Gina de Dejezus: 10jaar gevangen. Er zijn verschillende fouten gemaakt door de politie- welke de politie nooit heeft toegegeven naar mijn weten.
De film was schokkend, ook al weet je hoe het zal verlopen, aangezien ik het boek heb gelezen. Het boek verteld echter het verhaal van Amanda en Gina- sporadisch kwam Michelle er in voor-, vandaar dat deze film extra interessant was, vanwege de andere invalshoek: die van Michelle
Vreselijk wat deze meiden hebben meegemaakt, en hopelijk gaat het ze nu goed!
vranque
Aangrijpend is het zeker en ondanks dat je de ernst van de zaak voelt had het wat mij betreft wel een tikkeltje beter uitgediept mogen worden. Nu vervalt het in een oppervlakkig gebeuren waar verder filmtechnisch nauwelijks wat te genieten valt.
Oliveri
Boeiend drama refererend aan de Cleveland-affaire die aan het licht kwam in 2013. Opvallend hoe dit drama zo lang heeft kunnen voortduren gezien het horrorhuis toch te midden van een woonwijk staat.
Alhoewel de film soms chronologisch enorme stappen maakt is ie het kijken zeker waard, al moet je bij sommige fragmenten een sterke maag hebben.
Pazmaster
Aardige film met een aangrijpend, waargebeurd verhaal over een vrouw die ontvoerd wordt en 11 jaar lang opgesloten zit in het huis van haar ontvoerder. Het ziet er allemaal prima uit en er wordt goed gespeeld. Haar geloof speelt gelukkig maar een kleine rol in deze film, het is Godzijdank geen film met EO praktijken. Ik was toen ik de synopsis las daar wel een beetje bang voor, maar het viel gelukkig erg mee. Gewoon een goed misdaaddrama dus.
Uitstekend misdaad drama gebaseerd op een waargebeurd verhaal eigenlijk te gek voor woorden dat in een woonwijk zoiets kan gebeuren. De vrouwen hebben daar echt letterlijk in een hel geleefd als je gaat bedenken dat dit je zus kan gebeuren brrrrr.......Wel was het leuk om na het einde van de film Pam Grier weer eens te zien als verpleegster.
weberanja
Raymond Cruz, die ik ken als Tuco Salamanca uit BB serie, zet hier een fenomenale rol neer als Ariel Castro. De psychopatische blik in zijn ogen is werkelijk angstaanjagend.Verschrikkelijk wat die meisjes hebben meegemaakt, Soms keek ik even weg van de gruwelen die ze moesten ondergaan! Goeie film!
Brabants
Deze film is het verhaal over hopeloosheid en het kwaad van de mensen zonder geweten. Dit drama wat gebaseerd is op feitelijke gebeurtenissen is het verhaal wat zich onwerkelijk afspeelt over meer dan tien jaar. De film was voor mij een zeer overtuigende blik van de hel op aarde en waarbij zelfs nog niet eens de meest gruwelijke details waren weergegeven.
Collins
Het verhaal van de ontvoering van drie vrouwen, die daarna jarenlang in een eenvoudig rijtjeshuis werden vastgehouden. Een verhaal dat onwerkelijk en onbegrijpelijk aanvoelt.
De film vertelt het verhaal vanuit het perspectief van Michelle Knight (de als eerste ontvoerde vrouw).
De film is fragmentarisch, maar chronologisch, en zoomt in op een aantal markante gebeurtenissen uit de vele jaren gevangenschap. Veel blijft onbesproken. Desondanks is het beeld dat de kijker krijgt voorgeschoteld behoorlijk gedetailleerd en aangrijpend. De nare sfeer vol gruwel en verschrikking wordt door de camera goed gevangen.
Doordat de camera na de ontvoering in het huis blijft hangen, is de kijker als het ware ook opgesloten op die paar vierkante meter. De claustrofobie, de wanhoop en de vernedering van de vrouwen zijn daardoor goed voelbaar.
Het acteerwerk is uitstekend en overtuigend.
Beklemmende film.
catrian
Realistische film maar gelukkig is niet alles in de film gestopt, je kan je er genoeg bij voorstellen wat er nog meer met die meiden is gebeurd. Bizar om te weten dat hij zoveel jaar die meiden in zijn huis kon vasthouden! Goed acteerwerk van zowel Raymond Cruz als Taryn Manning
hoffhaan
Een vreselijk verhaal wat deze vrouwen hebben meegemaakt. Aangrijpend. 3.5
Edie
Geen verkeerde film, maar het had voor mij een teveel 'tv-film' gevoel.. Zo vond ik The Girl Next Door eigenlijk een stuk beter, wat harder en meer meeslepender. Eigenlijk was ik wel blij dat de film eindelijk afgelopen was.
snarfje5508
Niet onaardig geacteerde thriller. Films gebaseerd op ware gebeurtenissen hebben toch wat extra's in vergelijking met de (toch vaak) onzinnige fictie die over de kijker wordt uitgestrooid. De jaren gaan wel snel voorbij en de vraagt dringt zich op of er geen uitbraakpogingen mogelijk waren. Maar goed, prima voor een vrijdagavond en dus een (ruim) voldoende waardering.
Waku
Dit waargebeurde drama heeft mij zeker geboeid.
Uitstekende rol ook van Taryn Manning, die ik vooral ken van "Orange is the new Black" serie.
Als kijker zie je eerst haar angst, boosheid, strijdlust maar dan later ook de wanhoop en uiteindelijk gelaten ondergaan van haar ontvoering in het huis. Er zitten een aantal behoorlijk heftige scenes in de film. Verbazingwekkend dat deze kidnapping zaak ongemerkt zo lang heeft kunnen plaats vinden in een best drukke woonwijk. Het maakt de film nog heftiger en angstaanjagend.
3.5*/4*
bjerik76
zware zit, deprimerende beelden.
Doordat het een tv film is, zijn ( gelukkig) de scenes niet te grof, en de verkrachtingen ook niet te uitgebreid gefilmd.
Desondanks valt er een hoop ellende te zien.
een ontroerend einde, en Taryn Manning zet een zeer goed personage neer, haar stem ontroerd al.
niet zomaar even een tussendoortje.
Daan258
Vond het niets meer als een redelijk tv filmpje.
Had toch wat beters verwacht door de berichten hier op MM.
Slecht was het ook weer niet, maar ik kan niet echt zeggen dat ik me hier erg goed mee vermaakt heb. Af en toe best langdradig.
Het is dan ook niet de bedoeling dat wij ons vermaken, meer inzicht krijgen wat de meiden hebben mee gemaakt. Dat is gruwelijk.
AmazingPP
Ik denk altijd bij dit soort films: Het zal je overkomen! Vreselijk!! Maar goed: over de film: vond hem niet slecht, maar vond het ook geen topper. Er had meer ingezeten wat mij betreft. Met zijn 88 minuten kon hij me niet blijven boeien en dat is gek voor zo'n "korte" film. Acteerprestaties OK, camerawerk OK, maar een ietwat langdradig en repeterend. 3 *
VincentL
Cleveland Abduction
Korte verfilming van een lang durend drama. Dit verhaal had ik nog niet eerder gehoord, maar vergelijkbare voorbeelden uit Europa zijn (helaas) ook te noemen. Ik kwam bij de film via een reportage op tv meen ik mij te herinneren. Ik was zeer benieuwd hoe men zulk een drama op het witte doek zouden verbeelden. Al met al niet heel slecht, maar het had beter gekund.
Het verhaal is, maar voelt ook vooral kort. De kennismaking met de karakters is zeer kort en zelf afgeraffeld. Hierdoor krijg je nauwelijks indruk van de persoonlijkheid van Michelle Knight en Ariel Castro. Als de situatie eenmaal is zoals hij is weet de film wat tot rust te komen en ontvouwt het verhaal zich beter uiteen. Persoonlijkheden krijgen iets meer diepgang en er komt meer chemie met het publiek. Toch had de film meer rust mogen bevatten. Juist de psychologie van de karakters had meer uitgediept mogen worden. Tevens had er meer aandacht besteed mogen worden aan de nasleep. Wat deed dit met de drie vrouwen? Ondanks deze negatieve punten is het verhaal in beginsel zeker niet slecht, de uitwerking kon alleen beter.
De cast vult de tijd die ze gegeven is prima in. Taryn Manning weet Michelle goed als vrouw die zich aan haar overtuigingen vasthoudt te vertolken. Tevens heeft weet ze een aardige chemie op te bouwen met Raymond Cruz. Als Castro weet hij een goede schurk neer te zetten. Voor een duale persoonlijkheid als die van Castro krijgt Cruz echter te weinig tijd om de slachtofferkant van zijn personage juist de belichten. Domweg omdat hij hiervoor te weinig tijd krijgt.
Katie Sarife en Samantha Droke spelen op zich aardige bijrollen, al is duidelijk dat zij er niet echt toe doen. Ook zij hadden meer minuten mogen krijgen.
Het is jammer dat de film de sfeer van benauwdheid mist. Het claustrofobische gevoel van elf jaar in een kamer zitten ontbreekt. Hierdoor blijft er een stuk lichte lucht hangen die veel bedrukkender had mogen zijn. Visueel is de film verder netjes op orde en worden er geen gekke dingen gedaan.
Cleveland Abduction is een aardige film geworden, die een stuk beter had kunnen zijn. Ondanks dat is alles verder op degelijk niveau. Feit is wel dat de film hierdoor moeilijk beklijft, en één van vele films wordt.
Mobilemel
Ik vond t een heftig verhaal en zeer realistisch neergezet. Erg knappe rol van taryn uit orange is the New black.
Movsin
Uiteraard niet eenvoudig om elf jaar gevangenschap in anderhalf uur film samen te vatten en er alle nodige ingrediënten in de juiste proportie in onder te brengen, gaande van fysische en psychische martelingen tot aan de inpak op de gevangenen en de figuur van de dader.
Laat ons zeggen dat de film daar behoorlijk in slaagt. Een betere detaillering had wel een miniserie aangekund maar eigenlijk was het nu al genoeg om een beeld te vormen van het leed van deze vrouwen. Alhoewel niet precies hetzelfde, toch af en toe moeten terugdenken aan de zaak Dutroux...
Verder niets dan lof over de acteerprestaties, zekerlijk van een overtuigende Taryn Manning in de hoofdrol.
En terloops, wat de acteurs betreft, toch wel even moeten opkijken naar Pam Grier, ver van haar Jackie Brown e.d.-figuur. Maar ja, dat is ook al weer bijna 20 jaar geleden.
Matige film over een jonge vrouw die ruim een decennia lang ontvoerd en mishandeld wordt. Een typisch waargebeurd tv-drama dat de gebruikelijke clichés niet weet te vermijden. De personages blijven wat aan de oppervlakte en ondanks de korte speelduur, is het wel wat eentonig. Het blijft natuurlijk een verschrikkelijk verhaal, maar 3.0 sterren is net te veel.
DjFrankie
Het bekende verhaal wordt hier goed neergezet. En verveelt geen moment.
clubsport
Zag een tijdje geleden die film 1096 tage en waar die film echt goed wist te overtuigen en ook dieper inging op de karakters van de dader en slachtoffer gebeurt dat in deze film bijna niet .
Het blijft allemaal vrij oppervlakkig en de film weet eigenlijk niet echt te overtuigen .
ook de acteurs en actrices spelen hun rol vrij matig en het bizaare vind ik nog het feit dat ze tijdens haar gevangenschap de gedachte blijft houden dat ze haar zoontje weer zal zien en dat houd haar dan op de been om vervolgens vrijwillig afstand van hem te nemen als ze weer vrij is .
Nee ik heb veel betere waargebeurde verfilmde verhalen gezien dan deze .
missl
Film onderbouwd niets, er is niets tussen de dader en het slachtoffer, ook niet na een lange tijd. Wat hierboven ook al gezegd word, acteurs spelen matig, wel een heftig verhaal.
lucdecoster
Inderdaad heftige film. Eigenaardig kon ik er niet goed van slapen. Bij de films van Saw had ik nochtans geen enkel probleem.
Joris Balneger
Film die aardig aangrijpt zeker op het end. Of je moet echt gevoelloos zijn om maar de film criticus uit te hangen. Het kijken waard.!
DiDa
Onverwacht sterke en heftige film. De film greep me bij de strot en liet me niet meer los. Goed geacteerd van Taryn Manning. Wat een ellende iemand kan meemaken. Ook het laatste kwartier heeft me geraakt.
Gewoon goede film!
BBarbie
Mijn derde film binnen een paar dagen over de kidnapping van jonge vrouwen en meisjes. In dit geval betreft het een jonge, alleenstaande moeder en twee tieners, die door hun ontvoerder (“I never get what I want.”) als seksslavinnen opgesloten worden op de bovenverdieping van zijn huis.
In vergelijking met de vorige, gelijksoortige films die ik gezien heb, oogt deze een stuk rauwer en realistischer. Bizar dat zoiets meer dan elf jaar kan duren midden in een woonwijk zonder dat de familie en omgeving echt alarm slaan, terwijl een van de ontvoerde meisjes nota bene bevriend is met een dochter van de ontvoerder.

Thriller 'Cleveland Abduction' verdwijnt dinsdag van Netflix: 'Hoe kon dit gebeuren?

La Cara Oculta
Thriller / Mystery, 2011