• 9.379.415 stemmen

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens (2015)

Sciencefiction / Actie | 138 minuten

Genre: Sciencefiction / Actie

Alternatieve titel: Star Wars: The Force Awakens

Geregisseerd door: J.J. Abrams

Met onder meer: John Boyega, Daisy Ridley en Harrison Ford

IMDb beoordeling: 7,7 (1.019.062)

Releasedatum: 16 december 2015

Plot Star Wars: Episode VII - The Force Awakens

"Every generation has a story."

Dertig jaar na de overwinning op het Galactische Keizerrijk is er een nieuwe bedreiging: de kwaadaardige Kylo Ren en de First Order. Stormtrooper Finn loopt over naar het verzet, crasht op woestijnplaneet Jakku en ontmoet hier Rey. Zij heeft een droid die belangrijke geheime informatie bevat over de locatie van de laatst overgebleven Jedi Knight, Luke Skywalker. Het duo werkt samen met Han Solo om te zorgen dat het verzet deze informatie in handen krijgt.

Luke Skywalker

General Leia Organa

Kylo Ren / Ben Solo

Poe Dameron

Supreme Leader Snoke

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Het goede van Star Wars zit niet in de buitenaarde werelden. Nee het goede van Star Wars zit in Han Solo.

avatar van Actarus

Actarus

Ik vind het in ieder geval een uitstekende trailer...geeft niet veel prijs, alles blijft in mysterie omhuld...zo hoort het!

Aazhyd schreef:

De trailer toont vooral meer van hetzelfde. Ze spelen op safe, lijkt het.

Dit. En dan rekeninghoudende met wat IR terecht opmerkt over Abrams, de man verknoeit SF/fantasy werelden. Geen rijke visie.

avatar van Thorak

Thorak

Thistlefield schreef:

Dat waren de werelden in de originele trilogie toch ook? Juist bij de prequels werd het door de computer animaties te gek qua werelden. Ik denk dat deze werelden veel dichter staan bij het origineel.

Verder verwacht ik dat in deel 7&8 misschien toch wel wat anders uitziende planeten te zien zijn en dat er meer ruimte gevechten zullen plaatsvinden.

Een woestijn planeet, een sneeuw/ijs planeet, een moeras planeet... Nee niet bepaald aards als je het mij vraagt...

Naomi Watts schreef:

Gezien het feit dat star trek opeens toegankelijker werd voor een breed publiek en meer mensen trok heeft Abrams en de studio dat wel goed voor elkaar gekregen met een SF film.

AC1

Hopelijk doet hij niet hetzelfde trucje met Star Wars. Abrams laat alles vooruit gaan zodat het grote publiek geen tijd heeft om zich te vervelen maar zijn films zijn akelig leeg.

horizons

Belangrijkste taak daarin is natuurlijk voor producer & scenario.

horizons schreef:

Goed voor de studio inderdaad, niet echt voor artistieke integriteit. Al is Abrams wel zo'n regisseur die de studiobazen tevreden houdt.

Ik dacht altijd dat de SW fanbase overdreven kritisch was maar ze blijken helemaal niet kritisch te zijn. Opmerkelijk.

Naomi Watts schreef:

Denk dat dat komt door het tegenvallen van de prequels. En deze trailers laten een ander gevoel dan die films achter.

horizons schreef:

Belangrijkste taak daarin is natuurlijk voor producer & scenario.

Ik vermoed dat Disney J.J. Abrams heeft uitgekozen omwille van Star Trek. Ik hoop van niet maar de kans bestaat dat hij daarom hetzelfde trucje zal toepassen. Een scenario zegt weinig over de manier waarop een film zal worden gemaakt. De visie van een regisseur daarentegen ...

horizons schreef:

Dat kan er inderdaad ook wel mee te maken te hebben. Had niet verwacht dat er echt zoveel vertrouwen zou zijn in Abrams, en dat ze zich meer zouden richten op wat Rian Johnson zou gaan doen.

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Na de prequels zou een vermakelijke verstand-op-nulfilm van dertien in een dozijn al een verademing zijn. Het is in elk geval niet zo steriel als tien jaar terug; dat is winst.

avatar van Curly1985

Curly1985

Gister naar The Martian geweest en de oudere trailer van The Force Awakens in 3D gezien. Tijdens het bekijken van de trailer vond ik het 3D effect al vrij matig en na het zien van The Martian al helemaal.

Should i be worried..?

avatar van Nicholas

Nicholas

Ik vind 3D haast nooit van toegevoegde waarde. Dus wat dat betreft zou ik daar niet te veel van verwachten. Het zal vooral om de centjes gaan.

avatar van Basto

Basto

• 11964 berichten

Ik vind de trailer niet veelzeggend. Heb erg het idee het allemaal al eens gezien te hebben. Ooit was Star Wars een revelatie, iets nieuws. Dit lijkt me toch vooral weer een stuk recycle-cinema.

Naomi Watts

Mee eens. Het is qua blauwdruk exact hetzelfde als de originele blauwdruk van Star Wars en lijkt helemaal niets nieuws te doen. Toonaangevend voor de remake/revival ziekte die Hollywood teistert. Lui en angstaanjagend.

AHWA

Oneens. Het blijft een vervolg in een lange filmreeks natuurlijk, dus er zitten uiteraard elementen in die je in de vorige films ook zag, dat is bij bijna elk vervolg (zij het goed of slecht) zo. Kun je ook niet omheen. Bepaalde elementen horen erin om de films dat Star Wars-gevoel te geven. Bij deze filmreeks speelt jeugdsentiment natuurlijk ook een enorm belangrijke rol. Maar om nou te zeggen dat het verhaal hetzelfde is als de vorige films, daar ben ik het dan weer niet mee eens. Ten eerste is er nog veel te weinig over bekend om dat zo te gaan roepen, ten tweede zitten er genoeg nieuwe personages in om het universum van Star Wars nog wat groter te maken.

avatar van Confusie

Confusie

Wederom ongegrond en onnodig zuur inderdaad. Vanaf de eerste trailer genoeg dingen gezien die een nieuw licht op het geheel schijnen. Als je zo gaat redeneren zijn vrijwel alle grote blockbusters maar hetzelfde. Een of andere gast bedreigt de zaak en moet worden aangepakt met uiteindelijk de grote confrontatie en een vervolgens nog even een klein eind goed al goed shotje.

En dan weten we van deze film nog niet eens voldoende om al te stellen dat dit hier ook het geval zal zijn. Het begin van een trilogie dus puur giswerk wat er nou allemaal gaat gebeuren, en wat ze tot zo ver met Luke doen ben ik bovendien erg over te spreken.

Met de beelden die we nu hebben gekregen ben ik niets minder dan uitermate ingenomen, zoals zovelen. En terecht. Ik hoop op wellicht de meest donkere film die we tot nu toe hebben gehad, zeker na het behoorlijk lichtvoetige Episode I zou dat een mooie vernieuwing en verademing zijn en bij mij in ieder geval zeer veel waardering oogsten.

Het gaat hoe dan ook knallen.

AHWA schreef:

Nieuwe namen, dezelfde personages.

Confusie schreef:

Wederom ongegrond en onnodig zuur inderdaad.

Heeft niks met "zuur" te maken. We willen dat film niet blijft stilstaan maar dat met ons meegroeit.

avatar van Confusie

Confusie

Voor mij geldt nog steeds dat ik heel blij ben dat dit allemaal gebeurt en daar ook helemaal niet meer op had gerekend. Was dus wel de laatste geweest die ooit in wat voor vorm dan ook zou gaan klagen.

En wat had je dan verwacht. Tuurlijk komt het er uiteindelijk op neer dat een of andere grote slechterik de boel weer flink bedreigt, uiteraard komt het uiteindelijk allemaal weer goed. Echter als ik zie wat ze op dit moment prijsgeven met ik noem maar wat die X-Wings bij het water dan voel ik wel degelijk een frisse wind waaien met een nostalgisch tintje.

Als je dat gevoel daarbij sowieso al niet had, tja houdt het op. Dan wordt het hoe dan ook erg moeilijk om jou tevreden te stellen.

Als je met zo'n stelling komt over de personages dan kan je ook zeggen dat vrijwel elk Marvel personage, en bovendien film, dezelfde is. Te kort door de bocht dus.

Hier en daar een sentiment opwekkend knipoogje naar gedane zaken, nieuwe wijn in grotendeels oude zakken. Dat is juist wat veel liefhebbers als ik het liefst willen zien.

Het gaat sowieso heerlijk worden.

Een nieuwe star wars film. Het zal mijn hart als star wars fan voorlopig niet sneller doen kloppen. Disney heeft een nieuw speeltje in handen gekregen dat naar verwachting de kas goed zal spekken. Ik denk dat het hier meer een herhaling van zetten is die in het verleden zijn oorsprong vond. Aanvankelijk leek star wars (A New Hope) alles behalve een succes te worden. Echter door een goede marketing strategie werd deze film met name na the Empire Strikes Back pas echt een groot succes. Veel kinderen zijn in die tijd opgegroeid met de wel bekende speelgoedartikelen (popjes) waar ik zelf ook aan verknocht was. Maar star wars was meer dan dat. Het was een geheel nieuwe en magische wereld die het SF-genre naar een nieuwe hoogte bracht van ongekend formaat. Toen in 1999 de nieuwe star wars trilogie van start ging, waren de reacties over het algemeen teleurstellend. Veel fans konden zich niet vinden in de manier waarop Lucas hun oude liefde nieuw leven in blies. Nu de acteurs van de 'originele' eerste drie delen weer op het witte doek terugkeren, denk ik dat het ook hen niet zal lukken om de magie van toen te doen herleven. Na het zien van de trailers voor The Force Awakens, hinkte ik op twee gedachten. 1. Mooie beelden. 2. Dit heb ik eerder gezien. Belangrijkste aandachtspunt blijft voor mij een goed verhaal. Zal J.J. Abrams erin slagen om in de traditie van de oude films hetzelfde gevoel terug te brengen in een film van ruim 2 uur? Ik denk dat het The Empire Strikes Back niet eens zal kunnen evenaren. Misschien moet je als fan accepteren dat wat star wars ooit was, ook niet meer zal terugkeren. Zie het als een schilderij van een oud Hollandse meester die het in zijn tijd op een manier deed die daarna nooit meer is geëvenaard. Stiekem hoop ik ook op een herleving van het oude star wars gevoel, de vraag blijft of dat niet een te hoge verwachting is.

avatar van eRCee

eRCee

• 1979 stemmen

Stephen Colbert voorspelt de plot: klik.

avatar van sierrra

sierrra

AC1 schreef:

Op welk vlak meegroeien?

Naomi Watts

Die character posters zijn eens een potje lelijk. Goede genade.

avatar van Metalfist

Metalfist

Een linkje zegt meer dan 1000 woorden natuurlijk, maar inderdaad wat een lelijke dingen.

avatar van sierrra

sierrra

Naomi Watts schreef:

Die character posters zijn eens een potje lelijk. Goede genade.

Hoezo lelijk?

AHWA

Niks mis mee, vooral die van Ridley, Ford en Fisher zijn cool.

avatar van cloney

cloney

Ik wacht de film af, want om aan de trailer alvast een oordeel een cijfer te plakken heeft geen zin. Verder denk ik dat dergelijke films, net zoals LOTR echt meer voor de SF fan is, dus iemand die houdt van lekkere ouwehoer films moet niet naar deze film gaan kijken en daar een cijfer aan plakken, en dat geldt ook andersom. Ikt vind dat het manco van beoordelingen via een website, het anonieme publiek geeft haar oordeel Dit gezegd hebbende is het wel zo dat meningen verschillen, dus blijf lekker je mening spuien op dit forum. .

Nieuwe trailer

Nieuwe trailer. Dit wordt zo gaaf.