• 9.379.584 stemmen

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens (2015)

Sciencefiction / Actie | 138 minuten

Genre: Sciencefiction / Actie

Alternatieve titel: Star Wars: The Force Awakens

Geregisseerd door: J.J. Abrams

Met onder meer: John Boyega, Daisy Ridley en Harrison Ford

IMDb beoordeling: 7,7 (1.019.062)

Releasedatum: 16 december 2015

Plot Star Wars: Episode VII - The Force Awakens

"Every generation has a story."

Dertig jaar na de overwinning op het Galactische Keizerrijk is er een nieuwe bedreiging: de kwaadaardige Kylo Ren en de First Order. Stormtrooper Finn loopt over naar het verzet, crasht op woestijnplaneet Jakku en ontmoet hier Rey. Zij heeft een droid die belangrijke geheime informatie bevat over de locatie van de laatst overgebleven Jedi Knight, Luke Skywalker. Het duo werkt samen met Han Solo om te zorgen dat het verzet deze informatie in handen krijgt.

Luke Skywalker

General Leia Organa

Kylo Ren / Ben Solo

Poe Dameron

Supreme Leader Snoke

Nicholas

Mwoah. niet echt. Als 't een Sith was geweest had hij volgens mij de naam Darth moeten dragen.

Ik hoop nog steeds dat Ridley en Driver J&J zijn, of een vorm daarvan.

avatar van AHWA

AHWA

Instagram

Hyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyype!

Nicholas

Ik wil Obi Luke Kenobi zien met 2 lichtzwaarden.

avatar van Angel 40

Angel 40

Dit is een film waar ik echt naar uitkijk. Ik ben opgegroeid met Star Wars hoewel ik in 1977 nog te jong was om naar de bioscoop te gaan. Pas toen 'Return of the Jedi' uitkwam werd ik oud genoeg bevonden voor een bioscoopbezoek.

Het eerste deel van de prequels vond ik erg tegenslagen. Het tweede deel was al iets beter en pas het derde deel vond ik interessant en boeiend.

Toen ik hoorde dat Lucas de hele handel had verkocht aan Disney, vreesde ik het ergste. Aan de trailer te zien onterecht. Het ziet er al bij al goed uit. Vooral de terugkeer van de originle cast maakt het voor mij extra interessant.

Voor deze film ga ik eens gek doen en ga ik hem bekijken in laser 3D.

avatar van Ramon1989

Ramon1989

Ik hoop dat dit vervolg beter zal zijn dan de preqeul, de trailer zag er iig erg goed uit. Ach slechter dan deel 1&2 zullen ze het toch niet doen.

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

A.s. zondag verschijnt de eerste poster en maandag een trailer.

avatar van Seam

Seam

Mooie poster! Wel ongelooflijk dat er binnenkort al kaarten in de voorverkoop gaan.

Confusie

Vraag me af waarom we geen Luuk op de poster zien.

Een nieuwe Death Star?

Nicholas

Niet helemaal. Noem het een Death Planet.

Oh shit, ik ben echt psyched voor morgen.

Confusie schreef:

Vraag me af waarom we geen Luuk op de poster zien.

De geruchten gaan dat Luke zich sinds RotJ heeft teruggetrokken. Waarschijnlijk krijgen we hem pas naar het einde van de film te zien.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

De kaartjes gaan hard! De voorstelling 20:00 Pathé Arena is al uitverkocht.

avatar van SouthParkFan

SouthParkFan

Ik heb de kaarten ook binnen! Op de bevestiging van mijn reservering staat aangegeven dat de film 167 (!) minuten duurt? Dat lijkt me niet correct toch? IDMB geeft aan dat de speelduur 136 minuten is.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

136 minuten is correct. Dat zeggen ze bij Pathé zelf ook. Star Wars: The Force Awakens -Trailer & Laatste nieuws - Pathé - pathe.nl

Nicholas

Ik heb ze ook gereserveerd. Had gehoopt op een nachtpremière, maar die hebben we (hier) niet. Nu ga ik woensdagmorgen. Vreemde tijd, maar hoe eerder, hoe beter.

Nicholas schreef:

Oh shit, ik ben echt psyched voor morgen.

Dit dus. De laatste drie films waren niet heel goed of geweldig, maar toch was ik in die tijd dat ze uitkwamen wel groot fan van Star Wars. Ik heb nog ergens heel wat LEGO en van die poppetjes (in de verpakking uiteraard) liggen. En dan nog comics en weet ik wat voor andere rotzooi. En zowaar begint het nu wel weer te kriebelen. En wel meer dan dan.

Enfin, kaartje is gereserveerd. Wel pas in de avond, die paar uur kan ik nog wel wachten en het is zonder een hele dag vrij te nemen.

Confusie

Ik ga ook lekker om 11:00 in de ochtend. VIP arrangementje voor twee tientjes.

Dat is deze film me uiteraard allemaal meer dan waard.

avatar van jarno1975

dutchtuga

Is de oude teaser.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Mehhhh. Waste of Monday night football halftime talks. Wanneer stopt Abrams is met die irritante lens flares. Man man man.

Nicholas

Ik vind het een erg goede trailer. Nog steeds laat hij weinig zien en daar ben ik eigenlijk wel blij mee. Dat shot met Kylo Ren die Dameron "ondervraagt" vind ik erg wreed.

Nicholas

Ik hoop dat het niet uit gaat lopen op een teleurstelling, maar ik zie het helemaal zitten in Daisy Ridley.

mjk87 (moderator films)

Geen bijzondere trailer. Dan had ik meer met de teaser met ons aller Han Solo aan het eind. Look van de film kenden we al dus daar weinig nieuws te zien. Lijkt er wel op dat Luke een spook uit het verleden is als je dat zo hoort en slechts een handjevol oud-rebellen hem kent.

avatar van horizons

horizons

Naomi Watts schreef:

Tenminste iets unieks aan een Hollywood regisseur.

avatar van AHWA

AHWA

Trailer is heeerlijk. Luke zit er niet in en dat maakt het des te mooier. Eindelijk een trailer die niet te veel weggeeft. Kaartje al gekocht. Schiet op 16 december.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

horizons schreef:

Tenminste iets unieks aan een Hollywood regisseur.

Uniek is het zeker maar de reden dat het uniek is is omdat het geen esthetisch bestaansrecht heeft. Genoeg Hollywood regisseurs hebben iets unieks.

Confusie

Heerlijke trailer weer. Pure kippenvel en bijna tranen met die muziek erbij.

Ik ben echt erg met dit.

De echte fanaten gaan ontzettend verwend worden de komende jaren.

Mooi zo.

Wie had dat nog gedacht überhaupt, ineens die revival en dan deze resultaten tot op heden.

Niets te klagen. Bepaald niet.

avatar van AC1

AC1

Het lijkt mij de zoveelste herhalingsoefening maar dan met een nieuwe Darth Vader, nieuwe Luke Skywalker, nieuwe dreiging, ... Maar eigenlijk is het de same old, same old.

Stem van nieuwe 'Darth Vader' beviel me niet helemaal. Het ergste is Han Solo die zegt dat alle oude legenden waar zijn. De scènes met Solo zijn gewoon veels te "mushy".

De vrouw die het karkas van het vervallen ruimteship aan het beklimmen was (in het begin van de trailer), dat vond ik wel goed.

avatar van horizons

horizons

Naomi Watts schreef:

Geen esthetisch bestaansrecht, lol.
Natuurlijk subjectief, ik vind het, mits niet zo overdreven (kuch Start Trek van Abrams kuch), wel altijd een leuk effect.

AHWA schreef:

Is het wellicht niet Luke die een hand op R2D2 legt?