• 9.373.642 stemmen

Bleeding Heart (2015)

Geregisseerd door: Diane Bell

Met onder meer: Zosia Mamet, Jessica Biel en Joe Anderson

Plot Bleeding Heart

"Tied by blood. Bound by lies."

Het rustige leven van de gereserveerde yoga-instructrice May komt danig op zijn kop te staan door de komst van haar verloren gewaande zus Shiva. Shiva is een eigenwijze, naïeve vrouw die gevangen zit in een gewelddadige relatie. May voelt zich gedwongen om Shiva te helpen maar wordt hierdoor uit haar rustige leventje getrokken en dieper in Shiva's chaotische leven.

avatar van IH88

IH88

Bleeding Heart

Dit is een film die op twee gedachten hinkt. Regisseuse Diane Bell weet moeilijk een keuze te maken tussen een gelaagd drama en een thriller. De verhaallijn tussen de zussen May (Jessica Biel) en Shiva (Zosia Mamet) die elkaar voor het eerst ontmoeten en een band proberen op te bouwen is op zich mooi gedaan maar echt diep gaat het niet. Dit komt doordat de andere verhaallijn tussen Shiva en haar agressieve vriend te veel tijd opslokt. Waarom hiervoor is gekozen is mij een raadsel want met Biel en Mamet heb je twee goede actrices en de band die de twee proberen op te bouwen had op zichzelf best een mooie film kunnen opleveren. De film duurt 80 minuten en dat is best wel kort voor twee verhaallijnen die allebei tijd nodig hebben om zich te kunnen ontwikkelen. Het helpt ook niet dat alle andere personages stereotypes zijn die gespeeld worden door niet bijster goede acteurs. Het vriendje van Shiva is een agressieve man zonder verder ook maar iets van een identiteit en het vriendje en de moeder van May zijn al net zo eendimensionaal.

Op zich prima als de film zich echt focust op de band tussen de twee zussen. Maar ook daar lijkt de film niet echt in geïnteresseerd in en het einde voelt dan ook een beetje goedkoop en inspiratieloos aan. Jammer want met een goede Biel en zelfs uitstekende Mamet had er meer in gezeten.

avatar van BBarbie

BBarbie

Aangrijpend psychodrama, dat een beetje te kort door de bocht is en te weinig diepte toont. Het helpt ook al niet dat afgezien van de beide protagonisten de overige leden van de cast er weinig van bakken. Het thrillerachtige einde zorgt voor een opwaardering mijnerzijds, maar over het geheel genomen toch enigszins een gemiste kans volgens mij.