• 9.133.026 stemmen

Lassie - Eine Abenteuerliche Reise (2020)

Avontuur / Drama | 96 minuten

Met onder meer: Nico Marischka, Sebastian Bezzel en Anna Maria Mühe

Gesproken taal: Duits

Releasedatum: 15 juli 2020

Plot Lassie - Eine Abenteuerliche Reise

"The world's most famous dog is back!"

Flo is twaalf jaar oud en Lassie is zijn beste vriend. Sinds hij zich kan herinneren, hebben hij en zijn loyale hond altijd in een rustig dorp in Zuid-Duitsland gewoond. Op een dag verliest Florian's vader Andreas echter zijn baan, wat betekent dat het gezin moet verhuizen naar een kleiner appartement waar Lassie niet meer kan wonen omdat honden daar niet zijn toegestaan. Flo’s hart is gebroken. De Schotse herdershond vindt een nieuw thuis bij Graf von Sprengel, die onmiddellijk op weg gaat op vakantie naar de Noordzee met Lassie en zijn kleindochter Priscilla. Maar daar wordt Lassie niet goed behandeld door zijn verzorger...

Vanaf 15 juli in de bioscoop (Dutch FilmWorks)

avatar van Aapje81

Aapje81

Poh Lassie gaat toch ook alweer lang mee....

avatar van Ralf81

Ralf81

Met de kinderen in de bioscoop gekeken. Ondanks alle toevalligheden , waar je als volwassene eigenlijk niet op moet letten, een hele mooie en pakkende film. De muziek draagt hier enorm bij aan de beleving. Met jonge kinderen een must see.

avatar van aeverhoog

aeverhoog

Voor de kenners: waarom is een deel van de film wel nagesynchroniseerd en het andere deel ondertiteld?

avatar van Graaf Machine

Graaf Machine

aeverhoog schreef:

Leek me een centenkwestie. Alleen de hoofdrollen nagesynchroniceerd, de rest ondertiteld. Was wel merkwaardig ja.

avatar van Graaf Machine

Graaf Machine

Sympathieke film over een hondje dat op weg is naar zijn baasje en ondertussen gebeuren er allemaal dingen die voor jeugdige kijkers best spannend zullen zijn. Zelf vond ik het niet spannend, maar best wel aardig. Heb er toch wel van genoten. Vooral die huismeester van de graaf was soms komisch.

Edit: die scene met die wolf en die herder en dat schaap, dat was wel een beetje compleet buiten de werkelijkheid van de rest van de film.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

Prima kinderfilm die soms wat te lang duurde maar waar je eigenlijk geen buil aan kan vallen.

De hond is altijd leuk, film ziet er verzorgd en mooi uit - Duits vakmanschap. Ik zat lange tijd op 3,0*, maar ik ben uiteindelijk toch op 3,5* beland omdat ik de band tussen de vader en zoon erg mooi en geloofwaardig over vond komen. Het gedoe rond Priscilla (serieus, die naam...) en haar opa hield lange tijd alleen maar op, maar goed, ik ben tenslotte niet de doelgroep. Het is een degelijke kinderfilm waar ik me als 32-jarige ook goed mee kon vermaken. Ik hou normaal niet van chihuahua's, maar ik vond dit exemplaar hilarisch.

Ook aardig: de film had een soort nostalgie, met die prachtige Duitse bergdorpen en die leuke braderieën. Lekker ouderwets hoewel dat misschien te negatief klinkt. Het voelde voor mij erg fijn.

Maar wat een rare keuze van - is het de distributeur? - om sommige personages wél en sommige personages niet na te synchroniseren. Ik geloof graag dat het een centenkwestie is maar waarom dan hetzelfde personage het ene moment wél en het andere moment níet opnieuw inspreken? Dit gebeurde in elk geval bij de politieagente en bij de dame van het hondencircus. Erg vreemd.

Maar nogmaals: absoluut de moeite waard om met je kinderen heen te gaan. Of gewoon als volwassene voor een lekkere verstand-op-nul-film.

avatar van schumacher

schumacher

Ik vond de oude films beter dan dit maar de hele jonge jeugd zal dit wel leuk vinden.

Wel mooie honden.

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2064 berichten

schumacher schreef:

Wel mooie honden.

Dat geld ook voor mij, die oude films van Lassie, waarvan de eerste stamt uit 1943 en tevens het origineel is van deze her verfilming en de vervolgfilms veel meer warmte en charme hebben. Maar deze nieuwe Lassie film zal ongetwijfeld de jeugd het meest aanspreken en heeft mij niet ontmoedigd om het te kijken met mijn kleinzoon.

avatar van Phantasm

Phantasm

Had ik ook, de oudere Lassie films van vroeger vond ik leuker, maar de jongeren zullen dit vast ook wel leuk vinden.