• 9.373.596 stemmen

Met onder meer: Shannyn Sossamon, James Ransone en Robert Daniel Sloan

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 20 augustus 2015

Plot Sinister 2

"Some Things You Can't Unsee."

Een zorgzame moeder en haar negenjarige tweeling bevinden zich in een landelijk huis dat een geheim lijkt te herbergen. Hun levens komen in gevaar als blijkt dat in het huis de boze geest van Bughuul schuilgaat, die met angstaanjagende intensiteit tracht hen kwaad te doen.

avatar van Tarkus

Tarkus

Raar vervolg op de eerste film vind ik.

Vond hem minder goed.

De cast is helemaal nieuw op één persoon na, maar het verhaal is heel verwarrend en minder goed, en dat was in de eerste film ook al niet het sterkste punt.

Voor mij hoeft er geen derde deel te komen, ken betere films in dit genre.

avatar van princesspeach

princesspeach

Rommelige film met verkapte totaal niet - enge Michael Jackson.

Toch half puntje hoger.. vond totaal niet erg dat die Zach dood ging hehe.

avatar van Shadowed

Shadowed

Minder vervolg.

Eerste deel had dankzij de tapes een grotere en heftigere impact om het lijf, terwijl het verhaal om de familie toen al niet al te sterk was. Hier hebben de tapes geen impact meer en dan zakt de film al snel wat in eigenlijk. Bedacht me hierna hoeveel beter het eerste deel daarom was.

De 'Baghuul' is nergens echt een hele dreigende verschijning en doet ook niet al te veel om eng te zijn, behalve wat jumpscares hier en daar blijven vooral de geestenkinderen wat in de spotlight als enge mensen, al zijn geen van allen echt heel eng hier.

Duidelijk ook vaak wat te jong om zo'n rol aan te kunnen voor die geestenkinderen. Al was Zumann wel goed op dreef, maar had duidelijk wat meer ervaring dan de rest. Het is ook wel erg gemaakt wanneer die kinderen soms de zin 1 voor 1 lijken af te maken. Krijgt daarmee een hoog Kwik, Kwek & Kwak gehalte en daarmee een kinderlijk sausje.

Verder hier en daar geslaagde scares en de tapes blijven allemaal wel degelijk naar om naar te kijken, al hebben ze geen echte impact meer omdat ze wel een stuk ongeloofwaardiger zijn. Kan een kind mensen ondersteboven over de vijver met krokodillen hangen? En dat zijn de puntjes die essentieel zijn hier.

Verhaal heeft een redelijk tempo maar het is eigenlijk dan gewoon de horror die zijn werk niet echt weet te doen. Daarmee is dat wel jammer, aangezien de reeks alle potentie had om heel eng te zijn, maar de vervolgen werken zelden ook echt, en dat bewijst zich hier wederom opnieuw.

Nog net aan 2,5*, maar de horror had gewoon beter gemoeten. Gelukkig is het acteren van de hoofdkarakters allemaal wel degelijk op niveau, op een aantal te onervaren acteurs en actrices na.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11904 berichten

Onverwachte verrassing. Met horror heeft het niet zo gek veel te maken, maar sfeer is érg fijn. Jammer dat Bughuul zo weinig te doen heeft, maar soit... Leuk!

avatar van Daan258

Daan258

De 2e kijkbeurt wist de film mij helaas nog steeds niet te vermaken.

Het verhaal is rommelig, erg simpel en het mist de spanning en sfeer wat in het eerste deel erg goed was.

avatar van filmfan0511

filmfan0511

De eerste Sinister vind ik een van de betere en meest effectieve horrorfilms van het afgelopen decennium, maar van dat niveau blijft in dit vervolg weinig tot niets over. Het is allemaal zo ontzettend sfeerloos en slap, en elke vorm van creepiness is uit de prent gerukt. De videotapes van de eerste film spoken soms nog door m'n hoofd, maar in deze film maken ze totaal geen indruk. Die met de alligators is de meest memorabele, maar die slaat verder ook nergens op. Het grootste deel van de engheid moet van die tapes komen, en als dat dan ontbreekt, zit je met een heel magere film. Bughuul zelf blijft een goede verschijning met een creepy design, maar echt veel mag hij ook niet komen opdraven. Behalve wanneer er weer eens een flauwe jumpscare nodig is. Gelukkig presteert de cast nog wel oké en duurt het maar een kleine 90 minuutjes, maar meer dan een kleine 2* verdient dit niet.

avatar van Alathir

Alathir

Minder goed dan deel 1, zoals wel vaker het geval is. De cast is nieuw buiten de sheriff deputy uit deel 1. Ik vond het vooral een stuk minder eng als deel 1. Weinig jumpscares waar deel 1 toch wel in uitblonk. Verder meer tijd gemaakt voor een romance. Op zich niet slecht gedaan maar het einde vond ik dan ook nogal zwak. Kon men nu echt niets beter verzinnen dan ze aan het kruis te hangen en ze in brand te steken Bughuul is nergens dreigend zoals in deel 1. Het mysterieuze is er nu ook wel af, wat jammer is.

avatar van ibendb

ibendb

De snuff films die de eerste film zo eery maakten voelen hier aan als niets meer dan een gimmick.

Ze zijn nog steeds best verontrustend, maar verliezen hun impact.

Het verhaal waarin de films verpakt worden is erg standaard en voorspelbaar. Ook is er niks eng aan een bende kinders in slechte make-up/CGI. Ten minste als ze niks interessants te doen hebben.

Bughuul wordt hier als kermisattractie gepresenteerd en heeft niks dreigends.

Shannyn Sossamon en James Ransone zijn de enige écht positieve punten aan dit vehikel.

Jason Blum, als je iets goed doet is het zeker te pruimen, maar als je de mist ingaat is het bagger.

avatar van Mr. Rock

Mr. Rock

De zoveelste film die nooit een vervolg had moeten krijgen, dat wel krijgt en waarbij het enorm tegenvalt. Alles wat de eerste film zo goed maakte ontbreekt hier en is vervangen door een hoop crap. Ten eerste: wie heeft bedacht dat het een goed idee zou zijn om die klunzige hulpsheriff te promoveren tot de hoofdrol. Een meelijwekkend personage. Verder zijn alle subtiteit, suggestiviteit en sfeer weg. De tapescènes komen hier totaal niet binnen, Bughuul maakt ook al weinig indruk. Het suffe, afgezaagde 'gezin met gewelddadige vader'-verhaaltje voegt niets toe. Tel daarbij het slappe voorspelbare happy end bij op en de conclusie is duidelijk. Miskleun.

avatar van JollyMira

JollyMira

Ik ben echt apart,denk ik.

Ik vond deze beter dan de eerste film.

Hij was veel spannender vond ik.

De kills waren ook leuker om te zien.Best veel fantasie gebruikt,terwijl de eerste ook wel zijn charme had,met de filmpjes.

Maar Ethan zat alleen maar de filmpjes te kijken en met zijn honkbal knuppel naar buiten.

Deze had een verhaal en was echt gewoon spannender,maar dat is mijn mening.

avatar van lang pee

lang pee

Hier noemen sommige het de beste horrorfilm ooit. Sorry daar begrijp ik niets van. Een 5,3 op imbd zegt toch alles. Was dit een vervelende film, nog niet bij de beste 100 horrorfilms, zoals dit heb ik er al vele gezien, maar voor mij hoeft het niet meer...