Genre: Drama / Thriller
Gesproken taal: Frans
Releasedatum: 2 juni 2016
Bekijk via Videoland
Plot Elle
Michèle (Isabelle Huppert) lijkt onverwoestbaar. Ze is hoofd van een toonaangevend videogamebedrijf en hanteert zowel zakelijk als privé dezelfde genadeloze houding. Maar als ze in haar huis wordt aangevallen en verkracht door een onbekende man, verandert haar leven drastisch. Ze besluit zelf achter de dader aan te gaan en belandt in een spannend kat-en-muis-spel dat elk moment uit de hand kan lopen.
Michèle
Vincent
Josie
Hélène
Bij Paul Verhoeven (I):
Paul Verhoeven heeft zijn oog laten vallen op Nicole Kidman voor de hoofdrol in de erotische thriller Oh!. Maar hij is momenteel nog driftig op zoek naar financiers voor zijn film.
Bron / meer info: Nicole Kidman in erotische thriller |Telegraaf.nl
cornelis
Het is Isabelle Huppert geworden, en het project heet nu 'Elle'.
Earth
Het filmen voor Elle is begonnen, spannend. Ben benieuwd hoe het wordt!
Quentin
Was deze week nog aan het zoeken naar berichten om te kijken of het project daadwerkelijk van de grond is gekomen. Ergens een linkje?
Natuurlijk:
Paul Verhoeven begint met draaien nieuwe film | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
mjk87 (moderator films)
Toe maar. Maar hoe zit het met De Stille Kracht?
Earth
Toe maar. Maar hoe zit het met De Stille Kracht?
Is niet meer aan de orde.
Earth
Fantastisch om Paul Verhoeven aan het woord te horen. Hij kan zo gepassioneerd over films praten. Grappig dat hij zijn eigen leeftijd niet meer wist. Hij is toch echt pas 76, in juli wordt hij 77 (en niet 78 zoals hij zelf zei).
Earth
De film is volgens mij (zo goed als) af. Toch zou hij pas 21 september 2016 in premiere gaan in Frankrijk. Dat zou ook betekenen dat Cannes 2016 niet door zou gaan....jammer.
Dat zijn natuurlijk twee verschillende dingen.
johnhendrikos
Is dit niet een beetje to much?
"haar 75-jarige moeder die nog een echte stoeipoes is, haar opgesloten vader die een massamoordenaar is, haar verwende en onvolwassen zoon, haar ex-echtgenoot en haar minnaar "
En dan ook nog even een stalker erbij. Beetje teveel van het goede misschien, niet?
Earth
Cannes is mei toch? Dan is het wel een erg groot verschil met september.
de grunt
Wat zegt dat? Legio voorbeelden van films die een half jaar (óf langer) na Cannes hun bioscooprelease kregen. Puur speculeren wat je doet.
Precies. Sowieso wéét men nog niet of Elle in Cannes draait. De releasedatum weten ze wel al.
Earth
Ok, ik ging van een kortere periode uit. Ik hoop dat hij in Cannes komt. Het zou moeten kunnen als hij af is. Maar waarom laten ze er dan zo'n lange tijd tussen. Stel dat de film in Cannes draait, dan moet je die publiciteit gebruiken, maanden later is de publiciteit van Cannes grotendeels weg.
de grunt
Mijn gevoel zegt dat het gaat gebeuren... Mijn eigen radartje.
Uiteraard totaal geen steekhoudende theorie.
Earth
Eerste trailer: Trailer du film Elle - Elle Bande-annonce VF - AlloCiné - allocine.fr
Het ziet er uit als een "echte Verhoeven". Benieuwd.
de grunt
Het ziet er uit als een "echte Verhoeven". Benieuwd.
Ziet er erg fraai uit ja! Laat die Cannes nominatie maar komen.
Earth
Quote van Ab Zagt: De verwachting is dat Elle tijdens het filmfestival van Cannes zijn wereldpremiere krijgt. Wanneer de film in Nederland is te zien is niet bekend.
de grunt
Dat zou dan Verhoeven's tweede Cannes nominatie betekenen. Cool!
Macmanus
Wereldpremiere zegt volgens mij niks over een nominatie.
Vind de trailer er visueel wat saai uitzien. Beetje televisie, en dan heb ik het niet eens over de betere series

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Tóngnián Wangshì
Drama, 1985

Under Sandet
Oorlog / Drama, 2015
frankrijkvideogameverkrachtingassaultdeath of fatherauto ongelukgeweldbirthdivorced womandeath of motherchristmas lightsgiving birth rape and revengekerstmisintruderpepper spray