• 9.379.030 stemmen

Met onder meer: Emily Blunt, Benicio Del Toro en Josh Brolin

Gesproken taal: Spaans en Engels

Releasedatum: 8 oktober 2015

Plot Sicario

"The border is just another line to cross."

Kate Macer (Emily Blunt) is een jonge FBI-agente die deelneemt aan een geheime CIA-operatie om de baas van een Mexicaans drugskartel uit te schakelen. Samen met twee huurlingen steekt ze in Tucson, Arizona de grens over naar Mexico om de drugsbaas te elimineren. Maar eenmaal over de grens treffen ze een heel gevaarlijke en verdorven wereld aan.

avatar van jordorientje

jordorientje

Jeeeezus. Wat een saaie, langdradige bedoeling zeg.
GVD 2 uur verspild aan een film die ook in een uur verteld had kunnen worden. En dan nog was ie slecht geweest.

Ik vind Emily normaal echt een goeie actrice, maar in deze film kon ze me niet pakken. Wat een melodramatisch wijf zeg. Met 2 persoonlijkheden ofzo?
Ene moment is ze een bange vogeltje. Ander moment heeft ze een grote bek. Super irritant om naar te kijken.

Verder vroeg ik me de hele film lang af: WAT IS JE FUCKIN PROBLEEM? Ze roeien een drugsbaron uit, SO WHAT?
Er sneuvelen wat criminelen op de weg ernaar toe,
SO WHAT?
Wat was haar punt? Waarom zo super dramatisch doen om letterlijk NIKS?

Ik heb me echt gestoord aan deze film en ik krijg helaas mijn verspilde 2 uur niet meer terug. Dat is de enige drama in deze film.

avatar van MindlessAssassin

MindlessAssassin

“Nothing will make sense to your American ears. And you will doubt everything that we do. But in the end, you will understand.”

Sicario is een visueel prachtige film. Zoals je eigenlijk gewend bent van Vileneuve, is het cinematografisch gezien altijd hoogstaand.

Tòch heeft alleen Prisoners, mij écht omvergeblazen betreft indruk.

Sicario trapt namelijk sterk af, maar verliest halverwege de spanning en tempo waardoor de film niet een enorme indruk heeft weten achter te laten. Het laatste gedeelte van de film, is het wat mij betreft ijzersterk. Maar omdat ik het 2e gedeelte, relatief saai vond, kan ik deze film niet hoger dan een 3,5 geven.

Ja, geluidstechnisch was het ook een parel, maar de muziek ontbrak wel na mijn mening. Een juiste score, had deze film wellicht na een hogere ‘score’ getild.

avatar van FilmManiac

FilmManiac

Vandaag deze topper maar weer eens gekeken na 6 jaar.

Ik vind het een geweldige film die goed in elkaar is gezet en echt het kijken waard is.

avatar van Duke Nukem

Duke Nukem

• 1988 stemmen

Josh Brolin en Benicio Del Toro zijn goed in hun rol als geharde (dirty) cops. Emily Blunt als "Macer" komt wat geforceerd over in de rol van een SWAT teamlid. Ze probeert wat stoer over te komen door sigaretten te roken en als een man te lopen. Zijn er in werkelijkheid wel vrouwen in het SWAT team die in the field Mexicaanse drugscartels oprollen? Visueel en qua soundtrack mooi, wat inhoud betreft redelijk rechtlijnig en een simpel verhaal van wraak en een geval van "het doel heiligt de middelen".

avatar van Shadowed

Shadowed

Fijn om te zien hoe een herziening jaren later zoveel beter uit kan pakken. Vroeger vond ik Villeneuve als regisseur niks, maar tegenwoordig kan ik wat meer waardering voor zijn projecten opbrengen. Daarom was het ook tijd voor een herziening van Sicario. Opvallend is dat het beste stuk al in de eerste 20 minuten zit (het binnendringen van Mexico) waar de spanning erg knap wordt opgebouwd. Daarna staan de hoofdpersonages en hun dramatiek wat centraler en behaalt de film nooit meer datzelfde niveau. Luguber is de film vooral als achtergrond, want buiten wat bijzonder naargeestige beelden is de film nergens buitensporig spectaculair of sinister. Blunt krijgt wisselvallige reacties, maar ik vond haar best degelijk acteren. Ik denk alleen dat regisseur Villeneuve niet echt genoeg charme uit haar rol kon halen. Del Toro past ook ideaal in de film. Een heerlijk complex personage dat precies in een film als deze thuishoort, vooral omdat je je nooit in zijn wereld kan plaatsen en daardoor geweldig denkvoer biedt voor de kijker. Zo’n moralistisch mysterie maakt van Sicario een sterke en bijzonder eigenzinnige film. Voor een lange tijd kabbelt de film iets te langzaam voort, maar eenmaal Del Toro op zijn manhunt gaat eindigt de film toch eigenzinnig genoeg om een bovengemiddeld resultaat te boeken. Misschien dat er wat uit het middenstuk geknipt had kunnen worden om de spanning beter klem te houden. Overigens, uit zo'n tunnelscene had echt veel meer gehaald kunnen en moeten worden.

avatar van Dayer

Dayer

Aangename donkere thriller met een goeie Del Toro en Brolin. In het tweede deel waarin Del Toro zelf op jacht gaat om de job te klaren is wel echt sterk in elkaar gezet. Geen plek voor sentiment of lange smeekbedes, enkel nog de kilte van de onderwereld. Blunt staat er wel als relatief jonge FBI-agente. Aanvankelijk lijkt ze op de missie gezet om de narcowereld te leren kennen, maar dat blijkt nogal snel naïef. Ze blijkt dan zeer moralistisch, maar als je zo'n onderwereldbaasjes wil pakken dan moet je toch wat kwaad met kwaad bestrijden. Mensen in haar positie in het werkveld zijn zich daar wel van op de hoogte, dat zou voor niemand die de Amerikaanse counterintelligence wat kent een verrassing mogen zijn. Al bij al zit deze thriller van Villeneuve zeker goed.

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

• 1954 berichten

Dit is een goede film, maar als hij overal zo wordt geprezen (bijvoorbeeld in de Veronica Gids) krijgt die ***** sterren. De hoogste score. Dan heb ik toch altijd hoge verwachtingen. En dan valt die toch wat tegen.

De film is zeker niet slecht, maar om deze nu uitmuntend te noemen?

Het verhaal is ook wat rommelig en chaotisch, mogelijk is dat ook de opzet en hoort dat ook zo te zijn, maar toch.

De film verveelt geen moment, maar is ook niet altijd krachtig. Een goed tussendoortje, maar voor mij geen hoogvlieger. Ben benieuwd naar deel 2.

avatar van mrklm

mrklm

Kate Macer [Emily Blunt] is een FBI-agent die gespecialiseerd is in bevrijdingsactie bij ontvoeringen. Wanneer ze bij een inval stuit op een aantal gruwelijk verminkte lijken, blijkt ze een spoor te hebben gevonden dat lijdt naar Manuel Diaz [Bernardo Saracino], een adjudant van de beruchte kartelleider Fausto Alarcon [Julio Cesar Cedillo]. Op last van leidinggevende [Victor Garber] moeten Kate en haar partner [Daniel Kaluuya] Matt Graver [Josh Brolin] ondersteunen bij een operatie waarvoor ze zich begeven in de levensgevaarlijke Mexicaanse grensstad Juárez. Eén van de sleutelfiguren tijdens die operatie is Alejandro [Benicio Del Toro], een huurling met een schimmig verleden van wie de motieven geleidelijk duidelijk worden in deze onvervalste nagelbijter met droomrollen voor Blunt en Del Toro en voortreffelijk ondersteund werk van Brolin. Villeneuve houdt je vanaf het begin tot het bloederige einde aan de buis gekluisterd in één van de beste misdaadthrillers van de eeuw.