Genre: Western / Actie
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Bekijk via Disney+
Plot The Revenant
"(n. One who has returned, as if from the dead.)"
1823. Tijdens een expeditie diep in de ruige Amerikaanse wildernis worden de legendarische avonturier Hugh Glass (Leonardo DiCaprio) en zijn manschappen aangevallen door indianen en moet hij bij een hinderlaag vrezen voor zijn leven. Hij kan tenauwernood ontkomen en slaat op de vlucht. Tijdens zijn overlevingstocht ondergaat Glass ondenkbare tegenslagen. Gedreven door zijn wil om te leven en zijn liefde voor zijn familie, moet Glass zich een weg banen door een strenge winter tijdens zijn meedogenloze overlevingstocht om uiteindelijk verlossing te vinden.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- The Revenant (BoekMeter)
- The Revenant (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
Powaqa
Hugh Glass' Wife
Jones
Flat Eric
Ik voelde de kou wel toen ik naar deze film keek. Het is een spannende survival film waarbij de overlevingsmodus van DiCaprio hem kennelijk een Oscar opleverde. Het zal wel. Een mooie rol, maar bijzonder? Mwoah...
Maar Indianen in de sneeuw zie je niet vaak en de overlevingsdrang in de barre kou levert toch een hoop mooie shots op.
Desondanks is het geen film die me erg lang bij zal blijven.
egelhunter
Geweldig mooie film. Geen moment op de klok gekeken ondanks de 2,5 uur.
DiCapria speelt een geweldige rol. Oscar waardig is misschien wat overdreven maar die gast verdiende in ieder geval onderhand wel een oscar. Heerlijke spanning in de film met geweldig mooie natuurbeelden. En zeker de scene met de beer, geweldig gemaakt. 4,5*
TommyG
Wat een ongelooflijke langdradige film. Na een uur kon ik het niet meer opbrengen om te blijven kijken.
Ajax&Filmfreak
Wat vond je specifiek zo langdradig dan?
Er gebeurt toch heel wat het 1e uur.
Leland Palmer
Met 'Birdman' leverde Iñárritu een film af die voor mij zulke hoge verwachtingen voor z'n volgende prent creëerde, dat die eigenlijk alleen maar tegen kon vallen. Dat mocht deze 'The Revenant' zijn. En viel-ie tegen? Nee. Oké, stiekem had ik weer een buitenaardse film verwacht, maar deze prent levert dan ook een paar scenes af die die hoogtes bereiken. Ik heb genoten, wederom flikt Iñárritu het weer.
Wat vooral knap is, is dat Iñárritu, mede dankzij de cinematografie, je als kijker midden de woestenij mee insleurt, je het gevoel geeft dat je erbij bent - dat ook dankzij een paar bijzonder fraaie long-shots. Natuurlijk is de vechtscene met de beer onvoorstelbaar goed, damn.. wat zat ik mezelf op te vreten. Vreselijk. Niet de hele film is van dat niveau, maar dat is bijna onmogelijk. Neemt niet weg dat ik heel erg van dit geheel heb genoten. Leonardo DiCaprio verdient de Oscar, punt.. wat mij betreft. En altijd fijn om Hardy erbij te hebben. Door weer en wind, berg en vlakte avonturieren ze beestachtig. Geweldig.
Iñárritu heeft toch een bijzondere visuele stijl - trommels op de achtergrond en je weet dat het goed zit. Eén van de weinige regisseurs die zo'n sterke herkenbare stijl heeft. Jep, op audiovisueel vlak - meesterlijk. Het verhaal is te doen, maar hoe het geregisseerde geheel gebracht wordt en hoe alles erom heen geknipt en geplakt zit.. dát maakt deze 'The Revenant' juist die belevenis die ik graag wou zien.
willemfilm
Het is best een aardige film, zonder dat de film ergens naar toe gaat of eindigt. Op het einde van de film had ik wel iets van: 'waar heb ik nou naar gekeken?'. Ik vond het gevecht met de beer erg goed gefilmd. De film was erg knap gemaakt en daarom het kijken waard.
TMP
Prachtige natuurbeelden, ondersteund door een goede soundtrack. Het verhaal is op zich ook niet verkeerd, maar had wat mij betreft iets bondiger uitgewerkt mogen worden. Zo af en toe dreigt het toch wat langdradig te worden, zonder overigens echt te gaan vervelen. Het acteerwerk is prima, zeker ook van DiCaprio, al zou ik het niet meteen zijn beste rol willen noemen. De overlevingsdrang van Glass wordt echter op indringende wijze neergezet.
nadrin
Zeer sterk eerste uur prachtige beelden. Heel sterk verhaal. Maar ik stoorde me wel aan het miraculeuze genezingsproces
pimelders
Deze film is het kijken echt niet waard. Het is een slap verhaal met veel zucht momenten. Het duurt allemaal veels te lang en zoals iemand al eerder zei, je denkt aan het einde echt "waar heb ik nou eigenlijk naar gekeken?"......zZzZzZzZ
Ryback
Deze film is het kijken wel waard. Alleen al om de geschoten beelden, geweldige shots. Vaak haak ik af als het te lang duurt, maar bij deze niet, mede om het feit dat het genoeg elementen had, spanning en verloop dat je wou blijven kijken. Aanrader.
sebo12
Aardige survivalfilm waarvan nog wel een uur afgeknipt had kunnen worden.
GameSwitch
Erg mooi filmwerk in de natuur, rauwe film met wat intense momenten. Hij is wat aan de lange kant maar zeker de moeite waard.
LOTR-lover
Vooraf maakte ik me wat zorgen over de lange speelduur (2,5 uur), maar gelukkig bleek dat niet nodig. Dankzij de continu aanwezige spanning (hetzij door de achtervolgende Ree, hetzij door de achtervolging van Glass op Fitzgerald ) word het nergens saai of langdradig. En natuurlijk helpt het acteerwerk daar ook aan mee. Want man o man, wat is DiCaprio in topvorm en wat was die Oscar verdiend zeg! Echt een prestatie om U tegen te zeggen.
Ook de natuurshots zijn adembenemend mooi en er zitten een aantal scènes in The Revenant die echt cinematografisch perfect in elkaar zitten. Het allerlaatste shot, de intense blik van DiCaprio in de camera , maakt 't helemaal af.
9/10 (IMDB)
grandpa
Kan Bear Grylls een puntje aan zuigen. Het waren de schitterende beelden van de natuur die ons door de film heen sleepten. natuurlijk ook weer jammer van het niets zeggende einde
Snorren
Na mijn tweede bezoekje in de bioscoop voor deze film heb ik mijn stem opgekrikt van 4,0 naar 5,0. Ik ben zo mogelijk nog meer onder de indruk dan na mijn eerste kijkbeurt.
De cinematografie is echt prachtig, en die doet natuurlijk af en toe een beetje denken aan Inarritu's vorige film, hoewel de ellenlange shots daar wat explicieter aanwezig waren. Daarbij levert elke acteur in deze film een geweldige acteerprestatie, naar mijns inziens. Ook indrukwekkend is de bijna constante aanwezigheid van de camera, een soort overspannende metafictie, bijvoorbeeld wanneer zowel de beer als Hugh Glass (Leo) in de camera ademen en hierdoor de lens condenseren, of natuurlijk wanneer Leonardo DiCaprio in het laatste shot rechtstreeks zijn publiek aankijkt, alsof hij wil zeggen: "Jullie hebben me zojuist 2,5 uur pijn zien lijden, besef je je dat?". De spanning zit er steeds in en daardoor is de redelijk lange speelduur niet pijnlijk om uit te zitten.
Indrukwekkende prestatie!
missl
Waarom Leo juist voor deze film een Oscar heeft gekregen snap ik niet. Misschien houdt de Acadamy erg van natuur of een grommende hoofdrolspeler. Het einde van deze film heeft alle spanning en dialoog, dus mocht de lange speelduur u tegenhouden, het laatste half uur voldoet. Hardy weet niet te overtuigen. Leo wel, maar deze film mij niet.
LPMM
Leo DiCaprio zit weer in een goede film. Een van de weinige acteurs waarvan je bijna zeker weet dat het een goede film is als hij zijn naam eraan verleent.
Toch ligt het in deze film niet aan Leo dat de film zo geslaagd is. Dat ligt echt aan visuele kracht van deze film die als een vloedgolf over je heen komt. De eerste scène bij de rivier is wat mij betreft gelijk de mooiste. Alejandro González Iñárritu maakt veel gebruik van lange shots en dit werkt gewoon perfect in The Revenant. Zeker het eerste uur heb ik ademloos zitten kijken naar het visuele geweld. Ik heb de film nog niet thuis gezien, maar ik denk wel dat je in de bioscoop een beter beeld krijgt van wat de regisseur bedoelt heeft met deze film. Ik heb denk ik nog nooit zo'n mooi camerawerk gezien film, petje af!
Het enige probleem met deze film, waardoor ik hem geen volle 5* kan geven, is de lengte. De film is een uur te lang. Op gegeven moment zie je gewoon te veel ontberingen, waardoor het verhaal het "en toen en toen" principe krijgt, jammer. Had de film een uur korter gemaakt en het zou mij niets verbazen als ik hem in mijn top 10 terug zou vinden.
Al met al is The Revenant een film geworden die de meerwaarde van een bioscoop duidelijk maakt en de schoonheid van een film t.o.v. een boek benadrukt. Ik ben overdonderd door het audiovisuele aspect van de film, maar het verhaal is helaas wat te lang. 4*
milannn
Shit, ik heb nog helemaal geen bericht geplaatst over dit meesterwerk, toch nog maar kort even doen.
Het is inmiddels helaas een beetje te laat om te zeggen dat een ieder deze echt een de bioscoop moet gaan bekijken
. Toch, echt een schoolvoorbeeld van een film die optimaal beleefd wordt in de bios.
Werkelijk waar schitterende film. Prachtige vergezichten, heerlijke setting, en bovenal fantastisch gefilmd. De camera zit het grootste gedeelte van de film bovenop Leo's gezicht, tot het condenseren van zijn adem aan toe, wat het bijzonder (en) intens maakt. Het houdt je absoluut aan het beeld gekluisterd. Het grootste gedeelte van de film is eigenlijk een heel rustig opbouwende survivaltocht, maar ondanks het trage tempo vlogen de 150 minuten voorbij. Zelden zo een mooie, intense film gezien, eye-candy in optima forma. Plus een erg mooie tragische, natuurlijk aanvoelende soundtrack.
Fantastisch acteerwerk van Leo, obviously. Enig minpuntje aan de cast vond ik Gleeson, kwam op mij niet overtuigend over.
Uiteindelijk klopt eigenlijk alles gewoon aan The Revenant. De hele combinatie van het close-up filmwerk, de setting, Leo's intensiteit, Hardy, de muziek, de cinematografie, de opbouw, het einde, etc, etc..
Voor mij persoonlijk echt one of the best.
Één subnoot: ik denk wel dat het echt een verschil maakt of je deze op het grote scherm bekijkt. Kijk je deze thuis op de bank, verdwijnt toch een deel van de intensiteit en betwijfel ik of het op mij dezelfde indruk had gemaakt.
Walter S.
Dat denk ik ook. Blijft er nog steeds een prima film over, maar deze op het grote scherm kijken heeft een enorme meerwaarde.
Zwolle84
Waarom Leo juist voor deze film een Oscar heeft gekregen snap ik niet.
Die Oscar moet je meer als verkapte oeuvreprijs zien als reactie op alle kritiek dat hij voorheen nooit won. Het stond al vast dat hij zou winnen, ze moesten alleen nog even kijken welke film ze eraan zouden knopen.
Ik vind Hardy overigens beter in deze film dan Leo (die ik ook hoog heb zitten).
Insignificance
Talentenshow van DiCaprio, Iñárritu en Lubezki. Met Hardy als knappe vierde, al is het jammer dat hij meteen al de botte lul staat uit te hangen. Klein smetje. Geen last van Leo's babyface hier, die is keurig verstopt achter veel vies haar en een masker van fysieke en mentale pijn. Die houdt hij ruim 2½ uur op. Zwaarmoedig ding dus en dat wil zich hier en daar wel eens tegen de film keren. Het zal een verhaaltje in een verhaaltje zijn en daarom zo moeten, maar zo laat een letterlijk koude film me figuurlijk ook net wat te koud om er een echt mooie score van te maken. De scène met de beer lijkt de blikvanger te zijn. Dan noem ik die met het paard.
Davezelf
Het was fijn om Caprio weer eens te zien werken voor zijn centen. De laatste tijd was ik duidelijk geen Caprio fan. Zijn glitter en glamour rollen waren mij een beetje de keel uit gaan hangen. Een productie moest minimaal een half miljard kosten wilde de beste man op komen dagen. Het laatste natte pak wat ik hem heb zien halen was in de Titanic. Maar voor deze rol vind ik de Oscar zeker verdiend. Caprio gaat weer terug in mijn lijstje favorieten.
Multimediaknaller
De film is (bij tijde) langdradig maar door de prachtig gefilmde omgeving wat echt als rauw is te typeren, verveelde de film mij geen moment.
HNCX700
valt ook in de categorie "Over The Top".
In werkelijkheid zou een mens "de aanval" ook niet overleeft hebben maar ja, het gaat hier wel om de hoofdrolspeler.
'k heb me verder wel vermaakt hoor, keek lekker weg, met een chippie, popcorn, een stukkie kaas / worst en een biertje
Insignificance
Tja...Hollywood hé...What Else...in dit soort film klopt de realiteit wel vaker niet...en deze film valt ook in de categorie "Over The Top".
Niet in de categorie 'magisch realisme'?
synec
In de werkelijkheid heeft die anders wel "de aanval" overleefd.. --> Hugh Glass
FinkPloyd
- 1964 stemmen
Iets te veel visuele bombarderie (of noem het mooifilmerij) en te weinig verhaal + te lange speelduur. Er wordt naar mijn aanvoelen geprobeerd een 'Malickske uit de goede dagen' te doen maar dat lukt niet helemaal. Over the top vind ik wel een goede categorisatie.
Prestatie van Di Caprio vond ik eveneens niet zo bijzonder.
Ik wordt er dus niet echt warm van (haha), maar er zijn veel slechtere films, daar niet van.

Netflix voegt begin december de Oscar-knaller 'The Revenant' met Leonardo DiCaprio toe

Historische avonturenfilm 'The Revenant' met Leonardo DiCaprio vanavond op televisie

Jubileum: onder meer deze vijf goed beoordeelde films zijn dit jaar tien jaar oud

Ratelslangen, revolvers en rovers: Dit zijn de beste westernfilms

Inglourious Basterds

The Look of Silence
Documentaire, 2014

Titanic
Romantiek / Drama, 1997
verkrachtinggebaseerd op boekouder-kindrelatiebergwintergrizzly bearwilderniswoudfur trappingfrontierliargebaseerd op een waargebeurd verhaalremakewraakmoordbloedvergietenindiaanoverlevingbeersneeuwscalpinggeweldnatuurwild westbear attackindian attack dead horsestarvation19e eeuwfinal battlewolvesdreamychild killing