Genre: Western / Actie
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Bekijk via Disney+
Plot The Revenant
"(n. One who has returned, as if from the dead.)"
1823. Tijdens een expeditie diep in de ruige Amerikaanse wildernis worden de legendarische avonturier Hugh Glass (Leonardo DiCaprio) en zijn manschappen aangevallen door indianen en moet hij bij een hinderlaag vrezen voor zijn leven. Hij kan tenauwernood ontkomen en slaat op de vlucht. Tijdens zijn overlevingstocht ondergaat Glass ondenkbare tegenslagen. Gedreven door zijn wil om te leven en zijn liefde voor zijn familie, moet Glass zich een weg banen door een strenge winter tijdens zijn meedogenloze overlevingstocht om uiteindelijk verlossing te vinden.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- The Revenant (BoekMeter)
- The Revenant (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
Powaqa
Hugh Glass' Wife
Jones
Vdk_Movie
Indrukwekkende film! Geen moment in slaap gevallen ondanks de lange duur.
DiCaprio kan echt fantastisch acteren, net als Tom Hardy. Visuele camera werk is werkelijk grandioos!
witboek
Tijdje geleden gezien, duurde lang maar dat was niet erg. Alleen ben ik nu alles al vergeten.
Zwolle84
Terwijl ik vooraf bang was dat The Revenant een echte biosfilm zou zijn die te imposant is om thuis goed over te komen, blijkt het tegenovergestelde waar te zijn. In de intimiteit en stilte van de eigen huiskamer valt pas écht op hoe indrukwekkend deze film is.
Vooral qua audio is The Revenant uitmuntend. De lengte, grootte en wreedheden van de film vormen een prachtig contrast met het erg subtiele, prachtig afgemixte geluid. Dat diepe gekraak van die bomen en de wind die perfect door de boxen waait vormen bijna een soundtrack op zich, terwijl de échte soundtrack op de spaarzame momenten dat hij wordt ingezet ook veel indruk weet te maken.
De rest van de film is verder nog precies zoals ik me herinnerde: intens, hard, een excellerende Tom Hardy en bovenal een oogverblindende cinematografie. Hoeveel achtergronden voor m'n iPad ik hier wel voorbij heb zien komen is op de vingers van tien handen nog niet te tellen.
Ik til hem van een 8 naar een 9 én naar de voorlopige nummer 1 in m'n jaarlijst. Dat had ik dus nóóit verwacht, aangezien ik Iñárritu geen al te beste regisseur vind. Volgende week Brooklyn ook maar eens aan de thuistest onderwerpen om te zien wie het gaat winnen.
John Milton
Zozo. Dat is inderdaad verrassend! Ik moet de thuistest overigens ook nog doen...
dennis013
gisteravond opnieuw gezien, maar dan thuis en ik was werkelijk net zo weggeblazen als de eerste keer. Wat een fantastische film!
richiedoom
Ook ik was thuis wederom onder de indruk, ik ga niet andere meningen hierboven mij herkauwen waarom ik het zo geniaal vind, maar 1 klein dingetje wil ik toch ff kwijt. als die Indianen praten lijkt het telkens heel slecht nagesynchroniseerd. Bijvoorbeeld als die opperindiaan onderhandelt met de Fransen, klopt wat hij zegt niet met hoe zijn mond beweegt. Althans zo lijkt het is meer mensen dit opgevallen?
DiDa
ja ik had dat idee ook inderdaad.
aphexfreak
Voor mij is het belangrijkste element van een echt goede film dat ik mezelf totaal in het verhaal verlies. Dat ik 2 uur lang hetzelfde ervaar als de hoofdpersonen. Deze film doet dat met mij. Na Birdman alweer een geweldige film van deze regisseur, en cameraman natuurlijk(geweldig geschoten!) Ik heb de volledige speelduur genoten. Geweldige shots gezien, goed acteerwerk en prachtige locaties. Het geluid is ook top, de natuur speelt een prachtige rol kwa geluid en beeld. Soms subtiel, dan weer "in your face" Ja, dit is mijn ding
4,5* zeker verdiend!
rtt
Wat een geweldige film is dit zeg. Alles is hier reeds beschreven.
Genoten van Di Caprio en de buitengewoon mooie opnames.
Erikv23
Mooie film met uitstekend acteerwerk van Leonardo DiCaprio (die eindelijk hiervoor zijn Oscar mocht ontvangen) en Tom Hardy.
Alleen vond ik soms de scènes in het middenstuk ietwat langdradig terwijl aan het begin en einde weer veel actie was.
milannn
Ja, dat was me ook gelijk opgevallen in de bios.
Onderstaande is van iemand die beweert aan de post-prouctie te hebben meegewerkt:
richiedoom
Thanks, dat verklaart het een en ander. Toch vind ik het een tikkeltje onprofessioneel, een ieniemienie smetje op deze film. Heeft verder geen invloed op mijn cijfer..
ZenZin
Volgens gangbare normen mooi gefilmd maar flinterdun onzinverhaal dat probeert in te spelen op primitieve sentimenten.
Ik las ergens een uitspraak van de regisseur over het thema : wreedheid van de natuur.
Het zijn echter alleen mensen die wreed kunnen zijn en die komen in de film inderdaad voor. Leeghoofdige actiefilm a la James Bond maar dan ook nog eens zonder een greintje humor.
Zwolle84
Slechte vertaling wellicht? Maar je zult vast weten wat er bedoeld werd: het meedogenloze, ruwe van de natuur. En dat is ook precies wat de film je voorschotelt.
En zonder een greintje humor, tja... Het is maar wat je verwacht bij een film als deze.
John Milton
de grunt
Leeghoofdige actiefilm a la James Bond
Bijzondere vergelijking!
DiamondsRealDeal
Nergens wordt het echt superspannend, ontbreekt aan de sfeer. Apocalypto is veel beter, maar scoort lager. Desondanks niet slecht.
milannn
Actiefilm?
Leeghoofdig?
A la James Bond??
Je had humor passend gevonden in deze film?
Leg dan ook even uit waarom je bovenstaande vindt.
En alleen mensen kunnen wreed zijn?
Iedereen heeft recht op z'n mening, maar wauw...
Ga bijna twijfelen of je wel de juiste film hebt gezien.
dj-tommy
Wat een geweldige film is dit zeg.
Alles is hier al reeds beschreven.
Genoten van Leonardo DiCaprio, Tom Hardy en Domhnall Gleeson en de buitengewoon mooie opnames, van oa regisseur Alejandro González Iñárritu.
ZenZin
á la James Bond? Seriously? En wat humor hier en daar zou niet hebben misstaan?
Nou de opzet Is net als in Bond : een opening met een actie/moord scène, dan verder met good guy goes after bad guy, good guy overleeft van alles op ongeloofwaardige wijze en na schijnbaar hopeloze situatie overwint toch de good guy.
Ik verwacht hier geen bananenschil humor maar
100% seriousness en zwaarwichtigheid is buiten proporties in een verhaal met een dergelijk simplistisch verloop.
Zwolle84
Als je door zo'n bril naar de film kijkt, kan ik begrijpen dat je er niets uit haalt. Maar ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat je er al bevooroordeeld indook, anders kom je nooit tot zulke afstandelijke en generaliserende conclusies.
Basto
- 11964 berichten
Ja, ze hadden er een komedie van moeten maken zeker. Onzinnige review.
VincentL
The Revenant
Kan je met gesteun en gepuf een Oscar winnen? Blijkbaar wel, laat DiCaprio zien. Naast alle problematiek rondom een te wit gezelschap bij de Oscars wist Leo dan toch eindelijk dat felbegeerde gouden beeldje binnen te halen. Hoe wit de Oscars waren zal hem een worst wezen. Maar was het ook goed wat hij deed? We gaan het zien...
De film draait natuurlijk niet alleen om DiCaprio. Iñárritu wist volgens menig expert een twee topfilm op rij af te leveren. Persoonlijk ben ik iets minder begeisterd van deze film. De film is goed, zeker, maar een ultieme topper is het niet. Het verhaal is wat simpel, en heeft daarmee een te korte spanningsboog om de volledige tijd te kunnen boeien, enkele zijplotjes voelen overbodig en het einde is te uitgerekt. Daarmee komt dat het overleven van DiCaprio an sich veel interessanter is dan de slappe wraakplot die door de gehele film loopt. Als hij het kamp gehaald heeft is de kous dan ook af en voelt het laatste stuk te lang om de losse eindjes vast te knopen. Het middenstuk is dan ook het deel dat intrigeert.
Hoe past DiCaprio in dit verhaal? Relatief goed. Zijn prestatie is op maat en hij weet de speeltijd die hem is gegeven met weinig woorden goed in te vullen. Het is ook fijn dat DiCaprio zijn veelzijdigheid als acteur maar weer eens bevestigd. Een Oscar waardig dan? Gezien zijn concurrentie was het raar als hij hem niet zou krijgen.
De rest van de cast heeft geen prestatie geleverd die bij mij wist te beklijven. Nu ik MovieMeter en IMDb er bij haal merk ik dat ook Tom Hardy meespeelde (mijn fout?). Hij levert geen gedenkwaardige prestatie af. Ook hij speelt in een rol met minder woorden beter.
Visueel heeft Iñárritu er een plaatje van weten te maken. Met bijzonder mooie shots van de vele rauwe natuur geeft Iñárritu een perfecte sfeer aan de overlevingsdrang van DiCaprio. De betoverende landschappen met het almaar loerende gevaar van het onbekende zijn prachtig om te zien.
The Revenant is een prima survivalfilm geworden, die niet de mythische status bereikt die mensen het graag toedichten. Goede film, niet bijzonder memorabel - mede door het wat simplistische, niet altijd boeiende plot.
blurp194
Indrukwekkend.
Ik ben er eigenlijk nog niet uit of ik dat in dit geval nou wel zo positief vind. Waar ik in ieder geval echt van gecharmeerd ben is de eigenzinnigheid en monomanie waarmee het geheel gebracht wordt - en het past ook bij elkaar, alles vormt een mooi consistent geheel - de woestheid van de natuur, de woestheid van de mensen, de rauwe manier waarop het gebracht wordt, de soundscape die het afmaakt. Allemaal erg goed. Maar de cinematografie, ja het is zonder meer mooi, maar het dient erg vaak de film niet - het is naar mijn gevoel gewoon te overheersend en te extreem.
DiCaprio zet weer een heel mooie rol neer, en ook behoorlijk anders dan we eerder gezien hebben. Toch een heel eind verwijderd van zijn eerste rollen waar hij het vooral van z'n blote-billengezicht moest hebben. Lang geleden is dat alweer, en hij is op zeker een bewonderenswaardige en veelzijdige acteur geworden. Het is in deze film wel een beetje een one man show, de rest van de cast krijgt maar weinig ruimte. Ook al zo'n aspect van de monomanie die Iñárritu hier loslaat.
Echt een film om na de dvd-release nog eens rustig thuis te kijken. Tot dan laat ik mijn indruk van de cinematografie even leiden, wellicht kom ik daar nog eens op terug.
Ebenezer Scrooge
The Revenant is een film die weliswaar episch aanvoelt en waarin de ongerepte natuur bijzonder mooi gepresenteerd wordt als een kaal en rauw niemandsland, maar zo ontzettend saai allemaal dat ik helaas moet concluderen dat het niet alleen voor DiCaprio een lijdensweg was.
N00dles
Sowieso qua natuurbeelden een van de mooiste films die ik ooit heb gezien. Het maakt het een waar visueel spektakel, dat gepaard met de prachtige soundtrack en audio design een prachtig geheel vormt.
De speelduur van de film mag dan lang zijn, maar wordt nergens echt vervelend of saai. Hoewel de film het grootste deel van de tijd gaat over Leo die moet zien te overleven in de ongerepte natuur is er ook een aantal spannende actiemomenten. Hoe toevallig ook dat Leo in de uitgestrekte landschappen telkens weer vriend en vijand tegenkomt weten die momenten wel de vaart in de film te houden.
Wel moet ik zeggen dat de suspension of disbelief tot het uiterste gerekt wordt als het gaat om DiCaprio's fysieke uithoudingsvermogen. In het begin was DiCaprio na een gapende wond in z'n schouders van een berenklauw, gebroken been (?) en opengereten hals ten dode opgeschreven, maar weet hij toch te herstellen en zijn krachten te hervinden. Hij legt kilometers af, ontsnapt meerdere keren aan indianen, wordt meegesleurd in rivieren, valt in een ravijn, maar weet alles te overleven.
Het verhaal is op zich niet heel diepgaand en deed me hier en daar zelfs denken aan Braveheart en Dances with Wolves (maar dan minder zoetsappig of Hollywood). Het wraakplot is bevredigend maar wat mij betreft niet het sterkste deel van de film. Bovendien vond ik Fitzgerald niet echt een bad guy pur sang; sterker nog, ondanks zijn egocentrische karakter opportunisme begreep ik wel dat hij voor zichzelf koos (ten koste van anderen), hoe gewetenloos hij ook wordt neergezet.
Kortom, degelijke film, prachtige beelden, maar niet zonder zwakke punten.
Tarkus
Visueel is dit een zeer mooie film.
Van het verhaal had ik iets meer verwacht, maar slecht is het ook zeker niet.
Dat Leonardo DiCaprio met deze hoofdrol eindelijk de felbegeerde Oscar in de wacht heeft gesleept verwonderd me niet, hij doet het hier uitstekend !!
Ook de rest van de cast is prima.
Misschien had de film iets korter gekund, maar mij stoorde de lengte niet.
Wou houd van natuurpracht zal zeker genieten van deze film, het ruwe verhaal neem je er dan maar bij.
Ik heb van beiden genoten, de beelden en het verhaal !!
pako
Meer een survival film, die erg tegen viel, door lengte van de film wordt hij erg langdradig. Enige indrukwekkende scene was het gevecht met de beer, dat was geweldig gemaakt.
vindorent
Net voor de tweede keer gezien, gewoon lekker thuis op de bank, en moet zeggen dat ik deze keer meer werd weggeblazen dan bij de eerste keer in de bioscoop. Ik ging deze keer helemaal in de film op, terwijl ik in de bioscoop juist af en toe op mijn horloge keek om te kijken hoelang het nog duurde. Vaak trek ik niet hele lang films in de bioscoop omdat ik net niet comfortable genoeg zit in die bioscoopstoeltjes. Maar thuis op de bank had ik hier dus geen last van en kon ik mij dus compleet focussen op de film, en dat heeft zijn vruchten afgeworpen.
Thuis genoot ik net zoveel van de cinematografie als in de bioscoop, wat ik eigenlijk niet had gewacht omdat het schermpje thuis toch wat kleiner is. Leo speelt een sterke rol, maar ik vond Tom Hardy er toch met kop en schouders boven uit steken. Wat kan die man toch goede rollen neerzetten en vind het daarom ook onbegrijpelijk dat hij hier geen Oscar voor heeft gekregen. Terwijl ik Leo in films altijd Leo vind blijven, kan Hardy juist echt transformeren in zijn rollen en vergeet je al snel dat je naar Hardy aan het kijken ben. Iedere keer blijft hij mij weer verbazen en ben er van overtuigd dat hij binnen de komende jaren zeker een Oscar gaan binnenslepen. Voor mij is hij echte één van de beste acteurs die er nu rondloopt.
Dus voor de mensen die nog twijfelen of deze film ook thuis op je televisie werkt. Ja, hij werkt net zo goed thuis als in de bioscoop, mits je televisie van een aardig formaatje is. Voor mij liet de film bij de second-viewing een veel betere indruk achter dan bij de eerste keer, werd nu pas echt weggeblazen. Dus daarom krijgt hij van mij een hele ster erbij! Van 4* naar 5*!
hiphopdontstop
Een van de slechtste films die ik ooit gezien heb. Kan me niet meer herinneren wanneer ik nog eens tijdens de film de zaal wou verlaten, maar was hier absoluut het geval. Een 1* omdat Leonardo het goed gedaan heeft in een film zonder verhaal. Als ik een natuurdocumentaire zou willen zien kan ik ook gewoon national geographic kijken.

Netflix voegt begin december de Oscar-knaller 'The Revenant' met Leonardo DiCaprio toe

Historische avonturenfilm 'The Revenant' met Leonardo DiCaprio vanavond op televisie

Jubileum: onder meer deze vijf goed beoordeelde films zijn dit jaar tien jaar oud

Ratelslangen, revolvers en rovers: Dit zijn de beste westernfilms

Inglourious Basterds

The Look of Silence
Documentaire, 2014

Titanic
Romantiek / Drama, 1997
verkrachtinggebaseerd op boekouder-kindrelatiebergwintergrizzly bearwilderniswoudfur trappingfrontierliargebaseerd op een waargebeurd verhaalremakewraakmoordbloedvergietenindiaanoverlevingbeersneeuwscalpinggeweldnatuurwild westbear attackindian attack dead horsestarvation19e eeuwfinal battlewolvesdreamychild killing