Genre: Western / Actie
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Bekijk via Disney+
Plot The Revenant
"(n. One who has returned, as if from the dead.)"
1823. Tijdens een expeditie diep in de ruige Amerikaanse wildernis worden de legendarische avonturier Hugh Glass (Leonardo DiCaprio) en zijn manschappen aangevallen door indianen en moet hij bij een hinderlaag vrezen voor zijn leven. Hij kan tenauwernood ontkomen en slaat op de vlucht. Tijdens zijn overlevingstocht ondergaat Glass ondenkbare tegenslagen. Gedreven door zijn wil om te leven en zijn liefde voor zijn familie, moet Glass zich een weg banen door een strenge winter tijdens zijn meedogenloze overlevingstocht om uiteindelijk verlossing te vinden.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- The Revenant (BoekMeter)
- The Revenant (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
Powaqa
Hugh Glass' Wife
Jones
hkoster16
Di Caprio is SUPERMAN. Werkelijk alles is mogelijk. Er wordt een paard geslacht, de ingewanden er uit gehaald de geur van het bloed zou beren aantrekken. Maar nee hij gaat slapen in het karkas.
Niets aan de hand.
mixmaster
Schitterende film, wat een camera werk op dat vlak toch echt wel een pareltje.
Acteerwerk ala Dicaprio, altijd uitstekend.
Verhaal zeer goed uitgewerkt en waar ook zeker terecht de tijd voor is genomen waarin je de hele film in een schitterende omgeving bevindt.Mensen met commentaar dat dit een langdradige film is en hem daardoor laag beoordelen raad ik aan lekker bij de dagelijkse 30 min van GTST te blijven.
helemaal mee eens !
perfect verwoord !
LWolfs
Mooie film. Soms (lekker) hard. Schitterend camerawerk.
Dik 2,5 uur genieten. terechte Oscar winnaar.
Ook Leonardo vervult een fenominale rol; let eens op de omstandigheden. Waardering !
john mcclane 2
Alejandro González Iñárritu,
Ik adoreer zijn cinema.
ook deze natuurlijk weer.
het zijn vooral de ontberingen en overlevingsdrang die een man kan en moet door staan die centraal staan.
Het is een wezen wel een one man show. met een oscar als gevolg.
De scene met de beer is zo epic,ongekend, zelfs als je weet dat ie gaat komen.
Maar niet alleen lof helaas.
Ik vond de symboliek en psychologie die er in verwerkt zijn niet wat je er van verwacht.
Het heeft nergens de diepgang van babel of birdman.
Het is zelfs psychologie van de koude grond,hier en daar,die in een gemiddeld wraak/het missen van je geliefde film,niet zou misstaan .
Het mist dialogen,maar daar staat tegenover dat het daar ook niet omdraait .
De beelden,,de soundtrack,en het fenomenale spel van Di Caprio,maar de rol van van hardy is ook geweldig,dat maakt dat alles bij elkaar,je ongelofelijk mooie film krijgt voorgespiegeld .
Kijk uit naar zijn volgende.
SturyNijmegen
Mooie film, maar wel wat te lang , had zeker een half uur korter gemogen. Klassieke wraakfilm ten voeten uit, prachtige beelden van de indianen (ze lijken net echt) en de plains in de winter. Tom Hardy vond ik echter verschrikkelijk irritant, en ook Leonardo die na de aanval met de beer niet veel meer kan dan grommen , hijgen en puffen vond ik wat minder. Dat hij ondanks alle ontberingen alles overleeft geeft niet, het is immers film! Einde is op zijn Hollywoods, maar dat weet je. Al met al is de film toch wel de moeite waard om te zien.
RaouL#1
Ik had zeer zeer hoge verwachtingen van deze film, mede door hoge gemiddelde op moviemeter. Zeer blij dat ik vanavond eindelijk kon gaan kijken.
Uiteindelijk valt het ietwat tegen. Blijft een goede film vandaar de 3,5 ster.
Soundtrack en de beelden zijn uiteraard top. Maar het verhaal, de wendingen, de lengte van de film en vreemd verloop van bepaalde delen zorgen er toch voor dat hoge verwachtingen niet worden gerealiseerd.
rupie
Deze in de bioscoop gezien en ben blij dat dit nog gelukt is. Zeker een aanrader, simpel verhaal maar boeit tot het laatste moment, echt knap gedaan.
Toch wel erg fijn, dat ik deze gisteravond op het grote doek heb mogen aanschouwen. Was trouwens ook nog erg druk voor een film die al zo lang draait, maar zeker de moeite waard.
De opening zet gelijk de toon. Fantastisch dynamisch camerawerk, waarbij de camera zeer dicht op de huid van de mensen zit, dat we continu in de film terugzien en juist dat geeft The Revenant de extra kracht, die het nodig heeft. Er zitten een paar momenten in die echt fantastisch geschoten zijn. Zelden heb ik ook zo'n realistische en indrukwekkende weergave van een aanval van een beer gezien.
De toon is rauw en hard en vanaf het begin zit je in de overlevingstocht, die het is. Di Caprio speelt goed, al is dit zeker niet zijn beste rol en zou ik hem de Oscar van dit jaar ook niet gegeven hebben. Hardy is ook erg fijn trouwens. Het verloop is ietwat voorspelbaar, maar storend is dat geenszins. De prachtige beelden, het fijne camerawerk en de sterke regie laten je dat snel vergeten.
Ook de traagheid viel me reuze mee. Ik vond het nergens langdradig worden en er is geen scene die overbodig aanvoelt. Alejandro González Iñárritu is een regisseur, die ik blijf volgen. Hij heeft al een paar prachtige films afgeleverd en zijn oeuvre wordt steeds indrukwekkender.
Stoj
De film vind ik mooi geschoten. Ook het acteerwerk is prima te noemen.
Wel vind ik de film wat te lang voor het verhaal wat verteld wordt. Die verhaallijn is wel wat dunnetjes vind ik. Man doodt zoon, vader gaat achter hem aan om wraak te nemen.
Veel scenes duren te lang voor mijn gevoel. Maar dat kan ook aan mij liggen.
De scene met de aanval van de beer: die zal wel zeer realistisch geschoten zijn (ik heb daar geen verstand van), maar ik kreeg eerder het gevoel dat de beer een nummertje wilde maken
Stoj
Geen drankje de zaal in, zelfs niet bij een film van drie uur?! Wat. De. Fuck, sprak hij in iets plattere bewoordingen dan normaal. Maar eigenlijk hoort dit bij De Site >> Gebruikers >> Ergernissen in de bioscoop. Nu eens niet veroorzaakt door je medepubliek, maar het theater zelf. Leuk voor de afwisseling...
Ze willen waarschijnlijk dat je net zo lijdt en net zo'n dorst hebt als Leo, *trailer voice* : In een weeeeereld.... Waar je filmervaring door het meedenken van het theater nog realistischer woooooordt... Verrrrkadefabriek.... Beleef de dooooorst...
0 sterren voor je humor. OMG!
John Milton
Toch wel een verrijking dat je nu ook al op elkaars humor kan stemmen op MM. I wonder what's next... En stiekem ben ik wel een beetje trots: iemand die in 6 jaar tijd 2 keer stemt op een film en tóch de tijd neemt om een waardering voor mijn humor te geven. Voelt bijna alsof je door Salinger zelf opgemerkt wordt...
Nixon17
Als je dacht dat rambo veel geluk had met het ontwijken van kogels dan heb je deze film nog niet gezien want man man man wat extreem onrealistisch is deze film zeg op het gebied van overleven. Erg jammer want verder is de film op veel punten wel goed. Krijgt van mij krap aan een 3,5 omdat er een paar epic scenes inzitten.
Walter S.
Als ie gelijk door die indianen vermoord was was het ook zo'n korte film geweest en als het niet zo bijzonder was geweest dat hij veel mazzel had hadden ze er geen film van gemaakt denk ik dan altijd.
Drifter
Wat een zware tegenvaller was deze film. Volledig Amerikaans gericht verhaal. Veel scenes kloppen niet of zijn uitermate onwaarschijnlijk. Cgi beelden zijn af en toe erg slecht.
Gewoon standaard vermaak filmpje wat een uur korter had moeten zijn. De natuurbeelden zorgen voor een extra punt.
weerwolf79
Wat een slechte film, tot het moment dat hij word aangevallen door de beer gaat het nog wel, maar daarna de ene onzinnige scene na de ander. Ik snap wel dat hij een Oscar heeft gewonnen hij is er slecht genoeg voor.
Sergio Leone
Best oké.
Maar toch ook weer niet de hype waard. Sowieso duurt het allemaal te lang voor wat het is. Bepaalde elementen zijn slechts toevoegsel, zoals de Fransen bv.
Glass' tocht is oké, de eindconfrontatie is eveneens bevredigend. Alleen de weg ernaartoe had hier en daar overtolligheden kunnen lozen.
Leonardo DiCaprio doet het oké, niet z'n beste rol, maar wel getracht subtiel te zijn - in de mate continu gekreun subtiel kan zijn, natuurlijk. Tom Hardy is ook weer op niveau, al is zijn rol weinig verrassend.
Audiovisueel doet The Revenant wel wat ik ervan verwacht had. Natuurlijk zijn er visueel hier en daar trucjes gebruikt, maar dat het openingsgevecht als één lang shot getoond wordt is sowieso al prettig, ook al vind ik het ritmisch niet goed ineensteken. Wél erg goed is de aanval van de beer. Best langzaam gebracht, godzijdank. Enkel dan voel je wat mee met wat er op het scherm gebeurt.
Daarnaast nog een heleboel fantastische shots - wat een locatie ook! - en een stevige soundtrack maken de film zeker wel de moeite.
sowhat
Goed.
Dicaprio speelt hier toch wel de rol van zijn leven, heel realistisch gefilmd allemaal. Hardy speelt de perfecte tegenhanger. Het verhaal is een beetje zwak voor 2 en half uur film, maar ik heb me niet gestoord aan de traagheid van de film.
tattoobob
Geweldig acteerwerk,locaties en camerawerk.
Vanaf het begin tot het eind onder de indruk van Dicaprio en Hardy....ook de rest van de cast is uitstekend.
Heerlijk meeslepende film die ondanks een tikkie voorspelbaarheid een klein meesterwerkje mag zijn....voor mij althans.
Voor mij al de film van het jaar.......met Deadpool samen
en zo als het er nu uit gaat zien komt 31 ook in dat rijtje
TheProwler020
Adembenemend!!!
Realistische sfeer gecreëerd waarbij de locaties zorgvuldig zijn uitgekozen.
Leo acteert weer op zijn best.
plumke
een mooie film ,met schitterend acteerwerk , maar het duurt me toch allemaal net iets te lang
TornadoEF5
Eindelijk gezien, uiteraard weer een film van wereldklasse. Ik had niets anders verwacht. Het sterkste punt van deze film is ongetwijfeld de cinematografie waar deze film zich ongetwijfeld bij de allerbesten van de klas op dat vlak mag plaatsen. Lubezki en Inarritu hebben goed werk geleverd, chapeau. Natuurlijk leent de natuur (en het budget) zich uitstekend voor dergelijke beelden, maar het is ook mooi om te zien dat daar gebruik van gemaakt. Er wordt goed gespeeld met de belichting. De scene van de beeraanval is meesterlijk. Daar kunnen heel wat actiefilms nog van leren, zelfs dehene die hier bejubeld worden. Audiovisueel is de film dan ook absolute wereldklasse. Punt.
Het verhaal zelf begon wel sterk, verslapte wel een beetje kort na het tweede stuk maar eindigt mooi. Wel is het zo dat de film misschien inderdaad wel een twintigtal minuten te lang duurde. De acteerprestaties zijn voortreffelijk. Leonardo DiCaprio bewijst dat je niet altijd je stem nodig hebt om goed te kunnen acteren. En laten we de rol van Tom Hardy in deze film niet minimaliseren, want die film levert hier ook uitstekend werk. Verder is de rest van de cast ook erg sterk. De verwijzingen en interactie met de oudere Indianenvolkeren is ook heel erg mooi.
Ik ben onder de indruk.
horned_reaper
Niets aan de hand.
Niet heel gek. Dit is een vaker gebruikte methode.
Zo heb ik op Discovery enkele jaren geleden iemand zien schuilen in een dode kameel voor een naderende zandstorm.
hkoster16
Niet heel gek. Dit is een vaker gebruikte methode.
Werkelijk: hij werd al bijna verslonden door een beer, schijnbaar was dat de enige beer in het gebied omdat de andere beren al gestroopt waren???
Maar nee er is geen beer die de geur opvangt van bloed.
Toch heel ver gezocht.
Walter S.
Ik ken nog wel een paar films waarin dingen gebeuren die niet kunnen of die onwaarschijnlijk zijn.
knusse stoel
Geweldige film waar we echt van hebben genoten, de volle 156 minuten lang!!!
Het verhaal blijft ook constant boeiend voor de kijker, tenminste dat was onze ervaring.
En toch een kanttekening: - als je zo door een beer toegetakeld wordt, geloof ik niet dat je er zo vanaf komt, verwond en toch overleven. Als je ziet hoe die "bruine bullebak" van rond de (soms) 800 kg op onze hoofdrolspeler ombeukt, bijt en krabt, dan vermoed ik dat je een goede chirurg nodig hebt i.p.v de hulpkit die zij bij hun hadden. Daarna allerlei ontstekingen die gegarandeerd volgen en totaal geen pijnstillers.
Maar dat zijn kanttekeningen die in de film kunnen en laten we dat buiten beschouwing, dan heb je hier een prachtfilm mee! Goed gespeeld en prachtige natuurbeelden spelen ook nog een grote rol in het geheel!
Beslist gaan kijken mensen!
Nino_1993
Based on a True Story????
Walter S.
Ja hoor. Gebaseerd op wil nog niet zeggen dat alles in het echt precies zo is gegaan.
Als je mij 10 euro per film die op ware feiten gebaseerd is en waarin dingen gebeuren die onwaarschijnlijk zijn geeft ga ik gelijk voor je op zoek. Kun jij er een baan bij zoeken om mij te kunnen betalen.
AC1
Deed me uiteindelijk denken aan de zogenaamde "gouden Hollywood" periode van de Jaren '70. Allemaal erg érg erg serieus gebracht, met veel gravitas en gewichtigheid, maar het loopt voor geen meter, alle pogingen om er iets speciaals van te maken vallen plat op hun gezicht en uiteindelijk duurt het vooral erg lang en is het resultaat zo plat als een dubbeltje.
Dan heb je waarschijnlijk nog nooit Little Big Man, McCabe & Mrs. Miller of Jeremiah Johnson gezien. Deze films zijn een typische voorbeelden van de jaren '70 en komen helemaal niet overeen met hoe jij het hier schetst.
Dat er uitzonderingen zijn zal best, het zou vreemder zijn als dat niet het geval was. Maar de titels die jij noemt lijken me toch eerder klassiekers van de tweede rij. Ik heb het meer over films als The Conversation, Taxi Driver, Dog Day Afternoon ... de bekende namen.
WB
Zeer sterke film. Mooie omgevingen, goed camerawerk, en natuurlijk DiCaprio. Die kerel had al veel eerder een Oscar moeten krijgen. Het verhaal is dun, maar wel goed uitgewerkt. Op sommige momenten had ik het gevoel dat DiCaprio een Terminator was, aangezien hij met zulke open wonden en in die vrieskou bleef (over)leven, maar maar daar durf ik nog wel doorheen te kijken. Heb me geen minuut verveeld en keek mijn ogen uit naar de prachtige omgeving. Dat is hoe een film moet zijn!

Netflix voegt begin december de Oscar-knaller 'The Revenant' met Leonardo DiCaprio toe

Historische avonturenfilm 'The Revenant' met Leonardo DiCaprio vanavond op televisie

Jubileum: onder meer deze vijf goed beoordeelde films zijn dit jaar tien jaar oud

Ratelslangen, revolvers en rovers: Dit zijn de beste westernfilms

Inglourious Basterds

The Look of Silence
Documentaire, 2014

Titanic
Romantiek / Drama, 1997
verkrachtinggebaseerd op boekouder-kindrelatiebergwintergrizzly bearwilderniswoudfur trappingfrontierliargebaseerd op een waargebeurd verhaalremakewraakmoordbloedvergietenindiaanoverlevingbeersneeuwscalpinggeweldnatuurwild westbear attackindian attack dead horsestarvation19e eeuwfinal battlewolvesdreamychild killing