• 9.378.158 stemmen

Poltergeist (2015)

Horror | 93 minuten / 101 minuten (extended cut)

Genre: Horror

Speelduur: 93 minuten / 101 minuten (extended cut)

Geregisseerd door: Gil Kenan

Met onder meer: Sam Rockwell, Rosemarie DeWitt en Jane Adams

Gesproken taal: Engels, Russisch en Turks

Releasedatum: 21 mei 2015

Plot Poltergeist

"They're here. And they know what scares you."

Het gezin Bowen verhuist naar een andere stad nadat Eric Bowen, de vader van het gezin, zijn baan verliest. Maar al snel blijkt dat het nieuwe huis bezeten is door kwade geesten. De aanvallen van de angstaanjagende geesten escaleren al gauw en ze ontvoeren de jongste dochter van het gezin. De familie moet meteen al alles op alles zetten om haar te redden.

avatar van kiss

kiss

Best een leuke film om naar te kijken.de eerste poltergeist was ook niet vol met schrikeffecten.

avatar van ErwinH

ErwinH

Alle schrikmomenten van de originele film worden nog eens dunnetjes over gedaan in deze remake, maar de sfeer is er totaal niet, je zoekt naar spanning, maar daarvoor is alles veel te voorspelbaar en afgezaagd. Een zoveelste onnodige remake die niet in de schaduw kan staan van het origineel.

avatar van Noodless

Noodless

Deze laat ik voorbij gaan. Pffff

avatar van Flat Eric

Flat Eric

Een overbodige remake van het origineel waar ik destijds ook niet weg van was. Totaal sfeerloos, spanningsloos en saai. Overslaan.

avatar van huiguh

huiguh

totaal mislukte remake.

avatar van perceived

perceived

Best oké.

Het origineel ligt nou niet bepaald vers in mijn geheugen. De twee films goed met elkaar vergelijken wordt dan ook moeilijk, (even daargelaten of vergelijken wel zo zinvol is). Voor mijn gevoel scheelt het niveau echter niet zoveel. Beide versies vond ik genietbaar, maar ook weer niet super.

Het script is weinig bijzonder, doch prima naar deze tijd vertaald. Actie-scenes zijn beter dan gemiddeld uitgewerkt. Mag ook wel, er is aardig wat geld in deze film ingestoken.

Acteurs doen het prima, waarbij Kennedi Clements (dat kleine meiske) me qua uiterlijk sterk deed denken aan Heather O'Rourke die de rol in de originele film vertolkte. Mooie casting!

Soundtrack was nogal gewoontjes, op zich prima, echter wel 13 in één dozijn. Dat geldt een beetje voor de hele film, maar al met al heb ik er best van genoten. Ik geef 6.5/10*

avatar van Collins

Collins

Kundig en degelijk gemaakte remake. Als losse film (zonder geschiedenis) is ie inderdaad best oké. Acteurs, verhaallijn, camerawerk, effecten.......allemaal oké.

Als vergelijking met het origineel is ie wat minder. Het gebruik van hetzelfde uitgangspunt en dezelfde basale verhaallijn is nog te overzien, want het is immers een remake. Dat maakt ook allemaal niet uit. Als kijker verwacht je niet anders.

De (niet aanwezige) personal touch van de maker is echter een ander verhaal. Er zijn geen verrassende toevoegingen op het origineel. De film is gewoonweg knap gekopieerd zonder verrassende wendingen of nieuwe intrigerende invalshoeken. Toch jammer.

Kortom, kundig gedaan, maar te gemakkelijk en (ondanks dat het een remake is) te weinig origineel.

avatar van Barry83

Barry83

Je kunt beste meteen doorspoelen naar de laatste 20 minuten, dat is nog beetje van redelijk niveau. Voor de rest is het verschrikkelijk slecht en saai zonder ook maar enig schrikmoment en gemaakt met veel goedkope special effects.

avatar van Arnoud87

Arnoud87

Niet professioneel (zelfs de thumbnail van de film is waardeloos)

Matige acteurs en ook niet echt spannend!!!

Er gebeurd ook heel weinig.

Om even iedereen wakker te schudden.

Ik heb deze film na 1 uur uitgezet omdat het zo totaal niet boeiend is.

Het is duidelijk een film om snel te cashen....

Je moet '' the woman in black'' eens zien met Daniel Radclife.. dat is pas sfeer

of '' haunting in connecticut''

avatar van danick61

danick61

Ik ben niet zo'n kritisch persoon. Komt heel weinig voor dat ik een film beoordeel op twee sterren. Maar ik kan niet meer dan twee sterren geven voor deze film. Slecht geacteerd, Matige effecten en slechte acteurs (behalve het kleine meisje).

avatar van ClaudiaK92

ClaudiaK92

Mwah. Ik heb al veel horror films gezien en ik vond dit absoluut niet eng. En dan was dit ook nog eens in 3D. Het verhaal is wel leuk, maar is natuurlijk afgeleid van de oudere versie.

Het is wel een film om een keer gezien te hebben, maar ik zal me deze over een jaar niet meer herinneren.

avatar van MeteoraXV

MeteoraXV

echt spannend vooral de laatste 10 minuten

avatar van megaman

megaman

Ik hoorde dat de nieuwe Poltergeist de slechtste of één van de slechtste remakes was in horrorland. Dat valt gelukkig nog wel mee. Wat ik wel erg mis in deze film is de familieband, de sfeer en zeker de soundtrack die de originele film zo magisch maakte. Het gebeurd allemaal weer in deze remake en het ziet er degelijk uit maar het deed me gewoon niet veel. Wel apart ook dat de originele film veel meer liet zien aan paranormale dingen en verloren zielen maar de geestenwereld juist weer aan de verbeelding overliet. De remake moet hier weer zo nodig een duidelijk beeld bij vormen. De film leek ook niet echt mooi de sfeer en spanning op te bouwen en was daardoor gewoon veel minder memorabel en emotioneel dan de eerste film. Redelijke horrorfilm met hier en daar creepy momenten maar het mist gewoon de klasse, magie en sfeer van 't origineel. Maar ook genre-genoten zoals The Conjuring en Insidious vind ik beter dan de Poltergeist remake. Met name Conjuring was voor mij al bijna 'n soort van Poltergeist in een nieuw jasje.

avatar van clubsport

clubsport

deze remake mist de sfeer en vooral het charisma van de hoofdpersonen uit het origineel .

avatar van Koller

Koller

Jammer dat ze Sam Rockwell hebben gecast als vader, totaal ongeschikt voor de rol. Verder een goedkope remake, met veel b-acteer werk. Helaas...

Het origineel blijft een vermakelijke film!

avatar van Insignificance

Insignificance

Commercieel gedrocht. Beschamend om te zien hoe het af en toe contact probeert te maken met de kijker via van die sympathiek of lollig bedoelde momentjes. Tot diep in de film zelfs. Dat deed het origineel toch heel wat spontaner. Nee, deze Bowens krijgen niks voor elkaar, met het jochie voorop. Wanneer Harris erbij komt, is het wat dat aangaat helemaal naar de gallemiezen.

Dat zou wat aardige horror nog niet in de weg hoeven staan. Met de nodige stijl, sfeer en timing moet er nog wat te halen zijn, maar van het eerste en tweede is weinig tot geen sprake en bij het derde gaat Kenan steeds veel te gehaast te werk. Uiteindelijk mondt het dan maar uit in een schrikkertje met veel lawaai. Kleine oplevingen zijn de lichtjes en de verkenningstocht aan de andere kant.

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

Getwijfeld over deze film,,,,

Maar gezien de reviews hier,,,over slaan dus?

Ben het hele haunted gedoe,,,ook wel een beetje móe,op een uitzondering daar.

avatar van Brabants

Brabants

Een lange discussie starten over de vergelijkenis met het origineel uit 1982 heeft niet veel zin, want deze remake is op alle fronten een grote flop. Klassieke elementen zoals o.a. de levende boom, clowns en het ondergrondse necropolis zijn een kopie van het origineel en er is ook geen enkele vernieuwende factor te bespeuren. Erg jammer want het verhaal is sowieso al vrij standaard(gezin en een bezeten huis) en bij deze remake heeft het allemaal ook nog te lijden aan slecht acteerwerk met weinig tot geen karakterontwikkeling. Sam Rockwell(indien juist gecast) is een sterke acteur, maar komt hier ook totaal niet uit de verf.

avatar van Raffael77

Raffael77

Ik ga de film zelf maar kijken om te kunnen oordelen. Ik vind sowieso dat remakes altijd afgekraakt worden. Zo vind in Halloween van Rob Zombie schitterend maar ook Texas Chainsaw Massacre remake vond geweldig.

Ik ken beide films van deze regisseur en zijn prima te doen en wie weet valt het mee.

avatar van tal1b

tal1b

Vond het een onnodige remake De rol vertolkt door Sam Rockwel was ook iritant.

Jammer vooral voor een griezel film fanaat zoals ik.

avatar van Kondoro

Kondoro

Poltergeist

Zonde. Ik ben aan de eerste Poltergeist film begonnen ooit maar omdat deze me niet echt wist vast te grijpen heb ik hem nooit afgezien. Vandaag is dan toch de nieuwste Poltergeist film aanbod gekomen maar ik heb me eigenlijk stierlijk verveeld aan deze saaie, totaal niet spannend en tijd verspillende film die zich ook niet hoeft te bewijzen met het acteer werk. Ik denk dat ik het ook eens ben met het feit dat dit een onnodige deel is die eigenlijk het uiterlijk van de aller eerste film met zich mee de afgrond in.

Het verhaal stond me niet zoveel en was best saai om te volgen. Met dit schommelend verhaal word de film eigenlijk best saai en daar word het concept ook niet beter op. Wel leuk verzonnen, zo'n geest maar het was totaal niet spannend en je viel dus half in slaap van de film. Qua speciale effecten zag de film er erg helder en goed uit dus daar geef ik zeker 1.5* aan plus puntjes voor.. Maar over de rest ben ik niet echt te spreken.

avatar van pophey

pophey

Vorige week ben ik halverwege de film letterlijk in slaap gevallen, gisteren toch maar de moeite genomen om de film af te kijken omdat ik geen mening kan geven zonder eerst de hele film te hebben afgekeken.

Samengevat:

Een slaapverwekkende remake van het origineel die mij geen moment kon boeien. Ik was echt opgelucht toen de film was afgelopen,

avatar van Raffael77

Raffael77

De film is lang zo slecht niet als dat de berichten en stemmen doen vermoeden.

Het is allemaal een beetje cliché maar kwa horror voor wat er de laatste tijd wordt uitgebracht niet eens zo heel slecht.

De film is niet echt eng en moet het meer van het visuele gedeelte hebben. Redelijk acteerwerk en bekend verhaal dat niets toevoegt.

avatar van The Oceanic Six

Deze remake maakte me niet echt moedeloos. Dat heb ik nog wel eens bij films van vroeger die ik een warm hart toe draag en die nu in een remake verschijnen, maar ik heb de Poltergeist films pas een tijdje terug voor het eerst gezien en vond er helemaal niks aan. Nouja, het origineel ging nog net, maar meer ook niet. De vervolgen waren ronduit dramatisch.

De remake voegt alleen niks toe. Het komt wat over als Disney horror. Veel te soft, niet eng, niet sfeervol. Je kan hier bijna met het hele gezin naar toe zou je bijna stellen. Ik zie liever veel meer angst en agressiviteit bij geestenfilms. Wel aardig dat ze deze film kennis laten maken met de moderne elektronica technieken anno nu, dus met flatscreens, mobieltjes, tablets en drones. Het geeft de film geen eigen smoel, maar het is beter dan niks. Visueel is de film gelukkig een stuk beter dan het origineel, maar dat mag je ook wel verwachten.

Poltergeist is geen ramp om te kijken, maar doet ook vrij weinig goed. De lange intro was wel te pruimen, daarna zakt de film hopeloos in elkaar.

avatar van hijman1946

hijman1946

Prima horror van begin tot eind hou ik wel van heb de andere niet gezien ga op netflix snuffen

avatar van Confusie

Confusie

Eerste Poltergeist vond ik wel geinig maar toen was ik dan ook nog pre teen of zoiets.

Het hele haunted gebeuren is inmiddels behoorlijk uitgekauwd en de ervaring leert voornamelijk teleurstellend, bij vlagen dodelijk saai.

Heb afleveringen van A Haunting gezien die me meer deden dan het leeuwendeel van deze soort films.

En gezien de reacties denk ik dat dit er toch eentje is om over te slaan.

Poster doet me ook denken aan Annabelle en die vond ik ook niet om aan te gluren of door te komen.

Remake.

Het soort dat alleen uit is om een modernere versie van een oude film te brengen. Eéntje voor nieuwe generaties dus. En daar slaagt deze film uiteindelijk wel best in. De hele 80s sfeer is eruit gestript, vervangen door wat moderne techniek (gesponsord door Apple waarschijnlijk, beetje apart voor een gezinnetje dat het niet zo breed heeft) en wat extra CG.

Goed is het allemaal niet, maar dat was het origineel ook niet. Poltergeist is altijd een beetje een kinderhorror geweest en dat weet deze film kundig voort te zetten. Het is bijna sprookjesachtig, nergens echt eng en meer avontuurlijk dan dat het horror is. Maar dat was het origineel ook. Dus in dat opzicht blijft het trouw aan de eerste film.

Acteerwerk was aan de magere kant, vooral Rockwell heb ik wel eens beter gezien. DeWitt is ook aan de jankerige kant, de kindjes zijn nogal typisch Hollywood-vervelend, maar daarover had ik me vooraf weinig illusies gemaakt.

Ach ja, ik denk dat dit leuk is als introductiefilm in het genre voor jongere kindjes die niet meteen met het enge werk willen beginnen (type het jongetje in deze film). Samen met mama, papa op de bank en een dekentje om achter te kruipen wanneer het iets te eng wordt. In dat opzicht is het ook gewoon een best aardige film, want uiteindelijk is het nog wel sfeervol gemaakt, maar erg veel vind ik er zelf niet aan.

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Dit is toch absoluut wel één van de meest overbodige remakes die ik ooit heb gezien. Wat mankeert Hollywood? Waar is de inspiratie? Deze film is werkelijk echt NERGENS zo goed als het origineel. Het origineel bevat spanning, wat ervoor zorgde dat je op het puntje van de stoel van de bioscoop zat. Bij deze remake moest ik vechten om mijn ogen open te houden. Acteerwerk was ook niet om over naar huis te schrijven, zeker van die vader en het meisje vond ik eigenlijk alleen maar irritant met haar grote smoel. Volledig de plank mis geslagen en woooooooooooooosh, weg is het budget. Hadden ze beter aan mij kunnen geven. Ik had er een sterke horrorfilm van kunnen schieten! Gekeken vanaf Blu Ray. 1,5 *

avatar van Waku

Waku

Enorm slechte recensies.

Ik had daarom weinig vertrouwen in deze remake.

Maar het viel mij allemaal erg mee.

Zo;n 30 jaar geleden stond het (angst)zweet mij in mijn handen tijdens het kijken van het origineel.

Bij deze remake is daar geen sprake van geweest

Dat hoofdrolspelertje Heather O'Rourke tijdens het maken van de film toendertijd om mysterieuze wijze om het leven kwam gaf de film een nog akeliger gegeven..

Toch vond ik ook deze "Poltergeist" een prettige griezelfilm om naar te kijken.

De effecten zagen er prima uit en er hing een typisch "Poltergeist" sfeertje.

De 2015 versie is wat moderner en opgefrist.

Ook de 3D versie gaf toch een andere inkijk in dit sinistere griezelsfeertje.

avatar van Clapboy

Clapboy

Slappe hap vergeleken bij het origineel vond ik. Jammer.