Cop Car (2015)
Genre: Thriller
Geregisseerd door: Jon Watts
Met onder meer: Kevin Bacon, Shea Whigham en Camryn Manheim
Plot Cop Car
"Their first drive could be their last."
Twee 10-jaar-oude kinderen stelen een verlaten politieauto en besluiten hem te gebruiken voor een joyride. De eigenaar van de auto, sheriff Kretzer, is vastbesloten hem terug te krijgen, aangezien er iets waardevols in zit.
Sheriff Kretzer
Waiter
Hostess
Officer
Vinamp
Spannende film! Mooie rol van Kevin Bacon. Ik vond alleen het open eind een beetje jammer
Mr Grey
Wat een waardeloze film zeg. In het zeer eenvoudige saaie verhaal komt NIETS naar voren over de waarom. Wat speelde er met die crimineel en Bacon? Het verhaal stopt midden in de film en je mag het einde zelf invullen. Erg slechte en saaie film
Brabants
Zeer oppervlakkig en zoutloos verhaal waarbij het vooral ontbreekt aan spanning en/of schokmomenten. De laatste twintig minuten krijgt het geheel eindelijk wat vorm, maar het zal de lange zit hiermee zeker niet belonen. De zwarte humor vanuit sheriff Kretzer vertolkt door Kevin Bacon werkte eveneens niet voor mij.
perceived
Aardig.
Lekker sfeervol geschoten filmpje dat als "Thriller" niet echt slaagt. Daarvoor ontbreekt het sowieso al aan voldoende spanning. Het is een beetje een allegaartje van genres met Drama, Comedy, Thriller en Actie elementen. Op zich helemaal niks mis mee, integendeel. Bij deze film proeft het echter een beetje al vlees noch vis, allemaal net niet. Het einde volgde ook nogal abrupt. (dacht: huh, was het dat al..?!)
Ondanks de minpunten vond ik het een vermakelijke en redelijke film. Tweede van deze regisseur, waarvan Clown (2014) me toch een stuk(je) beter is bevallen. De scherpe kantjes lijken er meteen al vanaf gevijld en dat is juist precies wat deze film nodig had om echt te slagen. 6/10*
Filmkriebel
Kleine kwajongens en grote kwajongens
Twee kinderen jatten uit spel de wagen van een misdadige sheriff. Wat begint als een kwajongensstreek gaat stilaan een dramatische wending aannemen. Wat de film vooral mist is vaart, dynamiek, een twist. Nu moddert het allemaal wat aan en lijkt de film nooit echt op gang te willen komen. Na "Clown" is het voor regisseur Watts voor de tweede keer dat hij een goed idee in handen heeft, maar het laat afweten bij de uitwerking. Het einde was best sterk. Op naar poging nummer 3.
Collins
Een heel aangenaam en origineel filmpje (korte speelduur). Thriller? Ja. Maar, enkel het etiket thriller zou de film te kort doen. De film heeft absoluut ook komische en dramatische trekjes.
Het verhaal begint met een simpele gebeurtenis. De diefstal van een politiewagen. Deze diefstal opent de doos van Pandora. Elke actie die daarna volgt legt geheime zaken bloot. Elke actie heeft een gevolg voor het verhaal en geeft het verhaal een ander perspectief. Dat gebeurt allemaal zonder veel uitleg. De interpretatie is veelal aan de kijker. Spannend. Heel boeiend.
De muziek is bevreemdend en werkt mee aan de verhoging van de eigenaardige sfeer die over de film hangt.
Ben nooit zo'n fan van jonge acteurs, maar beide jongelingen acteren prima. Altijd fijn voor de inleving.
Prachtig einde. Prettig dat er nog wat losse eindjes ter interpretatie bungelen.
Klein sfeervol filmpje, over twee van huis weggelopen jochies die gaan joyriden met een ogenschijnlijk achtergelaten politieauto, waar iets vreemds mee aan de hand is. Iets te vrijblijvend qua plot en personages om echt indruk te maken, maar de film steekt verder wel vakkundig in elkaar en uiteindelijk heeft het geheel wel enige charme.
dvdcrusher
Leuk Kevin Bacon nog eens terug te zien. Daarmee is alle positiefs gezegd over deze inspiratieloze thriller met een zeer matig einde. Er wordt niets duidelijker over het hoe en waarom, het lijkt net of dit een sequel is, maar dat is het helaas niet. 2,5 sterren
Flat Eric
Geinig avonturenfilmpje over 2 jonge joyriders die er met een politie auto vandoor gaan.
Het geheel is niet heel spannend omdat je eigenlijk ook niet achter de motieven van de agent komt maar de sympathieke jonge cast en het geklungel van de agent alsmede de mooie beelden van de saaie lege uitgestrekte Midwest maakt mijn eindoordeel tot een 3.
Donkerwoud
Broeierige thriller over twee kwajongens die een auto jatten van een moordlustige sheriff. Een tikkeltje in de stijl en sfeer van de betere B-film uit de jaren zeventig. Langzame opbouw van spanning. Het speelt zich allemaal af tegenover het niemandsland van uitgestrekte Amerikaanse landschappen. Kevin Bacon als de enigszins karikaturale wetsdienaar met een knauwende 'southern' drawl in zijn stem. Misschien heeft het als enige nadeel dat het nooit helemaal over the top gaat, maar dat het een heleboel mogelijkheden met het gave uitgangspunt laat liggen.
Sir_John
Dit is echt zon zondagse film die je als je even niets te doen hebt. Gaat kijken.. Dit is niet echt een film met een popcorn gehalte maar voldoet prima en is prima weg te pruimen. Moet inderdaad zeggen dat de film maar moeizaam op gang komt. En wat is dat met het einde? Nu weet je best hoe het einde gaat aflopen. Maar wat gebeurt er met de jongens? Worden ze in veiligheid gebracht. Zitten voor hun hier nog een staartje aan vast? En hoe loopt het met de jongen af die zichzelf heeft geschoten? We zullen het nooit weten....
Matige film waarin twee jongetjes een verlaten politieauto vinden en hiermee wegrijden. Een kleine film met een simpel plot. Echt spannend wordt het helaas niet. Geloofwaardig is het al snel niet meer, maar mede door het trage tempo weet deze thriller zich enigszins te onderscheiden (maar net niet genoeg voor 3.0 sterren).
Insignificance
Goed thrillertje met weinig meer dan een een groot, weids landschap, twee jongetjes, een politieauto, een sheriff die druk in de weer is met lichamen en een voorbijganger die iets vreemd ziet. Watts houdt het simpel, geen verhalende rondo's die vertellen wat er vooraf zoal gebeurd is, als het spul eenmaal is voorgesteld, is het immer geradeaus. Niet zo snel, hij neemt de tijd en dat leidt tot enkele toffe scènes als die met de veter (waar zie je zoiets nog?) en eentje waarbij beide jongens achteloos met geladen wapens spelen. Best griezelig om naar te kijken, zoiets.
Nadeel daarvan is wel dat het wat moeite heeft om de boog op spanning te krijgen, maar stilletjes aan staan alle stukken waar ze moeten staan, ergens in the middel of nowhere op en rond een weg, en dan blijkt Watts over best wat raffinement te beschikken. Vooral de muziek valt daar op. Of de afwezigheid daarvan. De wind en en het licht klapperende geluid van een windmolentje is net zo spannend, als het niet meer is, dan menig stukje muziek. Wat begon als een soort kattenkwaad is inmiddels op geniepige wijze een smerig filmpje geworden. Prima einde ook.
"Piemel...Piemel, Tieten...Tieten, Kut...Kut, Verdomme...Verdomme, Godverdomme...Godverdomme, Reet...Reet, Kont...Kont, Kuttekop...Kuttekop"
Met bovenstaande acht herhalende woorden begon deze eenvoudige Thriller film, die grotendeels saai, traag en langdradig (zeker wat betreft de eerste 45 minuten van het verhaal) is, maar wel sfeervol. Omdat er eigenlijk ook maar weinig in gebeurt weet het verhaal ook niet echt te boeien en spannend vond ik het ook nergens worden, op de laatste 10 minuten van het verhaal misschien na dan, welke ook best hard zijn. Het einde is echter weer een behoorlijke afknapper, want nu weet je niet hoe het afloopt met het zwaar gewonde jongetje Travis (geraakt door een kogel).
In dit verhaal draait het om twee 10-jaar jonge bevriende jongens, te weten Travis (gespeeld door James Freedson-Jackson) en Harrison (gespeeld door Hays Wellford) die tijdens het wandelen (ze lopen namelijk weg van thuis) door het landschap opeens tussen de bosjes een verlaten politieauto vinden en die besluiten te stelen, om deze te gebruiken voor een joy ride. Wat de twee jongens echter niet weten is dat er iets waardevols in de kofferbak ligt en dat de eigenaar van de politieauto, te weten de corrupte sheriff Kretzer (gespeeld door Kevin Bacon), vastbesloten is om de politieauto met inhoud terug te krijgen.
Zoals gezegd is het verhaal behoorlijk saai, traag en langdradig en pas vanaf circa de 50e minuut (daarvoor zie je alleen de jongens plezier maken met de politieauto en zie je sheriff Kretzer corrupte dingen doen, waaronder het lozen van bewijsmateriaal), als de twee jongens iets horen achter in de politieauto en besluiten de kofferbak open te maken, wordt het verhaal nog enigszins vermakelijk en zitten er ook een paar leuke dialogen in en zeker het moment dat iemand (man, gespeeld door Shea Whigham, die in de kofferbak ligt) de twee jongetjes hard toespreekt (omdat ze niets mogen zeggen en gewoon stil achterin de politieauto moeten zitten) en daarbij aan ze vraagt of ze een vader en moeder en eventueel een huiddier hebben en dan tegen ze zegt:
Tegen Travis (moeder en stiefvader, en als huisdieren een hond en slang) zegt hij: Ik ga bij je huis langs en dan maak ik eerst je hond dood. Ik sla hem met een hamer zijn hersens in. En dan snij ik je slang van onder tot boven open. Dan zal je moeder zich afvragen wat er aan de hand is. Weet je wat ik dan doe ? Ik schiet haar door haar kop, Je stiefvader ook. Ik knal ze overhoop.
Tegen Harrison (oma en als huisdier een cavia) zegt hij: Ik pak die cavia van je...en gooi hem zo hard mogelijk op de grond. Dan is hij vast nog niet dood, dus als hij ligt te kronkelen...stamp ik erop mijn mijn schoen en verpletter ik je cavia. En je oma ? Ik snij haar keel door met een groot mes. Dan roept ze of je haar wil helpen. Maar je hoort niks. Weet je waarom niet ? Omdat je niet kunt gillen met een doorgesneden strot
De laatste 10 minuten van het verhaal met de shoot-out (vuurgevecht) zijn best hard en goed, maar helaas is het einde zoals eerder al aangegeven onduidelijk en dat vond ik best jammer. Misschien past het wel goed bij het verhaal, want veel is eigenlijk onduidelijk (o.a. de achtergrond van de personages en waar het verhaal zich afspeelt). Visueel zag het er best aardig uit (zeker wat betreft de landschappen) en ook met de sfeer zat het wel goed en de beperkte cast deed het verdienstelijk en vooral dan Kevin Bacon (voorzien van snor) in de rol van corrupte sheriff Kretzer. Ook de twee kinderen James Freedson-Jackson (in de rol van Travis) en Hays Wellford (in de rol van Harrison) deden het verdienstelijk, maar konden wel niet echt overtuigen en sommige dingen die ze deden waren niet echt geloofwaardig. Verder spelen er nog in mee Camryn Manheim (als Bev, die de twee jongetjes ziet rijden in de politieauto en er iets tegen wilt gaan doen, dat had ze achteraf gezien beter niet moeten doen) en Shea Whigham (als de man die de twee jongetjes zien als ze de kofferbak van de politieauto openmaken) en dan heb je eigenlijk al de gehele cast gehad.
Al met al niet meer dan vermakelijk om eens gezien te hebben deze korte (circa 85 minuten) en eenvoudige Thriller film en dan vooral vanwege de tweede helft van het verhaal, want de eerste helft is gewoon saai, traag en langdradig.
limelight73
Kon me redelijk ergeren aan hoe de kinderen "geforceerd" gespeeld er met de cop car vandoor gingen. Eerst super bang dan ineens volledig niet meer. Kevin daarentegen speelde geweldig. Hij kan alleen de film niet redden. Ook al is het einde wel een stuk beter. Als je trouwens als kind van 10 zo auto kan rijden de eerste keer dat je instapt, mag Verstappen zich zorgen gaan maken.
mrklm
Travis [James Freedson-Jackson] en Harrison [Hays Wellford] zijn weggelopen van huis en zwerven over de Texaanse vlakten in Quinlan County, ten oosten van Dallas. Wanneer ze een verlaten politieauto vinden, ontdekken ze hoe ze 'm moeten besturen en rijden ze er voor de lol wat mee rond. Maar de auto herbergt een geheim dat Sheriff Kretzer [Kevin Bacon] graag geheim wil houden, koste wat kost.
'Cop Car' neemt de tijd om de twee hoofdpersonen neer te zetten. Welford en Freedson-Jackson spelen hun rollen ook uitstekend (Freedson-Jackson won Saturn Award voor vertolking van een jonge acteur), maar het verhaal komt wat langzaam op gang. Zodra de jongens (en wij) het 'geheim' ontdekken, komt de film goed op gang en eindigt het in een spannende, goed opgebouwde finale. Bacon toont opnieuw aan één van de beste bad-guys van het witte scherm te zijn in een thriller die geduld vereist... maar geduld loont deze keer!
jippie2010
Het plot is interessant en de zwartgallige sfeer past er prima bij. Maar wat hebben ze het allemaal flinterdun gehouden. 88 minuten en dan nog een tergend lange zit. Het kinderlijke van de jongens komt er niet goed uit, ze worden nu weggezet als achterlijk. Daarom klopt de film voor je gevoel niet en komen ze wat mij betreft nog goed weg met twee sterren. *2.0
SmackItUp
Aardig sfeertje, fijne setting. Maar helaas wel een enorm oninteressant stuk plot. Wanneer de kinderen wat aan het dollen zijn, maar wanneer Bacon zijn intrede doet gaat het bergafwaarts. Niet zozeer om zijn personage of acteerwerk, maar omdat daarmee de fijne zondagmiddag niets-aan-de-hand sfeer is verdwenen. Sonde.
Duke Nukem
- 1983 stemmen
Aardig filmpje dat wat traag op gang komt, maar eens Bacon in de film komt wordt het toch nog sfeervol. De muziek vind ik ook wel goed gekozen. De kinderen zijn redelijk irritant, maar het is leuk om Kevin Bacon nog eens in een film te zien. Hij is intussen al 57 jaartjes oud maar ziet er toch nog goed uit. Ik vraag me wel af hoe die twee snotneuzen van 10 jaar oud zomaar meteen leren autorijden, ze rijden weg zonder schokken of stilvallen. Hoe komt het dat ze die gast in de kofferbak niet eerder hoorden, of was die de hele tijd bewusteloos? Waarom volgt Bacon hen te voet, in plaats van met die andere politieauto waarmee hij eerst rondreed? En waarom schoot die kerel hem niet toen hij naar de auto met de twee jongens liep? De korte speelduur vind ik wel gepast en het open einde stoort mij niet.
coumi
Inhoudelijk wat te mager om dit een goede thriller te noemen, maar heeft, met name tegen het einde, wel enkele goed opgebouwde spanningsmomenten. Voor de niet al te kritische kijker, want vooral de volwassenen in Cop Car zijn op bijna irritante wijze niet al te snugger en doen dus wel erg domme handelingen. Sheriff Bacon spant wat dat betreft de kroon door niet alleen zijn voertuig met zijn precaire lading onbewaakt achter te laten, maar heeft u ook ooit een wetsdienaar gezien die zoveel moeite heeft om een toch niet al te ingewikkeld autodeurslot te ontgrendelen? Acteerwerk van de kids is helaas niet erg goed, geen toppers in de dop deze twee jongens. Niettemin: middelmatig maar vermakelijk.
Shadowed
Beste Watts tot nu toe.
Dus inclusief zijn Spider-Man films. Voor hij met die speelse en energieke films aan de slag ging kregen we nog wat rauwere films die in veel opzichten anders zijn dan Watts zijn superheldentoevoegingen. Clown was daarin wat minder, maar deze Cop Car is dan wel weer geslaagd.
Veel klachten over de langzame opbouw, maar ik vond deze juist wel intrigerend. Ik vond het ook best spannend toen die kinderen op de weg reden met een politieauto. Spannender dan het wat hardere tweede deel in ieder geval, maar blijkbaar komt dat niet echt over bij de mede MM-gebruikers. Jammer, want ik vond het degelijk in elkaar gestoken.
Strak geregisseerd van begin tot eind. Bijna geen soundtrack en een rustige opbouw. De eerste 45 minuten zijn vooral introductie, maar best strak uitgevoerd en solide gemonteerd. Acteerwerk is erg goed, alleen vond ik de rennende Bacon een beetje apart.
Visueel is het redelijk kaal en droog, maar dat hoort er een beetje bij. Het is vooral de montage die zo strak is dat het wel wordt verbloemd. Het ontbreken van details is daarmee vergeven. De kinderen zijn erg vulgair voor hun leeftijd, maar ook die zullen uiteraard bestaan. Verder wil de film erg realistisch overkomen, maar het is allemaal volstrekt ongeloofwaardig qua verloop, dus dat lukt niet helemaal.
De jongens zijn erg goed gecast, spelen eigenlijk de volwassen cast eruit. Dat zie je niet vaak, maar toch kan het dus nog. In het tweede deel treedt er wat meer geweld in het verhaal om uiteindelijk naar een gewelddadige climax te leiden, maar het is allemaal niet heel erg expliciet. De toon is harder dan het geweld.
Ik vond het best een leuk filmpje. Solide geregisseerd, wat mij betreft zonder twijfel kwalitatief de beste film van Watts tot zover. Lekker stoffig en strak. Niet veel regisseurs kunnen ze zo nog maken, maar aan de score te zien is daar ook geen interesse voor helaas.
Kondoro
“You don't... Steal... A Fucking... COP CAR!”
Deze film lag al een hele lange tijd op de stapel, en nu was de tijd dat ik er wel zin in had om hem eens te zien. Toch ben ik wat verslagen door mijn interesse en dompelde de film toch in een teleurstelling waar ik veel meer van had verwacht. Het plot was namelijk erg interessant en had wel wat te bieden maar ik vond de uitwerking van ‘Jon Watts’ toch wat pover, gezien dat ik hem wel erg kan waarderen als regisseur is dit toch de eerste mindere van hem, in mijn ogen.
De film begint vrij leuk met de quote die hierboven genoemd word in de mening van ‘Theunissen’. Ik ben het overigens totaal eens met zijn mening. De film begint dus vrij leuk met twee jongens die op pad zijn, niet echt duidelijk wat ze aan het doen zijn maar het lijkt er op dat ze gewoon wat jongens streken uithalen en vooral erg nieuwsgierig zijn over veel dingen. Kattenkwaad daar houden ze dus wel van, ach dat hadden we allemaal rond die leeftijd.
Tot ze op een moment een politieauto zien staan, verlaten. Ze gaan op onderzoek uit en merken dat de sleutels er gewoon in lagen. Ze starten de auto en rijden weg, beetje crossen met zo’n politieauto is natuurlijk erg gaaf. Ook zien we daarna wat ‘Bacon’ deed op die plek, die was lichamen aan het wegwerken, waarschijnlijk uit een crimineel circuit. Kort daarna komt hij erachter dat zijn auto weg is maar, er ligt nog wel een lichaam in wat de jochies niet wisten. ‘Bacon’ word gedwongen om een foutieve melding de wereld in te sturen en begint een race achter zijn eigen patrouille auto aan. Ondertussen vinden de jongens de meneer achter in de auto en worden vervolgens op gesloten en daarna moet ‘Bacon’ zichzelf maar ook de jongens deels redden wat niet lukt. Wel knap dat hij na twee flinke schotwonden zo nog kon bewegen maar die man met één wond op een totaal andere plek al voor pampus lag, maakte het wat ongeloofwaardig.
Toch was de film erg sfeervol maar daar werd maar bar weinig mee gedaan en het had veel beter kunnen worden waardoor de film ook veel interessanter kon worden. De eerste 45 minuten tot een uur was eigenlijk niks bijzonders en de film duurde hier best lang, door een traag verhaal moesten we even doorheen bijten. Daarna kwam er een schietpartij wat de film nog enigszins wat levendiger wist te maken en wat boeiender maar dat was van korte duur. De film werd erg gered door het sfeertje, en hoewel de speeltijd niet heel lang duurde voelde het dus echt wel wat traag aan zeker in het begin nadat de kids die auto hadden gejat.
Qua cast was het wel te doen. ‘Kevin Bacon’ speelt een prima rol al is het soms niet héél boeiend wat hij doet, ‘Bacon’ laat zien een leuke ‘bad guy’ te zijn en ook hierin speelt hij weer zo’n leuke grauwige rol. Voor de rest is de cast een dode man, een vrouw in een auto en een zwaargewonde man, die allemaal niet interessant waren.
En je hebt twee kids in de film. Ik ben al helemaal geen fan van kinderen in een film zoals dit, dat maakt het voor mij toch altijd wat irritant om te kijken. Ook was dat gevoel in deze film alleen kwam daar ook nog eens bij dat de kinderen vrij geforceerd over kwamen en ook zo acteerden.
Daarna kwam de film langzaam bij zijn einde. Een (toch stiekem) soms wel leuk kat en muisspel eindigden in een aardige ‘shootout’ met veel gewonden. Als we vervolgens de twee jochies weer zien vluchten waar ‘Bacon’ weer in de achtervolging moet en is het einde vrij vaag, afgekapt en niet duidelijk wat er nou gebeurt. Toch wel erg jammer, had wel wat meer van deze film verwacht persoonlijk.
GoodOldJack
Eerder eenvoudige film misschien maar toch erg charmant, qua beslissingen die onze jonge hoofdpersonages nemen of gedachtegang die ze hebben. Bacon is goed als bad guy. Landschoppen vallen op en er is een geslaagde bijrol voor de dame die tweemaal passeert met passende radiozender die opstaat.
Gemiddelde wat mij betreft te laag voor deze leuke tussendoor film.
Fisico
Erg luchtige maar eveneens fijne film. Weinig hoogstaand allemaal, maar zeker genietbaar. Bij het lezen van de synopsis en bij aanvang van de film had ik de idee dat de sheriff de kinderen naar het leven zou staan. Het plot verliep toch wat anders, hoewel we nooit zullen weten wat hij van plan zou geweest zijn zonder de shooting.
De film bevat ook wat humor en is speels. Het moet zowat de droom zijn van elke opkomende tiener om te kunnen experimenteren met politiemateriaal. Ze nemen het er dan ook goed van. Zoals hier al gezegd: fijn tussendoortje. Duurt ook allemaal niet te lang en de film start ook vrij snel waarover het gaat, namelijk: het stelen van een politieauto.
Over de sheriff zijn motieven en achtergrond is niet te veel bekend, maar dat hoeft ook allemaal niet. De focus ligt op de twee jongens en hun deugnieterij. Meer hoeft dat niet te zijn.
rainmist
Sluit me aan bij de bovenstaande twee recensenten. Prima acteerwerk, de kinderen spelen eigenlijk uitmuntend - authentiek en waarachtig. Echt wispelturig kinds van die leeftijd in zo'n gelegenheid waarbij de geloofwaardigheid worden behouden, knap gedaan.
en is het einde vrij vaag, afgekapt en niet duidelijk wat er nou gebeurt.
Dan wordt het al snel langdradig en vervelend na een uiterst dun (maar wel vermakelijke) plot.
Een *3,1.

Videoland verhoogt per 3 maart 2026 opnieuw de abonnementskosten

Gigantisch datalek legt bijna 3,4 miljoen Netflix-gegevens bloot: wat nu?

Beasts of No Nation
Drama / Oorlog, 2015