• 9.374.065 stemmen

Genre: Thriller

Geregisseerd door: Jon Watts

Met onder meer: Kevin Bacon, Shea Whigham en Camryn Manheim

Plot Cop Car

"Their first drive could be their last."

Twee 10-jaar-oude kinderen stelen een verlaten politieauto en besluiten hem te gebruiken voor een joyride. De eigenaar van de auto, sheriff Kretzer, is vastbesloten hem terug te krijgen, aangezien er iets waardevols in zit.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Kleine kwajongens en grote kwajongens

Twee kinderen jatten uit spel de wagen van een misdadige sheriff. Wat begint als een kwajongensstreek gaat stilaan een dramatische wending aannemen. Wat de film vooral mist is vaart, dynamiek, een twist. Nu moddert het allemaal wat aan en lijkt de film nooit echt op gang te willen komen. Na "Clown" is het voor regisseur Watts voor de tweede keer dat hij een goed idee in handen heeft, maar het laat afweten bij de uitwerking. Het einde was best sterk. Op naar poging nummer 3.

avatar van Collins

Collins

Een heel aangenaam en origineel filmpje (korte speelduur). Thriller? Ja. Maar, enkel het etiket thriller zou de film te kort doen. De film heeft absoluut ook komische en dramatische trekjes.

Het verhaal begint met een simpele gebeurtenis. De diefstal van een politiewagen. Deze diefstal opent de doos van Pandora. Elke actie die daarna volgt legt geheime zaken bloot. Elke actie heeft een gevolg voor het verhaal en geeft het verhaal een ander perspectief. Dat gebeurt allemaal zonder veel uitleg. De interpretatie is veelal aan de kijker. Spannend. Heel boeiend.

De muziek is bevreemdend en werkt mee aan de verhoging van de eigenaardige sfeer die over de film hangt.

Ben nooit zo'n fan van jonge acteurs, maar beide jongelingen acteren prima. Altijd fijn voor de inleving.

Prachtig einde. Prettig dat er nog wat losse eindjes ter interpretatie bungelen.

avatar van bjerik76

bjerik76

aardig filmpje.

Niet erg spannend, vanwege de kinderen, dus eigenlijk weet je al hoe de film af gaat lopen.

Een echte thriller is het ook niet, er zitten soms wat " komische" stukjes in, wat erg jammer was.

De acties van de volwassenen waren soms erg dom

op het eind komen er wel wat wendingen die de film weer wat beter maakt

Kevin Bacon zette een goede rol neer.

Lang geleden trouwens.

avatar van Rickyman

Rickyman

Een traag filmpje dat vrij "onschuldig" begint als een jeugdfilmpje, hier en daar soms komisch en tegen het einde meer geweldadiger wordt.

Mooi geschoten beelden, een prima cast, verhaal is wat voorspelbaar en weinig diepgaand, maar uiteindelijk toch wel een geinig filmpje.

avatar van Gi-Force

Gi-Force

Fijne film. Met genoegen naar gekeken.

avatar van Phantasm

Phantasm

Leuk bedachte film die lekker wegkijkt.

avatar van edwin1967

edwin1967

Zeer vermakelijke film

Niet top, maar heerlijk om weg te kijken.

Leuke rol van Kevin, en 2 jongens waarbij ik dan denk, was ik vroeger ook zo toen ik 10 was.

avatar van Barry83

Barry83

Zwaar tegenvallende en trage film waarin werkelijk waar niks gebeurd. Totaal zie je misschien in de gehele film maar 4 acteurs, waarvan los van die twee kinderen er niemand kan acteren. Tegenvaller voor mij dus.

avatar van Waku

Waku

Beetje uit de kluiten gewassen kinderfilm.

Maar ook weer niet vanwege de gewelddadige scenes die na een dik uur het spannende jongensboek verstoren. De twee jochies acteren overtuigend goed.

Zelfde geldt voor Bacon die routineus zijn rol als door gesnoven agent neerzet en Shea Wigham als ontvoerde crimineel. Ik herkende hem direct ondanks het bebloede gezicht van de topserie "Boardwalk Empire".

Vermakelijke thriller, actiefilm. Jammer van het einde dat je als kijker toch een beetje in het ongewisse laat.

3*/3.5*

avatar van broncode

broncode

Een uitermate sterk drama over twee jongetjes die een cop car stelen.

De film werkt vanaf het begin toe naar een geweldige climax.

Het laatste halfuur is subliem te noemen door de dialogen en acteerwerk van de mee werkende acteurs.

avatar van _Casper_

_Casper_

Wat een draak van een film, compleet niks

avatar van james_cameron

Klein sfeervol filmpje, over twee van huis weggelopen jochies die gaan joyriden met een ogenschijnlijk achtergelaten politieauto, waar iets vreemds mee aan de hand is. Iets te vrijblijvend qua plot en personages om echt indruk te maken, maar de film steekt verder wel vakkundig in elkaar en uiteindelijk heeft het geheel wel enige charme.

avatar van -P-

-P-

Als je de trailer bekijkt verwacht je een heerlijk spannende film.

Maarrrrrr niks is minder waar. Ik vond er iig geen bal aan, en ook de muziek is zeer slecht gekozen.

Zonde want het verhaal leent zich prima voor een goede thriller.

avatar van DragQueen

DragQueen

Aardige film, al had ik er iets meer van verwacht. Het blijft wat zouteloos op sommige momenten, en ook een echte twist in het verhaal ontbreekt. Wel wordt er prima geacteerd door de cast. 2,5 Ster.

avatar van tattoobob

tattoobob

Ik ben benieuwd.

avatar van Corcicus

Corcicus

Vrij saaie film, zoals wel vaker wanneer Bacon zijn opwachting maakt.

avatar van dvdcrusher

dvdcrusher

Leuk Kevin Bacon nog eens terug te zien. Daarmee is alle positiefs gezegd over deze inspiratieloze thriller met een zeer matig einde. Er wordt niets duidelijker over het hoe en waarom, het lijkt net of dit een sequel is, maar dat is het helaas niet. 2,5 sterren

avatar van nostalgius

nostalgius

Cop Car is te klinisch om echt goed uit de verf te komen. Het stelen van de politiewagen en de avonturen van de twee jongens die daarop volgen worden zo plezierloos gebracht dat het nergens echt leuk wordt. Zelfs wanneer er reëel gevaar in het spel komt in de persoon van Bacon is er nauwelijks sprake van enige spanning. Het acteerwerk van de kinderen is aan de matige kant, Bacon doet het naar behoren.

avatar van Flat Eric

Flat Eric

Geinig avonturenfilmpje over 2 jonge joyriders die er met een politie auto vandoor gaan.

Het geheel is niet heel spannend omdat je eigenlijk ook niet achter de motieven van de agent komt maar de sympathieke jonge cast en het geklungel van de agent alsmede de mooie beelden van de saaie lege uitgestrekte Midwest maakt mijn eindoordeel tot een 3.

avatar van Ruben24

Ruben24

Het idee van deze film is goed. Alleen vond ik de film niet op gang komen . Ik geef hem dan ook maar 2,5 ster omdat ik maar niet in de film kwam en de afloop ook niks vind

avatar van (verwijderd)

(verwijderd)

Low-budget film met veelbelovend begin. Er komt echter nooit een climax. Film kabbelt naar het einde toe. Raar einde ook.

avatar van PKlijnstra

PKlijnstra

Cop Car 1.5*

Film komt tergend langzaam op gang en weet nergens spannend te worden. Acteerprestaties, zeker van Kevin Bacon, zijn tenenkrommend. De kinderen, gezien de leeftijd, kun je dit nog enigszins vergeven. Al met al een zeer vlakke en slechte low-budget film, die ik je niet aan kan raden. Deze kun je met een gerust hart overslaan.

avatar van Nohands

Nohands

Prima film voor de liefhebber van dit genre, leuk om Kevin Bacon weer aan het werk te zien met zijn karakteristieke kop. Kids spelen ook heel goed, zowiezo heel de kleine cast! Mooie beelden en aardig geschoten.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Broeierige thriller over twee kwajongens die een auto jatten van een moordlustige sheriff. Een tikkeltje in de stijl en sfeer van de betere B-film uit de jaren zeventig. Langzame opbouw van spanning. Het speelt zich allemaal af tegenover het niemandsland van uitgestrekte Amerikaanse landschappen. Kevin Bacon als de enigszins karikaturale wetsdienaar met een knauwende 'southern' drawl in zijn stem. Misschien heeft het als enige nadeel dat het nooit helemaal over the top gaat, maar dat het een heleboel mogelijkheden met het gave uitgangspunt laat liggen.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Weinig actie. Oogt daarom vrij saai.

avatar van Mr-Mcmovie

Mr-Mcmovie

Jon Watts had me echt kunnen bekoren met Clown, en nu komt Watts met een totaal ander filmpje en een heel andere genre van film.

Verhaal sprak me meteen aan en zag er allemaal heel boeiend uit maar helaas is de uitwerking maar vrij slapjes.

In een film met zo een goed verhaal verwachte ik toch veel meer spanning en een goed thriller gehalte.

Elke scene, en shot van de film was lang, en meer van het zelfde keer op keer. Zelfs Bacon vond ik niet echt goed (wat ik voor de rest geen hoogvlieger vind maar ook geen slecht acteur)

Was soms zelfs saai, maar wou toch allemaal zien hoe het zou aflopen.

2,5

avatar van Sir_John

Sir_John

Dit is echt zon zondagse film die je als je even niets te doen hebt. Gaat kijken.. Dit is niet echt een film met een popcorn gehalte maar voldoet prima en is prima weg te pruimen. Moet inderdaad zeggen dat de film maar moeizaam op gang komt. En wat is dat met het einde? Nu weet je best hoe het einde gaat aflopen. Maar wat gebeurt er met de jongens? Worden ze in veiligheid gebracht. Zitten voor hun hier nog een staartje aan vast? En hoe loopt het met de jongen af die zichzelf heeft geschoten? We zullen het nooit weten....

avatar van scorsese

Matige film waarin twee jongetjes een verlaten politieauto vinden en hiermee wegrijden. Een kleine film met een simpel plot. Echt spannend wordt het helaas niet. Geloofwaardig is het al snel niet meer, maar mede door het trage tempo weet deze thriller zich enigszins te onderscheiden (maar net niet genoeg voor 3.0 sterren).

avatar van Norma

Norma

Een enerverend kat-en-muis-spel ben ik wel voor te porren, maar zo enerverend was dit allemaal niet helaas.

Bacon, die ik normaal toch best een aardige acteur vind, zet hier nogal een karikatuur neer en in combinatie met het gebrek aan spanning dacht ik aanvankelijk meer met een soort misdaadkomedie te maken te hebben. Naar het einde toe werd het grimmiger -maar nog steeds niet spannend- en het open einde vond ik een domper.

Het desolate landschap levert wat sfeervolle beelden op en op papier is het uitgangspunt aardig, maar daar is het beste wel mee gezegd.

avatar van Insignificance

Insignificance

Goed thrillertje met weinig meer dan een een groot, weids landschap, twee jongetjes, een politieauto, een sheriff die druk in de weer is met lichamen en een voorbijganger die iets vreemd ziet. Watts houdt het simpel, geen verhalende rondo's die vertellen wat er vooraf zoal gebeurd is, als het spul eenmaal is voorgesteld, is het immer geradeaus. Niet zo snel, hij neemt de tijd en dat leidt tot enkele toffe scènes als die met de veter (waar zie je zoiets nog?) en eentje waarbij beide jongens achteloos met geladen wapens spelen. Best griezelig om naar te kijken, zoiets.

Nadeel daarvan is wel dat het wat moeite heeft om de boog op spanning te krijgen, maar stilletjes aan staan alle stukken waar ze moeten staan, ergens in the middel of nowhere op en rond een weg, en dan blijkt Watts over best wat raffinement te beschikken. Vooral de muziek valt daar op. Of de afwezigheid daarvan. De wind en en het licht klapperende geluid van een windmolentje is net zo spannend, als het niet meer is, dan menig stukje muziek. Wat begon als een soort kattenkwaad is inmiddels op geniepige wijze een smerig filmpje geworden. Prima einde ook.