• 9.373.117 stemmen

Geregisseerd door: Jaume Collet-Serra

Met onder meer: Liam Neeson, Ed Harris en Joel Kinnaman

Releasedatum: 16 april 2015

Plot Run All Night

De in Brooklyn wonende gangster en huurmoordenaar Jimmy Conlon heeft betere tijden gekend. Jimmy, de beste vriend van maffiabaas Shawn Maguire, is nu 55 en wordt achtervolgd door de zonden uit het verleden. Conlon wordt al ruim dertig jaar in de gaten gehouden door een vasthoudende rechercheur. De laatste jaren zoekt Jimmy voornamelijk zijn heil in een whiskyglas. Maar als zijn zoon Mike het doelwit wordt, moet Jimmy een keuze maken tussen de maffiafamilie waar hij ooit voor koos, en zijn echte familie, waar hij al heel lang geen contact meer mee heeft.

Alweer de derde Collet-Serra thriller op rij met Liam Neeson...

Vanaf 16 april in de bioscoop (Warner Bros)

avatar van schram101

schram101

Vet! Neeson begint zich steeds meer als actieheld te bewijzen en waarom ook niet? Hij is er goed in..

avatar van Kondoro

Kondoro

Yes! Nieuwe film met Liam! Die trailer is ook erg gaaf.. Heb er zin in!!!!!

avatar van fritsy

fritsy

Begint Liam nu lopende band films te maken.

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

'' Genesis Rodriguez: Mooie meid hoor, maar heeft ze ook een inhoud''.

Wat een cast: Liam Neeson, Ed Harris, Joel Kinnaman & Vincent D'Onofrio.

Ik heb er zin in, laat maar komen die handel!!!

Genesis Rodriguez

Ach het oog wil ook wat

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

Staat die Neeson wel eens anders op een poster als je stoer aankijkend met een pistool in zijn handen?

avatar van ghostman

ghostman

Yes ! De trailer ziet er zeer zeker vermakelijk uit !

avatar van DDT

Waarom ook niet, een en al succes

En slaapverwekkend.

avatar van Alathir

Alathir

Goeie actiefilm. Enkel de zoon Michael vond ik op de één of andere manier miscast, leek in mijn ogen te veel op stereotype beeld dat ik heb van een gangster. Beetje een combinatie van Hitman en Peter van den Begyn vond ik.

Voor de rest prachtig camerawerk, goeie muziek in de film. Niet cliché en eigenlijk niet erg voorspelbaar daardoor. Ondanks dat het een actiefilm is zitten er toch ook enkele grappige stukjes in.

Zeker eens kijken al is het niet direct een film dat blijft nazinderen.

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Beste actiefilm met Neeson. Behalve harde actie en spannende achtervolgingen, is er ook veel drama en gaaf camerawerk.

avatar van Plerk

Plerk

Onderhoudende film maar niet heel bijzonder. De scene uit de trailer waarin gezegd wordt ''I'm coming after you with all that I got!" had van mij al een stuk eerder in de film mogen komen. Ik had gehoopt dat daar meer invulling aan gegeven zou worden. Camerawerk was prima en de stukjes waarbij in- en uitgezoomd werd om van locatie te wisselen vond ik goed werken. Het "drama-omdat-het-hoort" verhaallijntje was oké - voorspelbaar maar niet storend. Al met al keek het lekker weg maar ik vond het nergens echt spannend.

avatar van loneranger

loneranger

Een dun verhaallijntje is een excuus voor een hoop actie. Redelijke film, niet echt bijzonder.

avatar van M013

M013

Die liam neeson staat bij mij op de zwarte lijst na waardeloze films als non stop en taken.

Matige acteur ook.

avatar van Zwolle84

Zwolle84

Met Liam Neeson in de hoofdrol verwacht je al snel makkelijke popcornactie, maar dat gaat hier niet op. Run All Night is een regelrechte neo-noir, een sublieme bovendien. Zeer sterk uitgewerkte karakters, goed verhaal met verschillende emotionele lagen, goed acteerwerk, bikkelharde, vuige actie en zéér mooi en stijlvol in beeld gebracht.

Ik sta er haast perplex van, had dit niet zien aankomen.

avatar van Shinobi

Shinobi

"I know how this works."

In eerste instantie dacht ik dat Liam Neeson hetzelfde trucje zou uithalen als in de Taken (2008) reeks door zijn 'particular set of skills' te gebruiken, ware het niet dat hij in dit vehikel aan de andere kant van de wet staat.

De beste man staat namelijk in 'Run All Night' bekend als een beruchte huurmoordenaar voor de maffia wiens hoogtijdagen ver achter hem liggen. Neeson mag hier wederom de zoveelste gepijnigde rol neerzetten, waarbij hij ondertussen de hele tijd op zoek is naar vergiffenis.

Op zich niets nieuws onder de zon, toch weet men in een te verwaarlozen plot de personages van enige diepte te voorzien; de bestaande banden onderling komen prima over. Bovendien kunnen zowel Neeson als Ed Harris de film naar een enigszins hoger plan tillen, wat voor interessante confrontaties zorgt.

Het resulteert zich in een aardig kat-en-muisspelletje dat wat mij betreft gerust iets wilder en spannender had gemogen. Desondanks kan Jaume Collet-Serra de kijker een aantal gedegen actiescènes voorschotelen, ondanks de gebruikelijke clichés die - schijnbaar - niet te vermijden zijn.

Al met al redelijk onderhoudend, maar het geheel had iets meer pit kunnen gebruiken.

Kleine 2,5 sterren.

avatar van cordiacovens

cordiacovens

Sinds Taken in 2008 uitkwam heeft Liam Neeson 7 actiefilms waarin hij als een badass mannetjes om zeep helpt. In Run All Night doet hij dit nog eens dunnetjes over. Het geluk voor de kijker is echter wel dat Neeson laat zien naast te kunnen schieten ook nog goed te kunnen acteren. In Run All Night weet hij samen met Ed Harris te laten zien dat hij over 2 jaar, wanneer hij naar eigen zeggen klaar is met actiefilms, ook weer sterk dramatische rollen moet kunnen oppakken. Voor dat het zover is, killt hij nog moeiteloos tientallen badguys in Run All Night.

'Run All Night' Recensie - Filmtakers

avatar van Rvdz

Rvdz

Best vermakelijk en Neeson speelt zo als gewoonlijk weer naar behoren. Alleen leek het karakter van Common zo'n beetje uit een andere film te komen. Ed Harris heb ik ook wel eens beter zien spelen, en na Daredevil is zo'n slappe rol van Vincent D'Onofrio ook een beetje jammer.

avatar van trombebe

trombebe

mooie spannende film! Inderdaad geen film die je echt bijblijft maar heb gister zeer genoten!

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

heerlijke actiefilm. Met sterk acterende Leeson en Harris.

Ook de bijrollen werden goed ingevuld. Lekker rauwe setting en knallen maar.

avatar van krabat

krabat

Suffe ongeloofwaardige actiefilm. De Hollywood marketingmachine heeft het publiek misleid, Neeson en de rest van de cast heeft weer wat erbij op de bank en ik blijf onbevredigd achter.. wil er niet meer woorden aan vuil maken.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Ongelofelijk jammer dat een kwaliteitsacteur als Liam Neeson zichzelf zo beperkt met dit soort films.

avatar van JuliusCaesar

JuliusCaesar

Stoere en vermakelijke actiefilm die zeker wel het kijken waard is maar verder niet zo bijzonder. Acteerwerk van Neeson is meer van hetzelfde. Alweer een nors, drinkend en redelijk humorloos karakter. Overigens past hem dat goed, daar niet van maar het recept wordt nogal vaak gebruikt. Qua stijl en locatiekeuze vind ik de film een goede sfeer hebben.

avatar van BabaDookie

BabaDookie

Hi Terry. PANG!

Ik vond dit een zeer goede actiefilm. Acteerwerk goed en heb me geen moment verveeld. 4*

avatar van Masterkeeltie

Masterkeeltie

Gewoon een heerlijke actiefilm die van minuut 1 in een heerlijk (doch redelijk) tempo door blijft gaan. Mooi verhaaltje maar niet te diep. Neeson bewijst zich meer en meer als een oude rot die geweldig weet om te gaan met zijn actierollen.

avatar van Jaarme

Jaarme

Aardig goede actiefilm!

Liam Neeson mag wat dat betreft altijd wel in actiefilms spelen in 't vervolg.

avatar van wwelover

wwelover

Het verbaasd me dat deze film nog zo 'goed' wordt beoordeeld op MovieMeter en IMDB. Want het is echt een behoorlijk slechte film met maar een paar leuke momenten. Allereerst is het acteerwerk niet goed. Ik vind Neeson doorgaans best leuk in zijn standaard actiefilms, maar in deze film was hij gewoon hondsberoerd. Kinnaman kan me nog steeds niet overtuigen in Hollywood helaas en ook Harris heeft beter gespeeld. Maar nou is het script ook niet bepaald goed. Het slaat gewoon helemaal nergens op allemaal. Terwijl het concept niet slecht is, maar de uitwerking is gewoon ruk. En ik snap ook de 'Sin City' achtige montage/vormgeving niet. Vond ik niet echt passend. Enige hoogtepuntje was de confrontatie tussen Neeson en Common.