• 9.374.414 stemmen

Geregisseerd door: Jaume Collet-Serra

Met onder meer: Liam Neeson, Ed Harris en Joel Kinnaman

Releasedatum: 16 april 2015

Plot Run All Night

De in Brooklyn wonende gangster en huurmoordenaar Jimmy Conlon heeft betere tijden gekend. Jimmy, de beste vriend van maffiabaas Shawn Maguire, is nu 55 en wordt achtervolgd door de zonden uit het verleden. Conlon wordt al ruim dertig jaar in de gaten gehouden door een vasthoudende rechercheur. De laatste jaren zoekt Jimmy voornamelijk zijn heil in een whiskyglas. Maar als zijn zoon Mike het doelwit wordt, moet Jimmy een keuze maken tussen de maffiafamilie waar hij ooit voor koos, en zijn echte familie, waar hij al heel lang geen contact meer mee heeft.

avatar van Macady

Macady

Ook de huurmoordenaar vond ik erg vet in beeld gebracht en past er ook super goed bij.

Dat vond ik echt een c acteur 'eerste klas' en helemaal niks toevoegen aan de film, juist halve ster aftrek vanwege die dude

avatar van Macady

Macady

Brabants schreef:

Sterke misdaad film met de hoofdrol voor Liam Neeson. Geen al te grote verrassing aangezien de regisseur ook al met hem samenwerkte in Unknown en Non-Stop. Het zijn van die rollen waarin Neeson na de Taken trilogie prima in weet te gedijen. Toch viel mij op dat Ed Harris toch de show stal(wat een top acteur is dit toch!!). De scene waarin hij en Neeson tegenover elkaar zaten leek sterk op dat, wat we zagen van Al Pacino en Robert De Niro in Heat. Deze film komt qua niveau dan ook aardig in de buurt van Heat en is met sterke cinematografie een lust voor het oog. Ik vind Joel Kinnaman als actieheld in films als Snabba Cash en Robocop een sterke acteur, maar hier laat hij toch duidelijk zien dat een iets emotionelere rol nog iets te zwaar blijkt te zijn want het oogde allemaal wat stijfjes, jammer!

avatar van Norman Mailer

Norman Mailer

Macady schreef:

Redelijk bespottelijk, inderdaad.

avatar van james_cameron

Verrassend goed uitgewerkt en onderhoudend aktiewerkje, dat flink profiteert van de eersteklas cast, met naast een prima Liam Neeson tevens een uitstekende Ed Harris en Joel Kinnaman. Zelfs oude rot Nick Nolte komt opdraven voor één scene. Personages worden naar behoren uitgewerkt en de film krijgt zelfs enige diepgang mee. Gelukkig gaat één en ander niet ten koste van geweld en aktie, dat volop aanwezig is. Tegen het einde is iedereen wel zo'n beetje uitgerend en strompelt de film naar een wat futloze en onnodig opgerekte finale, maar tot die tijd is dit prima te doen. Vooral het samenspel van Neeson en Harris is erg fraai.

avatar van Theunissen

Films waarin Liam Neeson een hoofdrol speelt, zijn meestal wel vermakelijk om te zien en dat geldt ook voor deze weliswaar niet originele Actie / Misdaad film.

Omdat het qua verhaal min of meer een dertien in een dozijn film is, is het allemaal niet echt verrassend en laat het verloop van het verhaal zich ook makkelijk raden. Wat dat betreft dus niets nieuws onder de zon en je hebt ook steeds het gevoel dat je het allemaal al eens eerder in andere films hebt gezien (dat is natuurlijk ook het geval). Ook komt de film ietwat moeizaam op gang, maar na ongeveer 20 minuten als de actie begint is het eigenlijk genieten geblazen t/m het best goede einde. Dat genieten geblazen komt vooral door de uitvoering (inclusief het visuele gedeelte) na deze 20 minuten, want dan gaat de vaart er eindelijk in, gebeurt er veel en zit er ook redelijk wat aardige actie in welke mooi in beeld is gebracht. Natuurlijk tilt ook Liam Neeson (in de rol van huurmoordenaar Jimmy Conlon) deze film naar een hoog niveau met zijn goede spel, maar ook de rol van Ed Harris als maffiabaas Shawn Maguire) is zeer verdienstelijk. De andere hoofdrolspeler Joel Kinnaman (in de rol van Jimmy Conlon om wie het verhaal eigenlijk draait) kon me niet helemaal overtuigen, maar hij deed het wel nog verdienstelijk.

Al met al is dit gewoon een goede en vooral vermakelijke Actie / Misdaad die zich lekker wegkijkt op een avond of nacht (ik heb hem afgelopen nacht bekeken), want daar speelt het verhaal zich ook hoofdzakelijk in af.

P.S. regisseur Jaume Collet-Serra is zo te zien een fan van acteur Liam Neeson, want dit is zijn derde film op rij waarin Liam Neeson een hoofdrol speelt.

avatar van Mood Indigo

Mood Indigo

wat een draak van een film
in het begin kon ik het nog wel hebben, dat familiegezeur in de film.
maar het gaat maar door en door...
zelfs in the heat of a fight is het zo ongeveer van "ff een familieknuffel en ik doe dit alles voor jou mijn zoon of whatever" terwijl de kogels links en rechts voorbij vliegen zowat.
naarmate de film vordert worden de gebeurtenissen steeds ongeloofwaardiger en de uitkomst van een struggle steeds meer voorspelbaar.
kon het niet meer trekken en de film stopgezet
de huurmoordenaar die 10 minuten meespeelde en zowat met 2 handbewegingen werd uitgeschakeld staat zelfs op de poster hierboven, how deep can you sink ?

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Net als Taken en NonStop een vermakelijke actiefilm waarin een vroegere hitman zijn vervreemde zoon gaat beschermen tegen de wraak van zijn gangsterbaas (nota bene een vroegere jeugdvriend van de hitman), wanneer diens zoon doodgeschoten wordt. . Achtervolgingen, schietpartijen, gevechten, dirty cops, huurmoordenaars... je hebt alle elementen voor een vlotte misdaad & actiefilm en er zit flink wat tempo in tot het einde. Neeson is de geknipte man voor dit soort films en zwaait opnieuw de plak maar had niet de indruk dat de man veel last van zijn geweten had, zoals de film wil doen doorschijnen. Ed Harris met zijn karakterkop mag er altijd wezen : eindelijk mag hij nog eens gangsterbaas spelen zoals hij ooit deed in State of Grace met Sean Penn. Nick Nolte ziet er écht slecht uit! Vond het een fijne ongecompliceerde actiefilm

avatar van Waku

Waku

Liam Neeson cloned zijn personage na Non Stop opnieuw "Taken" met deze rol in "Run all Night"

Voorspelbaar? Best wel............. Vervelend?.............absoluut niet.

Twee uur letterlijk knallen met vleugje familie drama.

Prima film. Vermakelijk. Nog even en Neeson mag meedoen met "The Expandables" veteranen.

avatar van D-pulse

D-pulse

Hoewel Neeson duidelijk te oud aan het worden is voor de actiegedeeltes van de film wordt dit weer goed gemaakt door de scènes met zijn zoon gespeeld door Joel Kinnaman. De scène waarin zij samen in de auto zitten en het verleden en de keuzes daarin bespreken was voor mij het moment waarop de film beter werd. Helaas is dan de film alweer een uurtje bezig en moet je eerst door heel wat open deuren in het genre heen wandelen. Ook wat minder is dat je door de openingsscène al redelijk weet waar het heen gaat en dat Liam Neeson het in ieder geval tot dat moment gaat redden.

Toch ontstijgt de film de middelmaat (maar niet met veel) door de solide acteerprestaties van Neeson, Kinnaman en in tegenstelling tot veel anderen vond ik Nick Nolte ook wat toevoegen aan de film.

avatar van broncode

broncode

Na een tijdje bewaard op mijn harde schijf (dacht weer een actie film van Neeson ?)

was ik d'r toch maar aan begonnen, en moet eerlijk zeggen dat ik blij verrast was door het resultaat.

Vind het een van zijn betere in zijn aktie oeuvre, zeker cinematograpisch gezien en de soundtrack is ook oké.

Ook de vele goede bijrollen (nolte,di onnifrio ) maken van deze aktie /thriller een van de betere van het laatste jaar.

Ja we hebben het allemaal al een keer gezien, maar d'r is gewoon vakwerk afgeleverd door collet-sera daarom stijgt run all night boven de middelmaat uit...

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

Vage film is dit zeg, de film begint niet echt met een verhaal dus ik snapte niet waar het over ging.

De film is ook allemaal zo donker en vooral s'nachts opgenomen / gefilmd.

Al met al donker en duister.

Heb hem na 45 minuten afgezet, daarom geen stem nog.

avatar van El ralpho

El ralpho

Statham syndroom

Neeson maakte een aantal jaren terug een enorme klapper met verassings hit Taken. Een vervolg kon uiteraard niet uitblijven maar deze was echter al een heel stuk minder dan zijn voorganger. Neeson wou de moed niet opgeven (en het vervolg zal desalniettemin alsnog voldoende geld in het laatje hebben gebracht) en bleef dan ook de ene na de andere actie knaller/thriller met het thema anti-held op leeftijd, eruit knallen. Zo waren daar naast Taken 2 en 3 ook nog eens non-stop, A-team, Unknown en nu dus ook Run all night. Geen van zojuist genoemde voorbeelden zijn echter floppers te noemen, maar echt paradapaardjes op het CV van de acteur zijn het toch ook weer niet te noemen. Dit is ook voor Run all night het geval. Neeson speelt hier weer de anti-held die zich al grommend en brommend naar het slotstuk knalt, en ook al is hier beslist geen sprake van een happy end voor onze norse brombeer dit maakt de titel er niet opeens origineler door.

Run all night voelt namelijk geryceld aan en voelt als een straight to dvd movie die het witte doek alleen maar gehaald heeft omdat Neeson er toevallig in meespeelt. Echt uitmuntende actie scene's ontbreken, en hoewel het op bepaalde momenten wel aardig spannend weet te worden, zet het nooit echt helemaal goed door en weet het je als kijker geen moment op het puntje van je stoel te brengen.

Prima voor een rtl 5 film op een doordeweekse dag als je er toevallig voorbij zapt en toch niks beters te doen hebt, maar hier echt geld voor uitgeven voelt toch aan als een verspilling wat hoofdzakelijk komt doordat je het idee hebt dat je niks gemist hebt als je deze niet gezien hebt. Neeson krijgt wat mij betreft dan ook een beetje last van het Statham syndroom; ook deze acteur poept er zoveel films uit waarin hij soortgelijke personages speelt, waardoor uiteindelijk al zijn films op elkaar beginnen te lijken. Ik heb me best vermaakt met Run all night, maar was hem de volgende dag ook weer net zo goed weer vergeten.

avatar van ricone

ricone

aardige film, met zeker een veelbelovend begin, en een geweldige ed Harris, maar daarna mot ik zeggen dat liam neeson een beetje hetzelfde kunstje doet ..., maar bovengemiddeld

avatar van Brabants

Brabants

Macady schreef:

DUDE, hoe durf je deze film in een adem met heat te noemen......

De bewuste scene waarover ik sprak lijkt er toch verrèkes veel op en aangezien het beiden misdaad films zijn lijkt me dat niet zo gek.

avatar van bjerik76

bjerik76

die overdreven hardop fluisterende acteerstem van liam Nielson word steeds erger.

avatar van weerwolf79

weerwolf79

xxERWINxx schreef:

De film is ook allemaal zo donker en vooral s'nachts opgenomen / gefilmd.

Al met al donker en duister.

Heb hem na 45 minuten afgezet, daarom geen stem nog.

Gek hé dat de film in het donker/'s nachts op genomen is, de film het dan ook Run all Night.

avatar van scottbrl

scottbrl

Weer een heerlijke film voor de actieliefhebber met Liam Neeson.

De film zit vol met actie en is constant spannend.

Het camera werk is ook zeer goed!

avatar van Noodless

Noodless

Weer een typische film voor Neeson waar hij de familieheld kan uithangen zoals de voorbijgaande jaren. We hebben het allemaal al meermaals gezien in zijn vorige films en we weten ondertussen hoe Neeson handelt. Al zijn personages van de laatste jaren in dit soort films lijken heel veel op elkaar. En ook het verhaal draait meestal om hetzelfde. En toch weet ook deze film niet te vervelen. Hoe eigenaardig ook, het voorspelbare verhaal blijft voldoende interessant en als kijker wil je weten hoe hij ditmaal zich uit de uitzichtloze situaties redt. Degelijke actiescènes, voldoende spanning en een aardige cast zorgen dat ook deze film ondanks hetzelfde concept boven de middelmaat stijgt. Prima camerawerk overigens. 7/10

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Hoe komen ze toch altijd op die briljante titels; 'Run All Night'. Bij vlagen net zo inspiratieloos als het scenario zelf. Opzich zorgt regisseur Collet-Serra voor een vermakelijk geheel, maar het matige script doet een aantal scenes toch echt de das om - die scene bij Nick Nolte thuis vond ik echt totaal onnozel. En zo zijn er nog een paar momenten. Maar het kijkt lekker weg, Neeson en Harris zitten prima in hun rol, vooral laatstgenoemde. Ondanks de voorspelbare en inspiratieloze uitwerking, toch aardig voor een keer.

avatar van Thorak

Thorak

Geen slechte film, maar ook zeker geen topper. Vermakelijk om te zien, maar waarschijnlijk is de film ook snel weer vergeten.

Erg saai. Volledig op de automatische piloot lijkt het wel.

avatar van bjerik76

bjerik76

een actiefilm vol met achtervolgingen en schiet partijen.

Liam Neeson die met zijn irritante warme worsten stem MacGyver achtig alles oplost om zijn zoon te helpen.

Want uitgerekend hij kreeg toevallig als limo chauffeur de verkeerde rit van de verknipte zoon van zn vaders beste vriend.

avatar van Nixon17

Nixon17

Ik vond het wel een orgineel verhaal in tegenstelling tot een aantal negatieve reacties hier. Goed geacteerd, mooi camerawerk idd wel donker allemaal maar zet de lichten uit zou ik zeggen of kijk hem in de bioscoop. Gewoon een goede wegkijker krap aan een 4*.

avatar van DDean

DDean

Gave film. Gewoon een perfecte neergezette Liam Neeson. Oscar film? nee, natuurlijk niet, maar een goede wegkijker net als Taken.

avatar van Kuwiel

Kuwiel

Zelfde mening als DDean

avatar van ElPablo

ElPablo

Ik heb me wel vermaakt.
Op zijn tijd werd het zelfs een comedy zoals die ongelofelijke kneus van een huurmoordenaar.

avatar van xaid

xaid

weerwolf79 schreef:

hahaha werkelijk he goed bezig xxerwinxx ?

avatar van Diederik58

Diederik58

Vermakelijke harde misdaadfilm. Ondanks dat het allemaal erg voorspelbaar was, heb ik mij geen moment verveeld. De muziek in storend. De actiescènes zijn prima. Veel lijken. Good and bad guys / cops. Achtvervolgingsscenes. Subway.

avatar van bass-9

bass-9

Brabants schreef:

Ik moet deze film nog gaan bekijken. Joel Kinnaman zag ik echter bezig in de serie The Killing, en vond hem daar juist op emotioneel vlak erg sterk. Ben dan ook benieuwd of ik hetzelfde tegen zijn acteerprestatie in deze film aan kijk als jij.

avatar van missl

missl

Mijn tweede ervaring met Collet-Serra en Neeson. En weer een lekkere film. Het gaat ook over de relaties van de hoofdpersonen en hierdoor krijgt de film net iets meer diepgang dan je standaard schiet film.