Genre: Actie / Misdaad
Met onder meer: Liam Neeson, Ed Harris en Joel Kinnaman
Releasedatum: 16 april 2015
Bekijk via Prime Video
Plot Run All Night
De in Brooklyn wonende gangster en huurmoordenaar Jimmy Conlon heeft betere tijden gekend. Jimmy, de beste vriend van maffiabaas Shawn Maguire, is nu 55 en wordt achtervolgd door de zonden uit het verleden. Conlon wordt al ruim dertig jaar in de gaten gehouden door een vasthoudende rechercheur. De laatste jaren zoekt Jimmy voornamelijk zijn heil in een whiskyglas. Maar als zijn zoon Mike het doelwit wordt, moet Jimmy een keuze maken tussen de maffiafamilie waar hij ooit voor koos, en zijn echte familie, waar hij al heel lang geen contact meer mee heeft.
Jimmy Conlon
Gabrielle
Kenan Boyle
Brendan
Rickyman
Een heel voorspelbaar, clichématig aktie-verhaaltje, vol toevalligheden, maar heeft het me wel vermaakt.
Prima cast ook, Ed Harris heeft altijd wel iets speciaals, ook al speelt hij een boef blijf ik 'm een simpatieke kerel vinden. En Neeson blijft me verassen, die speelt weer dezelfde rol zoals die altijd speelt.
tattoobob
Na wat tegenvallende films van Neeson is er eindelijk weer eens een film van hem die best te pruimen is.
De film heeft een lekkere vaart en is bij tijden best spannend.
Goed acteerwerk van de gehele cast.....leuk om Ed Harris weer eens te zien in een grotere rol...fijn om naar zijn acteerwerk te kijken.
HALVE TAMME. (moderator series)
''I'm the only one ever cared about you. And all of that ended an hour ago
when you killed my son. I'm coming' after your boy with everything I got.''
Kinnaman stelt mij enorm teleur in deze filmproductie, want bij het drama
gedeelte laat hij naar mijn mening behoorlijk wat steekjes vallen.
Neeson is in mijn ogen altijd goed en ja, Harris is gewoon een baas met zijn
karakteristieke uitstraling. Goede combi die twee in een zeer vermakelijke
film.
3 sterren van mijn kant voor Run All Night (2015).
ikkegoemikke
“Wherever we're going, when we cross that line, we're going together.
Me and you. “
Ik begin nog te denken dat Liam Neeson echt een drankprobleem heeft, want dit is de zoveelste film als ex-alcoholicus en alcoholist. In “Non-stop” en “A walk among the tombstones” had hij de verslaving van zich af kunnen schudden. In “Run all night” probeert hij zijn leed te verdringen door constant sterke drank te nuttigen. Neeson heeft een voorliefde gekregen voor het actiegenre blijkbaar. Na het meer serieuzere werk in het verleden zoals “Schindler’s List”, “Nell”, “K19”, “Gangs of New York” en “Kinsey” is het nu allemaal actie wat de klok slaat. Spijtig genoeg tapt men steeds uit hetzelfde vaatje. Dat dit soort films met Neeson in de hoofdrol in de smaak vallen bij het publiek is overduidelijk, daar men vorig jaar al het derde deel van “Taken” uitbracht. Neeson als de bittere, bikkelharde en doortastende ex-politieagent of ex-gangster die het moet opnemen tegen meerdere op wraak beluste tegenstanders. Het klinkt redelijk clichématig en het ziet er ook zo uit, maar desalniettemin is er de garantie voor zenuwslopende spanning en actierijke fragmenten.
Neeson vertolkt de rol van Jimmy Conlon, een hitman die zijn wapen heeft opgeborgen en verder door het leven gaat vol berouw om wat hij heeft uitgestoken in het verleden. Hier wordt hij niet enkel belaagd door een hele meute gangsters, die op wraak belust zijn nadat hij de zoon van de ex-baas en tevens goede vriend uit het gangstermilieu Shawn Maguire (Ed Harris) heeft vermoord (uit zelfverdediging om zijn zoon Mike van een zekere dood te redden), de politiemacht van New York die al jarenlang (vooral hoofdagent Harding) bij gebrek aan echt bewijsmateriaal Jimmy en consoorten niet kunnen inrekenen en de huurmoordenaar Andrew Price (Common) die ook zo doortastend tewerk gaat als The Professor in “The Bourne Identity”. Maar er is ook de strijd die hij levert met zijn zoon Mike (Joel “Robocop” Kinnaman) die niks met hem te maken wil hebben vanwege zijn verleden. Het resultaat is dat het duo de hele nacht op vlucht is. Vandaar de titel dus.
Ondanks zijn 63 jaar, weet Neeson nog altijd te overtuigen als rasechte actieheld. En blijkbaar is de regisseur Jaume Collet-Serra hierover ook van overtuigd, want dit is de derde actiefilm die hij maakt met Neeson (na “Unknown” en “Non-stop”). Het enige verschil met andere iconische actiehelden, is dat Neeson wel blijk geeft van enig acteertalent. Zo zijn de interacties tussen hem en Harris wel het meest genietbare op dit vlak. Twee cynische oudgedienden met elk hun eigen tragiek en verbittering. De ontmoeting tussen beide kemphanen in een lokaal cafe was dan ook voor mij één van de hoogtepunten in deze voor de rest vol actie gepropte film. Ook Joel Kinnaman kwijt zich van zijn taak als de zoon die vol woede zit en moet hier wat meer acteertechnieken toepassen dan in “Robocop” waar alleen zijn kinnebak te zien was.
Verder mag je datgene verwachten wat in zulke typische films telkens wordt herkauwd : keiharde gevechten, op tijd en stond een kogelregen, explosies, verbrand rubber met bijbehorende blikschade en dat doordrenkt met een beetje tragiek. Niet bijster origineel dus. De teller van gesneuvelden loopt tot aan de aftiteling langzaam maar zeker op. Er wordt vanzelfsprekend nogal wat afgerend wat samen met de aangehouden actie en de bij momenten indrukmakende cameratechniek ervoor zorgt dat de vaart er stevig inblijft. De fragmenten waarbij het beeld zich door het luchtruim klieft en inzoomt op de volgende locatie, vond ik uitermate geslaagd.
Al bij al een gedreven actiefilm vol hersenloze actie en visueel intens, ondersteund door heerlijk acteerwerk van de drie hoofdrolspelers. Zowel de vete tussen Jimmy en Shawn, als de interacties tussen vader en zoon zorgen voor enkele hoogstaande acteermomenten. Maar echt verrassend is het niet.
DiskjockeyEast
Dat is nogal tegenstrijdig
Jij bent makkelijk te verrassen dus ? haha
cantforgetyou
- 1950 berichten
Leuke, snelle en simpele actie film. Het verhaal is makkelijk te volgen. Het kijkt lekker weg. Prima in elkaar gezet. Soms wat onrealistisch, maar dat moet je bij dit soort films niet erg vinden. Ed Harris wordt nu echt oud, maar dat stoort niet natuurlijk.
Proeneke
Sorry, ik vond t saaie poep. 4 vuisten op safari maar dan in de stad.
Ging echt nergens over vond ik.
Pfff en dan dat afschuwlijke : ik heb er 500 afgeknalt maar ben toch heel aardig- boodschapje , de hele tijd. bahbah
En dan van die spannende jawsmuziek bij de actiescenes en van die 'gevoelige' pianomuziek op de zgn emotionele momenten.
Neuj, ik denk toch dattik er allemaal nie veel aan vond.
Met hun 'cross that line together' .Amaai.
Mirob1
Fan van Neeson, maar erg 13 in een dozijn dit. Prima kijkbaar voor een avondje, maar ook niet meer dan dat.
Jeffrey050
Dat is nogal tegenstrijdig
Jij bent makkelijk te verrassen dus ? haha
Hoeft niet, hij kan t verrassend vinden dat die altijd het zelfde speelt.
Vond dit overigens een dertien in dozijn film
Rickyman
Inderdaad Jeffrey050, dat Neeson daar nog zin in heeft, maar het zal wel goed betalen.
Er zijn eigenlijk maar weinig films die mij nog verrassen DiskjockeyEast, maar deze dertien in een dozijn zag er flitsend uit, hield de vaart erin en zat het verder wel degelijk inelkaar zodat het nog best vermakelijk was.
Leno
Als actiefilm best vermakelijk, maar veel moet je er niet van verwachten. Een redelijk uitgevoerde b film is het eigenlijk. Neeson is erg gemakzuchtig de laatste jaren in het kiezen van zijn rollen; weer een voorspelbare en inwisselbare rol erbij voor hem. Nog even en hij wordt uitgekotst ben ik bang.
mjk87 (moderator films)
Pfft. Veel duffer dan deze krijg je ze niet snel. Ik vraag me af of de makers er zelf wel zin in hadden. Alleen het uiterlijk lijkt nog wel wat met veel mooie plaatjes van nachtelijk New York. Maar verder? Saai verhaal dat wel duizend maal hebben gezien, saai hoofdpersoon (uiteraard weer een drankprobleem) en weinig spetterende actie of ook maar iets bijzonder. Vermakelijk voor een klein halfuur, daarna is het wel mooi geweest. 1,5*.
DiskjockeyEast
Hoeft niet, hij kan t verrassend vinden dat die altijd het zelfde speelt.
Vond dit overigens een dertien in dozijn film
hahah goeie
Smugmarty
Neeson speelt zoals gewoonlijk overtuigend ditmaal als rokend, drankorgelende met nachtmerries kampend ex-hitman, maar waar ik vooral blij van wordt is de doorbraak van Kinnaman in de hollywood-blockbuster hoek.
Leuke acteur die in "the Killing" en "Snabba Cash" furore maakte.
Wachten op een hoofdrol van deze zweed. Prima aangevuld met muziek van Junkie XL.
Moet je wel kunnen waarderen natuurlijk.
Tarkus
Het is niet zijn beste, maar ik vond dit toch alweer een goede actiefilm met Liam Neeson.
De man stelt me zelden teleur en dus ook dit keer niet, maar ook de andere castleden zijn goed.
Goed verhaal ook, en een prachtige locatie, New York.
Bijna 2 uur duurt deze film, maar door de vele actie en spanning vliegen die twee uur zo voorbij.
Warm aanbevolen voor een avondje actie.
thysum
Pffff, wat een miskleun. Geen moment geloofwaardig of spannend! Echt tijdsverspilling.
Niet de moeite
FunkStarr
- 1922 berichten
Wederom een actiefilm met Neeson als "held". Kijkt lekker weg en erg mooie scenes.
Nino_1993
Moet kunnen, kijkt lekker weg.En stop met de woorden geloofwaardig. het is film Blijkbaar vergeten veel mensen dit...Als Cinefiel wist je dat op voorhand hoop ik
LPereboom
Zeker niet slecht deze Run all night, Neeson zoals we gewoon zijn.. de film kijkt lekker weg met goeie actie en toch spannende scenes. Het blijft een film waar je er nog wel al veel van gezien hebt in dit genre. Toch een 7/10 voor deze!
Baggerman
Een typische Neeson-actiefilm van de laatste jaren. Hij doet het wel weer erg goed, net zoals de andere acteurs die tevens in zeer stereotiepe rollen zijn gecast (Harris als de bendeleider en d'Onofrio als onkreukbare politieman!). Maar alles blijft 'spannend' (alhoewel je al snel kan raden hoe alles afloopt) en kijkt best lekker weg.
Geloofwaardigheid is een erg belangrijke factor bij het genieten en beoordelen van films. Volgens mij verwar je geloofwaardigheid van een film met de vraag of de film realistisch is of niet.
Gang_Star
Een film zoals Liam Neeson de laatste tijd regelmatig maakt. Vlot, spannend en met goede actiescènes. Niets bijzonders eigenlijk, maar het kijkt wel prima weg en is gewoon vermakelijk.
JacoBaco
Dit soort films mogen ze van mij tot in het einde der tijden blijven maken. Niet omdat het meesterwerken zijn, maar omdat het ongecompliceerde leuke actiefilms zijn. Het B-film scenario voelt door de acteurs en af en toe goed camerawerk minder B aan. Natuurlijk kwam ik weer rare dingetjes tegen zoals: Wanneer ze dat bruine jongetje gaan zoeken, bellen ze overal aan in de buurt waar hij woont en veel mensen werken mee. Jaja, alsof mensen zomaar aan 2 wildvreemde mannen gaan vertellen waar diegene woont. Of het overdreven geforceerde spannende moment wanneer Mike met zijn dochters verstopt zitten en die bekende van hem komt zeggen dat die 2 bad guys weer vertrokken zijn. 1. Die bekende van Mike kan helemaal niet weten waar ze zich verstopt hebben en 2. Hij neemt nogal een risico door aan te komen sluipen en ineens dat gordijn weg te trekken met de mededeling ''nou, ze zijn weg hoor!'' Maar zoals ik al zei, ik hou wel van dit soort actiefilms.
Warp
Valt tegen. Het begin en het einde is het interessants. De banden die de personages met elkaar hebben komen niet goed uit de verf, wat de film nog zwakker maakt, Ed Harris speelde zijn rol wel prima. Daarnaast ook nog de vele clichés die erin zaten. Er zaten wat leuke actie stukjes in maar het middenstuk vond ik toch wat uitgerekt en de actie was ook niet altijd spannend.
Niet echt een hoogvlieger. De film is niet slecht voor liefhebbers van het genre. Voldoende actie, oneliners, clichés, vuurwapens en vuistgevechten. Ik ben nu al vergeten wat de volgorde was in de film. Liam Neeson heeft al meer van dit soort films gedaan en eigenlijk ook beter. Maar als je Neeson en Harris in een film als dit zet, blijft het toch nog genietbaar. Geen aanrader, maar er zijn erger dingen om naar te kijken.
Aardige film waarin een voormalig huurmoordenaar zijn zoon moet beschermen nadat deze getuige is van een moord. Een weinig vernieuwende, maar onderhoudende misdaadfilm met een wat voorspelbaar verhaal. De film heeft de juiste toon en is een goeie mix tussen actie, drama en spanning. Liam Neeson doet waar hij goed in is. Met gemak 3.0 sterren.
mixmaster
wederom een heerlijke actie film met Liam Neeson die gewoon gemaakt is voor dit soort films.
no nonsens actie en keihard !
heerlijk, meer meer meer.

Videoland verhoogt per 3 maart 2026 opnieuw de abonnementskosten

Gigantisch datalek legt bijna 3,4 miljoen Netflix-gegevens bloot: wat nu?

The Visitor
Drama, 2007