• 9.381.099 stemmen

The Hateful Eight (2015)

Western / Mystery | 168 minuten / 187 minuten (roadshow editie - incl. 12 minuten pauze) / 210 minuten (extended version)

Genre: Western / Mystery

Speelduur: 168 minuten / 187 minuten (roadshow editie - incl. 12 minuten pauze) / 210 minuten (extended version)

Alternatieve titels: The Hateful 8 / The Hateful Eight - Extended Version

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: Samuel L. Jackson, Kurt Russell en Jennifer Jason Leigh

Gesproken taal: Spaans en Engels

Releasedatum: 7 januari 2016

Plot The Hateful Eight

"No one comes up here without a damn good reason."

Wyoming, enkele jaren na de Amerikaanse Burgeroorlog. Premiejager John Ruth is met een voortvluchtige, Daisy Domergue genaamd, op weg naar een dorpje dat luistert naar de naam Red Rock om haar voor het gerecht te slepen. Onderweg komen ze twee mannen tegen, ex-majoor en berucht premiejager Marquis Warren en Chris Mannix, een zuiderling die beweert de nieuwe sheriff van het dorp te zijn. Vanwege een hevige sneeuwstorm worden ze gedwongen te schuilen in ‘Minnie’s Haberdashery’, een tussenstop die zich bevindt op een bergpas.

Major Marquis Warren

John 'The Hangman' Ruth

Sheriff Chris Mannix

Oswaldo Mobray

General Sandy Smithers

O. B. Jackson

avatar van N00dles

N00dles

Net als Django Unchained is dit weer een uitstapje naar de 19e eeuw, maar altijd zie je de hand van Tarantino erin terug. De dialogen, de humor, de cast en muziekkeuze zijn onmiskenbaar Tarantino en vervelen eigenlijk bijna nooit.

Het valt me op dat Tarantino sinds Kill Bill veel meer lijkt te focussen op esthetiek en cinematografie. Natuurlijk was dit talent ook al zekere mate te bespeuren in Reservoir Dogs, Pulp Fiction of Jackie Brown, maar zijn recentere films zijn toch meer een lust voor het oog. De besneeuwde landschappen, de aankleding van de sets en de cameravoering zijn prachtig en tillen de film naar een hoger niveau.

De personages zijn zoals altijd weer kleurrijk en interessant, hoewel ik hier erg veel overeenkomsten bespeurde met personages uit vorige films. Het voelt haast alsof Tarantino uit gemakzucht maar een paar personages heeft hergebruikt. Zo vond ik Tim Roths personage een één-op-één kopie was van Dr. King Schultz (Django Unchained) en Hans Landa (Inglourious Basterds), beiden vertolkt door Christopher Waltz.
Samuel L. Jackson had dezelfde trekjes als Jules Winnfield (Pulp Fiction) en Michael Madsen was eigenlijk gewoon cocky Mr. Blonde (Reservoir Dogs) in een Southern jasje.

Ook vond ik de film qua verhaal net iets minder krachtig dan het had kunnen zijn. Het verrassingselement van de film de vergiftiging van de koffie die leidt tot escalatie had eigenlijk niet op dat moment al verklapt moeten worden aan de kijker, want na deze ontknoping dooft de film langzaam uit, met een anticlimactisch einde tot gevolg. Het eerste deel van de film was -hoewel langgerekt- scherper en leuker dan het tweede deel.

Toch verdient dit wel een mooie plek als de het oeuvre van Tarantino zou rangschikken van goed naar sl...minder goed, want The Hateful Eight stelt zeker niet teleur.

avatar van Geno

Geno

Ik wilde de indrukken van deze film eens even laten bezinken... en dan zien wat er dan rest. Beklijft het of ebt het toch weg. (Zoals vaak gebeurt bij films waar je in de eerste instantie erg enthousiast over was... of werkt 't juist andersom: je vond een film tegenvallen en toch ... en toch blijft 't je bij). Welnu, de Hateful Eight beklijft wel degelijk.

Het is echt een klasse film. Of het een regelrechte klassieker zal worden als Django Unchained valt nog te bezien, maar het zit er tegenaan.

Vandaar een dikke 4 *

avatar van Superkuuk

Superkuuk

Rommelig, leuk voor in een theater...casting ook matig..de helft prima, andere helft wtf...

avatar van Davezelf

Davezelf

Tja, er zijn betere Tarantino's en betere westerns maar Jack was weer meesterlijk.

avatar van Smugmarty

Smugmarty

Als " beklijvend" een graadmeter was (Geno)zou ik de film hoger moeten waarderen. Ik heb inderdaad eenvoudig en met regelmaat even teruggedacht aan de setting, gekke Daisy Dommergue en de schaterende lach van zowel Jackson als Coggins. Echter moet een goede film voor mij meer doen dan enig "blijven hangen".

De vergelijkingen met zijn eerdere oeuvre (die onherroepelijk aan de orde komen wanneer Tarantino besproken wordt) vind ik niet opgaan. Ik vond het geheel de sterke dialogen en achtbaan van emoties missen zoals bijvoorbeeld van Django en ondanks het rauwe geweld, de zwartgalligheid van Reservoir Dogs niet benaderen. Nogmaals het is natuurlijk een film op zich en behoeft geen vergelijkingen. De karakters linkjes (zoals mijn buurman hierboven) N00dles vond ik ook niet echt op gaan.

Tim Roth haalde het niet bij Dr Schultz, mede doordat de rol van Schultz veel interessanter was natuurlijk. Al met al heus wel weer sfeervol maar geen hoogvlieger. Nog twee te gaan Tarantino... doe je best

avatar van Vdk_Movie

Vdk_Movie

Mijn top 8 Tarantino's:

1. Reservoir Dogs (5*

2. Jackie Brown (4,5*

3. Pulp Fiction (4,5*

4. Django Unchained (4,5* (deze vond ik dan wel weer geweldig! Sterke cast, meer actie, beter decor)

5. Kill Bill 1 (4*

6. Inglourious Bastards (3,5*

7. Kill Bill 2 (3*

8. The Hateful 8 (3* (Had deze film hoger ingeschat, voldeed niet aan mijn smaak maar wel een echte Tarantino film. Madsen en Jackson zijn het acteren niet verleerd in deze film)

avatar van Pastaman

7. Reservoir Dogs

8. Death Proof

avatar van clubsport

clubsport

heb weer genoten van deze tarantino de dialogen , de rustige opbouw van de spanning en het heerlijke over the top acteren van de verschillende personages .

de beginscene met het christusbeeld vond ik al mooi met de mooie soundtrack als ondersteuning .

Is het trouwens niemand opgevallen dat 1 tune van de soundtrack vrijwel hetzelfde is als uit een scene van the thing

avatar van doctari

doctari

Ik was er van tevoren al een beetje bang voor (vandaar dat ik de film ook pas nu gekeken heb en niet in de bios) maar deze nieuwe Tarantino haalt het niet bij (de meeste van) zijn vorige films. Het is zeker geen totale ramp en best een kijkbare film, maar echt bijzonder is hij zeker niet.

Om met de goede dingen te beginnen: de film bevat een aantal heerlijke dialogen, een aantal lekker overdreven personages (stuk voor stuk enorme cliches, maar goed), goede muziek, en redelijk wat bloederige onzin. Ten slotte moet ik zeggen dat ik een tijdje lang best wel met spanning heb zitten te wachten op wat er ging gebeuren.

De meeste typische pluspunten van een Tarantino-film zijn dus wel degelijk aanwezig, al is het allemaal wel wat minder memorabel dan normaal..niks springt er echt uit en er zitten zelfs een aantal missers in (Michael Madsen oogt enorm verveeld en voegt helemaal niks toe, bijvoorbeeld).

Helaas zijn de typische minpunten ook ruim aanwezig...zo duurt de film echt veel te lang en is lang niet alles wat er gebeurt even interessant als Tarantino waarschijnlijk dacht dat het zou zijn...veel dialogen en scenes komen niet echt lekker uit de verf, de non-chronologische opbouw voelt als een moetje in plaats van dat het echt iets toevoegt enz.

En uiteindelijk vind ik het verhaal ook weinig bijzonders..lange tijd hoop je dat er echt een gave twist gaat komen of zo, maar eigenlijk zit het uiteindelijk (te) simpel in elkaar. Ik vond de ontknoping in ieder geval een teleurstelling.

Dus nee, deze kan ik met de beste wil van de wereld niet aanraden. De personages en de dialogen zijn amusant genoeg om de film een keer op een druilerige middag op te zetten, maar echt verrassen of uitblinken doet het nergens en dat is toch jammer.

avatar van Tisik

Tisik

Hoeveel saaier kan de ooit briljante Tarantino nog worden?

avatar van rtt

rtt

Wat een geweldige flut film is dit zeg. Ik was er echt voor gaan zitten na de topper Django Unchained.

Na 45 minuten kijken in de binnenkant van een koets begon ik toch wat ongemakkelijk te zitten. Het geheel miste de sfeer en uitstraling. Ook kon ik feitelijk nergens enige vorm van humor bespeuren om het geheel draaglijk te houden.

Waardeloze film en het aankijken niet waard.

avatar van notsub

notsub

Het is jammer dat er zo een lange aanloop nodig is. Als dan de kurk van de fles is, blijkt de film nog genoeg moois in petto te hebben voor een waardige finale. De kenmerkende Tarantino trekjes zijn weer volop aanwezig en geven het geheel weer zijn eigen stijl mee. The Hateful Eight is zeker niet zijn mooiste film, maar de lat van zijn beste werk ligt dan ook best hoog.

avatar van Tarkus

Tarkus

Dit is zeker niet Tarantino's beste film, maar vond hem toch best genietbaar, ondanks de weinige actie en de vele dialogen.

De cast is goed gekozen ook, lang geleden dat ik Kurt Russell bijvoorbeeld nog eens in goede doen zag.

En ondanks de lengte van meer dan 2,5 uur heb ik me geen moment verveeld.

Het is een typische Tarantino film en daar moet je van houden, anders kan je er beter niet naar kijken.

Ik ben fan en zal dat wel altijd blijven... op naar nummer 9

avatar van Zuster Stein

Zuster Stein

Weer een film zonder hart van Quentintje. Alleen maar wat bloederige onzin, niet veel meer. Het ziet er natuurlijk wel prachtig uit, de muziek van Ennio Moricone is fantastisch, na de intro van 4 minuten zat ik daardoor al op het puntje van mijn stoel. Daarna een flauw misdaad verhaal, en tot overmaat van ramp: het belangrijkste moment van de film, vergiftigde koffie, wordt als intermezzo verteld....daarna gaan we nog een keer terug in de tijd om de kijkertjes te vertellen hoe de situatie nu precies is, sjonge jonge, een dikke onvoldoende voor het scenario, hoe klunzig kun je een film maken....??!! Tarantino... probeer eens wat ziel in je films te stoppen!!! Laat zien dat je een mensch bent. Alleen 'Django' kan mijn goedkeuring werkelijk wegdragen!!

avatar van denzwarten

8. From Dusk Till Dawn :d

avatar van Rodger

Rodger

Prachtig!

Weer een mooie film van Quentin Tarantino...

Echt weer genoten van de sfeer, spanning, en goede verhaal.

Film is voorbij gevlogen.. (maar je moet wel Tarantino fan zijn) denk ik...

4.0****

avatar van Boneka

Boneka

The Hateful Eight kan niet wedijveren met Django Unchained die ik toch verrassender en gevarieerder vond. Kennelijk hadden ze maar een klein budget, want naast de openingsshots (die mooi zijn) komen we niet verder dan de pleisterplek en dat is wel een kleine teleurstelling. Van het plot moet ie het ook niet hebben, en op het eind is ie redelijk voorspelbaar. En toch is het een vermaak om naar te kijken. De droge humor de heerlijke dialogen en de spanning die voelbaar naar boven kwam. Opvallend is dat we ruim 1.34 moeten wachten voordat het eerste schot en lijk te betreuren valt Daarna gaan de remmen langzaam los en zoals we van Trantino kennen soms weer lekker smerig tot in detail...Geen film bij een broodje bal zal ik maar zeggen.

Acteurs doen het voortreffelijk. Ik ga Samuel niet eens meer noemen. Waarom de deur eigenlijk kapot moest is mij een klein raadsel. Kennelijk mochten ze niet zomaar verrast worden.

Afijn voor leuk vermaak een prima dialoog en veel bloed zit je weer goed bij deze film. Volgende keer graag iets meer plot en places. O ja de muziek was weer heerlijk gekozen!

avatar van Zwolle84

Zwolle84

Boneka schreef:

Kennelijk hadden ze maar een klein budget

Nou...

avatar van Zwolle84

Zwolle84

Blegh, dit is bij herziening gewoon nóg saaier dan de eerste keer. Zitten een paar sterke scènes in, maar minstens de helft had weggeknipt moeten worden en vrijwel geen dialoog werkt. Haast geen doorkomen aan.

Minste Tarantino tot nu toe. Ik verlaag naar een 5.

avatar van Boneka

Boneka

Zwolle84 schreef:

Nou...

54 000 000

100 000 000

Ik bedoel maar toch een groot verschil

avatar van Robertdeniro

Robertdeniro

Tarantino is een naam, dan verwacht je wat. Mijn god wat een bullshit film. Anderhalf uur voor er iets gebeurt... Jackson speelt prima, dat was het ook. Een Tarantino fan houdt het vol, de meesten niet.

avatar van RaoulDuke

RaoulDuke

Prima film, die qua setting en onderhuidse spanning nog het meest doet denken aan Reservoir Dogs.

('n groep mensen die door omstandigheden min of meer gedwongen worden 'n tijd in dezelfde ruimte door te brengen, terwijl het onderling vertrouwen ver te zoeken is)

Hoewel hij niet het niveau haalt van zijn debuut, (maar dat was dan ook, ondanks z'n veel kleinere budget, 'n meesterwerk) heeft hij zeker ook zijn min of meer geniale momenten.

Het goede spel van oude rotten Jackson en Russell (die hier verrassend goed acteerde) en de sterke dialogen houden je echter constant bij de les, en de film zakt nergens in. De ruim twee en 'n half uur vlogen wat mij betreft voorbij.

Wat me weer opviel is het perfecte gevoel voor timing van Tarantino, zowel bij de beelden als bij de dialogen. Ook valt er weer genoeg te lachen, al is de humor uiteraard vaak inktzwart. Alles bij elkaar weer smullen geblazen voor de die-hard Tarantino-fan.

avatar van MiekieMow

MiekieMow

Weer heerlijk Tarantino zoals we hem gewend zijn. Nooit teleurstellend!

avatar van JeroenFR08

JeroenFR08

Ik was er maar eens goed voor gaan zitten en liet me verassen, want Django zal toch niet overtroffen worden?

Nee dat gebeurde ook niet. Dit werk van Tarantino is wel weer van zeer hoge kwalititeit. Dat dan weer wel, maar nee om de eerder genoemde vraag te beantwoorden: beter is 'ie niet. Verder niks ten nadele van deze film, want ik heb wel genoten.

Eigenlijk zat ik te twijfelen, waarom geen 5 of een 4,5. Want genoten heb ik wel. Maar nee, ik vond daarvoor de muziek van Morricone wat minder pakkend dan wat Morricone normaal gesproken inbrengt. Ook waren de karakters tof, maar niet zo tof als eerdere films van Tarantino. Het is gewoon net ietsjes minder.

Die dikke 4 heeft de film te danken aan zn dikke western sfeer. Want die was er. Ondanks dat het zich grotendeels afspeelde in de hut.

Tarantino heeft boven alles zijn eigen manier van films maken. En die waardeer ik ontzettend. De verdeling van de films in hoofdstukken, toch wel maffe karakters en eigenzinnige verhaal maken dit toch wel tot een filmpje dat voor de Tarantino liefhebbers is weggelegd. Anderen zullen het misschien iets te traag vinden, of wat dan ook.

Bijna vergeten dat Tarantino's humor onmiskenbaar is, net zoals de gore. Hoofdje hier, hoofdje daar. Heerlijk.

Weinig mis mee, maar ben beter gewend.

avatar van The Brain

The Brain

Toch weer genoten van een film met ellenlange dialogen en minimale actie. Samual L. en Quinten dat gaat prima samen, eindelijk weer eens een fatsoenlijke rol voor deze man. Ook bijzonder dat een legende als Morricone de soundtrack wilde schrijven. Ik vind dit veel meer een ode aan de oude spaghetti westerns dan Django Unchained: eindeloos de spanning opbouwen tot het moment dat er echt wat gebeurt. Door de beelden in het begin van de weidse landschappen versterkt met de muziek krijg je echt het gevoel dat de acht personen zich in the middle of nowhere bevinden. De humor is lekker zwartgallig en vaak perfect getimed, wat natuurlijk ook de essentie is van een goede grap. Al met al dus een mooie film die ik zeker ooit nog eens terug ga zien. Tarantino heeft een heel eigen stijl en voegt met The Hateful Eight een echte western toe aan zijn oeuvre.

avatar van Matt81

Matt81

Eerste indruk: Tarantinobasiskwaliteit is uiteraard aanwezig. Mooi geschoten. Voelt als een toneelstuk aan. Niks wezenlijks nieuws, maar dat hoeft natuurlijk ook niet altijd. Heb toch gevoel 'm nog een keer te moeten zien voor een goed oordeel en weet niet of dat positief of juist negatief is.

avatar van Samsara1992

Samsara1992

Dit is weer typisch Tarantino. Veel actie (niet op zo'n money-sensation manier), scherpe dialogen, geweldige muziek, heerlijk acteerwerk, origineel verhaal, fijne sfeer.

Waarom dan geen super hoog cijfer? Dit is niet Tarantino op zijn aller best. Hij is altijd goed, maar niet altijd meesterlijk.

Al met al zeer onderhoudend, onwijs spannend en een geweldige introductie van acteurs die je misschien niet als heel interessante acteurs zou omschrijven (Channing Tatum).

Deze film speelt heel goed met de veranderingen in positie. Wie heeft wie onder controle, wanneer en waarom? Dit maakt dat de spanning heerlijk hoog ligt. Ook wordt je goed op het verkeerde been gezet. Je vraagt je de hele tijd af: 'zit het nou echt zo, of gaat er nu iets veranderen?' 'wie hoort bij wie?'

Goed, even terugkomend op Channing Tatum. Ik heb deze acteur nooit interessant gevonden, speelde altijd in van die films, waarbij meisjes flink kunnen kwijlen. Hij was zo verrassend in deze film! Ik wil hem even de hemel inprijzen, aangezien hij dit verdient heeft!

avatar van candymancandyman

candymancandyman

Lekkere Tarantino weer. Alles zit er weer in. Top.

avatar van peterx43

peterx43

Het verhaal begint goed, prachtige cast , omgeving en cowboy clothing , maar naar het eind wat een rommelig en klote verhaal , zo een teleurstelling ,rot slechte film!!!!! Ik heb de DVD gekocht , maar mijn geld ben ik kwijt aan nonsense.