The Hateful Eight (2015)
Genre: Western / Mystery
Speelduur: 168 minuten / 187 minuten (roadshow editie - incl. 12 minuten pauze) / 210 minuten (extended version)
Alternatieve titels: The Hateful 8 / The Hateful Eight - Extended Version
Geregisseerd door: Quentin Tarantino
Met onder meer: Samuel L. Jackson, Kurt Russell en Jennifer Jason Leigh
Gesproken taal: Spaans en Engels
Releasedatum: 7 januari 2016
Bekijk via Videoland
Plot The Hateful Eight
"No one comes up here without a damn good reason."
Wyoming, enkele jaren na de Amerikaanse Burgeroorlog. Premiejager John Ruth is met een voortvluchtige, Daisy Domergue genaamd, op weg naar een dorpje dat luistert naar de naam Red Rock om haar voor het gerecht te slepen. Onderweg komen ze twee mannen tegen, ex-majoor en berucht premiejager Marquis Warren en Chris Mannix, een zuiderling die beweert de nieuwe sheriff van het dorp te zijn. Vanwege een hevige sneeuwstorm worden ze gedwongen te schuilen in ‘Minnie’s Haberdashery’, een tussenstop die zich bevindt op een bergpas.
Major Marquis Warren
General Sandy Smithers
O. B. Jackson
Minnie
tommiew
Op zich een goede film, maar ruim 2,5 uur?? Dat is dan toch wel een beetje lang ten opzichte van wat allemaal gebeurt. Ik heb me prima vermaakt. Tegen de tijd dat je denkt, wanneer gebeurt er eens wat ala Tarentino, is de film al over de helft. Dat is dan best een lange zit.
dennis1979
Vond het lastig TH8 te beoordelen. Ik heb zeker genoten en Tarantino druipt er vanaf. Er zijn echter een aantal zaken waaraan ik me maar niet kon overgeven. Belangrijkste aspect voor mij was dat ik me stoorde (ligt aan mij weet ik) aan Tim Roth. Begrijp me goed, ik ben een liefhebber van Roth en hij is een Tarantino Guy, maar de rol van Oswaldo Mobray is toch gewoon geschreven voor Christoph Waltz..............
Verder vond ik de chapters/verhaallijn weer briljant en voelde ik de opgebouwde spanning goed. Prima werk afgeleverd maar zeker geen Django op PF. 3 sterren.
Mark71
Over smaak valt niet te twisten. Ik hou van Tarantino! Hij speelt met de kijker, van stroperig traag (waar vast mensen afhaken) tot actie waarbij hij laat zien nog steeds aandelen te hebben in een ketchupfabriek. Mij boeide het van begin tot eind. Voor mij een verdiende 4*.
Eindelijk nog eens een goeie Tarantino. Het was van Jackie Brown geleden dat één van z'n films nog meer dan 3 sterren heb gegeven. Het script is in elk geval boeiender. Mooie sfeer dat wat terug doet denken aan Reservoir Dogs. Ik vraag me wel af waarom de film 3 uur moet duren. Iets korter en minder getater had beter geweest. Het script leent zich er mooi toe om de kijker te boeien. Alle personages lijken iets te verbergen. Je weet bij Tarantino dat er iets gaat gebeuren, maar het is nog niet helemaal duidelijk wat.
Maar het blijft een Tarantino-film. Een regiestijl die ik op één of andere manier wat ontgroeit ben. Zijn ode aan de oude cinema ligt er iets te hard op, de dialogen hebben we ondertussen al wel wat gehad en de actie heeft iets cartoonachtig met momenten. Het mag er gerust wat over zijn, maar nu is het te speels.
Maar desondanks valt deze Hateful Eight best wel mee. Ik was vooral afgehaakt met zijn 2 vorige films. Tarantino leek wel een parodie op zichzelf te zijn. Met Hateful Eight gaat hij terug wat naar z'n roots. Niet zo vernieuwend meer, maar wel veilig. En met een goeie film als gevolg.
Waverick
Geweldige film en Tarantino ten voeten uit. Daarnaast is het denk ik één van z'n gewelddadigste. Alleen Kill Bill kan de hoeveelheid bloed misschien overtreffen.
Chainsaw
Tarantino doet nog steeds wat hij goed kan, maar echt verrassend is de man al een tijdje niet meer. Zijn cast, dialogen en trucjes zijn allemaal niet zo vernieuwend meer, dus echt weggeblazen word je niet meer bij zijn - ogenschijnlijk achtste film - The Hateful Eight. Nog steeds weet Tarantino als geen ander fantastisch acteerwerk uit al zijn acteurs te halen. En ook zijn monologen en dialogen zijn sterk, zo'n sequentie tussen Bruce Dern en Samuel L. Jackson was ijzersterk.
Sowieso werkt een premisse van een groep mannen in een sneeuwstorm (zie Tarantino's grote inspiratiebron The Thing) uitstekend, maar bepaalde keuzes die hier worden gemaakt, zijn toch minder sterk. Zo werkt Tarantino langzaam (en dan bedoel ik ook echt langzaam) naar een simpel plot waarin niemand elkaar kan vertrouwen. Maar - nadat er een vergiftiging plaatsvond geeft de filmmaker ineens het startschot en wordt praktisch iedereen voor zijn flikker geschoten. Het neemt veel spanning weg uit de laatste akte van de film. Ook over andere keuzes die Tarantino maakt - met name de lachwekkende slowmotion - was ik niet zo'n fan. Hateful Eight is een prima film, maar wat mij betreft gaat Tarantino weer eens iets écht vernieuwends maken.
3,5 sterren.
Decec
Een goede misdaad/drama/mysterie/thriller/western film...
Prima verhaal, maar wel langdradige verhaal...
Perfect achtergrond geluid/muziek
(Dolby Digital)...
Super mooi HD kwaliteit breedbeeld...
En een mooi landschap, sneeuw...
Veel bekende acteurs...
Prima acteerwerk...
Hyaenidae
Ik ben het volledig eens met wat iemand hieronder zei: Tarantino kan niet meer verrassen. Het enige waar hij me mee verraste was dat de film echt heel erg saai is. Ik zal het je nog sterker vertellen: ik ben in slaap gevallen. Ik heb niks tegen lange films, maar dan moet er wel écht wat gebeuren, en dat is bij deze film vaak niet echt het geval.
LOTR-lover
Misschien had ik er uiteindelijk ietsiepietsie meer van verwacht (dus richting een 9 of zelfs een 10 gaan), waar ik nu op een 8 blijf steken. Maar hoe dan ook, vele films met dezelfde lange speelduur zijn een stuk langdradiger en saaier als The Hateful Eight. Deze film weet de aandacht vast te houden zonder enige moeite en uiteraard zitten er een paar echte Tarantino momenten in. Dat dit niet meer zo vernieuwend is boeit me eigenlijk niet zo heel erg, de opzet is geslaagd en daar gaat het om. Samuel L. Jackson is zoals altijd weer een topper!
8/10 (IMDB)
Woland
Ik ging met behoorlijk onzekere verwachtingen The Hateful Eight binnen. Quentin Tarantino heeft natuurlijk een paar klassiekers gemaakt als Reservoir Dogs en Pulp Fiction, maar van zijn output sinds die tijd ben ik niet altijd even onder de indruk geweest. Kill Bill vond ik matig, en Django Unchained en Inglourious Basterds waren deels behoorlijk goed maar degenereerden tot veel te lange, flauwe wraakexercities. Beide films waren een stuk beter geweest als QT een beetje zelfbeheersing had gehad, of een goede editor, die een klein uurtje van de film afgekapt had zodat we niet ook nog een uur naar een fanboy-hommage aan exploitation-films hoeven te kijken. De wisselende recensies van The Hateful Eight en een speelduur van bijna drie uur deden me toch een beetje vrezen.
The Hateful Eight begon prima, toen ik nog het idee had naar een soort van western te gaan kijken. De vaste Tarantino-ingredienten waren aanwezig: goede acteurs met spitse dialogen, fraaie muziek, en mooie weidse beelden van een besneeuwd Wyoming. Maar op een gegeven moment, als de koets aankomt bij Minnie's Haberdashery begonnen er toch wat gebreken aan het licht te komen - een beetje mijn vaste bezwaren bij Tarantino zoals hierboven genoemd, zoals een nadruk op hippe dialogen in plaats van een goed verhaal (style over substance), en een gebrek aan zelfbeheersing waarbij QT wat mij betreft toch te weinig onnodig vet wegsnijdt uit de film. Gelukkig, die irritatie duurde maar even, want ik kan alvast verklappen dat de film me uiteindelijk toch goed beviel.
Op een gegeven moment viel het kwartje: dit is geen western, dit is geen grootse reis zoals DU en IB dat waren, dit is geen hommage aan de B-film, maar dit is Tarantino's versie van een Agatha Christie whodunit. Dit is Tarantino's Rope, Tarantino's ...And Then There Were None, praktisch een toneelverfilming maar dan in Tarantino-stijl. Acht personen (en wat bijfiguren) met geheimen, met redenen om elkaar te haten, met historische links om de haat nog wat te versterken, ingesneeuwd in een hut. Het zal niemand verbazen, aangezien het een Tarantino-film is, dat dit gepaard gaat met coole dialogen, brute geweldsuitbarstingen en een hoop bloedvergieten. Ik vond het erg fijn om langzaamaan de mysteries zich op te zien lossen, en de manier waarop was ook bijzonder vermakelijk. Maar ja, ik heb dan ook een zwak voor whodunits. Eigenlijk, als ik er nog even over nadenk, is dit ook zeer vergelijkbaar met Reservoir Dogs: beperkte locatie, waarin een stel gangsters/outlaws/bounty hunters proberen te reconstrueren wie er te vertrouwen is, wie niet, en wat er gebeurd is. De film had alsnog wel wat korter gemogen en zeker in het middenstuk had wel wat gesneden mogen worden, maar een ruime voldoende kan ik er wel aan kwijt. Sterker nog, omdat ik in een goed humeur ben, rond ik het gewoon naar boven af: 4.0*.
Duke Nukem
- 1986 stemmen
Prima film zoals alleen Tarantino ze kan maken, niet even sterk als Django Unchained (2012) maar samen met The Revenant toch wel de beste western van 2015.
Ebenezer Scrooge
Een schitterend openingsshot met dat besneeuwde Christusbeeld, ondersteund door de sfeervolle muziek van Morricone. Waarom laat Tarantino dat beeld daar zo nadrukkelijk zien aan het begin van zijn film? Is het een ironische toespeling op al het buitensporige geweld dat komen gaat of is het een teken van iets vreedzaams, iets moois dat we onderweg verloren zijn in deze godverlaten verdorven wereld? Een personage dat, bij mij tenminste, in het oog springt is Jennifer Jason Leigh als de, zo lijkt het, gevoelloze Daisy Domergue. Op een gegeven moment worden al haar voortanden uit haar bek geslagen, maar ze grijnst vrolijk verder. Is zij de personifiëring van het kwaad? Ergens in de film zegt ze: 'When you go to hell John, tell them Daisy sent you.. ' En als ze een poosje later in haar voet wordt geschoten brult ze uit: 'Jesus Christ!', waarop Major Warren zegt: 'Oh, you believe in Jesus now, huh, bitch? Good, 'cause you 'bout to meet him!' The Hateful Eight is donkerder van toon en heeft een eenvoudiger plot dan voorgaande films, maar viel mij geenszins tegen.
Movsin
Lang, traag en toch boeiend en dit niet in het minst door de sterke taal en de impressionante verschijningen (een dikke, dikke pluim voor de make-up,...) van alle personages.
Het verhaal is eigenlijk eenvoudig maar houdt toch wel een bijzondere ontknoping in al vond ik het, naar mijn normen, toch iets te bloederig. Maar ja, Tarantino...
Cinematografisch terecht gelauwerd en indringend vertolkt, vooral door Jennifer Jason Leigh en Samuel L.Jackson.
Moest bij het zien van deze film, die eigenlijk maar twee locaties kent (het sneeuwlandschap en de relaishut) onwillekeurig denken aan de vroegere westerns. Roy Rogers, John Wayne en zelfs de spaghettis liggen ver achter ons.
Uitstekende film over twee premiejagers die besluiten elkaar te helpen tijdens een zware sneeuwstorm. Een origineel verhaal met een goeie opbouw waarbij de spanning langzaam stijgt. Ondanks de lange speelduur blijft het onderhoudend en vermakelijk vanwege de scherpe en vaak grappige dialogen zoals gewend van Quentin Tarantino. Mooi gefilmd en een sterke cast maken het plaatje verder af.
DiskjockeyEast
Extreem intense en soms schokkende film (homo blowjob van een stervende vent. hoe ziek kun je zijn om dat in je film te stoppen). Ook de eindscene (hangscene) was echt op het ziekelijk intense na.. Het eigenlijk de eerste film waarbij Tarantino echt het aburde en de grenzen opzoekt van het mainstream publiek. De intense diolaogen en bloederigheid en zieke acties drukt het bijna het cult genre in. Het totaal viel mij tegen om eerlijk te zijn.. Het geheel komt erg langdradig over, het verhaal staat goed en is stabiel opgebouwd. Ik voel me veel meer geamuseerd bij Django en Basterds (van de nieuwe generatie Tanrantino films). Ik kijk hem over een hlaf jaar weer en zie dan wel weer.
Filmkriebel
Redelijk indrukwekkend moet ik zeggen. De vertelstructuur is bijzonder knap. Was dit een lineaire vertelling geweest, dan was dat ronduit een saaie film geweest. Tarantino splitst op in hoofdstukken, gebruikt voice over en flashbacks op cruciale momenten. Daardoor blijft het onderhoudend, want Hateful Eight is zwaar narratief. Sommige dialoog was dan ook gewoon te lang, zoals in die koets. De vertelstijl is ook opbouwend. Hij verbergt hoe de acht verschillende mensen met elkaar gelinkt zijn en nog belangrijker, hun drijfveren. Traag wordt de spanning opgebouwd, en ik vond het eerste uur bijzonder aanslepen. Ook dat hoort bij een tarantino-film, die trouwens niet ontdaan is van absurde humor (de Lincoln brief, blowjob, die deur dichtspijkeren) . Wederom eindigt dit alles in een orgie van geweld en bloed waardoor je Tarantino terecht voorspelbaar kan noemen. Acteurs zijn voortreffelijk. Jackson steelt de show met een larger than himself prestatie. Wat een vent hé? Ook Goggins en Kurt Russell waren indrukwekkend. Ennio Morricone na veel jaren terug met een echte droomscore: wat een muziek alweer om een film te openen! Deed me een beetje denken aan The Untouchables. Hoe goed de film ook is, hoge herhalingswaarde heeft de film niet. Omdat de film net steunt op hoe de vork in de steel zit, zal dit minder een plezier zijn om te herbekijken dan bvb Kill Bill of Django.
PeterSL
Had me zoveel voorgesteld van deze film, maar aan het eind is toch blijven hangen dat de film rustig een half uur korter had kunnen duren. Met name het eerste uur komt heel langzaam op gang en boeit nog niet echt.
Waverick
...aan het eind is toch blijven hangen dat de film rustig een half uur korter had kunnen duren. Met name het eerste uur komt heel langzaam op gang en boeit nog niet echt.
En daardoor alle achtergrondinformatie over diverse hoofdpersonen moeten missen? Nee hoor, dan had ik de gebeurtenissen na het eerste uur toch op een andere manier ervaren. Uitstekend gedaan zo.
blackwolves
te veel overdreven en een grove taal zeker niet geschikt voor kinderen jonger dan 18 want de taal hoort men niet uit een man zijn mond. het is gelijk hij een homo is die neger. ook al wil je hem vernederen en haat je hem dan ga je toch echt niet doen wat die neger zei. ik hou van western maar dat sorry niet mijn ding.
raymondg
Weer een klein meesterwerkje van Tarantino erbij. Al vond ik deze wel minder dan de voorganger ; Jango Unchanged, dit was toch weer een heerlijk ritje voor de beeldbuis. De dialogen zijn weer superscherp en de acteurs doen weer precies de goede dingen op de juiste momenten.
Ik moet bekennen dat ik wel enigszins biased ben, als vervend Tarantino fan
dvdcrusher
Veel te langdradige film van meester Tarantino. Je voelt wel dat deze film van een meesterregisseur is maar het duurt 90 minuten voor er eigenlijk iets belangrijk gebeurt. Geef mij dan maar Kill Bill. Net als bij Kill Bill is ook deze film ingedeeld in hoofdstukken, maar dat is dan ook zowat het enige dat de films gemeen hebben. Deze film kan in de verste verte niet aan Kill Bill tippen, dus was ik toch enigszins ontgoocheld na het bekijken van deze prent. Ook de muzikale omlijsting - hoewel van Morricone - vond ik niet altijd passen bij de film en soms vreemd overkomen. Het meest irritante vond ik echter het personage van Jennifer Jason Leigh, die er totaal ongeinteresseerd - om niet te zeggen gedrogeerd - bijliep, wetende dat ze zou worden opgehangen. De andere acteurs vond ik wel goed acteren. Nipt 4 sterren. Niet direct het meesterwerk van Tarantino en ook geen plaatsje in mijn top 10 van 2016 dat op zich toch al geen buitengewoon sterk filmjaar was. Een film die zeker niet geschikt is voor kinderen wegens grof taalgebruik, sex en bloederige scenes.
Humphrey
Wat een meesterwerk, wat een acteerprestaties van alle acteurs. Ik ben gewoon weg van die film. Zelden zo'n film bekeken in dit genre, die mij zo lang bezig hield en me nog intrigeert. Unieke afloop van de feiten en dito einde. Echt, het is misschien een cliché, dit is een van de beste films van de laatste 5 jaar 4,5 *.
stefan dias
Vreselijk lange aanloop in de postkoets en dan moet het ergste nog komen. Koldereske ongein met die running gag met de deur als humorloos dieptepunt. Slap afkooksel van Resrvoir Dogs en veels te veel aangelengd. Tarantino herhaalt zichzelf. Het leek wel een toneelstuk. Alleen de flair en cool van Jackson is niet kapot te krijgen.
MishimaH
Onderhoudende western/misdaad film met een hoog whodunit gehalte. Wel jammer dat de regisseur op het laatst met die Jody kwam aanzetten, een personage die in het eerste stuk geheel niet voorkwam.
otherfool
Laten we wel wezen, eigenlijk heeft Tarantino al 20 jaar geen echt goede film meer voortgebracht. Ook The Hateful Eight is slechts sporadisch amusant en to the point; een hoop geleuter en weinig wol. De voornaamste kracht van de film lijkt te zitten in het feit dat het 'een Tarantino' is en de ellenlange dialogen mede daardoor een soortement van cultfactor krijgen, maar elke editor had willekeurig een uur kunnen schrappen zonder dat de film er minder van zou worden. Helemaal mislukt is de film door het zonder uitzondering sterke spel van de cast en wat redelijk geslaagde humor gelukkig niet.
Quentin schijnt te willen stoppen na 10 films, dus nog 2x een herhalingskunstje en het is klaar.
GuidO96
Ben wel fan van Tarantino maar deze heeft mij nog niet helemaal bekoren. Django Unchained vond ik een harstikke goede film van Tarantino en ook hier had ik hoge verwachtingen, alleen kwamen deze niet uit. Het verhaal is wat simpel, maar hier en daar een leuke verrassing. Het middenstuk mocht echter wel een stuk korter. Ditmaal voelde ik geen spanning, en leek er alsof er geen einde kwam. Vanaf Chapter 4 wordt het pas weer interessant maar dan is er al een heel stuk van de film voorbijgevlogen.
Ik geef 2,5* voor de mooie shootout aan het einde en het verrassingselement in het verhaal.
debbietino
Goede film met sterk verhaal en mooie plot. Maarrrr, krijgt een 3,5 want dit had makkelijk een half uur korter gekund zonder afbreuk te doen op het verhaal. Net iets een te lange zit wat ik best wel jammer vindt eigenlijk.

'The Hateful Eight' van Quentin Tarantino is vanavond (13 juli) te zien op televisie

Jubileum: onder meer deze vijf goed beoordeelde films zijn dit jaar tien jaar oud

Harde western 'The Hateful Eight' van Quentin Tarantino zondagavond (29 december) te zien op televisie

Netflix verwijdert deze week nog tientallen films: dit zijn de best beoordeelde

Pulp Fiction
Misdaad, 1994