• 9.378.915 stemmen

Geregisseerd door: Lodewijk Crijns

Met onder meer: Monique van der Werff, Tara Elders en Dragan Bakema

Gesproken taal: Nederlands

Plot Loverboy

Scholiere Denise is ontevreden met haar leven en als ze de 19-jarige charmante Michael tegenkomt lijkt haar verlangen naar luxe en romantiek vervuld te worden. Maar Michael investeert in haar uit eigenbelang.

avatar van Real_Movie

Real_Movie

avatar van simge

simge

ik vond deze film erg goed en ben verbaasd over de vele negatieve reacties?

hieronder las ik dat iemand zei: "Trouwens, Michael deed de heletijd al alsof hij verliefd was dus hoe weten we of dat niet weer een leugen is?" dat kon je duidelijk merken, omdat wij als kijker van de film bijvoorbeeld te zien kregen hoe michael op een bepaalde verliefde manier naar denise keek wanneer ze sliep en wanneer hij in zijn eentje in de auto zat na te denken met een bezorgde blik in zijn ogen en zo waren er wel meer. ik vond monique trouwens geschikt voor deze film, ze had echt de vertoning van zo'n dom naïef blond mavo-sletje

ik vond deze film echt boeiend van begin tot eind hij krijgt van mij een 4*

avatar van by_the_way

by_the_way

simge schreef:

Net alsof alleen mavo kandidaten daarmee in aanraking komen.

avatar van soom

soom

Ik denk van wel hoor. Vooral Mavo leerlingen (of zo je wilt VMBO leerlingen). En Monique speelt inderdaad goed.

niethie

Toen deze film destijds voor de eerste keer op tv kwam en ik hem per toeval keek was ik er ontzettend van onder de indruk, later nog een keer gekeken in een moeie bui en toen vond ik het niet zo bijzonder, heb me er gisteren weer een keer aan gewaagt en het blijft een prima filmpje.

Heb niet zoveel films over loverboys gezien maar ik denk dat dit toch wel een goede beelt geeft van hoe dat soort eikels te werk gaan.

Het goede aan de film is dat er niet al te duur uitziet en geschoten lijkt te zijn met een goedkoper soort camera wat de film een stuk realistischer doet overkomen.

Daarnaast wordt er redelijk goed geacteerd, door de twee hoofdrolspelers (wat is het toch ontzettend jammer dat van de werff zich later in heeft gelaten met die kinderachtige zoop rommel, want ze bewijst hier toch echt dat ze acteertalent heeft).

Kortom een prima en boeiend filmpje die me heel goede bevallen is, ik zit met drie in mijn gedachte maar denk dat omdat ik me zo vermaakt heb en de film al drie keer gezien heb hem toch maar het voordeel van de twijfel geef. 3,5 sterren

avatar van soom

soom

niethie schreef:

wat is het toch ontzettend jammer dat van de werff zich later in heeft gelaten met die kinderachtige zoop rommel, want ze bewijst hier toch echt dat ze acteertalent heeft.

Hou je niet van Taffie? Heb je Loverboys trouwens op dvd als ik mag vragen?

niethie

Nee ik houd niet van taffie veel te overdreven en kinderachtig gespeeld zelfs niet leuk wanneer je je gedachte op nul zet.

En nee ik het loverboy niet op dvd maar wel op video een keertje opgenomen van tv.

avatar van darkjaap

darkjaap

vond hem niet speciaal ofso.. had er meer van verwacht.

kon me niet raken ofso , kreeg niet het gevoel van dit moet ik mn vrienden vertellen dat ze hem moeten zien

hij deed het niet zo voor mij 2 *

avatar van quari

quari

Ben op zoek naar kopie van de (nederlands film) loverboy uit 2003.

Ben docent en wil deze film gebruiken voor het thema relaties.

Wie kan mij helpen

avatar van MrBrown

MrBrown

quari schreef:

Ben op zoek naar kopie van de (nederlands film) loverboy uit 2003.

Ben docent en wil deze film gebruiken voor het thema relaties.

Wie kan mij helpen

staat op moment ergens in de "nieuwsgroepen" daar kun je hem zo vandaan halen. (13-02-08 is ie geupload)

Vraag maar aan je leerlingen hoe dat moet/werkt....

(mag helaas geen links plaatsen hier voor je)

avatar van Jacq-roos

Jacq-roos

heey vraagje..

ik ben net nieuw op deze site waar is nieuwsbrieven...

ik wil namelijk ook die film...

groetjes

jacq

MrBrown schreef:

Vraag maar aan je leerlingen hoe dat moet/werkt....

(mag helaas geen links plaatsen hier voor je)

avatar van robertus65

robertus65

Prima verfilming met uitstekende hoofdrolspelers. Het gaat weliswaar allemaal heel snel in de film en je vraagt je af hoe dat meisje het allemaal slikt.

Ik bedoel, het ene moment heeft hij geld zat voor kado's en de andere dag heeft hij schulden (maar nog steeds die dikke auto onder zijn kont). enz., enz. Toch word het goed gebracht, alleen het einde was toch iets te gezocht.

avatar van The Oceanic Six

Het is dat er best sexy scene's met Monique vd Werff in zitten, die er gewoon goed uitziet...

Het verhaal is verder behoorlijk gemiddeld en slap uitgewerkt. Wel geeft de film een aardig beeld van wat een loverboy iemand aan kan doen.

avatar van naaom

naaom

hoe kn je op deze site films kijken.

ik snap d'r geen bal van.

avatar van Sifra

Sifra

naaom schreef:

hoe kn je op deze site films kijken.

ik snap d'r geen bal van.

kan niet, dit is om je mening te geven over films en om de mening van andere te bekijken.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Wel een aardige educatie over het fenomeen loverboys en hoe sommige meiden in hun klauwen kunnen vallen. De laatste scene is overigens bloedstollend sterk gedaan. Hij bleef bij mij in ieder geval in mijn hoofd zitten. Als geheel is het een typische publieke omroep-productie: degelijk maar met het hart op de juiste plaats

avatar van anja89

anja89

Jammer van het einde, had het beter verwacht.

Verder erg goede film.

avatar van RRR.

RRR.

Leuke film..

alleen soms zo voorspelbaar

avatar van De Mees

De Mees

Prima film, goed acteerwerk en een behoorlijk verhaal.

Wat ik niet begrijp, waarom deze film geen DVD-release krijgt.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11918 berichten

Heeft te maken met de rechten van de muziek.

avatar van De Mees

De Mees

Dat is volgens mij ook het geval met Suzy Q (1999).

Als ik het goed heb.

avatar van anco12

anco12

ga hem nu binnen halen en kijken

ben benieuwd je hoort het nog wel

avatar van Ant

Ant

Goede film voor middelbare scholen. Vooral de dames moeten zoiets toch zien en herkennen. Verder is het voor andere doelgroepen een matige film. Heb net gekeken, maar kan er toch geen voldoende van maken. Maar serieus, dat er echt meiden zo dom zijn om in zo'n dude te trappen. Echt te erg..

Verder over Monique van der Werff; iedereen zegt dat ze zo mooi is, maar ze heeft toch behoorlijk dikke benen. Vind haar niet echt meer dan een gemiddelde vrouw hebben, eerder minder...

avatar van anco12

anco12

ik heb net de film gekeken was zeer boeiend om naar te kijken.

dat er toch nog meisjes zijn die er in trappen.

zeker de moeite waard om naar te kijken.

voor een nederlandse film is ie goed

Ant schreef:

Ontopic: Verlaag overgens met een halfje.

avatar van Ant

Ant

niethie schreef:

Dat is nou juist het sluwe, ze mikken op jonge naive meisjes die thuis liefde tekort komen en er op die manier meer vatbaar voor zijn..

Ja klopt, had niet verwacht dat er zulke domme/naive meiden waren. Toch hoorde ik dit weekend weer een meid vertellen en ik dacht echt van hoe lomp kan je zijn. "Ja me ex kwam vanmiddag me opeens ophalen, terwijl hij het uit heeft gemaakt. Hij vroeg of ik mee een rondje ging rijden. Ja daarna was ik alleen thuis, snap er echt niks van want hij heeft het zelf uitgemaakt." Moest meteen weer aan deze film denken.

avatar van pinky-tje

pinky-tje

ik vond in begin wel een boeiende film, omdat ik niet wist welk meisje trapt daar nu in! later in de film vond ik iets te geromantiseerd. Ik vond het geen passend (bevredend) einde want zo'n jongen geeft niks om zo'n meisje.

avatar van k-alpsiz

k-alpsiz

Hey allemaal waar kan ik deze film downloaden?

avatar van otherfool

otherfool

Best een aardig filmpje, beter dan verwacht. Het meisje speelt niet onaardig en de jongen in beginsel ook niet, al had hij met de emotionele scenes verderop in de film de nodige moeite. Wel blijft in dit verhaal het meisje erg 'in control' terwijl de realiteit helaas vaak een stuk harder is. De verliefdheid van deze loverboy komt dan ook maar wat uit de lucht vallen en slaat feitelijk nergens op.

Vreemde slotscene ook. Toch 2,5*.