Loverboy (2003)
Met onder meer: Monique van der Werff, Tara Elders en Dragan Bakema
6,1 (674)
Gesproken taal: Nederlands
Plot Loverboy
Scholiere Denise is ontevreden met haar leven en als ze de 19-jarige charmante Michael tegenkomt lijkt haar verlangen naar luxe en romantiek vervuld te worden. Maar Michael investeert in haar uit eigenbelang.
sydney
Dat verschil is er, maar het maakt de film er niet beter op. Sterker nog, het laat zien wat voor een gemiste kans het is. Het lijkt de makers niet te gaan om het drama, de inhoud van het gegeven, maar om de leuke muziekjes, vlotte stukjes, etc. Ik geloof niet dat de makers écht geinteresseerd waren in hun onderwerp. Een onderwerp met potentie kreeg een soapaanpak. Eeuwig zonde.
Die vlotte stukjes waren er om te laten zien dat de jeugd zich heel snel laat verleiden door het perfecte beeld dat wordt getoond op bijvoorbeeld muziekzenders. Als ze niet aan dit beeld voldoen, laten ze zich snel verleiden door bijvoorbeeld datgene wat in de film tot uitdrukking komt. Deze "snelle stukjes" waren louter functioneel en ik weet zeker dat de makers begaan waren met dit onderwerp!
tovenaar
Ik geloof niet dat de makers écht geinteresseerd waren in hun onderwerp.
Waarom dan deze film maken?
tovenaar
Wat enorm veel vergelijkingen met Lilya-4-Ever zijn er te trekken met deze film zeg. Ik ga het niet allemaal opnoemen want dat ligt te voor de hand. Wat ik wel een leuke overeenkomst vond, was dat beide meiden (Lilya en Denise) allebei "Britney Spears willen zijn". In zoverre ben ik het ermee eens dat de 'snelle stukjes' zoals ze genoemd worden, wel degelijk functioneel zijn. Het laat zien dat de jeugd volkomen geïndoctrineerd wordt door de snelle flitsende en sexy videoclips van tegenwoordig. Een voorbeeldje daarvan was toen het nummer Bootylicious kwam van Destiny's Child, waar je die meiden in kleedkamers ziet rotzooien. Dat willen Denise en haar 'vriendinnen' graag nadoen in de winkel en zo gaat het eigenlijk maar door. Die video-clip cultuur wordt ook nog lekker doorgezet met de vele Breezah's die in beeld verschijnen.. het toonbeeld van die generatie!
Mes-One
Tara Elders mag er wel wezen...voor de rest beetje dramatisch
Quentin
Net klaar met kijken, leuk maar t komt allemaal wat erg blij over (het tippelen enzo) 3,5/5 sterretjes
Verlaagd naar 2,5/5
Quentin
Werd ie herhaald?
jassonn
Vond de film niet supergoed maar ook niet slecht.Was een van mijn eerste tele-films. 3*
Webby
Op de vraag op de film nog eens op dvd uit zal komen:
----------------------
De film Loverboy zal op zaterdag 11 september a.s. weer uitgezonden, 's avonds na het tien uur journaal.
Een probleem is dat in verband met de inhoud van de film deze niet op een al te vroeg tijdstip kan worden uitgezonden volgens de regels van Kijkwijzer (jonge kinderen).
In verband met de auteursrechten op de in de film gebruikte videoclips mogen wij van de film tot nu toe geen kopie beschikbaar stellen.
Met vriendelijke groeten,
VPRO Publieksinformatie
Vandaag dit mailtje ontvangen:
---------------------------------------
Enige tijd geleden hebben we een mailtje van je ontvangen met daarin een vraag over Loverboy. Ik heb onlangs gemaild dat de film "Loverboy" opnieuw zou worden uitgezonden, dit is nog steeds het geval, alleen heb ik doorgekregen dat de datum is veranderd.
De film zal i.p.v. op 11 september nu op vrijdag 24 september om ongeveer 00.10 uur (na Prinsjesdag) worden uitgezonden.
Ik hoop dat het nu zo blijft!
Vriendelijke groet,
Motel Films
Ik zie nu dat bij Crijns films zijn eerste film (of was het een docu/mocu?) weg is. Why?
Begrijpelijk, maar jammer. Zullen we hem bellen of hij een directors cut van 46 minuten wil monteren?
BoordAppel
Lang niet zo slecht als ik verwacht had al is de film te rooskleurig zodat de boodschap niet helemaal overtuigend overkomt. Dan ga ik er wel vanuit dat deze film wil zeggen dat de praktijken van de loverboys slecht zijn. Het is me ook iets te makkelijk hoe Denise zich laat verleiden de hoer uit te hangen. Vond het acteerwerk over het algemeen niet erg goed al overtuigde Monique van der Werff wel. 2,5*
Murat D
Van waar kan ik die film Loverboy krijgen op dvd, overwaar ik ga hebben ze hem niet ik woon in den haag mensne geef mij advies
Murat D
heb jij die film gezien ik niet ik wil die film graag zien heel graag, waar kan ik die film kopen op krijgen
Waarschijnlijk niet regulier.
Misschien via de VPRO.
Was wel samen met zijn Kutzooi in de bios en door een aantal journalisten uitegroepen tot beste NL film van het jaar. Een uitzondering maken lijkt me terecht.
Loverboy? Nooit gezien.
Webby
Ik heb hem op dvd gekopieerd... ben nu bezig met een design voor de cover. Allemaal voor eigen gebruik hoor, ik ga er geen handeltje in doen
Ik snap sowieso die 45 minutengrens niet zo. Zou van mij best wel naar een kwartier teruggebracht mogen worden...
Anne_Girl
hmmm, ik vond het wel een goeie film. Niet fantastisch maar toch 3,5 *
shaggy999
Hallo. ik heb een vraag. kan je deze film nog op dvd krijgen zojah waar. volgens mij heb ik bijna alles alaf gebelt.

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen

Aanrijding in Moscou