• 9.378.340 stemmen

Met onder meer: Toby Kebbell, Travis Fimmel en Dominic Cooper

Releasedatum: 2 juni 2016

Plot Warcraft

"Two worlds. One home."

Epische verfilming van het gelijknamige computerspel. De focus van de film richt zich op de eerste ontmoeting tussen mensen en orcs, waarbij de hoofdrol voor Lothar en Durotan is weggelegd. De orcs zijn, net als in het spel, net zo menselijk in hun gedrag en gevoelens als de mensen.

avatar van Northernlight-

Northernlight-

Niet mijn soort film ( verre van). Was eerlijk gezegd blij dat de film gedaan was. Vraag me nog steeds af wat me bezielde om voor dit wanschepsel te kiezen.

avatar van The Oceanic Six

Ben iemand die zijn hele leven al games speelt, maar de Warcraft games heb ik altijd links laten liggen. Niet mijn genre. Maar ik was wel benieuwd naar de film als gameliefhebber en zeker ook als fantasyliefhebber, maar echt veel indruk maakt de film niet. Ongetwijfeld heeft dit te maken met het feit dat ik niks van het Warcraft universum weet en dus de verwijzingen niet heb mee gekregen, maar buiten dat voelt de film ook weinig ''echt'' aan. Waar een soortgelijke (ja, ik weet dat het inhoudelijk weinig met elkaar te maken heeft) film als de Lord of the Rings trilogie voor fantasy begrippen puur en realistisch aanvoelt, daar is Warcraft een te opzichtige CGI-bom. Volgens mij is echt alles uit de computer gekomen en dat voelt gewoon plastic aan. The Hobbit trilogie was om die reden ook al visueel minder pakkend. De veldslagen in Warcraft voelen gewoon niet episch aan, maar een berg computerfiguren die met elkaar vechten. Ik kon me gewoon slecht inleven. Verder was het best een degelijke film hoor, met prima designs van de wereld en de personages en het keek qua plot ook best aardig weg. Heb me dan ook wel vermaakt, maar hier had veel meer uitgehaald kunnen worden.

avatar van weerwolf79

weerwolf79

Walter S. schreef:

Onzin.

En ik heb meer mensen gehoord of gelezen die zich prima vermaakt hebben ondanks dat ze het spel niet kenden of nooit gespeeld hebben.

Das geen onzin, jij vind het onzin das een heel verschil.

avatar van Walter S.

Walter S.

weerwolf79 schreef:

Das geen onzin, jij vind het onzin das een heel verschil.

Als nu vrijwel iedereen die het spel niet gespeeld heeft hier aangeeft de film niks te vinden omdat ze het spel niet gespeeld hebben zou je gelijk hebben. Maar (zie de eerste reacties na mijn "dat is onzin" post en ook verder in dit topic) gezien het feit meerdere mensen zeggen dat het niks uitmaakte dat ze het spel niet kenden en dat ze zich desondanks prima vermaakt hebben is het niet alleen mijn mening maar dus ook gewoon een feit dat jouw stelling onzin is.

avatar van The Oceanic Six

Walter S. schreef:

Ik heb het spel niet gespeeld en vond de film matig.

avatar van Walter S.

Walter S.

The Oceanic Six schreef:

Ik heb het spel niet gespeeld en vond de film matig.

Ik beweer ook niet dat iedereen die het spel niet gespeeld heeft de film goed vindt.

Ik bestreed dat deze film alleen geschikt is voor mensen die veel WoW spelen.

avatar van Jake the muss

Jake the muss

Warcraft: orcs and humans en warcraft: tides of darkness helemaal lam gespeeld. In mijn ogen nog steeds twee van de leukste rts games ooit. En de film heb ik me prima mee vermaakt. En om je je daarmee te vermaken hoef je de games echt niet gespeeld te hebben.....

avatar van keimpeS

keimpeS

Jake the muss schreef:

Helemaal mee eens!

avatar van Noodless

Noodless

Hier een leek van de games en totaal niet vertrouwd met de wereld van Warcraft.
Moest in het eerste half uur wat inkomen in het verhaal en de personages, maar geleidelijk aan zoog me die wereld van magie, orcs en mensen me totaal in het verhaal. Wat een spektakel en qua beelden ziet het er allemaal toch wel goed uit. Positief is ook dat het verhaal niet zo mierzoet wordt verteld en dat er toch een donkere kant aanwezig is die redelijk wat brokstukken maakt bij verschillende relaties waarvan de uitkomst negatief eindigt. Aangename verrassing ! 8/10

avatar van kathmandu

kathmandu

Alweer zo'n ijzersterke film. Ik heb gehoord dat ie gebasseerd is op ware gebeurtenissen.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

kathmandu

Ja, en deel 2 is ook waargebeurd. Het moet alleen nog gebeuren.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Ook ik heb niks met het spel maar dit is toch wel een aardige film. Lekkere actie en het ziet er ook allemaal prima uit. Jammer dat dit waarschijnlijk over tig delen uitgesmeerd gaat worden, tegen de tijd dat het volgende deel uitkomt ben ik deze waarschijnlijk al voor het grootste deel vergeten. Desalniettemin wel een vermakelijk eerste deel.

avatar van Cikx

Cikx

Pazmaster schreef:

Ik zou het niet per sé jammer noemen, aangezien het nu mogelijk is om de echt goede verhalen uit het Warcraft universum te gaan verfilmen.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Ook ik heb de game nooit gespeeld, uiteraard wel van gehoord maar ik vond de film toch best heel vermakelijk. Het zag er ook best goed uit.

Ik hoop dat er een vervolg op komt. Of dat zo is zou ik echt niet weten want ik heb me er verder niet in verdiept maar ik verwacht het haast wel, met dat open eind.

Duncan Jones doet het stiekum toch goed als regiesseur vind ik, want zijn vorige films waren toch ook best degelijk. Ja ik ben wel een liefhebber van zijn films. Ik kijk in ieder geval al weer uit naar zijn volgende.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Cikx schreef:

Ik vind het niet erg dat er meerdere delen komen, wel jammer van de cliffhanger. Ik hou niet zo van cliffhangers, zeker niet als je een jaar (of langer) moet wachten. Ik zie graag het hele verhaal in 1 keer, of in ieder geval een afgerond hoofdstuk.

avatar van Picker

Picker

Als hardcore ( ex ) wow speler wist ik niet zo goed wat te verwachten van deze film. Hoe krijg je zoveel elementen een beetje leuk in een film gepropt...? En sowieso zijn de meeste game films ruk...

Ik moet zeggen dat het me alles meeviel. Er zitten zeker een hoop leuke dingen in vanuit de game(s)

Kreeg haast drang om weer online te gaan

Er was wel een aardig contrast tussen animatie en real life maar gelukkig minder erg dan de trailer deed vermoeden!

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Een aardige film gemaakt van (heb ik begrepen en nooit gespeeld) een spel en het viel ons erg mee.

Een avonturenfilm die je wel bezig houdt vanaf het begin tot het einde waar een cliffhanger in zat, er worden dus vervolgen hierop gemaakt. Een mooie 7 als waardering!

avatar van _Casper_

_Casper_

Wat een slechte film, snap niet hoe het gemiddelde zo hoog kan zijn

acteerprestaties waren zwaar matig, verhaal stelde niks voor, effecten waren ook niet geweldig.. vond t redelijk nep eruit zien... en ook de characters stelden niks voor.

nee prut

avatar van coumi

coumi

Mooi gemaakt, maar in zijn totaliteit niet echt mijn ding. Als ik hoor dat men een filmversie gaat maken van een game krijg ik spontaan kippenvel. Dan denk ik aan mijn filmjeugd toen vergelijkbare pogingen als Mortal Kombat, Super Mario Bros. en Street Fighter mij menige nachtmerrie hebben bezorgd: wat waren die films slecht! Vooral veel lawaai, gevechten, maar nauwelijk een verhaal of personages die het bordkarton overstijgen.

In dat kader moet ik toegeven dat deze Warcraft wel meevalt. Er zit zelfs enige echte emotie in het verhaal, wat wel zo lekker is. Neemt niet weg dat er ook genoeg momenten zijn dat je verveeld en lamgeslagen naar de zoveelste battle kijkt. Visueel ziet het er echter heel goed uit, zichtbaar met zorg gemaakt, dat moet je de makers nageven.

Gelet op het open einde en de titel van deze prent, zitten meerdere vervolgen in de planning, en dat lijkt me nou weer net iets te veel van het goede.

avatar van Actarus

Actarus

Toch een verrassing voor me. Ik heb Warcraft nooit gespeeld ofzo, maar heb me geen seconde verveeld met deze brute 'Lord of The Rings' rip-off...

In het begin moest ik het wel wat gewoon worden, vond de acteurs maar wat 'goedkoop', maar de verhaallijn en scenario zat wel goed. Er is over nagedacht. Visuals en de sound dik in orde, alsook de bombastische soundtrack.

Gewoon leuke popcorn-avond gehad!

avatar van ghostman

ghostman

Lekker vlot filmpje en ik ben dol op snelle films . Buitengewoon geslaagde no-nonsense film ...

avatar van marcelsmit

marcelsmit

Geweldige film, heb het spel vroeger wel gespeeld. Ik zat er helemaal in. Goeie special effects en goeie acteerprestaties.

avatar van horizons

horizons

Redelijk vermakelijke film. Nergens hoogdravend maar ook nooit echt slecht. Behalve dat tot twee keer toe de Orcs de grote villain eigenlijk hadden moeten neermeppen. Dat zou meer in karakter geweest zijn..

avatar van Onslaught

Onslaught

Hou het lekker bij de games. In filmvorm heeft dit totaal geen indruk op mij gemaakt.

avatar van Drifter

Drifter

Ik hoop dat deel twee snel komt...

avatar van lezertje

lezertje

Toch wel heel domme animatiefilm over de strijd tussen Orcs en de mens. De eerste proberen de wereld van de mensen te veroveren. Dus ik wil bij deze een tien geven voor de originaliteitprijs.

Het magere verhaaltje in ogenschouw genomen zal dit ongetwijfeld op het een of ander computerspelletje gebaseerd zijn. Veel vechten en gehocus pocus met de inmiddels welbekende lichtflitsen die uit handen en ogen verschijnen en alle problemen oplossen. De wereld waaien alles zich afspeelt is duidelijk geïnspireerd door die, die Tolkien schiep voor zijn ‘LOTR’ trilogie en die van Harry Potter. Of zullen we gewoon maar zeggen gejat. Jammer at Uwe Boll de regie indertijd ontzegd werd anders had het misschien nog wel iets geworden. De slotscène en de subtitel van deze film in het achterhoofd: ‘The beginning’ doet vrezen dat we nog lang niet van deze ellende verlost zijn.

avatar van mixmaster

mixmaster

Verrassend goed en leuk vermaak deze film.

Ik heb nooit het spel gespeeld maar deze film heeft me erg vermaakt.

Mooie actie en mooie effects en het verhaal is ook wel goed.

avatar van Barry83

Barry83

Was verslaafd aan dit spel 20 jaar terug. In het begin is het eventjes worstelen om in de film te komen, maar daarna is het een groot avontuur! Geweldige film!

avatar van Theunissen

De Alternatieve titel is : Warcraft: The Beginning .

Maar voor mij is het tevens Warcraft: The End, want ik ben gewoon te oud geworden voor dit soort onzin Avontuur / Fantasy films, welke gebaseerd is op een computerspel van vroeger (1994), maar welke ik nooit heb gespeeld en waarvan ik eerlijk gezegd ook niets vanaf weet (het jaartal 1994 heb ik overigens net even opgezocht via "Google"). Computerspelletjes heb ik vroeger eigenlijk alleen in de jaren 80 gespeeld in speelhallen en fritures (beiden via een arcade kast waar je dan één gulden in moest stoppen en je dan bijvoorbeeld Space Invaders, Pac-Man, Donkey Kong of Zaxxon kon spelen) en thuis op een MSX computer. Daarna heb ik alleen nog een uitzondering gemaakt voor "Command & Conquer: Red Alert 2" uit 2000. Dus wat computerspelletjes betreft, heb ik eigenlijk meer op met de film "Pixels (2015)", die qua genre wel behoorlijk verschilt.

Visueel (mooie special effecten en de met de computer geanimeerde Orcs zagen er wel fraai uit, hoewel de uitstekende twee slagtanden voor mij niet gehoeven hadden, want dat vond ik eigenlijk maar storend) gezien mocht deze film er zeker wezen, maar voor de rest kon het me eigenlijk allemaal niet vermaken, boeien en interesseren en het dertien in een dozijn verhaal (draait om Orcs en mensen, waarbij de Orcs de planeet van de mens wil veroveren via een portal, waarmee men zich kan verplaatsen) vond ik ook behoorlijk clichématig. Het verhaal wat misschien wel wat weg heeft van het "The Lord of the Rings" verhaal vond ik bovendien erg flauw, saai, kinderachtig en ook langdradig (film duurt circa 110 minuten). Gelukkig zit er wel redelijk wat actie in met als hoogtepunt het gevecht op het einde tussen de mensen en de Orcs, maar echt bijzonder is deze eigenlijk nergens en er is ook geen bloed te zien.

Ook de dertien in een dozijn cast kon me totaal niet overtuigen (ik kreeg ook geen band met de personages en het maakte me ook niet uit als er iemand doodging, sterker nog ik juichte het juist toe) en deze bestaat ook vooral uit onbekende acteurs en actrices, met misschien wel als uitzonderingen Dominic Cooper (in de rol van mensenkoning Llane Wrynn), Paula Patton (in de rol van Garona die een soort kruising is tussen een Orc en een mens, ze deed me overigens denken aan Gamora, ook nog eens vrijwel dezelfde naam, uit de film "Guardians of the Galaxy (2014)") en misschien ook wel Ben Foster (in de rol van bewaker / tovenaar Medivh). Telkens als ik de naam Anduin Lothar (gespeeld door de vrij onbekende Travis Fimmel) hoorde, die de hoofdrolspeler is in dit verhaal, moest ik denken aan de irritante Duitse ex-voetballer Lothar Matthäus, die ook wel de naaimachine werd genoemd

Nee met deze flauwe Avontuur / Fantasy film heb ik me totaal niet vermaakt (ik had er naar beter weten ook niet naar moeten kijken) en ik zal dan ook de toekomstige vervolgen niet meer gaan bekijken, want dit genre is gewoon niet meer weggelegd voor mij.

avatar van Bélon

Bélon

Als we het over "mainstream bombastisch vermaak" hebben ligt dit Fantasy gedoe -met als Godfather de Lord of the Rings serie- mij beter dan superhelden films zoals Suicide Squad, X-Men etc. die vaak hun wortels meer in de realiteit hebben (zelfs zo dat ze consumentenproducten als telefoons en voedsel etc. gaan pluggen in dat soort films). Deze film leeft lekker in zijn eigen universum. Hoogstaand werd het niet, wel vermakelijk. (Heb het spel nooit gespeeld, dat maakte denk ik niet veel uit voor de entertainment waarde van deze film).