Genre: Actie / Avontuur
Met onder meer: Toby Kebbell, Travis Fimmel en Dominic Cooper
Releasedatum: 2 juni 2016
Plot Warcraft
"Two worlds. One home."
Epische verfilming van het gelijknamige computerspel. De focus van de film richt zich op de eerste ontmoeting tussen mensen en orcs, waarbij de hoofdrol voor Lothar en Durotan is weggelegd. De orcs zijn, net als in het spel, net zo menselijk in hun gedrag en gevoelens als de mensen.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Warcraft (MusicMeter)
Blackhand
Karos
Gul'dan
Cleanshot
Hoewel de overgang tussen animatie en reallife niet echt goed was verzorgd vond ik het al met al toch een leuke film en echt wel recht doen aan de WOW setting.
JacoBaco
Zeker goed! Maar je merkt wel aan (bijna!) alles dat deze film onderdeel is wat iets enorm groots. Ja, namelijk World of Warcraft. Ik heb het eventjes fanatiek gespeeld, maar dat is ook alweer bijna 10 jaar geleden en daardoor werd ik soms wel een beetje gek van alle namen en al die magie. Goed, Duncan Jones heeft een manier bedacht om dit alles even in een film van 120 min te stoppen en dit is dan redelijk gelukt. Redelijk omdat het op sommige momenten wat rommelig of afgeraffeld overkomt. Het verhaal zelf daarentegen is zo simpel als wat! Het land van de Orcs gaat naar de klote en Gul'dan opent een magische poort naar de mensenwereld en ze gaan vechten! Maar niet alle Orcs staan achter de plannen van Gul'dan en zo ontstaat er ook een onderlinge strijd tussen de Orcs. Ondertussen doen de mensen er alles aan om Gul'dan te stoppen!
Het klinkt misschien gek, maar ik vind de film iets te ambitieus. Vaak vind ik bij een trilogie de Origin Story de leukste, want uiteindelijk slaan ze op de één of andere manier altijd door. Deze film zou zomaar het derde deel in de filmreeks kunnen zijn. De film voelt ook soms wat gehaast, maar ook alsof ze deze film met gedachte maakte dat er misschien wel nooit een deel 2 gaat komen en daarom hebben ze toch maar geprobeerd er meteen maar een volwaardige Warcraft film van te maken. En tja, dit is toch niet helemaal goed gelukt. Maar het is absoluut geen slechte film! Het ziet er voor 90% werkelijk schitterend uit. De personages zijn best boeiend en los van een aantal zaken, is het voor mensen die geen Warcraft kennen best goed te doen. Natuurlijk zullen vele het walgelijk vinden, maar dat geldt ook voor bijvoorbeeld The Hunger Games. Door vele geliefd, maar tegelijk ook door vele uitgekotst.
Kom maar op met een deel 2!
Walter S.
Ook nooit gespeeld maar me prima vermaakt met deze film. Mooi universum, moet het ook wel meer van zijn visuele pracht dan van zijn verhaal hebben, maar dat heeft de pret bij mij niet gedrukt.
Zwolle84
Kom maar op met een deel 2!
Ik hoop ook dat die er komt. Ben alleen wel benieuwd wie hem dan regisseert. Jones heeft hier een flinke meerwaarde, maar ik neem aan dat hij het niet nog een keer gaat doen. Hopelijk wordt het niet zo'n lopendebandregisseurtje.
BananenMan1982
Ik had volgens mij gelezen dat Jones de eventuele sequel sowieso zou regisseren.
JacoBaco
Ja dat denk ik wel. Duncan Jones is een grote fan van Warcraft en de film is een dikke hit in China. Sowieso heeft de film wereldwijd al flink wat geld opgeleverd. Ik heb er wel vertrouwen in wat betreft de volgende Warcraft met Duncan Jones.
psychopath
In verband met mijn verslavingsgevoeligheid ben ik altijd mijlenver weggebleven van WoW.
Dus deze film is op de diverse trailers her en der na het enige dat ik ooit gezien heb van WoW.
Maar god o god, wat een steengoede intro voor een game (ja, ik zou bijna WoW gaan spelen hierdoor als ik mijn eigen beperkingen mbt gamen niet beter onder controle had).
Mensen die zeggen ''dat ze 'into' fantasy zijn'' en deze film niet snappen komen wmb qua fantasy niet verder dan fabeltjeskrant. Sterker nog, fabeltjeskrant zit verhaaltechnisch beter in elkaar. Zeg nu zelf, de Woefs en de Lamaars hadden een grotere opbouw.
Dus JA. Qua plot komt de film niet veel verder dan een willekeurige ''First page'' van een willekeurige nutteloze en waardeloze krant als de Telegraaf. (niet dat er ook maar ergens in de wereld slechtere kranten bestaan dan de Telegraaf, zelfs in Noord Korea en binnen IS gecontroleerd gebied doen ze meer aan waarheidsbevinding en hoor-en-wederhoor). Maar het is erg gelikt gebracht, het vergt ongeveer 0.01% hersenvermogen om ook maar iets te snappen, en het is ronduit 2uur geweld doorspekt met, tsja, ikweetnietwat.
Heb mij erg vermaakt en zit hier, met een bodempje popcorn en een bodempje rum, te wachten op deel 2 van een, als ze dit volhouden, lange reeks.
Wow voor het eerst spelen is echt geweldig!
Na een paar jaar had ik het wel gehad en speel heel soms even als er een nieuwe expansion uit is maar wou dat ik terug kon naar de keer dat ik het voor het eerst speelde, super!
Cikx
Ik had geen hoge verwachtingen van de Warcraft film na het zien van de trailers en de vernietigende recensies, ondanks dat ik vele uurtjes in Warcraft 3 en World of Warcraft heb gestoken. Gelukkig werd ik aangenaam verrast. Alleen al de opening was overweldigend, mede dankzij de IMAX 3D en Dolby Atmos, met de orcs die de dark portal bestormen om hun eigen wereld te ontvluchten en vervolgens in Azeroth belanden waar ze in oorlog raken met het menselijke ras. De actiescènes waren van hoog niveau en de film had op een aantal momenten een verrassend donkere ondertoon wat ik erg kon waarderen. Helaas konden de humans me wat minder boeien dan de orcs die wel erg goed uit de verf kwamen. Qua humor sloegen ze ook een aantal keer de plank mis, maar daartegenover staan wel vermakelijke referenties naar de games.
Al met al heb ik me verrassend goed vermaakt en ik kan niet wachten op nieuwe delen in deze serie waarbij geweldige personages als Arthas, Illidan en Thrall aan bod komen. De film nodigt immers erg uit naar een sequel.
jpbosch
Aangenaam verrast, als gameverfilming geslaagd maar geen hoogvlieger. Alhoewel ik Fimmel geweldig vond in Vikings vond ik hem hier wat mis-cast. Hij is te speels en ik vond hier een wat epischer (stoerder) acteur beter passen.
Queley Scoton
Ondanks dat ik jarenlang en inmiddels jaren geleden WoW gespeeld heb kon deze film me niet helemaal overtuigen. Schitterende locaties en wat mooie gevechten maar het verhaal rondom Garona vond ik wel heel slecht. Van gevangene naar bijrijder van de koning in enkele scenes en vervolgens van verrader en waardeloze halfbloed naar volledig lid van de club bij de tegenpartij waar ze eerst werd uitgekotst...
Ik had zelf ook iets meer gehoopt op grappige gnomes, booty bay piraten en vooral meeer murlocs...
justmyself93
Had hem eigenlijk slechter verwacht.
Ken de games niet maar was toch benieuwd naar de film toen ik de trailer zag,had geen al te hoge verwachtingen,maar heeft me toch op positieve manier verrast.
kelama3
Ik heb het spel nooit gespeeld,maar ken het spel wel.
Verrassend leuke film hoor!
Een overduidelijk en overtuigend eerste deel,en ik kijk uit naar de volgende!
Ik vond het Travis Fimmel (mmmmmm) juist leuk doen,het is dan natuurlijk ook niet zo,n "stoere" rol als Viking....
fantasieknopje om,chippie erbij en gaan!
snefroe
Dit viel niet tegen. De film is visueel heel mooi, zeker het eerste uur. Qua vormgeving meende ik dingen te herkennen van game of thrones en zeker LOTR. Bovendien deed het vogelwezen me aan Harry Potter denken. Het verhaal is te omschrijven als standaard fantasy vooral gericht op vechtsituaties. Verder is het allemaal vrij eendimensionaal. Wel moet ik zeggen dat de Orcs prima zijn. Waar ze in LOTR nietszeggende boosaardige wezens zijn in de ban van een al even nietszeggende boze kracht, zijn ze hier net mensen met al hun gedoe en zien ze er top uit.
Ik vind de bijval toch wat karig, of is het zo dat we zulke verwende kijkers zijn geworden dat dit al nauwelijks meer kan boeien? Ik heb de film met plezier gekeken al geef ik toe dat verhaal niet veel verdieping kent.
Kollinski
sorry, maar het eerste wat er bij mij opkwam na de film 10 minuten te hebben bekeken: een film voor zwakzinnige mensen
FazeRain
Wow, slecht zeg, deze film, vage verhaaliijn, matige CGI, zwak acteren, fantasiewereld die niet tot leven komt.Zonde van mijn tijd.
Zwolle84
Ach, je hebt in ieder geval weer tijd teruggewonnen bij het schrijven van je review.
FazeRain
Hahaha ja, wil er niet te veel woorden aan vuil maken, maar moest toch even mijn ei kwijt
flamingant
En deze commentaar komt van iemand die Watchmen de beste film aller tijden vind...
Graaf Machine
"De focus van de film richt zich op de eerste ontmoeting tussen mensen en orcs"
Waar ging het verkeerd, dat dit soort plots de blockbusters moeten vullen?
Zwolle84
"De focus van de film richt zich op de eerste ontmoeting tussen mensen en orcs"
Waar ging het verkeerd, dat dit soort plots de blockbusters moeten vullen?
Dat is door een Orc geschreven, denk ik.
JacoBaco
Bij de meeste blockbusters is het plot toch ook secundair? En wanneer ze dan toch hun best gaan doen, krijg je zoiets als Terminator: Genisys.
weerwolf79
Deze film is alleen geschikt voor mensen die veel WoW spelen, voor de overige mensen is dit niet veel soeps.
Walter S.
Onzin.
En ik heb meer mensen gehoord of gelezen die zich prima vermaakt hebben ondanks dat ze het spel niet kenden of nooit gespeeld hebben.
JacoBaco
Mijn vriendin vindt de film geweldig (zelfs nog beter dan dat ik de film vind) en ze had nog nooit van Warcraft gehoord. En de enige game die ze speelt is Mario Kart.
keimpeS
Als je van fantasy en heftige actie houdt, dan zeker deze film eens gaan kijken in de bioscoop. De film heeft me aangenaam verrast naast de nodige actie, mooie beelden ook nog een leuk verhaal!
Ik heb het spel nooit gespeeld, maar kende het wel van tv/internet o.a. reclame...
MovieHolic
Erg gaaf, mijn soort film! Het spel spelen is me de tijd niet waard, dus maar eens op zoek naar de boekenreeks in het Nederlands!
Antonev
Dit viel absoluut niet tegen en je hoeft zeker niet bekend te zijn met de reeks om het te kunnen volgen! Het ziet er allemaal erg gelikt uit, strakke actie en spektakel en gewoon een interessant verhaal. Het blijft lastig om een game te verfilmen, maar ze hebben er zeker wat moois van weten te maken.
filmkul
Redelijke fantasy film. Het tempo is prima. De film kijkt lekker weg. Het verhaal had wel wat beter uitgewerkt kunnen worden. Sommige stukken komen wat uit de lucht vallen. Hopelijk worden deze nog nader verklaard in de vervolgen. De actie is verder goed met aardige special effects. De finale valt helaas wat tegen en komt minder dramatisch en heroisch over als men heeft bedoeld. Het acteerwerk is redelijk. 3.0
Charmides
Heerlijke fantasyfilm. Zo heb ik ze graag op m'n beeldscherm. Vernuftig computerwerk. De setting en de gevechten waren genieten. Van mij mag een vervolg snel komen.

De populairste media slaan de handen ineen: Dit zijn enkele van de beste game verfilmingen

Fantasyfilm 'Warcraft' met Travis Fimmel is alleen deze maand nog te bekijken op Netflix

MovieMeter Podcast Afl. 5: Waar ligt de grens tussen fantasy en sciencefiction?

The Jungle Book

Recep Ivedik
Komedie, 2008

Deadpool
Actie / Komedie, 2016
videogameelvesorcsmagiejachtgebaseerd op stripworld of warcraft sorcererfictional wargebaseerd op videogametovenaarfictional language live action and animationmusclesorc sword and sorcery