• 9.378.093 stemmen

Geregisseerd door: John G. Avildsen

Met onder meer: Sylvester Stallone, Talia Shire en Burt Young

Releasedatum: 18 mei 1977

Plot Rocky

"His whole life was a million-to-one shot."

Rocky Balboa is een tweederangs bokser uit Philadelphia. Hij is een mislukking: hij woont in een afgedankt appartement en als bijbaantje is hij een inner van schulden. Ook probeert hij indruk te maken op de ietwat verlegen Adrian, zijn grote liefde. Dan krijgt Rocky de kans van zijn leven als hij door een publiciteitsstunt mag vechten tegen de wereldkampioen, Apollo Creed, om de wereldtitel. Rocky is vastberaden om het 15 rondes vol te houden, niet alleen voor zijn zelfvertrouwen, maar ook zodat hij kan bewijzen dat hij niet een of andere schooier van de straat is.

Robert 'Rocky' Balboa

Tony Gazzo

Fight Announcer

avatar van Ceeda7

Ceeda7

Dus kmoet Rocky 2, 3, 87 zien wat er nog komt ofzo?

stfuympos

Yup, en in 5 bokst ie niet( wel een straatvechtpartij op het eind die hij uiteindelijk wint ) en en in 6 verliest ie ook maar wel een veel betere afsluiter als 5..

1. sterk.
2. leuk vervolg.
3. aardig vervolg.
4. redlijk vervolg.
5. slecht vervolg.
6. gelukkig een vervolg.

TrickySmalls

Wat is het verschil tussen aardig en redelijk?

2.9-2.8

Lekker maatgevend dan

avatar van AC1

AC1

De eerste is de beste. Dat is altijd zo.

TrickySmalls

Volgorde van beste naar slechtste:

1-4-2-3-6-5

Alhoewel 4 en 2 dicht bij elkaar liggen.

AC1 schreef:

De eerste is de beste. Dat is altijd zo.

Is niet altijd zo maar in dit geval wel.

TrickySmalls

Zie terminator 2 bijvoorbeeld.

avatar van tn2543

tn2543

Topfilm ! De moves van Stallone zien er niet echt uit als een profbokser... dat verschil zie je zo. Maar ik vind het verhaal, spanning, de sfeer... dat doet het hem....

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Troep!

Het verhaal van Rocky, een arme sloeber met een óóóóóhhhhh zo goed hart stelt geen ene mallemoer voor. Sylvester Stallone is een bedenkelijk acteur, die bij voorkeur geliefd is bij mensen die zijn opgegroeid in de jaren `70/80. Bijna de godganse film loopt hij er bij als een veredelde clown cq travestiet, die pleister op zijn voorhoofd in het begin kon echt niet.

Om nog maar te zwijgen van Sylvester Stallone `s schrijftalent. Het is nogal een paradox om een verlegen meisje een winkel te laten runnen, aangezien je daarvoor toch wel over een vlotte babel moet beschikken. De film is binnen zijn eigen context ook nergens enigzins geloofwaardig: de eerste de beste sloeber, mag aantreden in de grote finale. Als je Stallone vraagt hoe de weg er naar toe verliep, moet hij het antwoord volledig schuldig blijven omdat hij nou eenmaal dom is zoals hij zelf al aangeeft in de film. Stallone hoeft geen circuit af te leggen maar staat na wat getraind te hebben, in de grote finale waar hij uiteraard boven zichzelf uitstijgt. Ik heb het bijna niet meer.

Eerlijk gezegd helpt het ook niet mee dat ik eerder deze week al een andere boksfilm zag: Cinderella Man, hoewel die film overduidelijk op deze film geïnspireerd lijkt mag Cinderella Man zich absoluut de winnaar noemen van dit duo. In die film werd tenminste nog wat afgebokst en redelijk geacteerd.

Snel vergeten! Ik begrijp nu wel waarom iedereen de Rocky muziek altijd zo roemt, over de rest ben je zo uitgepraat! Dankzij een paar mooie plaatjes, een kleine 2*

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

Schei toch uit man . Cinderella Man is goed, maar dat kun je geen klassieker noemen. Deze film is dat duidelijk wel. Acteerwerk is gewoon goed en sfeer is dat zeker ook. Einde is ook veel krachtiger dan die van Cinderella Man. Het is ook meer een dramafilm dan een echte boksfilms. Vergeet dat niet.

Dat je de film niets vindt kan, maar je overdrijft echt. De achterliggende American Dream gedachte zie je er blijkbaar ook niet in.

avatar van Salto

Salto

Troep!

Adrian runde de dierenwinkel niet... ze werkte daar gewoon... deed wat schoonmaakwerk en verzorgde de dieren.

Als je kritiek hebt, moet je eerst de feiten weten....

maxcomthrilla schreef:
Creed koos hem voor een gevecht vanwege zijn naam: 'Italion Stallion' meen ik me te herinneren.

maxcomthrilla schreef:
Uiteraard zie je ook maar een fractie van zijn hele training. Bovendien traint hij voor een wedstijd waar hij toch al niet veel van verwacht: hij zegt ergens op het einde "het zo lang mogelijk vol te willen houden."

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Man, man, maxcom, hoe kan je nou niet verliefd worden op zo'n scene... Rocky is gewoon veel meer dan een boksfilm.

Troep!

Hij is ook een vereedelde clown, een praatgrage loser die een kans krijgt. Of denk je soms dat we die pleister stoer vinden? Je hebt gelijk, hij ziet er niet uit, maar dat is toch juist perfect het personage.

avatar van Grover

Grover

De beste uit de serie, alsook voor Rambo...en eigenlijk wel voor alle films die zonodig een vervolg moeten hebben...de koe moet immers gemolken worden.

avatar van erwku

erwku

Troep!

Om nog maar te zwijgen van Sylvester Stallone `s schrijftalent. Als je Stallone vraagt hoe de weg er naar toe verliep, moet hij het antwoord volledig schuldig blijven omdat hij nou eenmaal dom is zoals hij zelf al aangeeft in de film.

Zelden zulke onzin gelezen.

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1922 berichten

Iemand die Meet the Spartans even hoog (lees laag) beoordeeld als een klassieker als deze film kan toch bij voorbaat al niet meer serieus worden genomen?

avatar van sweinsteiger

sweinsteiger

Aiiii

Wat een slechte film. Er gebeurde nauwelijk iets in (alleen een bokkser die traint en bokswedstrijden vecht.) En weeral zo'n slechte acteerprestatie van Sylvester Stallone. Want ook in Rambo 1,2 en 3 en The expendables was hij amateuristisch slecht. Verder niets over te zeggen. Schrale 1.5*

avatar van Nomak

Nomak

Een bokser die traint en bokswedstrijden vecht? Slechte acteerprestatie van Stallone? Je hebt duidelijk niets van de film begrepen.

avatar van sweinsteiger

sweinsteiger

avatar van Reinbo

Stallone kreeg een Oscarnominatie voor zijn rol als Rocky. Idd absurd verhaal, van iemand die Stallone duidelijk niet op waarde weet te schatten. Immers ook in de eerste twee Rambo's zet hij een zeer sterk personage neer. En dat er niets gebeurd? Ik weet niet wat je verwacht had, maar Rocky is een prachtig portret van een praatgrage 'loser' die een onverwachte kans op succes krijgt. Mooie film, maar waarschijnlijk iets te hoog gegrepepen voor iemand die zich voordoet als 11-jarige.

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1922 berichten

Het is nu wel duidelijk dat we te maken hebben met een Stallone hater die het gewoon even nodig vind Stallone bij iedere film af te kraken en er een zo laag mogelijk cijfer tegenaan te gooien. Het begint namelijk op te vallen meneer Sweinsteiger. Ik snap niet als je Stallone zo'n vreselijk slecht acteur vind waarom je dan wel al z'n films gaat kijken.

avatar van Reinbo

Ik snap vooral niet dat je 'm een slecht acteur vind. Hij heeft met Rocky en Rambo twee iconische personages neergezet en ook in Copland laat hij zien met de beste mee te kunnen, sterker nog hij speelt ze vrijwel van tafel.

De man is zo'n beetje de meest onderschatte acteur die er is. OK hij speelt vaak personages die niet al te intelligent of hoog opgeleid zijn, maar dat doet hij juist met erg veel overtuiging, want zelf is hij wel erg intelligent en bovendien zeer belezen. Daarnaast is hij ook nog eens een erg goed schrijver, regisseur en een slimme producent.

avatar van Nomak

Nomak

Ja, plaats maar smileys. Je weet duidelijk niet waar je over praat. Heb je de film wel gezien?

Je mag het een slechte film vinden, maar jouw commentaar raakt kant noch wal.

avatar van iDavid

iDavid

Rocky I. Waanzinnige film.

Het personage Rocky vind ik echt geweldig... Zijn manier van praten, zijn lichaamstaal, zijn manier van lopen, zijn opmerkingen, zijn droge en naiefe/doorzichtige gedrag maken hem tot mijn favorite filmpersonages ooit.

Of te wel, mijn favorite acteur: Sylvester Stallone. Petje af voor zijn acteerwerk.

Over het verhaal ben ik ook erg enthousiast. Deel 5 vond ik het minst leuk om te zien omdat het hee hele verhaal op zijn kop wordt gezet. Toch vond ik hem niet slecht.

Ondanks ik Rocky 1 tm 6 in een week heb gekeken bleef het van het begin tot eind leuk. Hooguit een tikkeltje langdradig, maar dat heb je als je alles in 1 week kijkt.

avatar van iDavid

iDavid

sweinsteiger schreef:

Aiiii

Man, je bent een pannenkoek! Rocky is een geweldig personage met een heel apart karakter dat de gemiddelde acteur niet kan spelen.

Ga jij maar lekker Bassie en Adriaan kijken.

Bijzonder saai filmpje.

Had em nooit eerder gezien, veel fluffy memories had ik dan ook niet bij het kijken van deze film. Sowieso nooit veel van Stallone gezien. Vond hem vroeger al geen begaafd acteur, de tijd heeft daar niet veel aan veranderd.

Probleem met deze film is dat het eigenlijk geen simpele boksfilm is, het eerste anderhalf uur is vooral een portret van een vreselijk idioot figuur. Stallone weet geen deftige gestalte te geven aan z'n personage en blijft vooral hangen in een collectie trekjes. Het hele boehoe gedeelte van de film kon me dan ook geen bal schelen, en dan blijft er maar weinig over.

Van het geweldige verhaal moet deze film het ook niet hebben. Wat gebrabbel over The American Dream en een wel erg makkelijke weg voor Rocky tot de top (uiteraard, meer tijd was er ook niet voor het boksen, teveel oninteressant drama vooraf).

Het eindgevecht was dan nog wel oké, alleen vond ik het verloop nogal apart. In het eerste deel van de film werd volgens mij gehamerd op het feit dat er nog nooit eentje 12 rondes tegen Apollo recht was blijven staan. Dan verwacht ik toch wel een scene rond ronde 12 die daar minstens even bij stilstaat ... maar buiten de eerste twee rondes zie je niet veel van de bokswedstrijd. Men fade een beetje tot ronde 14, daar krijg je dan nog wat de hoogtepuntjes mee ... heh?

Nogal lompe film die het speelt op drama maar daar absoluut niks te zoeken heeft. Povere opbouw, vreselijk plat en een redelijk eindgevecht, maar erg vreemde focus op het verloop daarvan. Mnee, die andere delen hoef ik echt niet meer te zien.

avatar van harm1985

harm1985

Zou het toch eens overwegen, met name deel 3 neemt zichzelf niet bepaald serieus en zou juist voor jou een verademing moeten zijn. Bovendien zit daar Mr. T. in, die alvast een voorproefje geeft van zijn rol als BA in the A-Team.