Hellraiser: Hellseeker (2002)
Geregisseerd door: Rick Bota
Met onder meer: Dean Winters, Ashley Laurence en Doug Bradley
Plot Hellraiser: Hellseeker
"Evil. Deadly. Immortal."
Trevor is gelukkig getrouwd met Kirsty (bekend van de eerste 3 Hellraiser delen). Tijdens een trip raken ze met de auto van de weg af en komen ze in het water terecht. Trevor probeert Kirsty tevergeefs te redden. Als hij wakker wordt in een ziekenhuis heeft hij last van de meest gruwelijke flashbacks waarin een sinister persoon met een schedel vol naalden een hand in lijkt te hebben.
Trevor Gooden
Bret
Detective Givens
Tawny
justR
tsja zal er maar niks over zeggen krijgt gewoon 5 sterren!!!
Nee hoor zoals ik al eerder zei deel 1 en 2 zijn goed de rest niet.
deze is beter dan inferno dat klopt want dat is de minste.
3,5 ster
argus
Waarom is dit dan zo slecht?
Ik vond hem goed in elkaar zitten, regisseur zette je na verloop van tijd steeds meer op het verkeerde been. En ook wel goed uitgevoerd trouwens. 3,5*
Tha Clown
Vond dit één van de betere delen
Na 1 en 2 ging het ERG hard bergafwaarts, met Inferno als dieptepunt.
Hellseeker is er tenminste weer 1 die goed in elkaar zit.
3 sterren krijgt ie van mij.
ingmarz
goed in elkaar zit, dit is een slap aftreksel van inferno die sloeg tenminste nog ergens op, nee deze is echt het dieptepunt van de serie
juist dat heb ik ook gemeld zonder het te hebben gezien van jou.
vandaar 3 sterren 0.5 eraf

Linn
Niet een supervervolg, maar toch zeker niet de slechtste. Vergeleken met deel 5 zit hier wat meer verhaal en richtlijnen in. Het gaat in ieder geval ergens naar toe. Toch word het nergens echt spannend en had Pinhead wel wat meer tevoorschijn mogen komen. 2,5*
Vond het wel een aardig deeltje weer.
Heeft qua invalshoek inderdaad het meeste weg van deel 5 denk ik. Maar hier is het dan wat beter uitgewerkt, vooral ook geen totaal irritant debiele hoofdrolspeler.
't is best sfeervol, paar aardige scenes, verhaal loopt vlot en het is zeker niet te lang. Bij momenten spaarse maar aardige gore, alleen de functie van Pinhead is een beetje flauw in deze film. Als personage verliest hij steeds meer een meer van z'n scherpe kantjes. Even rustig een dealtje sluiten met een mens was er in deel 1 niet bij.
Aardig vervolg, geeft geen nieuwe zwaai aan de reeks, maar slaagt er wel in een vorige poging dat wel te doen, stevig te verbeteren.
3*, vermakelijke nonsens.
Max en Joep
vond die SM-gerichte MILF wel erg interessant...
HeatWave
Mischien wel de meest psychologische van alle delen.
Ik vind dit deel in ieder geval al beter dan ' Inferno' , maar toch steekt ook dit deel maar bleek af bij de eerste 2, nou ja, eerste 3 delen van de reeks.
De spanningsopbouw is bij tijd en wijle nog wel in orde, maar over het algemeen kabbelt het naar mijn idee toch iets teveel voort.
Metname het gruwelijke waar de eerste delen nog vol mee zaten en wat volgens mij toch wel het kenmerk is van de serie zijn zo´n beetje volledig verdwenen en vind ik de Hellraiser-serie afgegleden naar mainstream.
Lee72
Helaas kwam mijn favo karakter in dit deel veel te weinig voor...
Ik vind dit 1 van de slechtste delen.
Scarecrow
Echt een van de betere Hellraiser vervolgen. Ik ben grote fan van deel 1 (en 2) maar daarna (laat ik eerlijk zijn) werd de serie echt stukken minder, met veel minder sterkere vervolgen. Maar dit deel verrastte me positief.
De film heeft een heel wat andere toon dan deel 1 en 2, maar toch heeft het zijn charme. De film deed me herhaaldelijk denken aan veel andere films, met als grote voorbeeld The Machinist. Maar ook andere films kon ik "ontdekken" (onzin natuurlijk, deze films zijn niet naar elkaar gemaakt): een soort ijspriemscene uit Basic Instinct, een verhaallijntje als in A Perfect Murder, scene's die deden denken aan Final Destination en American Psycho, en een licht SAW-achtige finale. In feite lijken al deze films totaal niet op Hellseeker (en ze hebben er zeker geen band mee), maar de film deed me er soms toch, op positieve manier, aan denken.
Waar Hellseeker echt in slaagt is het verhaal een leukere draai mee te geven, trouw blijvend aan zowel Hellraiser 1 en 2 als aan de matige vervolgen daarvan. Daarnaast vind ik het (o.a. door Kisrsty en de rol van Pinhead) veel meer een Hellraiserverhaal dan andere delen, en ook beter uitgewerkt. Zo is Pinhead wel weer de anti-held die martelt naar geland het boxje, maar er kan ook mee onderhandelt worden en tegelijk is hij niet alleen de boosdoener en moordenaar zelf maar ook een soort rechter. Geen moraalridder als in andere delen van de serie, maar echt iemand die je liever niet tegenkomt, terwijl hij toch ook vrij "redelijk" kan zijn (uit eigen gewin). En zijn band en onderhandelingen met Kirsty waren ook in dit deel weer fraai neergezet.
En net als bij de voorgaande delen bevindt de hoofdpersoon zich ook in Hellseeker in zijn persoonlijke surrealistische hel-achtige droomwereld. Anders dan in bijvoorbeeld "Inferno" neemt men in dit deel de tijd om het uit te leggen, en een echte droomwereld te creeeren die ergens op slaat. Inferno zou geen slechte film geweest zijn, als een thriller die los stond van Hellraiser- als Hellraiser horrorfilm is hij duidelijk onder de maat, hij hoort er niet thuis. Hellseeker weet het Hellraiser gevoel veel beter over te brengen.
Daarnaast slaagt dit deel van de serie erin het allemaal wel leuk te houden: de film is niet moeilijk te volgen of begrijpen, het verhaal wordt netjes ontvouwd, en eindelijk is de balans verhaal-gore weer in ere herstelt. De gore is daarnaast weer prima verzorgd en ook dit geeft de film een lekker zet mee. Wat daarnaast ook positief opviel was dat er aandacht besteedt werd aan de introductie van de personages, de bijpersonages, het boxje en de nevenplot. Het einde sloot ook goed aan bij de film en deed de eerdere Hellraiser films zeker eer aan, terwijl het ook de eigen film naar een hoger ipv lager niveau haalde (een gevoel dat ik bij Inferno andersom had).
Tenslotte is ook de rest zeer fatsoenlijk gedaan. Camerawerk, stilistische scenes, betere verlichting, goed gekozen locaties, betere muziekkeuze dan in andere delen.
Anders dan bij andere vervolgdelen van Hellraiser werd ik hier dus zeer aangenaam verrast, vooral door het beter uitgewerkte verhaal (dit keer een echt Hellraiser verhaal) de interessantere personages en de betere gore. De film is daarnaast ook uitstekend verzorgd en ik geef dan ook 3,5*
_dangerous_
@Scarecrow:
als ik deze film niet had gezien, zou ik je nog 'geloven' ook...
Scarecrow
Deze film is echt zo slecht niet. Na veel mindere vervolgdelen is Hellseeker toch echt een veel beter vervolg. Hij is anders van opzet dan deel 1 (en 2) maar blijft er naar mening toch trouw aan, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Inferno: dat was gewoon een thrillerverhaal met eigenlijk geen enkel echt verband met Pinhead of de kubus (die er later gewoon zijn ingestopt). Je zag duidelijk: dat is geen Hellraiser. Dat had ik ook bij Hellworld. En waar deel 3 en 4 van Hellraiser dan wel redelijk 'trouw' bleven aan Pinhead en gevolg, en de kubus erin wisten te verwerken, werden ze niet echt spannend, vies of slim. Zeker niet in vergelijking met het origineel. Hellseeker slaagde hier op alle vlakken wel in.
Hellseeker combineert gewoon elementen en sterke punten uit zowel het origineel als diens vervolgen (zie hierboven). Al met al is het echt een veel beter vervolg dan ik had gedacht, en een veel beter vervolgdeel dan bij veel andere serie's (zeker als, wat?, zesde deel?).
_dangerous_
Het kan mij eigenlijk niets schelen of deze film wat beter is dan de andere vervolgfilms. Ik verwacht gewoon een goede (dus niet een vervolg die beter is dan de andere lompe Hellraiser movies, want zo moeilijk is dat ook niet gezien de beroerde niveau) Hellraiser film.
Maar kennelijk is het te moeilijk voor deze talentloze makers om een goede film te maken. Dat krijg je ervan he als je de films laat maken door zulke mensen. Het is eigenlijk ook niet hun schuld, het is mijn schuld dat ik naar deze films kijk. Niet meer dan tijdverspilling.
Maar ik ben blij dat je al die positieve aspecten in deze film ziet, want ik zal ze nooit kunnen zien. Te veel dromerige scenes, paar overbodige 'erotische' scenes, Pinhead die allang met pensioen is zonder in de gaten te hebben. Voorspelbaar einde, goedkoop gemaakt...en ga zo maar door.......
heatmaster
mensen zoek leven,wie kijkt nou naar dit halvegare maffe goedkope film.
Richard_Voorhees
Iets beter dan Inferno, wat mede te danken is aan de terugkeer van Kirsty, maar mij bevalt dat vage gedoe niet met Pinhead die 'rechtertje speelt'
Lui (crew films)
Na Inferno en Hellworld te hebben gezien had ik eigenlijk geen geloof meer in dit deel, wat een kansloos deel is dit weer. Deel 1 en 2 zijn geweldig, maar de rest is gewoon troep, uitmelkerij is het.
Legan
In feite een voortzetting van het vorige deel qua psychologie alleen gelukkig geen onderdeel van 'n politieseriereeks wat de vorige wel was. Hallucinaties, dromen, werkelijkheid… allemaal door elkaar en wat is dan wat? Prima produktiewaarde. Best aardig qua sfeer en horror alleen heeft het weer niet dat Hellraisergevoel van de eerste paar delen. En toch beter dan de gory delen 3 & 4. Het acteren is eigenlijk beter dan ooit met een geloofwaardige hoofdpersoon. Prima tempo.
RedLine
Als ze het verhaal met Pinhead en de Kubus en uit hadden gehaald dan was het een heel ander film.
Jammer dat PinHead steeds een kleinere rol krijgt.
Maar veel beter dan het vorige deel gelukkig.
Als er meer Pinhead in zit had het een 3,5 kunnen worden.
Max en Joep
na deel 4 begrepen de makers maar al te goed dat nog meer delen met constant Meneer de Egel en zijn Pijn 'o Beits alleen maar saai zouden worden.
wat ooit een sterk gegeven was, zou dan namelijk net zo kansloos eindige nals een Friday the 13th reeks.
Vandaar dat vanaf deel 5 wordt gekozen voor een andere invalshoek.
een opzet die mij iig erg goed bevalt.
Hellseeker vond ik dan ook een zeer mooi geschoten sfeervolle evil film.
Minder Pinhead maar Hellraiser sfeer dan bijv een deel 3.
Inferno t/m Deader:
goed, sferisch, creepy.
Hellworld:
charmed one
deze was weer beter dan het vorig deel wel leuk dat kirsty er weer in zit het is ook dezelfde speelster weer deze is wel spannend

2022

The Collector
Horror / Thriller, 2009

Ginger Snaps
Horror / Thriller, 2000
geheugenverlieshallucinatiebovennatuurlijkpinhead geheugenverliespsychiatryguilty conscience