The Ring Two (2005)
Genre: Horror
Speelduur: 110 minuten / 128 minuten (unrated versie)
Alternatieve titel: The Ring 2
Geregisseerd door: Hideo Nakata
Met onder meer: Naomi Watts, Simon Baker en David Dorfman
Releasedatum: 17 maart 2005
Bekijk via NLZIET
Bekijk via SkyShowtime
Plot The Ring Two
"The dead don't sleep."
Rachel is met haar zoon Aidan naar Asheville verhuisd en werkt bij de plaatselijke krant. In de archieven ontdekt Rachel een moordzaak en het lijkt erop dat de zaak te maken heeft met de mysterieuze videoband. Dan wordt Aidan opgenomen in het ziekenhuis: bewusteloos, onderkoeld en vol blauwe plekken. Rachel denkt dat dit het werk is van Samara Morgan en ze gaat terug naar Seattle om dieper te graven in haar verleden.
Rachel Keller
Young Evelyn
Betsy
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11923 berichten
ben het wel eens met madecineman..
deze film lijkt een beetje op een goedkope ripp off van het oorspronkelijke, verschrikkelijk goede deel 1
hoewel de spanning in deze film wel beter is..
Zou je dat uit kunnen leggen? Ik vond deze film namelijk echt op alle punten bagger, en ik snap ook echt niet wat er volgens veel mensen dan zo spannend aan is.
code9
Een heel behoorlijke sequel op The Ring - zeker als je zonder enige verwachting aan deel 2 begint i.v.m. het uitstekende eerste deel.
Het alwéér zwakke einde is tegenwoordig helaas eerder regel dan uitzondering in films uit de States. De link zal wel vergezocht zijn maar ik heb soms het idee dat ze daar na 11-09-01 nóg minder kunnen hebben en dat daardoor zoveel films zoetsappig moeten aflopen.
Terug naar dit deel 2. Ik vind het juist goed dat ze niet geprobeerd hebben om deel 1 te evenaren of te overtreffen. Ze hebben het succesvolle concept gewoon wat aangepast en verder de lijn van deel 1 doorgetrokken. En wat is daar eigenlijk mis mee als het amusant kijkplezier oplevert? Een term als 'Rip-off' slaat sowieso nergens op als het om een sequel gaat, maar goed... Het verhaal heeft verder niet veel om het lijf maar dat heeft deel 1 ook eigenlijk niet - het is de mysterieuze sfeer die het 'm doet. Die is in deel 2 wel wat minder maar logisch toch, het 'nieuwe' is er immers af.
3,5* want ik heb me best vermaakt met Ring 2.
Diffel Naffel
Op zich wel meer van hetzelfde maar hetzelfde vond ik zeker niet onaardig dus met deze sequel heb ik me ook wel vermaakt.
Oscar Wilde
Het enige enge moment was die race in de put tussen die Rachel en dat lelijke meisje.
En het enige komische was toen dat lelijke meisje MAMMIE schreeuwde en Rachel reageerde met " I m not your fucking mammy".
0,5
Myrthebes
(oew mijn eerste reactie ooit hier...)
Het doet mij verbazen wat voor slecht commentaar hier op deze film is gegeven, ik heb hem afgelopen nacht bekeken met 2 vriendinnen al vanaf de eerste seconde stonden we stijf van de spanning, ik heb de hele film lang een angstaanjagend gevoel in mijn buik gehad. Er zaten niet echte schrik momenten in (bleef volgens mij ergens haken voor ons op 4..., niet echt een hoge score)
Nou is dit ook echt niet de eerste horror/thriller die ik heb gezien, nou ga ik proberen uitteleggen wat de film die spanning gaf.)
Aangezien ik vond dat The Ring (1) een verschrikkelijk goed verhaal had, goed uitgewerkt met een mooie spanningsboog, waren wij hoopvol dat dit ook goed zou zijn (natuurlijk met in je achterhoofd meestal zijn vervolgen niet goed) Maar ik was zo nieuwschierig van wat er ging gebeuren wat zal er nu gebeuren? gebeurt dat gebeurt dit, dat de spanningsboog gewoon heel hoog was en ik het gevoel had dat er geen 1 moment was dat er niks kon gebeuren...
Nou moet ik zeggen het einde was slecht afgewerkt, de herten waren verschrikkelijk gemaakt men heeft inderdaad een beetje het deel 1 indee van het telefoontje laten varen. Maar dat van ''doden slapen nooit'' dat was gewoon voor mijn gevoel goed!
De spanningsboog was erg goed...
Vaak floppen vervolgen maar deze vond ik toch voor een vervolg erg goed, en had ik aan het einde genoeg van dat rot gevoel in mijn buik... En ik ben niet een angsthaas bij films (mijn leeftijd is 15...)
Hanne
Ik heb deze wel gezien alleen de 1e niet en ik ben van plan om de 1e ook nooit te gaan kijken. Ik had deze film bij een vriend gekeken en daarna moest ik in het donker naar huis lopen. Nou ik geloof dat ik nog nooit zo bang was geweest.
van mij krijgt hij 4**
Eftel-Freak
Och, hanne, de film viel best wel mee
In principe hoef je de eerste film inderdaad niet te zien, maar dan moet je wel wat afweten van het ringverhaal om het 2de deel te zien, anders brengt het wel wat verwarring!
Lavigne
ik vond het op zich even goed als the ring1, ik vond het wel een mooi vervolg op 1.
ik schrok echt toen ze in die ziekenwagen stond en die hoes weg deed en je dat gezicht zag en ineens voem!!! werd haar arm gepakt...
4.5 ster!
missy85
ik vind het hele goedefilms! zowel deel een als twee.
temninste goede thrillers, daar hou ik van.
een aanrader dus
HeatWave
Complete kolder, weer minstens net zo onzinnig als het eerste deel. Ik vind het zeker geen aanrader, ondanks de mooie verschijning van Naomi Watts.
Ik vind het allemaal zeer ver gezocht en een duidelijke verhaallijn kan ik er ook niet in ontdekken.
king16
- 1904 stemmen
Ik keek deze film 2 dagen nadat ik The Ring had gezien en ze sloten naar mijn bescheiden mening goed op elkaar aan
Waar ik het einde van 1 een beetje vaag vond (misschien iets te abrupt?) past deze film als een goede tweede helft er achteraan, beetje in de stijl van Kill Bill vol.1 + 2
Galantje0012
ik vind deze film wel iets enger dan de eerste, maar de 1 is wel beter :s
Galantje0012
van mij krijgt hij 4**
dat hoef je ook niet te zijn.
het hangt er gewoon van af waar je goedkan naar kijken.
het wil niet zeggen dat je niet moet braken bij mark of the devil, of geen kussen nodig hebt bij a nightmareon elmstreet.
dat je the ring 1 en 2 ook kan verdragen. ik heb de 1 gezien op bijna 11-jarige leeftijd en kon er toen niet van slapen. vorig jaar (6e lj of groep
had ik the ring 2 gezien en had bij sommige scènes wat schrik, maar het viel eigenlijk best mee. Terwijl in de kerstvakantie, toen een vriendin bleef slapen, zagen we de 100-keer bekeken the ring 1 nogmaals en bleven we bij de tv slapen. Ik denk dat we toen ook geen oog hadden dicht gedaan.
ik bedoel alleen maar: Iemand die begint te gillen bij friday the 13th, moet daarom the ring nog niet eng vinden.
sekiaku
De eerste werkte meer met clichestukken. De typische schrikeffecten. een arm vastpakken, enge gezichten heel flitsend filmen enz. Het vervolg daarentegen vond ik wel subliemer. Helemaal geen enge film, maar wel beter van verhaal en van manier van filmen.
Horrorfilms trekken meestal op niets vanwege het verhaal, maar af en toe heb je wel eens uitschieters. 3.5*
_Tomm_
Vond deze film onderdoen voor the ring (1).
Wat bij the ring nog eng en angstaanjagend was, is bij deze 'The Ring two' gewoonweg grappig.
1 ding zal altijd wel doodeng blijven: de gezichten van de door samara gedoodde personen, Yuk!
Natuurlijk zaten ook in deze film enkele scenes die me heel erg aanspraken, bijvoorbeeld de scene toen Rachel Samara's echte moeder ging opzoeken, en het gesprek eindigde met :
Rachel: WHAT DID I DO?
Evelyn: You let the dead get in!
deed me echt huiveren!
en, natuurlijk , ook de put-scene. Je zou voor minder angstaanvallen krijgen als je het beeld van de uit de put kruipende Samara te zien krijgt!
Een vleugje humor doet het ook altijd goed, en vandaar het wel heel sterke 'dialoog:'
Samara : MOMMY!
Rachel: I'm Not your F*ckin' mommy!
Doet me nog steeds lachen
Kortom, goed, maar niet goed genoeg filmpje.
donnie darko
Ik vond deze film toch echt wel beter als de eerste. In de eerste is het misschien allemaal wel wat mysterieuzer, maar daar wordt ook niks in uitgelegd, terwijl ze in deze toch een beetje willen uitleggen wat er gebeurd.
Voor de rest lijkt hij in veel opzichten natuurlijk op zijn voorganger. De enge beelden zitten er nog steeds in, maar echt eng vond ik deze film toch echt niet.
Het enige echt grote nadeel is de vertolking van het kindje Aidan. Wat een irritant kind, en wat kan dat kind niet acteren, zeg. Man, hebben ze nu echt niks beters kunnen vinden?
De scene met Sissy Spacek sprak mij ook het meeste aan, en vond ik een heel goede scene voor een horrorfilmpje.
Ook het feit dat Samara eigenlijk gewoon liefde wil vond ik een mooi gegeven, en die dingen maken van deze film de betere van de twee in mijn ogen.
Ook 3* voor dit deel, maar toch een duidelijke voorkeur.
MidnightShadow
Echt hele mooie film. Ik had verwacht dat hij eigenlijk veel op deel 1 zou lijken, maar dat bleek eigenlijk niet het geval.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11923 berichten
Een van de betere horror films * 3.5
Puur uit nieuwsgierigheid: waarom?
Gothepica
Super movie!! Ik vind hem nog beter dan deel 1 en die vond ik al super!
Nouseforaname
deel 1 was beter, deel 2 meer spanning en schrikmomenten 3,5 sterren
sangha
ik heb deel 1 nog niet gezien, maar als deel 1 op deel 2 lijkt hoeft het voor mij ook niet. ik vond het totaal niet eng en zat elke minuut op de klok te kijken.
Kisje
Het 2e deel vond ik vele slechter dan het eerste, die was echt af..
3.5 *
TheRisingSun
Goede thriller die je op sommige momenten wel even laat huiveren. De spanning is niet de gehele film aanwezig, maar meer naar het einde toe wordt dat wel beter.
Watts als moeder en Dorfman als haar zoontje zijn goed in hun rol, overtuigend.
Mijn favoriete moment uit de film was toch wel het einde in de put, wanneer Samara als een of ander vies gedrocht naar boven komt kruipen en Watts nog net op tijd de deksel op de put kan schuiven. Waarnaar Samara Mommy roept en Watts daar op antwoord met "I'm not your fucking mommy!" Was wel een grappig moment!
By the way, de meid die Samara speelt is in het echt wel een schoonheid zeg. WOW!!!
En er komt een derde deel aan in 2007. Voor de liefhebbers.
3,5 ster
Skyper
Even een vraagje...
Kan ik deze ook gerust kijken als ik deel 1 niet heb gezien?
DarII
Ik vind deze wel iets minder dan de eerste,
Bij de eerste stond echt m'n haar overeind.
En bij deze viel het wel mee,
Maar toch vind ik het nog wel goed geacteerd.
Deze krijgt van mij een 3.0
Remi
Ja, in de film ziet ze er inderdaad wat minder knap uit
megaman
vind zowel The Ring 2 als The Ring 1 minder dan de ECHTE Ring 1 uit Japan. het verhaal van Sadako, wat in Ring 0 uitgebreid wordt verteld, spreekt me gewoon meer aan dan het verhaal van Samara. en dat zegt iemand die de amerikaanse Ring film als eerste zag en daarna pas het origineel. bij Dark Water heb ik gelukkig niet dezelfde fout begaan. als je weet dat je met een remake te maken hebt, niet eerder kijken voordat je het origineel hebt gezien. vind ik dan tenminste. hieronder mijn volgorde:
1: RING 0 (JAPAN)
2: RING (JAPAN)
3: RING 2 (JAPAN)
4: THE RING (AMERIKA)
5: THE RING: VIRUS (KOREA)
6: THE RING 2 (AMERIKA)
7: RING: SPIRAL (JAPAN)
jack-sparrow
ik ind deze nochtans best goed .
best een leuke sequel op de eerste .
ik geef hem 3.5

Videoland voegt de geprezen Zweedse film 'Så som i Himmelen' toe aan het aanbod