- Home
- The Ring Two
- Filtered
The Ring Two (2005)
Genre: Horror
Speelduur: 110 minuten / 128 minuten (unrated versie)
Alternatieve titel: The Ring 2
Geregisseerd door: Hideo Nakata
Met onder meer: Naomi Watts, Simon Baker en David Dorfman
Releasedatum: 17 maart 2005
Bekijk via SkyShowtime
Plot The Ring Two
"The dead don't sleep."
Rachel is met haar zoon Aidan naar Asheville verhuisd en werkt bij de plaatselijke krant. In de archieven ontdekt Rachel een moordzaak en het lijkt erop dat de zaak te maken heeft met de mysterieuze videoband. Dan wordt Aidan opgenomen in het ziekenhuis: bewusteloos, onderkoeld en vol blauwe plekken. Rachel denkt dat dit het werk is van Samara Morgan en ze gaat terug naar Seattle om dieper te graven in haar verleden.
Rachel Keller
Emily
Young Evelyn
Betsy
bioscoopzaal
Technisch erg goed gemaakt vervolg, dat op het gebied van verrassingen en pure terror helaas nauwelijks aan het origineel (of de remake) kan tippen. Het verhaal wordt anders wel op een leuke manier uitgebreid, en de invalshoek met de échte moeder van Samara vond ik erg goed gevonden. Jammer genoeg zijn de nieuwe personages tamelijk dunnetjes uitgewerkt en vooral Simon Baker heeft in de rol van Max bedroevend weinig te doen. Ook de sfeer van het geheel was lang niet zo dreigend en luguber als in Nakata's origineel. Bij het origineel (en in zeker zin ook bij de remake) voelde ik me de hele tijd ongemakkelijk; in dit vervolg werden de 'spannende' scènes veel duidelijker afgelijnd.
Op sommige momenten worden de plotwendingen zelfs zo nadrukkelijk voorgekauwd dat ook de laatste paar verrassingen worden verpest. Zo zegt Rachel in het begin van de film zonder duidelijk aanwijsbare reden tegen Aidan dat "ze zijn stem zal volgen in zijn nachtmerrie". Ik wist al meteen dat ik dat als belangrijk plotelement kon noteren. Hetzelfde met Aidan's cryptische boodschap "Take her to the place she fears most". De oplettende kijker weet al waar het om gaat, maar om te garanderen dat ook de rest van de zaal het doorheeft, flitst er tijdens het uitspreken van die zin nog even gauw een badkuip door het beeld. Dit soort nadrukkelijke hints maken de film voor mij meteen een stuk minder aantrekkelijk.
Gelukkig zijn er een aantal spectaculaire hoogtepunten, die de film toch nog de moeite waard maken. Alleen van de pakkende openingsscène kreeg ik al kippenvel, maar vooral het incident met de herten en het moment waarop Aidan in bad zit en al het badwater tegen het plafond hangt zijn ongelofelijk spannend en spectaculair. Het is alleen zo jammer dat ze in een film verwerkt zitten die voor de rest niet zo heel bijzonder is.
3 sterren.
Yak
Weinig bijzonders, deze film. Hoewel veel schrikmomenten wordt het geen enkele keer eng of spannend. Het zag er allemaal wel mooi uit, de krakende en piepende geluidseffecten waren cool, maar dat alles maakt de film niet meer dan redelijk. David Dorfman was godsgruwelijk irritant, Naomi Watts speelde sterk. 2,5* voor Ring 2.
Phoenix
De bedenker van het origineel krijgt geld in zijn handen. Oei! 2 scènes zijn hierdoor de moeite waard, waarvan er maar 1 duidelijk iets meegeeft aan het plot. Aan laatstgenoemde wordt sowieso al weinig aandacht besteedt, want wat een onsamenhangend gedrocht is het. Net als Samara, die geen flauw idee heeft van wat ze nou eigenlijk wilt, net als Aidan die steeds maar weigert zn bek open te trekken, en net als Rachel die op de meest stompzinnige manieren antwoorden zoekt, en die ook amper krijgt.
Deel 2 vervaagt bij deel 1. 1,5*
Rianneke_Dan
Het was wel een enge film ,maar ik vond hem veelste veel op deel 1 lijken, dat was wel een beetje jammer.
Maar dat meisje was wel scary..
Madecineman (moderator films)
Wat een waardeloos en totaal overbodig vervolg op The Ring. Het eerste deel uit de reeks is een film die zich vooral richt op het mysterieuze met daarin horror-elementen. Het verhaal met die moordende videoband (who cares trouwens in het DVD-tijdperk) vond ik al niet supersterk maar de griezelige sfeer, de mooie beelden en de speurtocht van Rachel maken veel goed.
Dit zwaar teleurstellende vervolg is niet veel meer dan een mislukte versie van The Exorcist met belachelijke totaal niet op zijn plaats zijnde effecten. Waren het vorige week nog digitale Hyena's (Exorcist, The Begining) die de kijker de stuipen op het lijf moesten jagen, deze week werd ik verrast door een doldwaze woeste Rudolf die samen met zijn vriendjes uit de computer getoverd werden. Dit deel wil met al die vreemde zogenaamd spectaculaire scenes ook veel te veel laten zien maar verliest daarbij de hele sfeer die nu juist een horrorfilm aangenaam kan maken uit het oog. Ik zelf vind vaak in dit genre dat de regel "less is more" meestal wel goed opgaat.
Verder vond ik het script zeer zwak, vaak behoorlijk rommelig en onlogisch. Ook Naomi Watts die ik normaal toch een best goede actrice vind kon mij hier niet echt bekoren, over haar tegenspeler wil ik al helemaal geen woorden vuil maken aangezien die net zo goed geheel afwezig had kunnen zijn. Het is allemaal net iets te makkelijk en op de automatische piloot over de hele film hangt een sfeer van ernstige middelmatigheid. Nee van mij had The Ring 2 niet gemaakt hoeven worden. 1* dan maar omdat zelfs een ongeïnspireerde Watts nog steeds wel aangenaam is om na te kijken.
Demoniac
Op de een of andere manier is de mysterieuze sfeer uit het eerste deel niet terug te vinden in dit tweede deel. Deel 1 was vooral creepy en mysterieus, maar dit deel zoekt het meer richting de drama en maakt duidelijk meer gebruik van computereffecten, waarvan er slechts één echt mooi was: de scene in de badkuip wanneer het water omhoog stroomt. Ook jammer vond ik het dat de videoband vrijwel geen rol meer speelde in deze film. 3*
Fran
- 1953 berichten
Het verbaasd mij maar ik vond dit deel veel beter dan het eerste deel. Waarschijnlijk omdat ze nu veel inhoudelijker ingingen op het verhaal van Samara. Het eerste gedeelte ging er voornamelijk over hoe eng Samara was maar ik vond dat ze niet echt de diepte in gingen.
Dit deel was spannend van begin tot einde. Een minpuntje vond ik dat ze zo laat pas het het gehele verhaal over Samara vertellen. Als je deel 1 niet gezien hebt dan duurt het even voor je een beetje de achtergrond van het verhaal kent.
Hele spannende en creepy film. Vooral de scene in de put vond ik heel goed gemaakt. Ik geef er zelfs *4 voor.
Helaas valt deze film in het niet met betrekking tot het 1e deel.
Bij dit deel is de chemie weg welke wel nog in het 1e deel zat. Het verhaal is best redelijk maar het wordt eigenlijk nooit echt spannend en het einde vond ik ook wat tegenvallen. In deze film zitten wel meer special effects en ook wat meer actie t.o.v. het eerste deel.
Al met al vond ik deze film ook wat te lang duren en hunkerde je op een gegeven moment naar het einde toe.
Echt modern was deze film eigenlijk ook niet want men werkte nog steeds in de film met videobanden i.p.v. met DVD's.
Belabberd vervolg met een veel slechter verhaal en matige uitwerking. Jammer dat dit soort vervolgen altijd komen...
serpico
Jezus, dit is wel héél erg slecht. Horror is over het algemeen toch al een slap net-niks genre, en dit soort films maakt het alleen maar erger.
Deel 1 heb ik niet gezien, en ik heb ook niet de behoefte om hem alsnog te kijken. De oh zo cruciale informatie die nodig is om dit deel te begrijpen kun je gaandeweg wel oppikken. Kennis van deel 1 had denk ik geen zak uitgemaakt.
De film is gewoon barslecht. Ik stond te kijken van het waardeloze script. Er is amper samenhang tussen de scènes. Iedere 10 minuten gebeurt er weer iets nieuws, iets dat eng moet zijn, en keer op keer is het eerder lachwekkend dan eng. Of het nou een kelder is waarin de lichten uitgaan of een vrouw met een niet zo flatteus kapsel, het is allemaal zó uitgemolken cliché en zó voorspelbaar dat niks wil beklijven.
Camerawerk en acteerwerk is ook absoluut niet boeiend. Alles is standaard, plottwisten zijn oliedom en het enige wat leuk is om naar te kijken is het kapsel van Naomi Watts.
De crème de la crème van de waardeloosheid van de film is samen te vatten in één woord: onlogica. In deze film kan alles. Dat is dan ook het enige waaruit de spanning moet komen. Laat je kind alleen in een kamer en dadelijk verandert hij in een meisje en noemt hij je "Mommy", of weet ik veel. Je bent nergens veilig, iedere tv kan fatale beelden uitzenden en iedere kraan vormt een toegang tot een andere wereld. Maar alleen als het de makers uitkomt natuurlijk. Er is absoluut geen enkele logica in te vinden. Ik vroeg me steeds af hoe de personages het zelf nog allemaal konden snappen. Mis ik iets, of is het logisch om jezelf een televisie in te laten trekken, een put dicht te duwen, zelfmoord te plegen en weer bij je kind terecht te komen?
Dat kind is ook verschrikkelijk irritant trouwens. Het enige acceptabele aan de film is Naomi Watts, die wel in achting is gedaald bij mij door deze film. Wel grappig was "I'm not your fucking mommy!!"
Er is geen binding met de personages, geen spanning, geen logica, geen verhaal. Alleen maar vaag gedoe, hocus pocus en een hoop slaapverwekkende onzin. En het wordt helemaal tenenkrommend als de film probeert te schokken. Blegh. Kutfilm, zogezegd.
Redelijk vervolg op The Ring, die echter grotendeels een herhaling van zetten is. Ook in dit deel zijn de schrikmomenten weer talrijk aanwezig. Het is echter allemaal wel een stukje minder dan in het eerste deel. Hoewel de schrikmomenten nog wel goed zijn, is het verrassingselement, dat in het eerste deel zat, bij deze film toch wel enigszins verdwenen. Het is meer van hetzelfde en als je het eerste deel gezien hebt is deze film behoorlijk voorspelbaar. Naomi Watts zet wederom een goede rol neer, maar dat is niet voldoende om de film tot dezelfde hoogte te brengen als het eerste deel. Al met al een redelijke horrorfilm, die best onderhoudend is, maar verder nergens bijzonder is of wordt.
zxkillerbeexz
Pure bagger was dit.
Het is de bedoeling dat men bang wordt, ik vond het eerder hillarisch. Het was te ongeloofwaardig.
Ik ga een 1.5 geven, en die 0,5 is voor Naomi Watts.
het klinkt mss raar maar dit soort horror films zijn altijd ongeloofwaardig omdat zoiet nooit kan gebeuren... maar kan het fout hebben. maar even mijn menig:
nou het is een leuke film maar eng nee niet egt net zoals the grudge is the ring niet eng eerder een leuke gezins film om op een regenachtige zaterdag avond te kijken(dat dan omdat het dan nog iets eng is..)
maar ik geef hem een 2 gewoon omdat ie goed is.
sinterklaas
Het lijkt wel een beetje alsof een vervolg van een remake een nieuw verhaal of hele andere elementen heeft nadat het eerste deel bijna exact een kopie was van de eerste delen van het orgineel. Dat was bij The Grudge namelijk ook het geval. Met andere woorden: er zit een beetje een nieuw verhaal aan en ook grotendeels andere elementen. En zo ook bij The Ring 2 (op een paar scenes na dan die gewoon gekopieerd waren, al was het er maar een: die putscene, al is die ook heel anders opgebouwt.
Maar The Ring 2 was wel weer een goed vervolg. Dit keer ook geregiseerd door Hideo Nakata die ook de 2 orginele Ring-delen regiseerde. En zoals gezegt had dit deel hele andere elementen dan Ringu 2. Het verhaal was soms hetzelfte maar ook niet altijd. Naomi Watts speelde opnieuw weer erg goed samen met haar zoontje die verhuist zijn naar een vissersdorpje om een nieuw leven te beginnen en de zaak te ontvluchten. Maarja, dat duurt ook niet lang meer want toevallig is de vervloekte tape ook al in het dorpje opgedoken en de eerste slachtoffer is gevallen en de problemen herhalen zich.
En natuurlijk heb ik gewoon weer opnieuw genoten van het nieuwe hoofdstuk. Echt zo ongelofelijk eng was ie niet. Er zitten wel soms creepy momentjes in en de film oogt ook erg donker en dat weet de aandacht er ook steeds bij te houden. De moordzaken blijven natuurlijk hetzelfte. De slachtoffers zien er na de dood weer net zo eng uit met hun mond die scheef open staat. Daarnaast waren de flashbackscenes ook weer erg creepy gefilmd vanwege het korrelige zwart-wit en ook de tape blijft gewoon eng.En de enige kopie uit Ringu 2 was zoals gezegt die scene in de put. Het is dan wel even wat anders gedaan maar toch ziet het er opnieuw weer freaky uit.
Wat ik trouwens ook niet echt snap is het volgende: Die moeder van die overleden Samara zit in de film in het gekkenhuis. Maar ze had toch jaren ervoor zelfmoord gepleegt?
Maar al met al was dit weer een geslaagd vervolg. Van mij mogen ze deel 0 ook verfilmen.
Het verhaal wringt zich in bochten om er iets van te maken en de sfeer raakt er maar moeilijk in. De film heeft enkele mooie scènes, maar valt zeker in het niet als je de eerste film niet gezien hebt en heeft ook moeite om zelf recht te blijven als geheel. De cast is niet slecht al was dat toch beter in de eerste film (Brian Cox oa).
Een te vergeten filmpje, dat meer had mogen zijn gezien regisseur Hideo Nakata, die de originele Ringu maakte...
maxo922
Film begint zeer slecht met de belabberde openingscene, maar weet uiteindelijk toch aardig te overtuigen.
Het verhaallijn is, zoals verwacht uitgekauwd, en het is nergens zo spannend als in het eerste deel. Maar het is nergens echt slecht.
Er zit een erg kalme maar grauwe sfeer in. De 'enge' scenes zijn best wel effectief, nergens meer origineel, maar zeker niet verkeerd.
Het verhaal is verder het enige matige aan de film. Het duurt erg lang en kruipt langdradig voort. Dat kan iedere film gebeuren. Maar het grote probleem is; de afkomst van Samara en de gebeurtenissen er omheen, zijn gewoon niet vertelt. Het enige waar het op neer komt is dat 'ze me vertelde dat ik haar moest verdrinken'.
Uiteindelijk eindigt de film met een zeer spannende scene, dus negatief ben ik niet.
Wel benieuwd naar het derde deel, aangezien die meer vertelt over Samara.
* 2,5
moviemafketel
- 19752 berichten
Ik werd nergens echt het verhaal ingezogen helaas.
Bij deel 1 heb ik nog wel aardig op het puntje van mijn stoel gezeten.
Nu moest ik mijn best doen om er bij te blijven. Het is ook weinig vernieuwend. Samara was inderdaad niet eng. Dat is best jammer in een horror. Ziekenhuis, bad, tv, put. Eigenlijk waren de meeste scenes gewoon saai te noemen. Het einde als Samara weer op zo'n aparte manier omhoog klautert dacht ik jammer dat de hele film niet dat sfeertje had. En dieptepunt waren toch wel de herten, dat sloeg werkelijk nergens op. 1 ster.
killerfreak
Waar The Ring nog uitblonk in originaliteit en een evenwicht vond tussen mystery en horror, loopt het in de opvolger, The Ring Two, helemaal fout. Wat overblijft is niet meer of niet minder dan een doorsnee horrorfilmpje, met hier en daar positief opvallende beelden (omhoogklauteren in put van samara) en soms heel negatief opvallende (wat was dat met die herten). Ik was dan ook blij dat er even een flashback werd gemaakt, om zo het hele verhaal achter Samara en haar familie te onthullen, maar dat wordt al vrij snel terug afgeremd. Jammer, want ik had hier meer van verwacht. En dan heb ik het niet alleen over het verhaal, maar ook over het acteerwerk dat duidelijk op een lager pitje staat dan in de 1ste film. Het lijkt alsof je van de acteurs kan aflezen dat dit een verplicht nummertje was...
Nitrouz
En ook dit tweede deel was in mijn herinnering enger dan hij eigenlijk is, want een aantal jaar terug heb ik zitten huiveren op de bank, maar zaterdagavond heb ik alles behalve zitten huiveren, echt eng wordt de film namelijk nergens.
Het eerste deel was helemaal niet slecht, een mooi kloppend verhaal, een spannendere en engere film dan het origineel (Ringu), ook was de film sfeervoller en wordt er beter geacteerd dan het slechte origineel. The Ring scoorde 3 sterren.
Voor dit tweede deel haal ik er een halfje af, de film wordt nergens spannend, het hele mama gedoetje is niet interessant, en die line "I'm not your fucking mommy" was echt te flauw voor worden.
Daarnaast doet de film teveel haar best eng te zijn, iedere poging mislukt keer op keer. Ook het verhaaltje is niet echt interessant meer te noemen in dit tweede deel, dan blijft er weinig over.
Toch keek de film dan wel weer erg lekker weg en verveel je je dit anderhalfuur eigenlijk geen moment. 2,5*
Karl van H.
Hoeveel uitleg is er nodig voordat een horrorpersonage compléét niet meer mysterieus is? Krap twee uur. Toegegeven, de eerste Ring kon er al wat van als het op uitleggerigheid aankomt, maar Nakata gaat er hier maar al te graag overheen. Dat geldt eigenlijk wel voor de hele film: het is hetzelfde, maar dan meer: meer schrikmomenten, meer computergeanimeerde herten en zowaar een nog belachelijker uitgangspunt dan eerst. Opvallend is dat: de logica achter het verhaal lijkt het enige te zijn dat dramatisch is achteruitgegaan. Uiteindelijk levert dat een vermakelijk standaardfilmpje op in dit genre, maar zo sterk als het eerste deel wordt het nergens. Toch is er nog wel één pluspuntje: Naomi Watts. Je hebt de hele film lang zin je kruis tegen haar dij aan te duwen.
ibendb
Dit is niks, vergeleken met het enge deel één.
Ik hoopte dat The Ring Two goed zou zijn, maar ik kreeg een belabberde uitmelking van The Ring. Het verhaal is erg slap en wordt nooit spannend, laat staan eng. Tuurlijk, Naomi Watts is een goede keuze, maar de rest van de cast bakt er niks van. De special effects vond ik nu ook weer niet goed. Nu zal ik Ringu bekijken. Eens zien of die zo eng is als men beweert. 2*
Bottleneck
Geestdodend.. en het helpt niet mee dat je gelijk op je natte klompen aanvoelt dat moeder en zoon overleven. Het eerste deel vond ik al vrij matig maar deze is tammer en voegt niets toe aan z'n voorganger, dan is twee uur een lange zit. Die digitale Samara die als een of ander spinnetje versneld omhoog krabbelt, of het jochie met zo'n typisch jongetjes-voor-in-een-horror-gezichtje, hm.
Een van de weinige geslaagde punten vind ik het Samara-deuntje en een shot van de herten (die er met de geweien zijn bijgesleept maar goed). Voor de rest een mislukte horror die alleen maar veilige, bekende wegen volgt (tot een hoge box office).
Bij gebrek aan spanning hoopte ik maar dat er bij mij een natte meid uit de tv kwam kruipen.
VincentL
The Ring Two
Het vervolg op het wat magere deel 1, dat qua verhaal nog best leuk en vernuftig in elkaar stak maar gewoon niet genoeg spanning had. Alleen wat schrik momenten, maar niet de spanning die je continu op het puntje van je stoel moet houden. Ik hoopte dat van dit vervolg wel te verwachten. Ook een iets diepgaander plot dat 'ze wil begrepen worden' hoopte ik eruit te kunnen vissen. Wat mij vooral interesseerde was het leven van Samara. Daar kunnen ze een zeer indrukwekkend en spannend verhaal aan verbinden. Zouden ze dat gedaan hebben? Ik hoopte van wel. Daar moest deze film voor mij echt op gaan scoren.
Helaas doet dat het niet. Het plot is misschien nog wel zwakker dan in deel 1. Daar draaide het vooral om de tape en was Samara de oplossing. Hier is Samara het hoofdonderwerp en ligt de oplossing ergens anders. Daar zit misschien wel de zwakte van deze film. Dat Samara niet meer de gruwelijke conclusie van het geheel is, maar het uitgediepte mysterie. Dat mysterie wordt overigens zeer mager en pover uitgewerkt en valt nauwelijks uit te diepen. Het leven van Samara is oppervlakkiger dan je denkt.
Het mysterie rondom Samara heeft natuurlijk weer een aanleiding nodig. In deze film is die zowaar nog marginaler dan in deel 1. De dodelijke race tegen de klok is er uit gehaald en de race die gelopen moet worden is zwak. Nakata probeert hier aan Samara nog meer sentiment toe te voegen dan dat er in deel 1 al in gestopt was, wat het geheel weer zwakker maakt. Al met al niet heel goed jammer genoeg.
Dan zou het misschien een uitmuntende prestatie van Watts en Baker kunnen zijn? Helaas is dat het ook niet. Ik gun The Ring-films zoveel, omdat het qua plot nog een degelijke originaliteit bevat (wat ik erg belangrijk vind in horror's) maar het is allemaal zo zwak. Dan kan ik niets anders ben ik bang.
Watts is weer de hoofdpersonage en ze trekt dezelfde lijn door als in deel 1. Een twijfelde moeder die haar kind en zichzelf probeert te redden. Toch weet ze nooit voor 100% te overtuigen. Ook hier is het allemaal weer net niet gewoon.
Baker vond ik als kind echt gruwelijk angstaanjagend. Niet zozeer omdat hij eng is, maar zijn afstandelijkheid en zijn koelheid jegens zijn moeder. Er was in hem geen liefde te zien. In dit deel is hij zwakker qua spel omdat zijn personage dat gebied. Hij weet daar niet de vruchten van te plukken en laat aardig wat steken vallen.
The Ring Two kan het dan nog hebben van duistere sfeer, maar ook dat ontbreekt. De somberheid van deel 1 die zeer typerend en makend was voor die film is hier teniet gedaan. Het speelt zich voornamelijk te veel binnen muren af. Geen sinistere buitenscènes waas de spanning van af spat. Vier veilige muren. Zelfs de clichékelder wist niet tot spanning te leiden. Zeer pover.
Je moet hem een keer gezien hebben, dit gevolg op deel 1. Niet dat het daarom goed is, maar gewoon voor jezelf. Daarna terug de kast in en niet meer naar omkijken.
Niet best.
Nooit een grote fan van de hele serie geweest, dit was dan ook vooral gaatjes vullen. Toch had het wel wat kunnen worden, met Nakata zelf aan het roer, maar net als in de originele films laat het hij na om veel spanning te brengen.
Het drama aspect krijgt wel érg veel ruimte in deze film, tot de hele look aan toe. Erg grijs en druilerig. De scares missen effect, buiten de scene met de elanden valt er eigenlijk niks spannends of mysterieus te beleven.
Ook dramatisch zijn Watts en haar kind. Complete wanprestaties die de film alleen maar dieper in de grond duwen. Nakata werkt het verder wel zorgvuldig uit en het mysterie wordt vlotjes uit de doeken gedaan, maar daar blijft het ook bij.
Chainsaw
De veelgehoorde uitspraak 'het origineel is beter' ging nu net niet op bij The Ring uit 2002, die op verscheidene fronten het alleraardigste origineel Ringu wist te overtreffen. Hideo Nakata, de regisseur van het origineel, kreeg de kans het vervolg op de Amerikaanse remake te maken en levert vervolgens één van de meest zoutloze producties in de franchise af.
Bij sequels moet er vaak net een tandje bij, alles moet net iets extremer en groter opgezet dan de eerste film. Dat gaat meestal mis bij sequels op films die juist zo sterk zijn vanwege hun minimalisme. The Ring nam flink de tijd om de kijker in de juiste sfeer te krijgen en sterke scares voor te schotelen. The Ring Two geeft ons na een half uurtje een kudde herten, die hun oerlelijke CGI koppen tegen de auto van Naomi Watts aanslaan. Naast Watss als Rachel zijn praktisch alle beats uit het script van de eerste film ook weer te zien: Watts gaat op onderzoek uit, ontmoet mysterieuze mensen die iets met de langharige geestverschijning te maken hebben en ondertussen past een mannelijk personage op haar voortdurend moeilijk kijkende en fluisterende zoontje. De nieuwe elementen die The Ring Two introduceert zijn ook niet echt een meerwaarde; het is al vergezocht genoeg dat een geest een videoband heeft opgenomen, dus al die 'ik volg je in je dromen, geesten kunnen je niet horen als je slaapt' bullshit maakt het niet bepaald beter. Verder heeft The Ring Two shots van water te bieden. Heel veel shots van water.
2,5 sterren.
N. S.
Deze film komt niet in de buurt van het eerste deel. Gelukkig wel dezelfde personages waardoor het niet gelijk een hele andere film wordt. De film gaat door waar ze gebleven waren, alleen dit keer met dat jongetje in de hoofdrol. In dit deel gaan ze ook verder in op de achtergrond van Samara, wel interessant maar zonder verrassingen.
Een geweldige soundtrack, zelfde personages en het verhaal rond om Samara houdt deze film enigzins op de been. Ondanks dat de film verder niets bijzonders is, bleef ik toch geboeid tot het eind.
Decec
Een goede horror/mysterie film...
Prima verhaal....
Prima acteerwerk...
Bekende acteur Naomi Watts speelt goed...
Mooi HD kwaliteit breedbeeld...
Prima achtergrond geluid
(Dolby Digital)...
Prima vervolg...
filmfan0511
Hideo Nakata, regisseur van het Japanse origineel, mocht komen opdraven voor dit vervolg op de Amerikaanse remake; op papier een keuze die goed had horen uit te pakken. Al vanaf de slechte openingsscène heb je echter door dat dit een tergend slechte herhaling van zetten gaat worden. Gore Verbinski's eerste deel was voornamelijk zo sterk door het mysterieuze horrorsfeertje dat onder je huid ging zitten. In dit vervolg is er geen sprake van mysterie; je weet als kijker al hoe het in elkaar zit, en elke vorm van spanning ontbreekt daardoor. Ook heeft het helemaal niets meer met de lugubere videotape te maken, en sleept Nakata er hier heel veel met de haren bij. Alles kan zomaar gebeuren, er zit geen interne coherentie in. Dan heb ik al heel snel heel weinig interesse meer. Technisch gezien is het geeneens een slechte film; muziek is sfeervol en qua beelden steekt het degelijk in elkaar. Dat zijn in dit geval echter elementen die de film niet naar een hoger elan kunnen tillen; daar had je echt spanning, sfeer en een sterker plot voor nodig gehad. Naomi Watts is altijd een heel fijne actrice, maar haar talenten worden in een film als deze volledig verspild. 2*.
Shadowed
Regisseur Hideo Nakata gaf aan dat hij het productieproces een verschrikking vond en probeerde zelfs tijdens het filmen terug naar Japan te keren, maar als ik dit persoonlijk naast zijn authentieke reeksdelen leg weet ik heel goed welke er als winnaar uitkomt. The Ring Two is wat digitaler en traditioneler, maar na de zoveelste oersaaie vertelling is dat een verrassing die ik enkel en alleen kan verwelkomen. Voor de verandering is het niet vermoeiend om door de film te komen en wordt er op visueel vlak genoeg geëxperimenteerd om overige verveling te verhinderen. Jammerlijk is dat de computereffecten bij de wat grootschaligere scenes te wensen overlaten en Naomi Watts wellicht haar allerslechtste rol ooit speelt (ze stond hier dan ook alleen vanwege een contractuele verplichting), maar niettemin wordt het tempo geregeld effectief opgevoerd en oogt het gebeuren sfeervol. De studio's hebben de oorspronkelijke inhoud behoorlijk in de weg gezeten en dan kan ik de frustratie van een regisseur goed begrijpen, maar het uiteindelijke resultaat kijkt niettemin prima weg. Het moment waarop Samara naar boven zweeft vanuit het bad na de uitdrijving vond ik een opvallend gave scene.
Roger Thornhill
Feitelijk een overbodige sequel, meer een verzameling van enge scènes zonder de dwang en de drive van een sterk plot zoals in deel 1. Het redelijke spel houdt de film nog wel drijvend, en David Dorfman geeft een desoriënterende vertolking die de film zeker een meerwaarde geeft, net als het kleine maar effectieve rolletje van Sissy Spacek. Hoogtepunten zijn de herten die het op Rachels auto hebben voorzien, de scène in de badkamer met het water dat uit Aidans badkuip omhoog vliegt, en Samara's spinachtige klimmen in haar poging om Rachel in de put nog te achterhalen – dat zijn echt de rillerige effecten waar ik van hou. (Op mijn DVD zit nog een aardige Easter Egg waarin je de make-up van Samara in versneld tempo aangebracht ziet worden, erg leuk.) Voor de rest, tja, niet slecht maar ook niet heel goed. Wel een mooie suggestieve poster.

Saw
Thriller / Horror, 2004