The Ring Two (2005)
Genre: Horror
Speelduur: 110 minuten / 128 minuten (unrated versie)
Alternatieve titel: The Ring 2
Geregisseerd door: Hideo Nakata
Met onder meer: Naomi Watts, Simon Baker en David Dorfman
Releasedatum: 17 maart 2005
Bekijk via SkyShowtime
Plot The Ring Two
"The dead don't sleep."
Rachel is met haar zoon Aidan naar Asheville verhuisd en werkt bij de plaatselijke krant. In de archieven ontdekt Rachel een moordzaak en het lijkt erop dat de zaak te maken heeft met de mysterieuze videoband. Dan wordt Aidan opgenomen in het ziekenhuis: bewusteloos, onderkoeld en vol blauwe plekken. Rachel denkt dat dit het werk is van Samara Morgan en ze gaat terug naar Seattle om dieper te graven in haar verleden.
Rachel Keller
Emily
Young Evelyn
Betsy
Robo1993
Oke, het is je vergeven vanwege je leeftijd, maar kan je alsjeblieft uitleggen: WAAROM? Deze film is prut, bagger, troep, commerciele rotzooi. en de DVD eveneens. Extra's super? Alle clips werden overal herhaald verdeeld over de features! Mag ik je een tip geven voor échte horrorfilms? Huur, of liever gezegd, KOOP Halloween (deel 1!) en Braindead! Veel plezier!
Ik vindt het echt een goede film hoor!! Ik ben mischien ook niet zo oud maar ik vind hem echt bijna net zo goed als deel 1!
jothi
[quote]Doom schreef:
Ze zijn er zeker over aan het nadenken en hopelijk met een goed script komen David Dorfman en Naomie Watts ook in The Ring 3.... Denk dat hun beslissing van belang is voor The Ring 3.
Ja'k had er ook al van gehoord op een site van the ring 3, of het waar is weet ik niej
't is te hopen want ik vind het goeie films
- 11922 berichten
Het is gewoon meer van hetzelfde, maar dan goedkoper. En ik noem dit gewoon pure uitmelkerij. Nogmaals: kijk Halloween, dies echt eng!
Judicael
Ik vond dit best wel een leuke film
maar wat wel opviel ; ik schrok nooit bij een schrikmoment!
toch vond ik het achteraf wel eng
maar het verhaal vond ik heel leuk maar waren ze nu verhuisd naar een dorp of stad? want als het een stad zou moeten zijn vind ik dat je veel te weinig figuranten zag enzo de sfeer was dan wat eenzaam enzo.
IcU
Een kleine teleurstelling. Er had veel meer van gemaakt kunnen worden. Er zat te weinig spanning in, en het verhaal was iets te slap. Toch is het wel het bekijken waard, zeker als je deel 1 goed vond. Maar je moet er niet te veel van verwachten, want dan valt de film zeker tegen. De acteer prestaties van Watts waren zoals gewoonlijk goed.
3* van mij.
David_D
Deel 1 vond ik een goede film, maar deel 2 was naar mijn mening een teleurstelling. Net als IcU vind ik dat er te weinig spanning in zat.
*2.5
stefan1187
echt een gave film!! maar één ding wat ik niet snap aan het eind als rachel in de put zit dan ziet ze als ze naar boven kijikt de ring... maar is dit niet gewoon de steen die op de put ligt??? wat is het dan wel want als het wel de steen was dan had hij naar beneden moeten vallen anders had ze geen ring kunnen zien. want dan had er ruimte tussen de steen moeten zitten en tussen de wand van de put... of ben ik nou weird aan t denken
Britty
gewoon niet over nadenken, anders wordt het allemaal veel te ingewikkeld
Doom
Buitenste rand van put is doorzichtig zodat je het licht er doorheen ziet schijnen ?
gsusboy_tibor
hij is wel goed
om hem 1 keer te zien
maar ik zal hem zelf niet kopen vind ik niks
en hij heeft heel veel weg van ring 1 en dat is best wel jammer
maar jah
groetjes
darkcity
In de USA hebben ze een unrated versie, weet iemand of die hier ook uitkomt ?
Naomi Watts
Nog steeds niet en ik verwacht hem ook niet. Ik heb hem uit Engeland laten overkomen.
- 11922 berichten
In de USA hebben ze een unrated versie, weet iemand of die hier ook uitkomt ?
Unrated? Gaat Daveigh Chase dan topless?
Sl0ppetje
deze film is een hele tegenvaller ten opzichte van The Ring. had hier toch meer van verwacht. Heel erg jammer maar meer dan 1,5 ster verdiend hij nie. Die 1,5 ster is voor de soms nog wel enge stukjes erin
flipsen
Ik heb namelijk een vervolg gezien dat dat bijna naadloos aansluit bij deel 1, goed vervolg dus.
- 11922 berichten
Ik geef even voor mezelf antwoord. Ze hadden gewoon deze hele film niet moeten maken. Echt, het ging alleen maar om cashen, niet om het maken van een mooie artistieke horrorfilm. Kom op, kijk naar die film, het is gewoon een herhalingsoefening. Naomi Watts kan weer heel erg verdrietig kijken, die enge David Dorfman mag weer ontzettend volwassen overkomen voor een klein k*tventje van 9 jaar, en er is weer een nieuwe love-interest voor Naomi Watts, maar wel eentje die het qua charisma helemaal niet haalt bij Martin Henderson. Beginscene was mooi, maar gewoon gejat, en orgineel was het ook niet echt. En dan die scene met die rendieren...belachelijk! Wat ze aan deze film hadden moeten veranderen? Een beter en enger script! Of, zoals ik al zei: deze hele film had gewoon NIET gemaakt hoeven worden. Dit kan je toch geen horrorfilm meer noemen? Het prul van 2005.
flipsen
- 11922 berichten
Maar ik vond deel 1 best eng! En inderdaad, de nieuwigheid is er gewoon vanaf met een deel 2. En in deel 1 zijn Naomi Watts en David Dorfman nog te pruimen
. Ik weet niet, vervolgfilms kunnen soms nog beter zijn dan het eerste deel (Spider-Man 2), maar deze was gewoon echt overbodig.
soom
Behoorlijk goede film. Naomi Watts en David Dorfman zijn op hun best. Ik vind Hideo Nakata's regie bijzonder goed, hij bouwt zorgvuldig de spanning op. Natuurlijk kan hij het eerste deel niet overtreffen, maar volgens mij is dat zijn intentie ook niet echt.
Natuurlijk kun je altijd wel iets te klagen hebben over 2e delen, maar hier is dat zeker geen probleem.
In de eindscene zat ik weer eens met mijn hand voor mijn mond. Ik dacht dat ik dat alleen in de bioscoop deed, maar ben er achter gekomen dat ik dat dus overal doe wanneer het spannend word... hehe.
Hij heeft verder iets met water, want hij laat de hoofdrolspelers altijd wel iets met water doen.
seth gecko
ik had hem na alle kritiek slechter verwacht.
De film wijkt al na de openingsscene af van de tape die dood in 7dagenmythologie en focust volledig op het feit dat Samara het lichaam wil overnemen,dit maakt het een heel andere film dan deel 1.
daar waar deel 1 die intense spanning en het pure mysterie van het oplossen van het tapemysterie had,draait het in the ring two eerder over rachel die ontdekt dat Samara haar kind wil overnemen en dus een moeder die haar hele wereld ziet instortten en moet vechten voor haar kind....vanuit dat opzicht werkt the ring two voor mij zeker.
Het is goed gemaakt en heeft een paar scenes die echt wel een sterke sfeerschepping bevatten,Watts acteert opnieuw voortreffelijk en Nakata (of hoe heet die)toont dat hij visueel en qua sfeerschepping erg sterk uit de hoek kan komen.
het is dus goed gemaakt entertainment dat door de compleet andere teneur van het verhaal ,minder eng en sterk overkomt als deel 1..ook vind ik dat het script er zich op bepaalde vlakken makkelijk van af maakt en dat Samara niet genoeg uitgewerkt wordt.
Het personage van Samara heeft ontzettend veel potentieel,een doodenge figuur waar je als kijker toch medeleven voor voelt omdat het gewoon een kwaad mishandeld meisje betreft dat liefde wil.
er gaan reeds geruchten over deel 3,hopelijk met Watts opnieuw,maar vooral weer met een iets gedurfder scenario nu.
het Ringskortfilmpje op de dvd die de proloog uit de film een voorgeschiedenis geeft zou zeker goed als basis kunnen dienen voor een derde deel.
een geheim genootschap van mensen die voor de kick de tape bekijken om het mysterie te kunnen ontrafelen en de verschijnsel te ervaren en het zolang mogelijk vol te houden tot ze de tape aan iemand anders laten zien.
als dat simpel gegeven sterk zou uitgewerkt kunnen worden,mss met Rachel keller die om iemand te redden in dat genootschap infiltreert..dan zou het een erg cool 3de deel in de Ringsaga kunnen opleveren.
ah,wie maak ik iets wijs..zolang ze het maar niet finaal naar de knoppen helpen en paul Walker de hoofdrol geven klaag ik niet te hard
3***
Rianneke_Dan
Het was wel een enge film ,maar ik vond hem veelste veel op deel 1 lijken, dat was wel een beetje jammer.
Maar dat meisje was wel scary..
renoow
wat een belachelijk einde,, vond ik wat jammer, de film had een stuk beter gekund! 2,5 *
Linn
Nakata heeft gedaan wat hij kon.. en dat heeft hij goed gedaan.. De amerikanen hebben het verhaal al uit zijn verband gerukt het kan nooit het goede verhaal van de Japanse versie meer worden.
Youri
Overdreven gevolg op het prima eerste deel. Alleen de special effects in de badkamer waar het water over het plafon stroomt en de begin scene van de film verdienen wat mij betreft een voldoende. Voor de rest is de film met hangen en wurgen uitzien hoe het afloopt. Het orgineel blijft een stuk enger.
Remi
helemaal met je eens...
Het eerste deel was ook veel angstaanjagender door die snelle beelden en dat alles veel mystirieuzer was,
nu komt alles naar boven en verpest het een beetje voor je... Athans, voor mij wel.
Het was gewoon een drama met af en toe enge beelden...
Het orgineel is inderdaad veel beter, en ik hoop de meeste regisseurs er niet meer voor zorgen dat het eerste deel door een vervolg verpest wordt... Jammer...
Madecineman (moderator films)
Wat een waardeloos en totaal overbodig vervolg op The Ring. Het eerste deel uit de reeks is een film die zich vooral richt op het mysterieuze met daarin horror-elementen. Het verhaal met die moordende videoband (who cares trouwens in het DVD-tijdperk) vond ik al niet supersterk maar de griezelige sfeer, de mooie beelden en de speurtocht van Rachel maken veel goed.
Dit zwaar teleurstellende vervolg is niet veel meer dan een mislukte versie van The Exorcist met belachelijke totaal niet op zijn plaats zijnde effecten. Waren het vorige week nog digitale Hyena's (Exorcist, The Begining) die de kijker de stuipen op het lijf moesten jagen, deze week werd ik verrast door een doldwaze woeste Rudolf die samen met zijn vriendjes uit de computer getoverd werden. Dit deel wil met al die vreemde zogenaamd spectaculaire scenes ook veel te veel laten zien maar verliest daarbij de hele sfeer die nu juist een horrorfilm aangenaam kan maken uit het oog. Ik zelf vind vaak in dit genre dat de regel "less is more" meestal wel goed opgaat.
Verder vond ik het script zeer zwak, vaak behoorlijk rommelig en onlogisch. Ook Naomi Watts die ik normaal toch een best goede actrice vind kon mij hier niet echt bekoren, over haar tegenspeler wil ik al helemaal geen woorden vuil maken aangezien die net zo goed geheel afwezig had kunnen zijn. Het is allemaal net iets te makkelijk en op de automatische piloot over de hele film hangt een sfeer van ernstige middelmatigheid. Nee van mij had The Ring 2 niet gemaakt hoeven worden. 1* dan maar omdat zelfs een ongeïnspireerde Watts nog steeds wel aangenaam is om na te kijken.
mahalla
ben het wel eens met madecineman..
deze film lijkt een beetje op een goedkope ripp off van het oorspronkelijke, verschrikkelijk goede deel 1
hoewel de spanning in deze film wel beter is..

'All The Money in The World' van Ridley Scott dinsdag te zien op televisie

Netflix komt binnenkort met de Zack Snyder-films '300' en 'Rise of an Empire'

'The Alienist' was toch een Netflix Original, waarom is die verdwenen?

Saw
Thriller / Horror, 2004