Genre: Drama / Biografie
Met onder meer: Joseph Gordon-Levitt, Ben Kingsley en Charlotte Le Bon
Gesproken taal: Frans en Engels
Releasedatum: 8 oktober 2015
Plot The Walk
"Every dream begins with a single step"
'The Walk' vertelt het verhaal van de Franse koorddanser Philippe Petit (Joseph Gordon Levitt). Philippe maakt zich in 1974 klaar voor zijn meest indrukwekkende stunt ooit: de waaghals is van plan om op ruim 400 meter hoogte tussen de torens van het World Trade Center door te lopen.. over een dun koord.
Philippe Petit
David
Albert
Barry Greenhouse
Guy Tozolli
Vanaf 1 oktober 2015 in de bioscoop (Universal)
Trailer geplaatst!
Leland Palmer
Vind het er goed uitzien, lekkere bombast ook. Ik hou ervan.
Panta Rei
Ik weet niet welke trailer de bovenburen bedoelen, maar wat ik gezien heb, deed me besluiten de film maar niet te gaan zien. Ik heb nl. nogal last van hoogtevrees en ik voelde mijn knieën prompt veranderen in puddingbroodjes.

Uier
- 2006 berichten
De film zal ook wel flink inspelen op hoogtevrees, zeker met de 3D techniek van nu. Dat straalt de trailer ook uit.
mcdaktari
Ik heb wel de documentaire gezien Man on Wire. Die Fransman is echt knettergek als je dat ziet wat hij doet. Hij heeft ik weet niet hoelang op het koord gestaan en gelegen terwijl de politie hem ervan af probeerde te praten. Echt een indrukwekkende docu. Ben heel benieuwd hoe de film gaat worden, maar lijkt me wel vet om het in imax 3D te zien.
HALVE TAMME. (moderator series)
''Ik krijg van de poster al hoogtevrees
.''
Mijn nieuwsgierigheid loopt in ieder geval de spuigaten uit, maar wat kan die Levitt er toch anders
uitzien in een film, bij Looper (2012) vond ik dat ook al het geval ( zeker niet negatief bedoeld
Ibrahim
Net gezien in de bios imax 3d
als je hoogtevrees hebt dan kan ik het afraden
michielheinhuis
Als je last hebt van hoogtevrees tijdens de film; knijp een oog dicht tijdens die scenes en het kijkt een stuk aangenamer
SunChaser
Waardeloos deze film. Dat accent van Levitt irriteert en dat hij de film uitlegt staand op het Vrijheidsbeeld is gewoon belachelijk
Timothyvdmeer
Nou ik vond hem erg goed. En heb lichtelijk last van hoogtevrees dus het voelde wel apart zo in 3d.
Mijn hemel wat is het een eind. Film duurde wel net iets te lang.
Maar voor de rest wat is het toch een bijzonder acteur. Goede prestatie en dat accent is juist goed!
Basto
- 11941 berichten
Traag, langdradig en irritant. Ze hadden er een korte film van 15 minuten met enkel de walk in 3d van moeten maken.
Waardeloos.
chevy93
Ik dacht die Joseph Gordon Levitt zal wel Canadees zijn, maar blijkbaar is hij een halve francofiel en heeft hij o.a. Franse poëzie gestudeerd.
Over de film: het verhaal is bekend en wordt vrij rommelig gebracht. Het is een film die alle zeggingskracht zal verliezen op het kleine scherm. Ik zag hem gelukkig in de bioscoop en eindelijk weer eens een film waar het 3D-effect daadwerkelijk iets toevoegt. Visueel erg verzorgd.
Op IMDb zijn ze, terecht, een stuk positiever.
Shinobi
"I'm going to hang a high wire between the two towers of the World Trade Center and walk on it."
Om eerlijk te zijn doet de naam Philippe Petit bij mij geen belletje rinkelen, maar deze waaghals heeft het dus gepresteerd om in 1974 meerdere malen over een kabel tussen de twee torens te lopen. Op zich een interessant gegeven voor een korte film, maar als langspeelfilm wil het niet werken.
'The Walk' beslaat eigenlijk drie verhalen; je ziet hoe de passie van Petit is ontstaan, een romance en de uiteindelijke oversteek. De eerste twee worden oppervlakkig gebracht en voelen enigszins langdradig aan, omdat je als kijker de hele tijd zit te wachten op het slotstuk. Robert Zemeckis poogt wel om de gebeurtenissen erdoorheen te jagen, maar slaagt hier niet in. Bovendien vind ik de - geforceerde - humor op momenten iets te veel van het goede.
Joseph Gordon-Levitt portretteert Petit vol overtuiging, waardoor het rare Franse accent niet als storend wordt ervaren. Wel heb ik zo mijn bedenkingen bij de narratie, waarbij hij op de fakkel van het Vrijheidsbeeld staat en alles uiteenzet. Het is te uitleggerig en haalt je min of meer uit de film. Hier was een reguliere voice-over gepaster geweest.
De oversteek is uiteraard indrukwekkend te noemen, maar ook hoe alles daarnaartoe wordt opgezet. De IMAX 3D ervaring komt hier goed tot zijn uiting, omdat het net lijkt alsof je zelf op de kabel staat inclusief duizelingwekkend effect. Een kanttekening hierbij is dat de ode aan de torens soms iets te opzichtig aanwezig is.
Al met al een matige biopic die enkel en alleen de moeite waard is vanwege de finale, aangezien het overige gewoonweg te verwaarlozen is.
2,0 Sterren.
Tumbleweed
Op IMDb zijn ze, terecht, een stuk positiever.
Inderdaad! Ik vond dit in ieder geval een mooie film. De emotionele impact van Man On Wire had het voor mij bij lange na niet, is ook niet echt mogelijk denk ik en had ik ook niet verwacht. Puur qua informatie voegt het natuurlijk ook niks toe.
Heeft deze film dan nog wel toegevoegde waarde? Toch wel, vind ik. De toegevoegde waarde zit hem in, in ieder geval in IMAX 3D, het gevoel krijgen dat je erbij bent. Tijdens de tweede helft van de film raakte ik pas echt doordrongen van het besef hoe krankzinnig het hele plan eigenlijk was. Je ziet elke zwoegende stap die afgelegd moest worden tot Philippe zijn befaamde koorddans kon uitvoeren, en elk normaal mens had waarschijnlijk al tien keer gezegd: laat maar. Maar Philippe wilde koste wat kost zijn doel bereiken, en dankzij die vasthoudendheid is het hem en zijn 'medeplichtigen' gelukt. Die volharding van hem komt hier extra goed over.
Wat me verraste, was dat de film veel oog had voor het serene, mooie en artistieke van de koorddans. Het werd niet sensationeler gemaakt, wat ik op basis van de trailer wel verwacht had. De eerste helft, waarin we kennis maken met Philippe en de andere (belangrijke) personages, is wel wat geïdealiseerd en geromantiseerd in beeld gebracht, maar de tweede helft komt juist wel realistisch over. Niks overdone. Joseph Gordon-Levit speelt Philippe trouwens ook met verve!
Zo indrukwekkend als Man On Wire? Dat niet. Die blijft superieur. Maar wel met veel zorg, liefde en smaak gedaan, en zeker het kijken in IMAX 3D waard.
mddo
WAT EEN Vreselijke Langdradige Bullshit Film! ! Dat accent irriteert me dood..Gewoon echt vreselijk! Heb alleen maar in me telefoon gezeten in de bios
John Lee Hooker
Als ik regisseur zou zijn had ik dit denk ik niet het meest aantrekkelijke scenario gevonden om te gebruiken voor mijn productie. Bij het aantreffen van de trailer in andere zalen was ik er ook al bang voor dat dit niet genoeg kon boeien, simpelweg door het feit dat er 'alleen maar' een man over een touw loopt. Het is moeilijk om hier echt creatief mee om te gaan. Joseph Gordon-Levitt straalt veel energie uit en is waarschijnlijk de geschikte kandidaat om deze rol in te vullen maar ik stoorde me soms wel aan zijn overdreven reacties. Zoals midden in de nacht een houten kist dichtspijkeren en iedereen met een hoop kabaal wakker maken nadat zijn vriendin had aangegeven dat hij wel wat meer dankbaarheid kon tonen. De walk zelf is gelukkig best wel interessant uitgewerkt en duurde langer dan ik ingeschat had.
John Milton
Heb alleen maar in me telefoon gezeten in de bios
en je dacht 'laat ik eens bij mijn eerste stem vermelden dat ik bij die vermaledijden hoor die dat doen in de bioscoop'? Goede binnenkomer bij de andere filmfanaten. Met mensen die maar in hun telefoon blijven kwebbelen in de stiltecoupé van de trein, is dat zo'n beetje mijn ergernis nummer 1. In de woorden van Lance en Vincent:
Lance: You don't do it.
Vincent: It's just against the rules.
No trial. No jury.
Meer op-topic: Ik heb van de week Man on Wire maar even herkeken, en dat blijft toch een heerlijk amusante docu. Mij lijkt JG-L's accent juist spot-on, als ik die IMAX trailer zo bekijk. Philippe Petit is een wandelend prototype van een Engels sprekende Fransman, zoals je in de trailer van Man on Wire kunt horen.
Wat The Walk betreft, ik had er heel veel zin in, maar na het herzien van Man on Wire, het zien van de meer uitgebreide IMAX trailer van The Walk en wat teleurgestelde reacties van vrienden, lijkt de toegevoegde waarde me bij nader inzien toch niet zo heel groot. We kijken hem thuis wel een keer.
Insignificance
Ik kijk normaal gesproken geen trailers, maar omdat ik die docu al gezien heb, vooruit.. Your heart will tell you what to do.
Philippe Petit is een wandelend prototype van een Engels sprekende Fransman
De bloedirritante versie dan. Het is een kwast, Milton, een kwast!
John Milton
hehe ja ik snap je wel hoor. Maar toch. Stiekem... Is het wel een vermakelijke kwast
Al zou ik er wel moe van worden in mijn vriendengroep, dat dan weer wel.
Wat trailers betreft, ik ben er ook praktisch mee gestopt. Een teasertje wil ik nog wel eens doen, maar het hele trailer 2 en trailer 3 is aan mij niet besteed. Zonde. Deze Imax trailer ook pas gezien nadat het besluit was genomen The Walk niet in de bios te gaan zien.
AGE-411
Knack brandt de film helemaal af: 'The Walk': De artistieke misdaad van de eeuw? - Film - KnackFocus.be - focus.knack.be
John Milton
Ik vind het een beetje korte recensie, moet ik zeggen. Wat is er dan kinderachtig? Mag wel een beetje onderbouwd worden, toch? Dit mag nauwelijks filmkritiek heten als ik eerlijk ben.
Doet me aan een opmerking van Jos Stelling denken, maar dan over de Nederlands filmjournalistiek. Kennelijk is het bij de Zuiderburen niet veel beter.
Maar het is pittig gepeperd, inderdaad., een aantal van de zinnen uit die review van Knack
Tumbleweed
Ik irriteerde me om dezelfde reden ook nogal aan die recensie, inderdaad. Gewoon geen onderbouwing. Zo kan iedereen natuurlijk filmrecensent zijn.
Gh8st
- 2008 stemmen
In de bios waar ik de film gezien heb kwam het 3d effect niet echt over zoals het hoort geloof ik. Beetje jammer, want er werd geloof ik leuk gebruik van gemaakt. De film zag er visueel echter nog steeds goed uit en ik heb toch de hele tijd geboeid zitten kijken. Ik kende het verhaal nog niet echt en het wordt in deze film op een leuke en interessante manier vertelt. Ook op een manier waardoor je de spanning om de hele uitvoer van het plan een beetje mee begint te voelen.
tommeke
Ja, The Walk begint wat te Hollywoodiaans en overgeromantiseerd. Maar het nam me wel volledig mee. De hele opbouw, voorbereidingen en tegenslagen zorgden voor één grote adrenalinetrip die je het gevoel gaf dat je deel uitmaakte van de 'coup'. Zeer straf, zeker als je eigenlijk op voorhand al weet hoe het afloopt. Het Franse accent kan je irritant vinden, maar een Fransman spreekt nu eenmaal Frans en Engels met een Frans accent. Ik ben oprecht blij als er in Parijs geen vlekkeloos Engels wordt gesproken. En J G-L deed dat voortreffelijk. Heerlijke cinema!
Canon1967
Deze film gezien in de bios.
In de opbouw en uitvoering herken je helemaal de lijn van Robert Zemeckis.
Mooi kijkvoer, maar geen topper van de man.
De echte spanningspiek in de film is de opbouw naar het eigenlijke gebeuren "The Walk" of de coup. Het eerste uur doet niet echt terzake en kon veel beter besteed worden aan een degelijke opbouw van de spanning voor het gebeuren.
Het verhaal van die kerel zijn jonge leven in Frankrijk kon in 5 minuten verteld worden i.p.v. in 1 uur. Ook het eigenlijke stappen tussen de 2 buildings is te langdradig en daardoor wordt het op de duur onrealistisch.
Spijtig genoeg is er ook geen word meer gerept over het latere leven van die man in de USA.
Gelukkig had ik gratis ticketten, want anders had ik deze film gewoon uitgezien in mijn luie zetel voor de televisie binnen enkele maanden.
Conclusie: mooi gemaakt, maar zeker niet het niveau van een Contact, een Forrest Gump of een Cast Away.

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Kongen av Bastøy

Straight outta Compton
Muziek / Drama, 2015

Sicario
Actie / Thriller, 2015
new york cityjaren 70skyscraperbiografiegebaseerd op een waargebeurd verhaaltightropeplanning world trade centertrespass