locatie: Films » Man on Wire (2008) » Info

Verenigd Koninkrijk
Documentaire
90 minuten

geregisseerd door James Marsh

Documentaire die vertelt over de legendarische koorddanser Philippe Petit en zijn poging over een koord te lopen tussen de twee gebouwen van het World Trade Center in New York in 1974. Een moedige maar ook illegale actie die de boeken in ging als de 'most artistic crime of the century'.

gebruiker
bericht

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 januari 2010, 14:10 uur
Prima docu die vanavond op canvas te zien is!! (22:25)

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 januari 2010, 16:26 uur
Aardige documentaire over een niet al te boeiend onderwerp.

De 'most artistic crime of the century' is een geweldige prestatie. Van de ene naar de andere toren op een koord op een hoogte van 417 meter. En dan vooral de manier waarop, want hij loopt niet even heen en weer, hij danst. De aanloop er naartoe was niet altijd even boeiend, maar gelukkig weet Philippe Petit met zijn actieve manier van vertellen het leuk te brengen. Tenslotte nog mooie emotie aan het einde van de documentaire. Wat zo'n grootst project allemaal met mensen kan doen.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 januari 2010, 10:26 uur
Een uitstekende documentaire, die bijna de gehele speelduur de spanning erin weet te houden. Op een gegeven moment wordt het helaas iets te herhalend, maar het laatste kwartier maakt dan weer veel goed.

Naast de geweldige operatie die nodig was om zoiets op te kunnen zetten en uit te kunnen voeren, is het vooral het karakter van Petit dat deze documentaire interessant maakt. Zijn bevlogen karakter zie ik als iets dat noodzakelijk is om zoiets op te kunnen zetten. Een volledig rationeel persoon is volgens mij niet in staat om een dergelijk plan op te zetten.

Volgens deze redenatie is Petit te vergelijken met Timothy Treadwell (Grizzly Man), het zijn namelijk beide personen die niet volledig rationeel te werk gaan, maar waarbij hun passie ze wel leidt tot unieke acties, ongeacht of dit als nuttig kan worden beschouwd door de rest van de samenleving. Een vorm van egoïsme is het dus wel, maar zolang het op een dergelijke kleine schaal gebeurt, heb ik daar geen moeite mee.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 januari 2010, 19:07 uur
Had echt wat meer van verwacht! De docu had in mijn ogen een heel stuk korter gemogen. Ik had het idee dat ze tijd wilden rekken.
De prestatie van phillipe staat natuurlijk als een huis(twin tower),

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 januari 2010, 10:16 uur
Wat een pakkende film/doc. Je leeft echt met hem mee. je voelt zijn enthousiasme. Mooi verteld ook. Wel raar om te zien hoe ze nu in het leven staan.
Sommigen spreken over de pedantie van petit. Tsja, zonder dat zou ie het nooit hebben kunnen doen. Ik vind het niet storend, het geeft de man karakter, tis geen blaaskaak, maar een gemotiveerde artiest..

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 januari 2010, 13:15 uur
Goede docu, over toch wel een heel bijzondere actie.
Je moet goed gek zijn om dit te presteren, maar wat doorzettingvermogen al niet kan bewerkstelligen.
Mooi gefilmd en een zeer interessante docu dus.
Ook leuk zijn de beelden van het WTC in aanbouw.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 februari 2010, 22:22 uur
Wel een heleboel ja-knikkers in de man zijn entourage, dat is een zeer knappe prestatie ongetwijfeld, maar men moet niet overdrijven.

niet ingelogd

106.749 gebruikers | 63.880 films | 23.735 regisseurs | 2.461.805 berichten | 3.456.693 stemmen