Genre: Actie / Drama
Bekijk via iTunes
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot The Perfect Storm
"The storm is coming."
Een groep vissers besluit wegens een tegenvallende vangst nog één keer uit te varen, laat in het seizoen. Ze vangen veel, maar komen op de terugweg in een hevige storm terecht. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.
Capt. Billy Tyne
Linda Greenlaw
Sgt. Jeremy Mitchell
Capt. Darryl Ennis

Proximo
Mega, hoe je van een simpel thema toch een visuele en emotionele thriller kan maken.

Geno
Bij de beoordeling van deze film sta ik toch op twee benen te hinken. Als ik het moet beoordelen op de beelden van de storm op zee, dan is dat formidabel neergezet en goed gesneden met beelden van de bemanning in de boot. Gewoon vakwerk.
Maar of ik me nu hierdoor helemaal heb laten meeslepen... ; nee, eerlijk gezegd niet. Moet dat hier dan perse, nee, want het was werkelijk prachtig om te zien, maar het mooiste was toch als deze film het raffinement mee had om mij als kijker ook nog te pakken. Ik kreeg geen enkele compassie met de bemanningsleden, laat staan een vereenzelviging met een karakter, ook niet toen ze allen verzopen. Ik vond het allemaal prima. Terwijl de film toch met die wel erg lange aanloop van 30 min. en de kerkherdenkingsdienst aan het eind toch die persoonlijk touch had moeten meegeven. Het gleed van me af als water van een eend.
Waarover ik niemand iets heb horen zeggen, is dat verschrikkelijke muzikale behang op de achtergrond; het verstoorde juist de momenten waarop je je wilde verliezen in de momenten... want hoppaaa, daar kwam weer aanzwellende semi-epische gedweil van dat orkest. BLuh. Waarom laten/durven de filmmakers in 'invulling' niet aan de kijker zelf over te laten? Waarom is die verlatenheid van het gierende stormgeluid waarin je probeert te overleven niet indringend genoeg?
Nou ja dat waren maar een paar kanttekeningen. Wel gewoon lekker kijken!
Een dikverdiende 3 *

gauke
Deze clichématige rampenfilm over gewone mensen in buitengewone omstandigheden, die uiteindelijk voor mij meer een storm in een glas water was. George Clooney en Mark Wahlberg deden hun uiterste best, maar de personages waren zwak gekarakteriseerd en misten diepgang, bovendien werden ze volledig overschaduwd door de effecten. De dialogen waren deels lachwekkend. Het verhaal, gebaseerd op een ware gebeurtenis, was gericht op sentiment en niet meeslepend genoeg. Het meest dramatische stormdeel werd met een computer gefabriceerd.

Richard_Voorhees
Na een herziening is mijn mening over deze film toch iets veranderd. In mijn herinnering vond ik dit een prachtfilm, maar nu, na herziening, ben ik pas gaan zien wat een flaters er eigenlijk begaan zijn. Neem nou eerst de karakters. Het zijn veelal behoorlijk stereotype "tough sailor guys" die zelfs op den duur nog aan wat zeemansbijgeloof gaan doen (want ja, dat doen zeelui nou eenmaal...).
Verder willen de makers er wel héél erg een melodramatisch verhaal van maken. Zo staan de strijkers bij tijd en wijlen wel heel erg op de voorgrond en komen er wel heel erg veel geschrokken gezichten voorbij van mensen die erachter komen dat er een storm op komst is.
Ook het kleine subplotje met de drie zeilers lijkt bedoeld te zijn om het nog dramatischer te maken, maar komt wat overbodig en onnatuurlijk over.
Misschien had ik hem maar beter niet weer kunnen kijken, want de herinnering aan deze film was een stuk beter.

dvdcrusher
schitterende film, is zowel een spannende thriller als een meeslepend drama over het harde eenzame vissersleven. Schitterende rol van de hele cast en ook van Clooney, niet direct mijn favoriete acteur in een van zijn betere rollen. Mooie beelden van de woeste zee ook, Deze film verdient minstens 3 sterren en is ondergewaardeerd. Van mij krijgt ie een dikverdiende 4 sterren, Ik zal hem altijd graag opnieuw terugzien

Svenniboyke
best te pruimen voor een keertje.Kwam wel traag op gang.En de film duurde me daardoor ook wat te lang.leuk ook zo eens geen happy end.

Onweersvlieg
best te pruimen voor een keertje.Kwam wel traag op gang.En de film duurde me daardoor ook wat te lang.leuk ook zo.
bedankt voor de grote spoiler!!

(verwijderd)
Standaard rampenfilmpje. Oe aa daar komt een grote golf aan alle hens aan dek! Clooney zorgt voor twee sterren, dat dan weer wel.

tomnuytkens
Geen slechte film, maar hij begint een beetje traag. Clooney speelt niet slecht. De film bevat wel érg veel drama.

vizie
Grappig dat deze film nummer 1 van de moviemeterlijst heeft. Favoriete film van de moviemeter-bedenker? Maar hij is inderdaad spannend. Goed gedaan.

Chainsaw
Prima film, niet meer dan dat. The Perfect Storm heeft een aardige cast rondlopen en de zes mannen op de boot zorgen voor een paar prima scènes, terwijl die grote storm nadert. De film was echter een stuk sterker geweest als het allemaal net iets subtieler en minder clichématig was aangepakt. Het werk van James Horner, waar de film mee zit dichtgesmeerd, is bijvoorbeeld weer eens mierzoet en ook de karakterontwikkelingen komen rechtstreeks van een checklist.
Christopher McDonald speelt de verwaarloosbare rol van weerman en Michael Ironside en Bob Gunton spelen weer eens onsympathieke bijpersonages. Het hele gedoe rondom Gunton slokt sowieso aardig wat speelduur op, maar voegt bar weinig toe. Op de boot van onze helden zien we ondertussen steevast gekibbel tussen Reilly en Fichtner en iedereen ziet wel aankomen wat daar gaat gebeuren. Iets wat ik door de typische Hollywood-feeling niet zag aankomen (ook omdat ik het oorspronkelijke verhaal niet ken) was dat alle bemanningsleden sterven. Dat was vrij verrassend en op zich ook prima uitgevoerd, tót het tenenkrommende moment dat Wahlberg in het water met zijn liefje gaat praten, die dan ook nog eens in beeld verschijnt via een lullig effectje.
3 sterren.

Alathir
Goede vermakelijke film. Ideaal no brainer filmpje. De film duurt misschien wel ietsjes te lang door teveel van hetzelfde. Het einde is dan weer vrij onverwacht en het raakte me zelfs nog ook, vooral door Mark Wahlberg en Diane Lane hun relatie dan alsook de speech van Linda (Mary Elizabeth Mastrantonio) die me wel wist aan te grijpen. Ik zeg niet dat Wahlberg hier het best geacteerd heeft maar ik heb al mindere en betere acteerprestaties van hem gezien. Ook Clooney, Diane Lane, Fichtner en Reilly doen het absoluut naar behoren. De film is een beetje een mengeling van films als de recente The Finest Hours, The Guardian en in de vroege middenfase kent die zelfs een raakvlak met Jaws. De soundtrack was soms maar zo-zo.

Tiany
Lang super saai begin en dan de storm,,,,zo,,,, studio. De jongere broer van mijn moeder was matroos, hij is verdronken tijdens een storm aan de Ierse kust, hij sloeg over boord en is helaas nooit meer teruggevonden. In deze film slaan ze om de haverklap overboord en doen zelfs een groepsbabbeltje in het wilde water, ze trotseren de monsterlijke storm alsof het niets is, met vrolijk overwinners gejuich tussendoor. Maar het is helaas naar waar gebeurd, de heldendaden konden niet blijven duren.

f2sputnik
Goede actie drama film.
Heerlijk weg gekeken.
Goede special effect.
Gewoon leuk om eens te bekijken.

IH88
“What in Jupiter's Balls?”
Aardige film. De speelduur is problematisch en de opbouw naar de grote storm duurt erg lang, maar The Perfect Storm heeft gelukkig genoeg sterke punten. De special effects zien er goed uit en de chemie tussen de mannen op de boot is sterk. Clooney, Wahlberg, Reilly, Fichtner en Hawkes, het samenspel tussen deze acteurs redt de film. De rol van Mastrantonio had wel wat groter gemogen. Het einde is sentimenteel, maar de grote storm is indrukwekkend in beeld gebracht en het lot van de mannen maakt indruk.

HK Senator
Waardeloze film. Hoezo waargebeurt? Niemamd overleeft, dus niemand heeft kunnen vertellen hoe het gegaan is. Wat een onzin.

Shadowed
Prima Petersen.
Vooral de naam trok eigenlijk mijn aandacht wel. Stormen en de oceaan, leuke combi toch wel. Ik hoopte toch wel voor wat spektakel, en die kregen we deels ook wel. Wolfgang Petersen kan best wel films maken, alleen wat meer verdieping had mooi geweest.
Wahlberg en Clooney doen het prima. Het eerste deel van de film is wat saai en met een speelduur van 130 minuten duurt de film ook wel vrij lang. Het tweede deel van de film is ongetwijfeld wat beter, omdat de drama van het eerste deel niet echt werkt.
Onvoldoende emotioneel gespeeld ook, maar wel mooie effecten voor die golven. Prima vermaak om te volgen. Prima acteerwerk, maar de film duurt zeker te lang. Ik bleef dan wel vrij geboeid kijken, dus dat was een pluspunt.

MarcellaLibra
Ik vind het nog steeds een geweldige film die al jaren hoog in mijn top tien staat. Hele goede sfeeropbouw, kijkt prima weg en goed realistisch verhaal. Alleen de animatie van de supergolf ziet er beroerd uit . Los daarvan een meesterwerk, gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Lovelyboy
Een film die vijftien jaar terug grote indruk maakte maar heden ten dag slechts de wenkbrauwen laat fronsen en eigenlijk niet zo best meer is.
De film zet in het begin veel te dik aan met een over the top verheerlijking van de working class hero. Van de stinkende bebaarde mannen die door springen vrouwen worden toegejuicht tot het domme gezuip in de kroeg. Het is mij allemaal wat te stoer, te typerend en vooral te vlak qua diepgang met dialogen die soms uit Sesamstraat lijken te komen. Tevens hebben alle karakters hun soapy/melodrama momentje met ruzie of teleurstelling en een goedmakertje of gewoon iets positiefs er tegen over...tja...
Dan is er de muziek die op zich in de kern een mooie melancholische melodie heeft maar verder qua toevoeging aan de film als kut op dirk slaat. Te dramatisch, daar ook weer een poging stoer te zijn met een gitaar in het orkest nog wel, en verder vooral gebruikt aanzwellend en bombastisch als effectbejag.
De kolder om met zo'n plaat te gaan slepen op dat schip in een vliegende storm, doet ook niet goed. Niet alleen onzin maar schier onmogelijk als je het mij vraagt. Het door lassen van het anker die havoc veroorzaakt had vast ook niet zo moeilijk gehoeven als gebeurt.
Daarentegen barst de film van de mooie plaatsje en opnames van natuur schoon, de storm ziet er zelfs 19 jaar na productie nog best overtuigend uit, de kustwacht in actie is ook prima, persoonlijk vind ik de bijna verdrinking van Murphy erg goed en de redding door Sully, Wahlberg en Clooney doen hun best, Shatner en Hawkes van die typerende bijrol acteurs met cult-status ook vermakelijk en vermaakt de film in die zin best nog. Maar de topper die het was en waar ik hem voor hield een jaar of 15 terug is het in geen enkele zin meer. Aardig zo nu en dan maar daar is het meeste ook mee gezegd.

Elchapo
- 1925 stemmen
Gisteravond nog eens gezien ik schat voor de 8e keer in totaal die 4 stars blijven gewoon staan.Het is en blijft een prachtfilm.

Opnieuw gekeken na een jaar of 15-20 omdat ik al een tijdje bezig ben om rampenfilms opnieuw te zien en daar past deze Perfect Storm prima bij. Na het zien moet ik zeggen dat ik wederom niet erg onder de indruk ben. Visueel is de film vrij sterk en zeker de behoorlijk forse storm komt best gaaf in beeld. Ik zou me een partij zeeziek worden van zo'n rit zeg, poh. Ook goed dat ze het niet afraffelen, maar het schip echt een uurtje wel door behoorlijke chaos laten varen. Maar verder is dit echt een enorm slappe film, vol clichématige zeelui en hele voorspelbare situaties. En het thuisfront is vrij nutteloos en kent een paar belabberde acteerprestaties. De mannen op het schip doen nog redelijk hun ding, al zijn die rollen ook vrij inhoudsloos.
En ik moest wel lachen om de tekst op het einde, dat deze film is opgedragen aan de vele duizenden zeemannen die zijn gestorven sinds 1600-nogwat. Haha, ja daar zullen ze blij mee zijn. Wolfgang Petersen, die ik wel een behoorlijke regisseur vind, heeft er iets teveel drama en emotie in geprobeerd te stoppen en dat werkt hier voor geen meter, net als de te lange speelduur. Met moeite pers ik er nog drie sterren uit, die ik ook al had staan. Nipte voldoende dus.
3* blijven staan

Goeie film waarin de bemanning van een vissersboot terecht komt in een gigantische storm. Een vrij standaard opbouw voor een rampenfilm. Fijne personages ingevuld door een cast met louter bekende namen. De special effects zien er nog goed uit en de tweede helft kent genoeg spektakel en is redelijk spannend. In de herziening zijn 4.0 sterren echter wel wat te hoog gegrepen.

Sergio Leone
Goh ja.
Typische spektakelfilm, uitgebracht in 2000, maar echt wel met een hoog jaren '90-gehalte. Stoere mannen, met wanhopige vrouwen aan wal, die een mogelijk dodelijke missie ondernemen om toch maar genoeg vis te vangen - klinkt macho. De uitwerking is er ook naar.
Wolfgang Petersen pakt effectief uit met groots spektakel - intussen wel wat gedateerd -, maar de poging is zeker niet laakbaar. De hoeveelheid hoge golven gaat na een tijdje wat naar eentonigheid neigen, maar dat is wellicht onvermijdelijk voor dit soort Amerikaans spektakel. Met de nodige relativering komt de film er nog wel mee weg. Kennelijk ook gebaseerd op een waargebeurd verhaal, wat mij na afloop dan toch altijd weer benieuwd genoeg maakt om eens te googlen.
2,5

ROX
Goede film, mooie sfeer, goede acteurs en prachtige muziek. Special effects zijn 20 jaar na dato ook nog steeds indrukwekkend. Heerlijk om nog eens te kijken.

Phantasm
IK vond het eerste uur wel erg langdraderig, maar het gedeelte met de storm mocht er dan wel weer wezen.

Graaf Machine
Goh ja.
Maar dat kan toch ook niet anders? De visserij *is* een macho-wereld.

Thomas83
Leuk rampenfilmpje dat ik nog niet eerder had gezien. Om eerlijk te zijn heb ik de film vooral altijd vermeden omdat ik dacht het zo'n typische film zou zijn die echt alleen om de special effects draait, en hoewel die uiteindelijk wel een centrale rol innemen vond ik het toch nog een behoorlijk warme en menselijke film, ondanks het sentiment dat er vaak wat overheen is. Het eerste half uur waarin we de bemanning enigszins leren kennen is best aangenaam.
De special effects zijn behoorlijk indrukwekkend, en met een stuk minder gedateerde CGI dan ik verwacht had. De actie is de ene scène wat beter te volgen dan de ander, maar spectaculair is het zeker. De film laat de bemanning van het schip overigens wel als roekeloze idioten overkomen, en de stunts die de kustwacht uithaalt lijken me ook net wat te veel aangedikt. Vond dat visserscafé als representatie van het thuisfront overigens wel uiterst charmant, evenals de weinig subtiele score van Horner. Guilty pleasure-categorie.

Netflix voegt binnenkort de eerste vier films uit de beroemde 'Indiana Jones'-reeks toe

Netflix blijft groeien, maar geeft specifieke abonnee-aantallen niet langer prijs

Thrillerfilm 'Escape from Pretoria' met Daniel Radcliffe is binnenkort te zien op Videoland

Komische dramafilm 'Saturday Night' over 'Saturday Night Live' is binnenkort te streamen op Netflix

The Count of Monte Cristo

The Boys of St. Vincent
Drama, 1992

Lo Imposible
Drama / Thriller, 2012
gebaseerd op boeku.s. air forcenatural disasterbiografiegebaseerd op een waargebeurd verhaalrampgrocery haaitragic eventthunderstormnew englandjamaicanmeteorologistrescue boatmarinacity hallthe flemish capmale camaraderie storm at seajaren 90man vs nature
Social media
- Registreer |