Genre: Actie / Drama
Releasedatum: 7 september 2000
Bekijk via Prime Video
Plot The Perfect Storm
"The storm is coming."
Een groep vissers besluit wegens een tegenvallende vangst nog één keer uit te varen, laat in het seizoen. Ze vangen veel, maar komen op de terugweg in een hevige storm terecht. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.
Capt. Billy Tyne
Linda Greenlaw
Sgt. Jeremy Mitchell
Capt. Darryl Ennis
Donkerwoud
Ik vind het wonderlijk hoe Petersen zo'n intens spannende film weet te maken over een groepje mannen op een boot. Het wordt bijna claustrofobisch in beeld gebracht. Het enige punt van kritiek zijn de wat houterige effecten.
horned_reaper
Wat een ongelofelijk slechte film is dit
Ik heb me tijden lopen ergeren aan alle zeer fake en zeer slecht gespeelde scenario's.
Daarbij vond ik de special effect's ook maar zeer matig.
Maar ondanks dat het best iets leuks had kunnen worden met dit verhaal en met deze spelers werd het een behoorlijk drama.
Zelden heb ik zo'n bekende film gezien die zo vreselijk nep en onrealistisch was.
horned_reaper
Wel leuk dat dit de eerste film is die is toegevoegd op de website
Nomak
Dat kan ik moeilijk geloven van iemand die 5* geeft aan The Matrix en twee films van Lord of the Rings.
Die films zijn veel nepper en onrealistischer.
horned_reaper
Die films zijn veel nepper en onrealistischer.
Pardon, stond die 5 voor de matrix nog... *aangepast*
Maar LOTR en the Matrix zijn in alle opzichten nog honderden malen realistischer dan deze film.
En al is LOTR op sommige punten iets wat onrealistisch, de hele film op zich heeft onbeschrijfbaar meer elementen waaraan de kijken zich telkens weer kan verrukken, dan deze film.
Nomak
Dit moet een grapje zijn.
Er is totaal NIETS realistisch aan die films.
Dat is ieders persoonlijke mening.
horned_reaper
Toch apart dat je het zo ziet.
Als ik deze film kijk is het voor mij net alsof ik een bootje in een zwembad met een soort doek op de achtergrond zie drijven.
De acteerprestatie's zijn ook om te huilen natuurlijk.
Echt... toen die haai op die boot sprong
mijn god, het leek Jaws wel
Totaal geen emoties van de spelers en zwaar onrealistisch neergezet.
LOTR neemt me toch mee naar een wereld waar het verschil tussen realisme en surrealisme niets meer uitmaakt omdat de onrealistische dingen bij LOTR zich puur voordoen in de regels van ons eigen bestaan en niet in slechte acteerprestatie's of een onrealistisch decor.
Brutus001
een bijzonder meeslepend verhaal over visser in een orkaan.
prachtige specialeffects! de acteurs passen perfect bij hun rol. het einde is dramatisch en treurig, en je word er best even stil van.
mooie, toepasselijke muziek.
een top film: 5 sterren.
Arnhemmer
Wat een onzin!!!
Volgens jou komt het er dus op neer dat jij een film met goed acteerwerk, prachtige decors, een peperdure cast en een eventueel flutverhaal, beter weet te waarderen dan een film die, vanwege een lager budget, wat minder perfect oogt.
Jammer, horned reaper, maar dan ontgaat jouw waarschijnlijk waar `t precies om gaat bij films. nl. emotie. Begrijp me niet verkeerd; ik ben zelf een enorme fan van LOTR, maar die drie peperdure produkties hebben mijn ziel lang niet zo hevig weten te raken dan dit veel goedkopere juweeltje van Wolfgang Petersen.
Hieronder dan nog een link. Misschien krijg je dan een wat meer `realistische` kijk op `The perfect storm`.
NCDC: Satellite Events Art Gallery: Cyclones - ncdc.noaa.gov
LEIDENAAR187
Pardon, stond die 5 voor de matrix nog... *aangepast*
hahaha,ik vind the matrix & lord of the rings fantastische films,maar dat ze realistischer zijn dan deze film is een grap neem ik aan haha.
aerts007
Wat een film!!! Voor mij een topper ...
JDSsmetje
Een echte klassieker en voor mij is dit de beste film waarin een storm op zee voorkomt. Zeer goed acteerwerk , simpel verhaal , prachtig uitgewerkt en verfilmd en eens een ander einde, dat zie je ook niet zo veel meer.
Jan Vanhulle
Klein beetje ondergewaardeerd : zou toch zeker een 3,20 mogen zijn.
Zeer mooie en ook spannende film (ook al wist je van te voren al wat er met de Andreas Gail ging gebeuren). De beelden op zee waren vaak prachtig en als de storm begint is het echt genieten. De film was heel mooi opgebouwd en het einde was ook best mooi. Mark Wahlberg maar vooral George Clooney vond ik zeer goed spelen. Dankzij deze film kijk ik ook vaak naar "Deadliest Catch" op de Discovery Channel.
dennisrammstein
Blijft een goeie film
Goed acteerwerk en es een keer wat anders als onderwerp
Warren Stantin
Vanavond maar weer eens gezien maar viel me toch niet mee. Dat kwam uiteraard door die ellendige reclames waardoor je amper nog behoefte hebt om de film te blijven uitkijken. Maar niet alleen daardoor. Veel Amerikaanse films, waaronder deze, ontaarden in overdreven sentiment en een moralistische boodschap. Het acteerwerk van Clooney redt de film enigszins.
Nicholas
Het enige realistische vind ik dat iedereen er aan gaat, voor de rest vond ik het helemaal niets.
Ja, humoristisch, als je het zo wil bekijken.
drlina
ik vond het een leuke film. Het was heel erg spannend en het was goed geacteerd.
akka
Na het zien van de reactie's had ik hoge verwachtingen...
Viel me toch tegen,
Veel te veel hollywood het werd daarom ook erg voorspelbaar.(behalve het einde)
En in het begin zaten er ook scenes in waarvan de achteregrond gewoon een poster/foto was
2.5
PS
de reclames van veroninca waren heel K*T ze kwamen geloof ik om het kwartier
Arnhemmer
Dit noemt men ook wel `mat paintings`en wordt in films inderdaad veel gebruikt. Als je je hieraan stoort, moet je de Star Wars en Lord of the Ring films zeker niet gaan zien. Mat paintings worden daarin nl. ontzettend vaak gebruikt.
Ik snap echt niet waarom ze niet gewoom omkeerden
jumpstylemovie
Is dit nou de eerste film die toegevoegd is op MovieMeter?
/film/1
Bart Simpson
Ik heb net de film gezien. Het is echt geen slechte film, ik begrijp de lage score voor deze film niet. De film komt vrij snel op gang en de film is niet bepaald saai, er is heel de tijd wel iets waardoor de film blijft boeien. De acteerprestaties zijn dan niet super, maar je kunt ook niet beter acteren in zo'n film dan zij doen. Het ligt dus gewoon aan de film qua acteerprestaties, het verhaal is iig heel erg goed. Kijkt lekker weg. Precies goed.
Bart Simpson
Waarom nep? Ik denk dat het er in echte storm hefitger aan toe gaat dan wat ze in deze film lieten zien. Goed voorbeeld is: Saving Private Ryan. Hoe erg, vreselijk, onmenselijk die stranden er ook uitzien wanneer de geallieerden landen op Omaha, in het echt was het nog erger dan dat. En je zegt dat de film onrealistisch is. WTF!?!
Gebasseerd op een waargebeurd verhaal, realistisch genoeg lijkt mij.
JDSsmetje
Deze film is mooi, echt mooi! Alleen jammer dat deze film waargebeurd is! :s
Dit snap ik niet. Als de film mooi is waarom is het dan jammer als de film waargebeurt is of niet ???????

Nu op Netflix: documentaireserie over Take That vanaf vandaag beschikbaar

Travis Scott duikt op in 'The Odyssey' van Christopher Nolan: 'Waarom?'

O Brother, Where Art Thou?
Misdaad / Komedie, 2000

The Patriot
Oorlog / Historisch, 2000

The Boys of St. Vincent
Drama, 1992
gebaseerd op boeku.s. air forcenatural disasterbiografiegebaseerd op een waargebeurd verhaalrampgrocery haaitragic eventthunderstormnew englandjamaicanmeteorologistrescue boatmarinacity hallthe flemish capmale camaraderie storm at seajaren 90man vs nature