• 9.373.188 stemmen

Met onder meer: George Clooney, Mark Wahlberg en John C. Reilly

Releasedatum: 7 september 2000

Plot The Perfect Storm

"The storm is coming."

Een groep vissers besluit wegens een tegenvallende vangst nog één keer uit te varen, laat in het seizoen. Ze vangen veel, maar komen op de terugweg in een hevige storm terecht. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Capt. Billy Tyne

Sgt. Jeremy Mitchell

Capt. Darryl Ennis

avatar van Tha Flow

Tha Flow

Een hoop vuile woorden voor een best aardige film. Oke er miste een hoop en de pretenties die de film had kwamen er bij lange na niet uit, maar de effecten waren best aardig (hij is uit 2000 hè) en de amerikaanse vissfeer (whaha) was best te pruimen. Maar inderdaad was het te corny om geloofwaardig te zijn.

avatar van salvatore

salvatore

• 1937 berichten

Ik vond de film zeer meevallen. Mede doordat ik net een nieuwe dvdset voor mn kamer had gekocht en ik met deze film de boxjes ff uitteste. wat was dat prachtig. Daarom ook 3.5 * omdat de film mij zeer amuseerde.

avatar van eerdekes

eerdekes

Als jij je daarmee wilt bezighouden met het bekijken van het stemoverzicht.

Ben ik content, is fredjas content en zal jij ook wel content zijn zeker

Conclusie : iedereen content

Film 1 vanavond op tv!

Goh Jordy, had je niet even beter kunnen nadenken welke film je als eerste zou toevoegen.

Technisch gezien zouden we er elke film voor in de plaats kunnen zetten, maar dat is een beetje flauw he.

avatar van Jordy

Jordy

Tja dit was nou eenmaal de grootste bioscooprelease september 2000

avatar van neo

neo

Film 2 is naar mijn mening een wereld van verschil met 1, dus zo slecht is deze nog niet

avatar van Deek

Deek

spectaculaire computer beelden, zo nu hebben we het positieve besproken.

Gewoon een film om op een rustige Dinsdag avond naar te kijken.

Veel cliche's, wat moet die vrouwen loser nou in hemelsnaam met dat dik lelijk wijf? Die scene dat hij die vishaak in zijn hand krijgt vond ik ook maar dubieus, ze kregen hem wel erg snel zwemmend ingehaald.?

Een verhaal van niets toch ook weer geen echt slechte film, ik geef hem een 3 voor de gelukte computer beelden. Ik heb ze slechter gezien.

avatar van Niels_S

Niels_S

Mooie special effects en George Clooney zet een uitstekende rol neer. Jammer dat het einde van het verhaal een beetje slecht is uitgewerkt.

Toch 3 sterren.

avatar van Rudie

Rudie

Ik vond het een spectaculaire film, daarom 3,5*

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Geweldige spectaculaire film, netjes geacteerd door de vissers, en de special effecten waren heel goed. Ik hoopte echt dat die vissers het zouden overleven en sommige scenes waren ook nog heel spannend(De haai, het losgeslagen anker). Net geen 4.5 ster door de soms iets teveel cliche dingen. Maar toch een goede 4 ster!

avatar van Edie

Edie

Als ik een film beoordeel let ik op velen punten, vooral moet een film me lekker meesleuren en er (tot de eindtitels komen) niet meer uitgooien. Dat deed deze film redelijk, dan het verhaal: dunnetjes, maar dat hebben VEEL meer films die ondanks een slecht verhaal toch een grote impact kunnen hebben op iemand.

Het is eerder gezegt dat deze film niet echt in je geheugen blijft, dit is ook bij mij het geval. Als ik alles bekijk (special fx, spanning, casting, regie en verhaal e.d.) kom ik uit op een 3.5 sterren, omdat het zeker een leuke film is om eens gezien te hebben, huren is ook een optie, maar een tweede keer kijken hoeft voor mij niet, en deze film heeft geen plaatsje in mijn geheugen :p De film HAD stukken beter gekund, maar wederom: dat kan je bij meer films zeggen.

avatar van Scream

Scream

Een mooie en vooral spannend om ze te kijken dat ze de enge storm in gaan varen, koop de videofilm en ga op de bank zitten, en geniet van de film, dat jij eigenlijk lekker thuis zit, en hun krijgen een hele dikke storm, kijken dus, hoe loopt het af???????

avatar van ikkezelf

ikkezelf

Op zich wel een goeie film, alleen hij duurde te lang. Erg langdradig waarna bij mij de spanning toch wel wegviel. Matig einde. Daarom 2,5 ster wat mij betreft.

avatar van granite

granite

Ik vond deze film geweldig. Ik heb maar met weinig films de neiging hem meerdere keren te zien. Deze al 4 keer.Spanning is goed;cast is goed; sfeer is goed. Topper deze film........ in ieder geval voor mij dan

avatar van BraCom

BraCom

Zo zie je maar smaken verschillen

Deze film wordt een beetje de grond in geboord, maar ook naar mijn mening onterecht.

Ben het best wel eens met granite

avatar van kelu

kelu

Dit is een van de betere films die ik gezien heb. Het is allemaal zo gaaf gedaan, het is een spectakel wat er allemaal gebeurd en de combinatie tussen de opnames op het schip en aan de kust(waar de vrouwtjes zitten te wachten) is perfect. Aanrader 4*

avatar van U-96

U-96

• 2064 stemmen

Aangezien je deze film al erg mooi vindt, raad ik je zeker Das Boot aan. Ook van W. Petersen, maar véél beter werk.

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Goede film! Je hebt echt het gevoel alsof jezelf op die boot zit. Je zou er zo zeeziek van kunnen worden. De special effects zijn echt héél sterk. Het blaast het hele acteerwerk van een bijzonder sterk bezette cast helemaal weg,wat niet wil zeggen dat het acteerwerk slecht is,in tegendeel,maar de cast hoeft niet echt alles uit de kast te halen. Zoals al ergens gezegd is,vond ik de overgangen van het schip naar het thuisfront goed gedaan. Zo kon je ook de emoties aan wal goed zien.

't Enige kleine minpuntje voor mij is hoe ze nu hebben kunnen weten hoe alles daar op zee is verlopen,want er waren geen overlevenden. Had toch verwacht dat Mark Wahlberg het wel overleeft had,want dat ze hem wel uit het schip lieten 'ontsnappen' heeft nu ook geen waarde meer.

Maar voor de rest was het een enorm goede film waar je echt helemaal in zit!

avatar van zicos

zicos

TheRisingSun schreef:

Maar voor de rest was het een enorm goede film waar je echt helemaal in zit!

Het is gebaseerd dus ze weten wel hoe het ongeveer gegaan zou moeten zijn. Het wil niet zeggen dat het precies hetzelfde is.

avatar van IcU

IcU

Best wel een hele goeie film. Al meerdere keren gezien. Ik verhoog hem naar 4½*

avatar van AHWA

AHWA

Beter dan verwacht. De special effects zijn goed en maken indruk en vooral de ladingen water die de bemanning te verduren krijgen zorgen voor betrokkenheid bij de film, in mijn geval dan. Clooney doet het weer goed en ik was verrast door het einde. Ik had een typisch Hollywood-einde verwacht, maar dat werd het niet. Jammer dat in de eerste de beste ondertitel al meteen een koei van een fout zat.

Dat doet dan toch pijn

Clooney en het einde trekken de film naar 4*

avatar van flipsen

flipsen

AHWA schreef:
Beter dan verwacht.
....
Clooney en het einde trekken de film naar 4*

Inderdaad, dit was een dikke meevaller op een zondagavondje terwijl je niet zo veel te doen hebt verder.

Je zag het hele einde al aankomen. Het hele heroïsche hollywood einde hing de hele tijd in de lucht, ik zag het al helemaal voor me. Een camerashot richting zee, een zwaar gehavende vissersboot doemt op aan de horizon, de geliefde staat aan de oever, de ladingen vis worden van boord gehaald, zoenen, huisje, boompje, beestje, etc, etc. Gelukkig is het einde beter!

3.5

avatar van Leno

Leno

Redelijke film, alleen jammer dat de filmmakers zoals wel vaker sentiment en karakterdiepgang door elkaar halen.

avatar van chucknorris

chucknorris

• 1905 stemmen

veel en veel te vol deze film. Aan die gasten op de boot zouden ze al meer dan genoeg hebben gehad om een goede film te schieten. Maar nee, er moet ook nog één of ander stel op een zeilboot gered worden en vervolgens ook weer die reddingsbrigade. En dan ook nog de hele tijd die beroerde weerman er tussendoor. Nee, zonde, gemiste kans. Desondanks nog 2 1/2 * voor de stukjes tussen de scenes hierboven

Ik heb hem vandaag weer gezien maar nu op scherm via een beemer. Dat is gaaf, en je voelt je nog meer erbij betrokken. Ook het geluid surround dan krijg je het idee af en toe van "he kijk uit, doe dit of doe dat". Dus goed bevallen.

avatar van Dylan Blanker

Dylan Blanker

Je zou denken dat deze film een kopie is van een bepaalde rampenfilm. De opbouw van de film is standaard, net als elke rampenfilm, met een bepaalde spanningsopbouw. Maar in het tweede gedeelte wordt de film pas echt vermakelijk, en best wel goed. Erg mooie special effects, spanning, en goed acteerwerk. Bovendien lijkt het net of je zelf in het schip zit, en je wordt echt meegevoerd met de camera. En dat is best wel goed gedaan. *** (3 sterren) voor de mooie special effetcs ,en voor het tweede gedeelte, waarin de film pas echt op gang komt!

Zeker de moeite waard!

avatar van Filmfanaat

Filmfanaat

Deze film is mooi, echt mooi! Alleen jammer dat deze film waargebeurd is! :s

avatar van IcU

IcU

Hoezo jammer?

avatar van BlueVelvet

BlueVelvet

Ontzettend saaie, langdradige en matig geacteerde film. Voorspelbaar plot en gewoon niets bijzonders. Kan er niet meer van maken dan 1,5*

avatar van jacksparrow

jacksparrow

Special Effect zijn zeker OK....de rest zeker niet.